Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Τουρκία: Ανήλικη κοπέλα αγόρασε κινητό και ξυλοκοπήθηκε από τον αδερφό της!



Η απίστευτη ιστορία μιας 17χρονης κοπέλας από επαρχία της νοτιοανατολικής Τουρκίας - Πώς την «τιμώρησε» η οικογένειά της επειδή αγόρασε κινητό

Η 17χρονη Αμίν Ντεμιρτάς από την πόλη Μπάτμαν, στην νοτιοανατολική Τουρκία, αγόρασε ένα κινητό τηλέφωνο στις 2 Αυγούστου. Ενώ όμως αυτή η ενέργεια της νεαρής Τουρκάλας μπορεί να είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και καθημερινό για τους περισσότερους από εμάς, για την οικογένεια της κοπέλας θεωρήθηκε μεγάλο «σφάλμα», επειδή η Αμίν αγόρασε το κινητό χωρίς να το γνωρίζουν οι δικοί της.

Ο αδελφός της 17χρονης την δολοφόνησε, αφού πρώτα την βασάνισε μέχρι θανάτου με την προτροπή του πατέρα του και την άδεια της μητέρας του. Ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών στην πόλη γέμισαν με αφίσες τους δρόμους της επαρχίας Μπάτμαν, στις οποίες εικονίζεται το θύμα. Οι αφίσες γράφουν: «Είμαι η Αμίν Ντεμιρτάς. Βασανίστηκα μέχρι θανάτου από την οικογένειά μου, μην αφήσετε τους ανθρώπους να με ξεχάσουν».

Ο δολοφόνος και αδελφός της κοπέλας, Κασίμ Ντεμιρτάς, ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε ότι «ξυλοκόπησε την αδελφή του επειδή αγόρασε κινητό χωρίς την άδεια της οικογένειάς της ενώ όταν της ζήτησε να του δώσει τον κωδικό πρόσβασης εκείνη αρνήθηκε».

Ο πατέρας του θύματος έχει συλληφθεί με την κατηγορία ότι ενθάρρυνε τον γιο του να δολοφονήσει την κόρη του, η δε μητέρα αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία της άτυχης κοπέλας στις 11 Αυγούστου.

Στο μεταξύ η τοπική οργάνωση γυναικών εξέδωσε ανακοίνωση, μετά τον θάνατο της 17χρονης, στην οποία υποστηρίζει ότι η βία κατά των γυναικών και οι δολοφονίες, που φαίνονται σαν αυτοκτονίες, πληθαίνουν στην περιοχή ενώ τονίζουν ότι μόνο τους τελευταίους έξι μήνες έχουν δολοφονηθεί στην πόλη Μπάτμαν επτά γυναίκες.

http://www.protothema.gr/world/article/601622/tourkia-agorase-kinito-kai-to-plirose-me-ti-zoi-tis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου