Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ελβετία: Επιχείρησε να πυρπολήσει βαγόνι και μαχαίρωσε επιβάτες



Η επίθεση ομοιάζει με αυτές των τζιχαντιστών, ωστόσο οι ελβετικές αρχές προκρίνουν το σενάριο της ερωτικής απογοήτευσης

Επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας -και δη, των τζιχαντιστών- σημειώθηκε σήμερα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε ελβετικό τρένο.

Ένας 27χρονος, υπήκοος Ελβετίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ρίχονοντας ένα εύφλεκτο υγρό, επιχείρησε να βάλει φωτιά σε βαγόνι στην ανατολική Ελβετία, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στους επιβάτες του, με αποτέλεσμα επτά τραυματίες -εκ των οποίων ο ένας είναι ο δράστης.

Οι άλλοι τραυματίες είναι δύο ανήλικοι -ένα αγόρι κι ένα κορίτσι 17 ετών- ένας άνδρας 50 ετών, δύο γυναίκες, 34 και 43 ετών, και ένα παιδί 6 χρονών, που φέρουν είτε εγκαύματα είτε τραύματα από το μαχαίρι του δράστη.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, ανάμεσα τους και ο δράστης. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ αναπτύχθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή τριών ελικοπτέρων.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως το ύψος των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν στο τρένο ανέρχεται σε 92.000 ευρώ.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλεζ, στο καντόνι του Σεν Γκάλεν. Θυμίζει μάλιστα έντονα το επεισόδιο της 19ης Ιουλίου στη Γερμανία, όταν νεαρός Αφγανός επιτέθηκε σε επιβάτες τρένου με τσεκούρι και μαχαίρι, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Είναι όμως άγνωστο εάν ο δράστης του σημερινού αιματηρού περιστατικού στην Ελβετία συνδέεται με κάποιον τρόπο με τους τζιχαντιστές, πέρα από το γεγονός ότι ο τρόπος που έδρασε, θυμίζει ανάλογες πρακτικές.

Εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας, πάντως, δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό το κίνητρο της επίθεσης και πως δεν αποκλείει ο δράστης να είχε ερωτική απογοήτευση.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε επίσης πως η πιθανότητα να ήταν τρομοκρατική ενέργεια είναι «πολύ, πολύ τραβηγμένη».

Ο τοπικός εισαγγελέας ερευνά την υπόθεση.

http://www.protothema.gr/world/article/602648/elvetia-epithesi-se-traino-stin-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου