Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Παλμύρα - Ετοιμάζονται και για χερσαία επίθεση

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Παλμύρα - Ετοιμάζονται και για χερσαία επίθεση

Θα στείλουν 150.000 στρατιώτες - Ένταση και με Τουρκία

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους γύρω και μέσα στην Παλμύρα στη Συρία, αλλά και στο Χαλέπι, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική συριακή τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτική πηγή. Από τις επιδρομές καταστράφηκαν 20 οχήματα και τρεις αποθήκες όπλων στην Παλμύρα η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Στο μεταξύ, στην επαρχία Χαλέπι η ρωσική πολεμική αεροπορία έπληξε στόχους στις πόλεις αλ Μπαμπ και Ντέιρ Χάφερ, περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του στρατιωτικού αεροδρομίου το οποίο πολιορκούν οι τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα ο βρετανικός Τύπος υποστηρίζει ότι η ρωσική κυβέρνηση ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Συρία επιστρατεύοντας 150.000 εφέδρους, ενώ το ΝΑΤΟ αμφιβάλλει για τις εξηγήσεις που έδωσε η Μόσχα σχετικά με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Για να δικαιολογηθεί, η ρωσική κυβέρνηση έσπευσε χτες να δικαιολογηθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι επιδρομές έγιναν από λάθος. "Δεν θα κάνω υποθέσεις για τα κίνητρα αλλά αυτό δεν μοιάζει να είναι ατύχημα... και έχουμε δύο τέτοια", ήταν η απάντηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στις επιδρομές της Μόσχας και σημειώνοντας τη διάρκειά τους.

Υπενθυμίζεται πως, χτες, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε πως για μερικά δευτερόλεπτα εισήλθαν τα ρωσικά μαχητικά στον εναέριο χώρο της Τουρκίας αποδίδοντας μάλιστα ακόμα και την ίδια την παραβίαση στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο Στόλντενμπεργκ δήλωσε πως, η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συμμαχία του ΝΑΤΟ, μέλος της οποίας είναι η Τουρκία, δεν έχει λάβει "καμία πραγματική εξήγηση" για το τι συνέβη. Είπε επίσης πως δεν είχε οποιαδήποτε απευθείας επαφή με τη Μόσχα αλλά το ΝΑΤΟ έχει συζητήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές γραμμές επικοινωνίας του με τη Ρωσία.

Κι ενώ το ΝΑΤΟ αμφισβητεί την απάντηση της Μόσχας για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου το Σαββατοκύριακο, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας ετοιμάζεται να στείλει 150 χιλιάδες στρατό στη χώρα του Μπασάρ αλ Ασαντ ώστε να εξαλείψει το Ισλαμικό Κράτος μια για πάντα. Για τον βρετανικό Τύπου που δεν κατονομάζει τις πηγές του, ο Ρώσος πρόεδρος έχει στόχο να καταλάβει την πόλη Ράκα, στην κεντρική Συρία (προπύργιο των τζιχαντιστών). Υπάρχουν πληροφορίες ότι στη Ράκα το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει τουλάχιστον πέντε χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.  Σύμφωνα με εσωτερική πηγή που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα "Express", είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία θέλει να καταλάβει τη Ράκα και όλες τις πετρελαιοπηγές και πηγές φυσικού αερίου γύρω από την Παλμύρα.Η Ράκα θεωρείται πρώτος στόχος του Πούτιν καθώς για τους τζιχαντιστές θεωρείται ως η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος ανέφερε ότι, τα μαχητικά Su-34 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέστρεψαν το κέντρο διοίκησης και το κέντρο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους.

http://www.protothema.gr/world/article/515477/rosikoi-vomvardismoi-stin-palmura-etoimazodai-kai-gia-hersaia-epithesi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου