Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Φοιτητής ακτιβιστής υπέρ των «ανοιχτών συνόρων» και των «δικαιωμάτων των μεταναστών» δέχτηκε μαχαιριές στην πλάτη από ομάδα Αράβων σε αριστερή γειτονιά και δήλωσε «πολύ λυπημένος» για το περιστατικό

Ένας ακτιβιστής που υπερασπίζεται τα «ανοιχτά σύνορα» και τους μετανάστες δήλωσε «πολύ λυπημένος», επειδή μαχαιρώθηκε δύο φορές στην πλάτη από μια συμμορία «Αράβων», την ώρα που στεκόταν έξω από μια πιτσαρία στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας.

Ο 29χρονος ‘Julius G.’, είναι ενεργός πολιτικός ακτιβιστής, ενώ διαβάζει για το πτυχίο του στη βιομηχανική μηχανική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης. Τώρα μπορεί να έχει πέσει θύμα της ίδιας της πολιτικής του, καθώς δέχθηκε επίθεση, ενώ περίμενε φίλους του στο Neustadt της Δρέσδης, γνωστή «αριστερή» ή «εναλλακτική» περιοχή της πόλης.

Η γερμανική Bild Zeitung, αναφέρει ότι κλήθηκε η αστυνομία στηνPizza 5 στην  Alaunstraße το Σάββατο όταν μια ομάδα έξι έως οκτώ ανδρών όρμησε στον φοιτητή τις πρώτες πρωινές ώρες και τον μαχαίρωσε δύο φορές στην πλάτη, αφήνοντάς τον σε σοβαρή κατάσταση. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Αρκετές αστυνομικές κλούβες έψαξαν τη γύρω περιοχή, δυστυχώς όμως χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με μάρτυρες, οι δράστες είχαν πει ότι είναι Βορειοαφρικανοί».


Ο ‘Julius G.’,  δήλωσε στην Bild«Δεν ξέρω γιατί μου επιτέθηκαν».

«Περίμενα απέναντι από την πιτσαρία δύο φίλους που πήγαν να αγοράσουν κάτι να φάνε, αφότου είχαμε φύγει από την παμπ και πηγαίναμε για το σπίτι μας».

Ο φοιτητής δεν πιστεύει ότι το κίνητρο ήταν ληστεία, καθώς δεν του αφαιρέθηκε τίποτα μετά το μαχαίρωμα. Εξηγώντας ότι ο ίδιος αγωνίζεται για τα δικαιώματα των προσφύγων, είπε: «Με λυπεί πολύ το γεγονός ότι δέχθηκα επίθεση από ακριβώς αυτή την ομάδα».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου