Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μόσχα: Σε 24 ώρες επλήγησαν 86 στόχοι τζιχαντιστών

Σοβαρό πλήγμα σε εγκαταστάσεις των τζιχαντιστών κατάφεραν τα μαχητικά του Πούτιν σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμύνης - Τα ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατηγεία, αποθήκες πυρομαχικών, στρατιωτικά οχήματα

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των πυρομαχικών, των οχημάτων και του εξοπλισμού τους έπειτα από επιδρομή των ρωσικών μαχητικών.

Αυτό, τουλάχιστον ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας επισημαίνοντας πως μέσα σε μόλις 24 ώρες επλήγησαν 86 στόχοι τζιχαντιστών σε 88 επιδρομές.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μαχητικά τύπου Sukhoi Su-24M, Su-34, Su-25SM συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στις περιοχές Ράκα, Χάμα, Ιντλίμπ, Λαττάκεια και Χαλέπι.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν στρατηγεία, αποθήκες πυρομαχικών, στρατιωτικά οχήματα, εγκαταστάσεις παραγωγής εκρηκτικών, στρατιωτικές βάσεις και στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, μαχητικά τύπου Su-24M βομβάρδισαν στρατηγείο του ΙΚ κοντά στην πόλη Αναντάν στο Χαλέπι, από όπου οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν τη δράση τους.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τις επιθέσεις σε θέσεις του ΙΚ στην Λαττάκεια και την Χάμα.

Σύμφωνα με καταγεγραμμένη επικοινωνία οι άνδρες του ΙΚ έχασαν μεγάλο ποσοστό πυρομαχικών, όπλων και χειροβομβίδων, ενώ όπως αναφέρει το Russia Today αρκετοί στρατηγοί υποστηρίζουν ότι θα αποσυρθούν αν δεν εξοπλιστούν με νέα πυρομαχικά.

http://www.protothema.gr/world/article/517652/sovaro-pligma-se-egatastaseis-ton-tzihadiston-kataferan-ta-rosika-mahitika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου