Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Σε εξέλιξη ομηρία-θρίλερ σε εταιρεία από τους δράστες του Charlie Hebdo!

Σε εξέλιξη ομηρία-θρίλερ σε εταιρεία από τους δράστες του Charlie Hebdo!

Πανικός στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ - Πληροφορίες για έναν νεκρό κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες - 80.000 αστυνομικοί στους δρόμους για τα αδέλφια που σκόρπισαν τον θάνατο στη Γαλλία

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo στη Γαλλία καθώς πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την καταδίωξη οχήματος στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, 13 χλμ βορειοανατολικά του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκωλ.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν, ενώ πολλοί φέρονται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού διέψευσε την πληροφορία.



Αυτή την ώρα οι δύο άκρως επικίνδυνοι δράστες έχουν ταμπουρωθεί μέσα σε εταιρεία στη Νταμαρτέν και κρατούν ομήρους, ενώ αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους ισλαμιστές.

Πανικός επικρατεί και στα σχολεία της περιοχής καθώς όλοι οι μαθητές έχουν κλειδωθεί στις τάξεις τους και περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί είναι στους δρόμους για τη σύλληψη των δραστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαιώνει ότι αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το επίκεντρο των ερευνών.

«Έχουμε ενδείξεις για την παρουσία εκεί των τρομοκρατών που θέλουμε συλλάβουμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Νωρίτερα, οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές έκλεψαν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Oise και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα Peugeot 206.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα και όπως μεταδίδει η Le Monde, ακούστηκαν πυροβολισμοί και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα της αστυνομίας. Μάλιστα, ο άντρας ανέφερε πως οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και να μείνουν στα σπίτια τους ή στους χώρους εργασίας τους.

Μάλιστα, λόγω των εξελίξεων διακόπηκε το υπουργικό συμβούλιο στο Ελιζέ και αυτή την ώρα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κατευθύνεται στο γραφείο του.

http://www.protothema.gr/world/article/440902/alert-adallagi-puron-sti-gallia-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου