Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

«Τον έχουμε»: Πώς σκότωσαν οι κομάντος τον απαγωγέα στο εβραϊκό μάρκετ

«Πέστε κάτω» φώναζαν οι γαλλικές ειδικές δυναμείς - Νεκρός ο δράστης που είχε απειλήσει να σκοτώσει ομήρους αν δεν απελευθερωθούν οι αδελφοί Κουασί - Ταυτόχρονη επιχείρηση σε Παρίσι και Νταμαρτέν - Το υπ. Εσωτερικών διέψευσε πληροφορίες για νεκρούς - Απελευθερώνονται οι όμηροι

Νεκρός είναι ο άνθρωπος που είχε ταμπουρωθεί σε εβραϊκό παντοπωλείο σην περιοχή Βενσέν στο ανατολικό Παρίσι, έπειτα από επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας.

«Πέστε κάτω» φώναζαν οι Γάλλοι κομάντος προς τους ομήρους την ώρα που ξεκινούσαν την επιχείρηση για την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνταν από τον ένοπλο. «Τον έχουμε» ενημέρωσαν μετά την λήξη της επιχείρησης τα μέλη της γαλλικής ειδικής μονάδας Raid. Λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο 33χρονος Αμντί Κουλομπαλί, ο άνθρωπος που αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της ομηρίας τουλάχιστον έξι ανθρώπων έπεσε νεκρός στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης των Γάλλων κομάντος τραυματίστηκαν κάποια από τα μέλη της αποκαλούμενης Raid, αναφέρουν πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.
Σταδιακά απελευθερώνονται και οι όμηροι, τους οποίους ο δράστης είχε απειλήσει να σκοτώσει αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημά του να απελευθερωθούν οι αδελφοί Κουασί, οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo. Το χάος που επικρατεί αυτή την ώρα δεν διευκολύνει την ροή των πληροφοριών, αφού οι γαλλικές αρχές θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι οι όμηροι εχουν απελευθερωθεί, ο δράστης είναι νεκρός και δεν υπάρχει κάποιο άτομο που ενδεχομένως να βοηθούσε τον τρομοκράτη το οποίο να διαφεύγει της σύλληψης.

http://www.protothema.gr/world/article/440993/alert-adallagi-purovolismon-se-souper-market-sto-parisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου