Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Bild: H Γαλλία ήταν μόνο η αρχή, έρχεται κύμα ισλαμιστικών επιθέσεων στην Ευρώπη

Bild: H Γαλλία ήταν μόνο η αρχή, έρχεται κύμα ισλαμιστικών επιθέσεων στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) έχει υποκλέψει συνομιλίες στις οποίες οι ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ουσιαστικά «ανακοίνωσα» ένα νέο κύμα επιθέσεων

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός κύματος επιθέσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση των επικοινωνιών της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γράφει στην κυριακάτικη έκδοσή της η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, εντός των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) έχει υποκλέψει συνομιλίες στις οποίες οι ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ουσιαστικά «ανακοίνωσα» ένα νέο κύμα επιθέσεων.

Σε αυτές τις υποκλαπείσες συνομιλίες, το Παρίσι μνημονεύεται ως το σήμα για μια σειρά επιθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Bild δεν υπάρχει πάντως αναφορά σε συγκεκριμένο σχέδιο επιθέσεων.

Σύμφωνα επίσης με τη γερμανική εφημερίδα τα αδέλφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, που ήταν οι δράστες τη σφαγής στη γαλλική σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo όπου βρήκαν το θάνατο 12 άνθρωποι πριν τις επιθέσεις είχαν επαφές στην Ολλανδία.

Συνολικά στη Γαλλία μεταξύ της Τετάρτης και της Παρασκευής, από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν δεκαεπτά άνθρωποι.

http://www.protothema.gr/world/article/441307/bild-h-gallia-itan-mono-i-arhi-erhetai-kuma-islamistikon-epitheseon-stin-europi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου