Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε κι από πάνω Ιρακινό λαθρομετανάστη βιαστή με απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Νέα καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτή τη φορά για το γεγονός ότι η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει ανώτερο όριο κράτησης για αλλοδαπούς που πρόκειται να απελαθούν, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την παραβίαση από πλευράς Ελλάδας του δικαιώματος στην ελευθερία και στην ασφάλεια, πάρθηκε με αφορμή….
την περίπτωση του Ιρακινού βιαστή Καρίμ Μαθλούμ, ο οποίος ενόψει της απέλασής του από τη χώρα παρέμεινε για δύο χρόνια και τρεις μήνες υπό κράτηση.
Ο Καρίμ είχε καταδικασθεί από τα ελληνικά δικαστήρια σε φυλάκιση 15 ετών και 6 μηνών για σεξουαλική κακοποίηση, εξέτισε τα 2/3 της ποινής του αλλά παρέμεινε, για περίπου δυόμισι χρόνια ακόμη υπό κράτηση, μέχρις ότου απελαθεί από την Ελλάδα, με βάση διάταγμα που εκδόθηκε από τα δικαστήρια.
Προσέφυγε σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής δικαιοσύνης, διαμαρτυρόμενος για το παράνομο της υπερβολικά μεγάλης κράτησής του, αλλά όλες του οι προσφυγές απορρίφθηκαν. Γι’ αυτό, στις 27 Απριλίου 2007, κατέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που σήμερα τον δικαίωσε, καταδικάζοντας την Ελλάδα και υποχρεώνοντάς την να του καταβάλλει 16.000 ευρώ για ηθική και υλική βλάβη.
Το θέμα το είδαμε στο iefimerida..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου