Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ανησυχούν στις Βρυξέλλες για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμαν βαν Ρόμπαϊ σχολιάζει έμμεσα, με ξεχωριστό και ταυτόχρονα σύγχρονο τρόπο, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του στο Twitter, τις πρόσφατες εξελίξεις στη Γαλλία και την Ελλάδα, με αφορμή τις εκλογικές αναμετρήσεις των δύο χωρών και τα πέντε χρόνια από την ένταξη Ρουμανίας και Βουλγαρίας στην ΕΕ.
 
«Οι εθνικιστικές και εξτρεμιστικές κινήσεις είναι σε έξαρση. Πολλά μέλη τους κατηγορούν τις Βρυξέλλες για άσχημα μαντάτα. Μπορεί να υπάρξει μία μόνο απάντηση. Το να πει κανείς την αλήθεια», έγραψε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος ο Ρόμπαϊ.
 
Λίγο νωρίτερα, αναφερόμενος στα όσα αντιμετωπίζει η Ρουμανία και οι Ρομά σε σχέση με την υποτιμητική προς το μέρος τους συμπεριφορά άλλων κρατών της ΕΕ και την «έξοδο»  που αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν οι τελευταίοι μετά από απόφαση του Νικολά Σαρκοζί, το 2010, ο Βέλγος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγραψε: «5 χρόνια στην ΕΕ. Όμως, ήδη πολύ πριν το 2007, βάσει παραδόσεων, ιστορίας και γεωγραφίας, η Ρουμανία ήταν ανήκε πλήρως στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».
 
 Τέλος, ο Ρόμπαϊ με πίκρα σχολιάζει πως, «δυστυχώς, ο άνεμος του λαϊκισμού επηρεάζει (αρνητικά) ένα θεμελιώδες επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: την ελεύθερη διακίνηση πολιτών εντός της ΕΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου