Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Δανία: Το ακροδεξιό κόμμα θέλει να στείλει τους Σύρους πρόσφυγες στην... Γροιλανδία

Δανία: Το ακροδεξιό κόμμα θέλει να στείλει τους Σύρους πρόσφυγες στην... Γροιλανδία

Το ακροδεξιό «Κόμμα του Λαού» της Δανίας προτείνει -στα σοβαρά!- να στείλουν τους Σύρους μετανάστες στους πάγους της Γροιλανδίας

Προφανώς υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη που δεν έχουν καταλάβει πόσο σημαντικά και περίπλοκα είναι τα πράγματα με το μεταναστευτικό. Ανάμεσά τους, πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικεί το εθνικιστικό κόμμα της Δανίας (που είναι και μέλος του συνασπισμού της κυβέρνησης), το οποίο πρότεινε να σταλούν οι Σύροι μετανάστες σε μία κλειστή ναυτική βάση στην παγωμένη Γροιλανδία.

Αυτός είναι με βάση την φιλοσοφία του κόμματος ένας «τίμιος εθνικός συμβιβασμός» απέναντι στην εισροή μεταναστών στην χώρα. Η Γροινλανδία είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, με το μεγαλύτερο μέρος της να καλύπτεται από παγετώνες. Ανήκει διοικητικά στην Δανία ενώ η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα μπορεί να πέσει έως και 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Το «μαύρο» κακόγουστο χιούμορ του ακροδεξιού κόμματος συνεχίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η εν λόγω βάση «είναι η τέλεια λύση, καθώς την έχουν εγκαταλείψει μόλις ενάμιση χρόνο πριν και είναι σε άψογη κατάσταση. Διαθέτει όλα όσα μπορεί να επιθυμήσει κανείς, με γιατρούς και σχολεία. Μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί έως και 300 άτομα, σε μία περιοχή που είναι η πιο όμορφη της Γροιλανδίας».

Για όσους πάντως νομίζουν ότι πρόκειται για χιούμορ, ο πρόεδρος του κόμματος Kristian Thulesen Dahl, επέμεινε ότι αυτή η λύση είναι ένας καλός συμβιβασμός, όχι μόνο γιατί απαλλάσσει την χώρα από έναν μεγάλο αριθμό μεταναστών. Αλλά θα αποτελέσει και αποτρεπτικό μέσο για να μην έρθουν περισσότεροι στην Δανία.

http://www.protothema.gr/world/article/510753/dania-to-akrodexio-komma-thelei-na-steilei-tous-surous-prosfuges-stin-groilandia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου