Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε τζαμιά στην Νιγηρία με 97 νεκρούς

Επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε τζαμιά στην Νιγηρία με 97 νεκρούς

Η εξτρεμιστική οργάνωση της Μπόκο Χαράμ ξαναχτύπησε, αυτή την φορά δολοφονώντας μουσουλμάνους που προσεύχονταν σε τζαμιά στη νοτιανατολική Νιγηρία

Σε μία νέα επίδειξη ισχύος, η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση σε αρκετά τζαμιά στην πόλη Κukawa στην νοτιοανατολική Νιγηρία. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 97 νεκρούς διάσπαρτους σε πολλούς ιερούς χώρους της πόλης, όπου οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί να προσευχηθούν εν μέσω του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Οι πληροφορίες από την περιοχή είναι αρκετά συγκεχυμένες, κάνοντας επίσης λόγο για αρκετούς ενόπλους που επιτέθηκαν όχι μόνο στα τζαμιά αλλά και από σπίτι σε σπίτι, σκοτώνοντας γυναίκες και παιδιά. Ο λόγος για τις επιθέσεις σε ομόθρησκούς τους είναι γιατί πιστεύουν ότι σε αρκετές περιοχές οι κληρικοί είναι ιδιαίτερα μαλακοί σε σχέση με την αυστηρή εκδοχή του Ισλάμ όπως την αντιλαμβάνονται οι φανατικοί της Μπόκο Χαράμ.

Η επίθεση έρχεται να αναζωπυρώσει το κλίμα τρομοκρατίας που ασκεί η ακραία οργάνωση στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία είναι και ο κύριος θύλακας αντίστασης του στρατού της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μπόκο Χαράμ στην συγκεκριμένη πολύ πλούσια σε πετρέλαια περιοχή έχει ήδη σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους ενώ έχει εκτοπίσει από τις εστίες τους πάνω από 1,5 εκατομμύριο κατοίκους.

http://www.protothema.gr/world/article/489865/epithesi-tis-boko-haram-se-tzamia-stin-nigiria-me-97-nekrous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου