Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ο Σόιμπλε έδινε 50 δισ. στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ένα Grexit

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υπέθετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λόγω και της ιδεολογίας της θα προτιμούσε την έξοδο απ' την Ευρωζώνη - Φέρεται, μάλιστα, να ρώτησε πόσα θέλει η Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδινε στο Γιάνη Βαρουφάκη και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 50 δισ. ευρώ για να φύγει συντεταγμένα η Ελλάδα απ' την Ευρωζώνη, αποκαλύπτουν σήμερα το “Euractiv” και το “Heard in Europe” επικαλούμενα “υψηλόβαθμη πηγή” που συνομίλησε πρόσφατα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για το θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Σόιμπλε υπέθετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λόγω και της ιδεολογίας της θα προτιμούσε την έξοδο απ' την Ευρωζώνη. Και γι' αυτό “ήταν έτοιμος να βάλει λεφτά στο τραπέζι ώστε να ενθαρρύνει μία τέτοια κίνηση”.

Μάλιστα ο Γερμανός υπ. Οικονομικών, όπως αναφέρει άλλο δημοσίευμα του γαλλικού Mediapart, φέρεται να ρώτησε πόσα θέλει η Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ. Μία ερώτηση που είχε γίνει πριν το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με το Heard in Europe όμως αυτό το ποσό ο ίδιος φαίνεται να το προσδιόριζε στα 50 δισ ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως και το Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Σόιμπλε είχε κάνει ανάλογη πρόταση και στον τότε υπ. Οικονομικών του Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλο, όπως είχε αποκαλυφθεί μετέπειτα.

Ο Σόιμπλε δεν είπε απο που θα προέρχονταν αυτά τα λεφτά. Μέρος του πακέτου ίσως ερχόταν απ' τα κοινοτικά κονδύλια 35 δισ. ευρώ που προορίζονται για τη χώρα ως το 2020, συν τα κέρδη της ΕΚΤ απ' τα ομόλογα.

Η λογική του σχεδίου Σόιμπλε, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι, ότι η ευρωπαϊκή ενίσχυση θα δίνονταν στην περίπτωση αποχώρησης με συντεταγμένο τρόπο με τη διαδικασία να συνοδεύεται από στόχους, όπως είχε γίνει με τη διαδικασία ένταξης στην ΟΝΕ.

http://www.protothema.gr/politics/article/494464/euractiv-o-soible-edine-50-dis-kai-stin-kuvernisi-suriza-gia-ena-grexit/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου