Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Σάλος στην Αμερική με λευκή ακτιβίστρια που παρίστανε την Αφροαμερικανίδα

Σάλος στην Αμερική με λευκή ακτιβίστρια που παρίστανε την Αφροαμερικανίδα

Η Ντολεζάλ ισχυριζόταν ότι είχε πέσει θύμα επανειλημμένων ρατσιστικών επιθέσεων και ότι, ακόμα και ως υιοθετημένο παιδί, είχε γνωρίσει την κακοποίηση στα χέρια των λευκών θετών γονιών της

Αν και πολλοί από εμάς έχουμε αισθανθεί κατά καιρούς την ανάγκη να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας, το γεγονός ότι ένας άνθρωπος θα μπορούσε να λέει ψέματα για τη φυλή του επί χρόνια ολόκληρα εξακολουθεί να προκαλεί έκπληξη. Ιδιαίτερα όταν το κίνητρό του για αυτήν την παραπλάνηση είναι να διακριθεί στον επαγγελματικό στίβο.

Μία τέτοια περίπτωση ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας όταν αποκαλύφθηκε ότι η ακτιβίστρια Ρέιτσελ Ντολεζάλ, με μακρά πορεία στον χώρο της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είναι αφροαμερικανίδα, όπως ισχυριζόταν, αλλά λευκή.

Αν δει κανείς φωτογραφίες της Ντολεζάλ όταν ήταν έφηβη δεν θα πιστέψει ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο με την διακεκριμένη 37χρονη ακτιβίστρια. Μέσα στα χρόνια, η γυναίκα αυτή κατάφερε να αλλάξει τελείως την εμφάνισή της, σκουραίνοντας το δέρμα της, κατσαρώνοντας τα μαλλιά της, φορώντας φακούς επαφής και υιοθετώντας μία αφροαμερικανική προφορά.

Ωστόσο, οι ακραίες αλλαγές στην εξωτερική της εμφάνιση φαίνεται πως δεν ήταν αρκετές για την Ντολεζάλ, που ισχυριζόταν ότι είχε πέσει θύμα επανειλημμένων ρατσιστικών επιθέσεων και ότι, ακόμα και ως υιοθετημένο παιδί, είχε γνωρίσει την κακοποίηση στα χέρια των λευκών θετών γονιών της.

Αυτές ακριβώς οι τελευταίες καταγγελίες εξόργισαν το ζευγάρι των πραγματικών της γονιών, τσεχικής και γερμανικής καταγωγής που αποφάσισαν να αποκαλύψουν την αλήθεια για την κόρη τους, δημοσιεύοντας μάλιστα μία φωτογραφία που την δείχνει ως κατάξανθη έφηβη.

http://www.protothema.gr/world/article/484693/salos-stin-ameriki-me-leuki-aktivistria-pou-paristane-tin-afroamerikanida/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου