Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Η Τσεχία δεν θέλει τριτοκοσμικούς αιτούντες άσυλο. Η Πολωνία θέλει μόνο χριστιανούς

Υπάρχει ελπίδα τελικά: ο πρόεδρος της Τσεχικής ΔημοκρατίαςMilos Zeman δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να εισέλθει στην χώρα κανένας «τουρίστας ασύλου» από Αφρική και Μέση Ανατολή. Η πολιτιστική απόσταση και οι διαφορές απλά είναι πάρα πολύ μεγάλες. Η Πολωνία σκέφτεται ομοίως.

Ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας, Milos Zeman, με ένα χαρακτηριστικό τρόπο προειδοποίησε τους τουρίστες ασύλου από την (Βόρεια) Αφρική, καθώς και τους μουσουλμάνους γενικά:

"Αυτή τη στιγμή είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα πρέπει να σταματήσει από την αρχή. Ίσως σήμερα εμφανίζεται ως δυστοπία, αλλά ίσως πραγματικά υπάρχουν τρομοκρατικές πυρήνες που αυξάνουν στο έδαφός μας. Μόνο το μέλλον θα δείξει."

Οι πολιτισμικά πιο κοντά Ουκρανοί είναι ευπρόσδεκτοι.

Από την άλλη πλευρά, οι πρόσφυγες από την Ουκρανία, που θα μπορούσαν να φύγουν από έναν ενδεχόμενο πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, είναι ευπρόσδεκτοι, σύμφωνα με τον Zeman.

«Οι πρόσφυγες αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο και θα πρέπει κάποιος να τους πάρει», είπε οZeman. Εξήγησε επίσης ότι :

"Οι Ουκρανοί εργάζονται σκληρά και είναι πολύ πιο κοντά μας πολιτιστικά. Επιπλέον, το εμπόδιο της γλώσσας είναι μικρό, και αυτοί οι άνθρωποι είναι σε θέση να αφομοιωθούν."

Μια παρόμοια συλλογιστική βρίσκεται μέσα στην πολωνική κοινωνία, και εκπληκτικά μεταξύ Πολωνών πολιτικών.

Η Πολωνία θέλει μόνο να πάρει Χριστιανούς.

Στην Πολωνία αποτελεί κοινή λογική, ότι η πολωνική κοινωνία ωφελείται μόνο από ορισμένους πρόσφυγες. Λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη κατάρρευση στη Σουηδία, όπου τριτοκοσμικοί εγκληματίες εξακολουθούν να εισάγονται σε αριθμούς ρεκόρ, μπορεί κάποιος μόνο να συμφωνήσει.

Όπως ανέφερε στην «welt.de» ο πρωθυπουργός Ewa Kopaczανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα χορηγήσει άσυλο σε 60 συριακές χριστιανικές οικογένειες. Σε μακροπρόθεσμη βάση, έως 150 χριστιανικές οικογένειες από τη Συρία σχεδιάζεται να βρουν καταφύγιο στην Πολωνία.

Ο Kopacz το εξήγησε αυτό λέγοντας:

"Οι Χριστιανοί που διώκονται με τον πιο βάρβαρο τρόπο, αξίζουν βοήθεια από μια χριστιανική χώρα όπως η Πολωνία".

Εμπειρογνώμονας σε θέματα μετανάστευσης αποκρούοντας την τυπική αριστερή πολιτικά ορθή κριτική, ανέφερε ότι η επιλογή στην πολιτική ένταξης δεν είναι κακό πράγμα. Ειδικάκαθώς οιΧριστιανοί μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα.

Το μεγαλύτερο μέρος του πολωνικού λαού, ωστόσο, βρίσκονται να συμφωνούν με αυτή την κυβερνητική θέση σχετικά με τη μετανάστευση. Σύμφωνα με έρευνα, το 56 τοις εκατό των Πολωνών νιώθει μια αρνητική στάση προς τους μουσουλμάνους.

Η Πολωνία θα συνεχίσει πιθανότατα να προσπαθεί να θωρακιστεί από Αφρικάνους και Άραβες πρόσφυγες, οι οποίοι κατά το παρελθόν - σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα - ήταν και είναι μια σταθερή πηγή εγκληματικότητας και εθνοτικών εντάσεων.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου