Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Σουηδία: Αφγανός βίασε 15χρονη σε ψυχιατρική κλινική

Σουηδία: Αφγανός βίασε 15χρονη σε ψυχιατρική κλινική

Ο Αφγανός μετανάστης εισήλθε το φθινόπωρο στην Σουηδία χωρίς διαβατήριο και δήλωσε ότι είναι ανήλικος - Τι έδειξε για την ηλικία του η οδοντιατρική εξέταση

Ο Αφγανός μετανάστης Ali Bahmani βίασε 15χρονη ψυχικά ασθενή μέσα σε ψυχιατρική κλινική ανηλίκων στο κέντρο της Στοκχόλμης. Ο νεαρός μετανάστης βρισκόταν ως ασθενής στην κλινική, όταν το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου του 2015 εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία του προσωπικού και επιτέθηκε στην νεαρή κοπέλα που έβλεπε μαζί του τηλεόραση σε αίθουσα της κλινικής.

Όταν εμφανίστηκε το προσωπικό η 15χρονη έκλαιγε, ενώ είχε κατεβασμένο το παντελόνι της. Ο Αφγανός αρνήθηκε βιασμό και δήλωσε ότι θεωρούσε πως η κοπέλα συναίνεσε στην σεξουαλική επαφή, αφού «δεν μίλησε καθόλου κατά την διάρκεια του σεξ».

Την επόμενη ημέρα η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος είχε εισέλθει στην Σουηδία το φθινόπωρο του 2015 χωρίς διαβατήριο ή άλλα έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά του. Ο δράστης είχε δηλώσει ότι είναι 16 ετών, αλλά μετά την αποτρόπαια πράξη του, η οδοντιατρική εξέταση έδειξε ότι είναι τουλάχιστον 19 ετών και δύο μηνών. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο Αφγανός παραδέχθηκε ότι είναι 19 ετών.

Το θύμα υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον δράστη και είχε ανταλλάξει μαζί του μόνο μερικές κουβέντες στα αγγλικά. Η 15χρονη ανέφερε ότι γνώρισε το σεξ για πρώτη φορά με τον βιασμό της. Η νεαρή κοπέλα νοσηλευόταν στην κλινική σε τακτικά χρονικά διαστήματα από τον Απρίλιο του 2014, καθώς έπασχε από μετατραυματικό στρες και σοβαρή διαταραχή άγχους.

Παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί από τι πάσχει ο δράστης, υπεβλήθη σε ψυχιατρική αξιολόγηση μετά την πράξη του και κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική. Το δικαστήριο αποφάσισε την απέλαση του Αφγανού και του απαγόρευσε την είσοδο στην Σουηδία μέχρι το 2026, ενώ θα καταβάλει στο θύμα ως αποζημίωση το ποσόν των 12.000 ευρώ.

http://www.protothema.gr/world/article/568274/souidia-afganos-viase-15hroni-se-psuhiatriki-kliniki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου