Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Μόνο το 0,17% των προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία έχει μετεγκατασταθεί σε χώρες της ΕΕ

Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου από τους 160.000 πρόσφυγες που περιλαμβάνονται στη σχετική συμφωνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, μετεγκαταστάθηκαν μόνο 272

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων σε χώρες της ΕΕ από την Ελλάδα και την Ιταλία που αποφάσισε η Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει ο Guardian επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία από την ΕΕ, μόνο το 0,17% των 160.000 προσφύγων (272 άτομα από τη Συρία και από την Ερυθραία) που υποσχέθηκαν ότι θα απορροφήσουν τα κράτη-μέλη από τις χώρες πρώτης γραμμής του ευρωπαϊκού νότου έχει μετεγκατασταθεί.

Ο αριθμός, μάλιστα, γίνεται ακόμα πιο μικρός - μόλις 0,03% - αν συγκριθεί με τους περισσότερο από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης το 2015, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Συνολικά 19 από τις χώρες που τον περασμένο Σεπτέμβριο υπέγραψαν τη συμφωνία δεν έχουν δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα, αλλά αντίθετα αυτούς τους 272 ανθρώπους  τους έχουν υποδεχθεί χώρες που ήδη σηκώνουν κάποιο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης όπως η Γερμανία και η Σουηδία.

http://www.protothema.gr/world/article/542183/mono-to-017-ton-prosfugon-apo-ellada-kai-italia-ehei-metegatastathei-se-hores-tis-ee/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου