Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Μεταναστευτική «βόμβα» και στη Μυτιλήνη: 3.000 μετανάστες περιμένουν πλοίο να φύγουν

Μεταναστευτική «βόμβα» και στη Μυτιλήνη: 3.000 μετανάστες περιμένουν πλοίο να φύγουν

Μέχρι τις 28 Αυγούστου, λένε οι πληροφορίες δεν υπάρχει εισιτήριο στα καράβια για Πειραιά - Με έκτακτα δρομολόγια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα - Υπερπλήρη και το Κέντρα Υποδοχής

Περίπου 3.000 είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κάθε ηλικίας που βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένοντας να βρουν εισιτήρια με τα πλοία της γραμμής που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν στον Πειραιά.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου BLUE STAR 2  μετέφερε 1.700 από αυτούς οι οποίοι όμως θα αντικατασταθούν με άλλους τόσους που βρίσκονται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, το οποίο και είναι υπερπλήρες.

Τις τελευταίες μέρες οι ροές μεταναστών και προσφύγων από τα Μικρασιατικά παράλια στη Λέσβο έχουν αυξηθεί πολύ, φτάνοντας και ξεπερνώντας ακόμα και τον αριθμό των 2.000 προσφύγων σε ένα 24ωρο.

Στο χώρο του λιμανιού, στα Μπλόκια, στο άγαλμα της Ελευθερίας και στο άλσος Τσαμάκια ζουν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής όλοι όσοι αποχωρούν από το Κέντρο πρώτης υποδοχής. Κοντά και όλοι όσοι συλλαμβάνονται και οι οποίοι οδηγούνται σε παραπλήσιο χώρο στο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης όπου και γίνεται η πρώτη καταγραφή μέχρι να οδηγηθούν στο Κέντρο πρώτης υποδοχής.



Ο αριθμός αυτός αναμένεται πως θα αυξάνεται καθημερινά, αφού τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια προς Πειραιά, είναι όλα γεμάτα και δεν εκδίδουν εισιτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μυτιλήνη, εισιτήριο για πλοίο προς Πειραιά δεν υπάρχει μέχρι τις 28 Αυγούστου, γεγονός που αναμένεται να κάνει την κατάσταση ασφυκτική.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει ζητήσει με έγγραφό της προς τα αρμόδια Υπουργεία, την ναύλωση ειδικού πλοίου, που θα μεταφέρει μόνο μετανάστες, αφού λόγω της μεγάλης επιστροφής των τουριστών από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, δεν θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει προς Πειραιά. Αν δεν βρεθεί πλοίο να μπει στη γραμμή και να αποσυμφορηθεί το λιμάνι από τους μετανάστες, ο αριθμός τους αναμένεται μέσα σε μία εβδομάδα να ξεπεράσει τους 10.000!

http://www.protothema.gr/greece/article/500910/metanasteutiki-vomva-kai-sti-mutilini-3000-metanastes-perimenoun-ploio-na-fugoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου