Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Με 222 «ναι» πέρασε από τη Βουλή το τρίτο μνημόνιο

Νόμος του κράτους είναι πλέον το τρίτο μνημόνιο μετά από μια μαραθώνια, ολονύχτια και εξαντλητική συνεδρίαση της Βουλής που ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία το πρωί της Παρασκευής.

Το νέο μνημόνιο υπερψηφίστηκε από 222 βουλευτές. «Όχι» ψήφισαν 64 βουλευτές και 11 «παρών».

Οι απώλειες για το ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες και όλες οι εξελίξεις αναμένονται πλέον από τη Δευτέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup που θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

Η συγκυβέρνηση θεωρητικά έχει 162 έδρες. Στην πρώτη ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 39 απώλειες και στη δεύτερη για τα προαπαιτούμενα είχε 36 απώλειες.

Στις 15 Ιουλίου, στην πρώτη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει 39 απώλειες (32 όχι, 6 παρών και μια απουσία).

Μια εβδομάδα μετά το κυβερνών κόμμα μέτρησε 31 «όχι» και 5 «παρών» ενώ άλλοι πέντε βουλευτές είχαν ψηφίσει μεν «ναι» επί της αρχής, αλλά «παρών» στο άρθρο 1 του τότε δεύτερου πακέτου με προαπαιτούμενα.

Όχι σε όλα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κώστα Ήσυχο, τη Νάντια Βαλαβάνη, τον Δημήτρη Κοδέλα, τον Γιάννη Σταθά, τον Κώστα Λαπαβίτσα, τον Μιχάλη Κριτσωτάκη, την Ιωάννα Γαϊτάνη, την Ευαγγελία Αμανατίδου - Πασχαλίδου, την Αλεξάνδρα Κατσανάκα, τον Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, τον Στέφανος Σαμοΐλης, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, τη Ραχήλ Μακρή, τον Θανάση Πετράκο, τον Στάθη Λεουτσάκο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Βασίλη Κυριακάκη, την Ευγενία Ουζουνίδου

- Παρών από την Βασιλική Κατριβάνου, την Ανέττα Καββαδία, ο Αλέξης Μητρόπουλος, τη Μαρία Κανελλοπούλου, τον Χρήστο Καραγιαννίδης, την Ηρώ Διώτη, τον Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη, την Βασιλική Λέβα

- Ναι επί της αρχής, παρών στα υπόλοιπα ψήφισε ο Γιώργος Κυρίτσης

- Απόντες ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει, αφού πρώτα «κλείσει» οριστικά η συμφωνία με τους δανειστές, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, που σημαίνει ότι το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται για την ώρα...

http://www.sport-fm.gr/article/me-222-nai-perase-apo-ti-bouli-to-trito-mnimonio/3102501

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου