Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Κονγκό: Αντάρτες έσφαξαν 19 άτομα

Κονγκό: Αντάρτες έσφαξαν 19 άτομα

Συνολικά 13 άνδρες και έξι γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και εννέα από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν με ματσέτες

Δεκαεννέα άνθρωποι σφαγιάστηκαν με ματσέτες στην περιοχή Μπένι, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, θέατρο αλλεπάλληλων σφαγών τους τελευταίους μήνες. Την ευθύνη για τις επιθέσεις οι αρχές επιρρίπτουν σε αντάρτες από την Ουγκάντα.

«Θρηνούμε τον θάνατο 18 προσώπων και επιπλέον, μιας εγκύου γυναίκας η οποία αποκεφαλίστηκε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αμισί Καλοντά. Όπως διευκρίνισε, συνολικά 13 άνδρες και έξι γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και εννέα από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν.

Η Μπένι, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της επαρχίας Βόρειο Κίβου και σημαντικό εμπορικό κέντρο στην περιοχή, βρίσκεται περίπου 250 χλμ. βόρεια της Γκόμας και αποτελεί προπύργιο των Ναντέ, μιας κοινότητας τα μέλη της οποίας είχαν ενταχθεί μαζικά σε μια παραστρατιωτική οργάνωση που υποστήριξε η Ουγκάντα κατά τη διάρκεια του δεύτερου εμφυλίου στη ΛΔ του Κονγκό (1998-2003).

Οι Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις αντιτίθενται στον πρόεδρο της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσέβενι και είναι παρούσες στη ΛΔ του Κονγκό από το 1995. Η οργάνωση έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από τις αρχές ότι ευθύνεται για μια σειρά σφαγών που έχουν βυθίσει την περιοχή στο πένθος από τον Οκτώβριο του 2014 με απολογισμό 240 νεκρών.

http://www.protothema.gr/world/article/468452/kongo-adartes-esfaxan-19-atoma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου