Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σε Άραβες και Τούρκους ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Η «Jermyn Street Real Estate Fund IV LP» υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ». Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».
H «Jermyn Street Real Estate Fund IV LP» υπέβαλε προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. H χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένη» χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανήλθε σε 272,85 εκ. ευρώ.
Τα ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.
H JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP είναι ένα fund που διαχειρίζεται η AGC Equity Partners, οι μέτοχοι του οποίου είναι κατά 85% ισχυρά αραβικά funds και οικογένειες επιχειρηματιών από το Αμπου Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Ντουμπάι και κατά 15% ο Όμιλος Dogus που ελέγχεται από τον Τούρκο μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ.
Η «μονομαχία» για την απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης έγινε κυρίως μεταξύ της AGC Equity Partners και της κοινοπραξίας των κ. Κωνσταντακόπουλου και Olayan, αν και στην τελική φάση έδωσε προσφορά και η κοινοπραξία που είχαν δημιουργήσει οι εταιρείες Colony Capital Aquisitions και Dolphin Capital.
Η εταιρεία που εξαγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να επενδύσει στο εν λόγω ακίνητο κεφάλαια της τάξης του 1 δισ. ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια. Το ακίνητο του Αστέρα είναι η πρώτη επένδυση της AGC Equity Partnes, ωστόσο η εταιρεία θα προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις, καθώς τα στελέχη της εκτιμούν ότι η Ελλάδα είναι «πηγή» ευκαιριών για τοποθετήσεις κεφαλαίων. Και τούτο διότι οι ίδιοι πιστεύουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σωστή τροχιά για την έξοδό της από την κρίση και την παρατεταμένη ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου