Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ".


Αδέρφια μόλις γύρισα από πλατεία Συντάγματος. Ήμουν εκεί από τις εννέα.
Μαζεύτηκε 50.000 κόσμος αγνοί πολίτες, χωρίς κομματικές αποχρώσεις να διαμαρτυρηθεί.

Το αρνητικό ήταν οι βωμολοχίες και τα φάσκελα.
Ο αγώνας είναι ευγενής και δίκαιος, δεν πρέπει να ευτελίζεται.

Στο πάνω μέρος απέναντι από τη βουλή ο κόσμος διαδήλωνε, στο κάτω υπήρχε ένα ανοικτό βήμα, όπου οποιοσδήποτε μπορούσε να πάρει το λόγο. Σε κάποια στιγμή θα υπήρχαν γύρω από το βήμα 5000 άτομα. Ήταν μια σύγχρονη "Εκκλησία του Δήμου". Συγκινήθηκα.
Οι πρώτες αποφάσεις λήφθηκαν δια βοής. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Όσο πέρναγε η ώρα, ο κόσμος αραίωνε και οι νέοι ομιλητές άρχισαν να καπελώνουν το κίνημα.
Μίλαγαν για αριστερά, διεθνισμό, απεργίες, μπάτσους, φασιστικά φαντάσματα κλπ. Απογοητεύθηκα...
Βάζουμε ως ξεχωριστή ανάρτηση το παραπάνω σχόλιο,γιατί θίγεται ένα πολύ σοβαρό θέμα:Αυτό που φωνάζουμε εδώ και μέρες,δηλαδή πως ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ,οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις είναι ανύπαρκτες!

Τι εννοούμε;Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

-Ο αναγνώστης αναφέρεται σε μούτζες και βρισιές,κάτι καθόλου περίεργο,αφού η πλειοψηφία των παρευρισκομένων αυτό έκανε,όποτε αποφάσιζε να κάνει κάτι μαζικά:Με λίγα λόγια,έβγαζε την οργή του,με μερικές χειρονομίες και συνθήματα.

Μετά,ο καθένας με την παρέα του και τον...πόνο του.

-Διαφωνούμε κάθετα πως οι αποφάσεις διά βοής συνιστούν "άμεση δημοκρατία":Πρόκειται καθαρά για ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ!

Διότι αν στον πολίτη που ψηφίζει μυστικά στην κάλπη ασκείται χειραγώγηση και πίεση μια φορά,σε αυτόν που ακούει κάποιους να μιλάνε και συμφωνεί ή διαφωνεί δια βοής,οι πιέσεις είναι πολύ μεγαλύτερες!

-Και πριν βιαστούν κάποιοι να διαφωνήσουν,ας δούμε τι λέει ο φίλος στο τέλος του σχολίου του:ΗΡΘΑΝ ΝΕΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ!!!

Άντε τώρα,να τολμήσει κανείς να διαφωνήσει μαζί τους!Οι αποφάσεις που θα πάρθηκαν στις "προτάσεις" τους διά βοής,σαφώς θα ήταν υπέρ τους,ΑΦΟΥ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!


















-Εδώ όμως,τίθεται και το σοβαρότερο και κρισιμότερο διακύβευμα αυτών των "εκδηλώσεων":

Πώς είναι δυνατόν ΑΚΟΜΑ να κόβουν και να ράβουν άτομα με γελοίες και αναχρονιστικές ιδέες,που προκαλούν εμετό και αηδία σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη;

Ένα μικρό παράδειγμα:Πώς είναι δυνατόν ο κάτοικος ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,που πήγε στη συγκέντρωση καλοπροαίρετα,να καθυβρίζεται ως "φασίστας" επειδή δεν θέλει τους "κακόμοιρους μετανάστες";;;

Υπάρχει λοιπόν,ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Κι αυτό δεν λύνεται ούτε με πανηγυράκια,ούτε με μούτζες ούτε με...κατσαρόλες!

Αλλά με επιμόρφωση,ΠΑΙΔΕΙΑ και ενασχόληση με τα κοινά όχι μόνο όταν μας παροτρύνουν να βγούμε στους δρόμους οι Λαλάκηδες και οι Κανάκηδες,ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ!

Για όλα τα παραπάνω,εκφράζουμε τις ζωηρές αμφιβολίες μας για τον χαρακτήρα των συγκεκριμένων διαδηλώσεων.Είναι θέματα πρακτικά που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας.

Για να μην αρχίσουμε να αναφέρουμε τους ιδεολογικούς καθοδηγητές-υπερμάχους της παγκοσμιοποίησης,την χειραγώγηση των Μμε κλπ:Αυτά,κάποιοι συνεχίζουν να μην...τα βλέπουν,παρότι είναι πλέον "φως φανάρι"!


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/05/blog-post_112.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου