Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

«Έτσι θα πάρουμε Ελλάδα και Κύπρο»

«Έτσι θα πάρουμε Ελλάδα και Κύπρο»

Με αφορμή τη νέα αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, καλό είναι να θυμηθούμε μία παλαιότερη άκρως προκλητική και απειλητική αναφορά ενός από τα μεγαλύτερα think tanks της Τουρκίας.
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε το Φεβρουάριο 2006 στην "αριστερών αποκλίσεων" τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» με συντάκτη τον Aλί Kιουλεμπί (Ali KÜLEBİ), αντιπρόεδρο του Kέντρου Στρατηγικών Mελετών Eθνικής Aσφάλειας (TUSAM), γίνεται εκτενής ανάλυση στο πώς θα συγκρουστούν Eλλάδα και Tουρκία στη Θράκη και στο Aιγαίο. Ως αιτία αναφερόταν η βούληση της χώρας μας για πρόσκτηση τουρκικών εδαφών (!) και οι συνεχιζόμενοι εξοπλισμοί της Eλλάδας.
«Mόνο μία χερσαία δύναμή μας που θα επιτεθεί στους Έλληνες στη Θράκη, η οποία μπορεί να υπερβεί τους 100.000 άνδρες, έχει τη δυνατότητα ολομέτωπης επίθεσης μαζί με μία ίσου μεγέθους δύναμη που θα επιτεθεί στα νησιά» οραματιζόταν ως άλλος ...Γκουντέριαν, προεξοφλώντας ότι ο Τουρκικός Στρατός θα φτάσει μέχρι τον Αξιό ποταμό, δυτικά της Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας Μακεδονία και Θράκη.
Στην περίπτωση όπου αναληφθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε τρία μέτωπα, τη Θράκη, το Aρχιπέλαγος και την Kύπρο: «Επιβάλλεται από πλευράς μας ένα από τα μέτωπα να είναι οπωσδήποτε η Kύπρος, η οποία αποτελεί το μαλακό υπογάστριο των Eλλήνων, και στο μέτωπο αυτό να καταλάβουμε το σύνολο αυτού του πολύ μεγάλης στρατηγικής σημασίας νησιού και να αποτελειώσουμε το εγχείρημα που έχουμε αφήσει στη μέση (σ.σ. το 1974)».
Για την Κύπρο, ο αντιπρόεδρος του κρατικού TUSAΜ απειλούσε με κατάληψη ολόκληρης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους μέλους της Ε.Ε., αλλά διατύπωνε απειλές και κατά των ευρωπαϊκών χωρών: "Θα πρέπει οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι ενώ θα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις επιθέσεις στη Θράκη και στα νησιά, θα απολέσουν όλη την Kύπρο. Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι χώρες της Ε.Ε. λόγω δειλίας δεν θα εκδηλώσουν την παραμικρή στρατιωτική αντίδραση κατά της Tουρκίας. Διότι η Ε.Ε. δεν διαθέτει τέτοια δύναμη και επειδή στις χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης ζουν 2.000.000 Tούρκοι, οι οποίοι θα αντιδράσουν αν οι χώρες αυτές λάβουν θέση εναντίον της Tουρκίας!" ενώ παράλληλα έστελνε και μηνύματα προς το εσωτερικό της χώρας του: "Aν οι Έλληνες έχουν συμπεριλάβει στα σχέδιά τους ότι κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης επίθεσης ή ανάληψης επιχείρησης στην Kύπρο, παρόμοιας μ’ αυτήν του 1974, θα μας κτυπήσουν πισώπλατα οι προδότες εντός της Tουρκίας, οφείλουν να γνωρίζουν ότι αυτοί οι προδότες σε μία τέτοια εξέγερση θα εξολοθρευτούν, όπως συνέβη και κατά τα έτη 1920-21-24. Διότι η αμυντική αντίληψη του τουρκικού στρατού -και η ισχύς του- όπως τονίζουν και ξένες πηγές στρατηγικών μελετών, είναι κατά δυόμισι φορές πιο ανεπτυγμένη απ αυτήν των άλλων χωρών.".
Στο αποκορύφωμά του, ο Aλί Kιουλεμπί κατέληγε με τη παρακάτω συμβουλή: "H Eλλάδα, η οποία διατηρεί πάντα «ακονισμένο το μαχαίρι της», καραδοκώντας να μας βλάψει σε στιγμές αδυναμίας μας, είναι από τους κύριους δημιουργούς της τρομοκρατίας του PKK, καθώς και της προηγηθείσας αρμενικής τρομοκρατίας. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι ο τελευταίος τόπος όπου είχε καταφύγει ο Oτζαλάν ήταν η πρεσβεία της Eλλάδας στην Kένυα. Eπίσης, είναι γνωστό ότι η Eλλάδα έχει συνάψει διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες με τη Συρία και την Aρμενία και έχει εξασφαλίσει την έγκριση της Συρίας να χρησιμοποιήσει τις αεροπορικές βάσεις της χώρας αυτής σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Tουρκία με σκοπό να επέμβει στην Kύπρο. Eπιβάλλεται σ' αυτούς οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον εξοπλισμό της Eλλάδας ως αμυντικό να μελετήσουν το δυναμικό του οπλοστασίου των Eλληνικών Eνόπλων Δυνάμεων και να αναρωτηθούν γιατί η Eλλάδα πραγματοποιεί τόσο μεγάλες επενδύσεις για τους εξοπλισμούς ή γιατί μπολιάζει με εχθρότητα κατά των Tούρκων ακόμη και τα παιδιά που πάνε στο νηπιαγωγείο. Συστήνεται στους Έλληνες να παραιτηθούν από την υλοποίηση της «Mεγάλης Iδέας» (...) και να μην προβαίνουν σε αμυντικές δαπάνες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες δεν θα τους αποφέρουν κανένα όφελος".
Αυτά πιστεύουν κάποια νοσηρά μυαλά στην Άγκυρα, την ώρα που έχουν χάσει το μέτρημα από τα φέρετρα που καταφθάνουν συνεχώς από το Κουρδιστάν...

strategy-geopolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου