Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Αμερικανοί που διαχειρίζονταν την προπαγάνδα υπέρ του ISIS διέφυγαν στην Τουρκία

Αμερικανοί που διαχειρίζονταν την προπαγάνδα υπέρ του ISIS διέφυγαν στην Τουρκία
Δεκάδες ξένοι προγραμματιστές και χάκερ που είχαν σπεύσει στη Μέση Ανατολή ως εθελοντές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και είχαν ως βάση τους την πόλη Μοσούλη στο βορειοδυτικό Ιράκ, λέγεται ότι λιποτάκτησαν τις τελευταίες ημέρες, αποδυναμώνοντας αισθητά τη διαδικτυακή προπαγάνδα των τρομοκρατών.
Τοπικές πηγές από το Ιράκ επιβεβαιώνουν ότι εκατοντάδες ξένοι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος για να επιστρέψουν στις χώρες τους.
Μεταξύ αυτών και πολλοί ειδικοί του διαδικτύου, όπως χάκερ, προγραμματιστές, τεχνικοί και μπλόγκερ.
Από το Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι λιποτάκτησε και μια ομάδα Αμερικανών επαγγελματιών κινηματογραφιστών, που υπηρετούσαν στο Ισλαμικό Κράτος ως κινηματογραφικό συνεργείο, και επίσης είχαν την έδρα τους στη Μοσούλη.
Μιλώντας στο ARA News ο Ιρακινός δημοσιογράφος Ρααφάτ Αλ Ζαράρι επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη πλέον σε ανθρώπους των media και της πληροφορικής «επειδή πολλοί εγκατέλειψαν τα πόστα τους και αποφάσισαν να λιποτακτήσουν από τη στιγμή που οι Αμερικανοί άρχισαν να βομβαρδίζουν τα γραφεία και κέντρα Τύπου – Προπαγάνδας της οργάνωσης στο Ιράκ και στη Συρία».
Το τελευταίο διάστημα ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έχει βομβαρδίσει πολλούς χώρους που το Ισλαμικό Κράτος στέγαζε διαδικτυακές ομάδες και γραφεία Τύπου.
Οι Αμερικανοί χτύπησαν την προπαγάνδα της οργάνωσης επειδή εξαιτίας αυτής το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατολογήσει δεκάδες χιλιάδες εθελοντές από όλο τον κόσμο.
Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να αναπληρώσει τους μιντιακούς που χάνει με άλλους τζιχαντιστές, επειδή δεν υπάρχουν μεταξύ των ενόπλων ειδικοί σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έξυπνα τηλέφωνα, διαδίκτυο και προπαγάνδα.
Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι ο Αλ Ζαράρι ισχυρίζεται, μιλώντας πάντα στο ARA News, ότι αρκετοί από τους άνδρες που υπηρετούσαν στην προπαγάνδα της οργάνωσης και λιποτάκτησαν είναι Αμερικανοί υπήκοοι.
«Ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών τεχνικών εγκατέλειψε τη Μοσούλη και πέρασε στην Τουρκία, μέσω Συρίας, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ όσοι έμειναν πίσω στα γραφεία Τύπου δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις για να τους αναπληρώσουν».
Ο Αλ Ζαράρι λέει ότι αυτοί οι Αμερικανοί είχαν και ειδικές γνώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήξεραν πώς να προσελκύουν κοινά και να πετυχαίνουν υψηλές απηχήσεις.
Όπως αντιλαμβάνεστε η σύλληψη των Αμερικανών εθελοντών που διαχειρίζονταν την προπαγάνδα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο θα αποκαλύψει πολλά και ένα ανθρωποκυνηγητό πρέπει ήδη να έχει ξεκινήσει για τον εντοπισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου