Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η κυβέρνηση κατάργησε το «Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού»

Η κυβέρνηση της Πολωνίας κατάργησε  το λεγόμενο «Εθνικό Συμβούλιο κατά των Φυλετικών Διακρίσεων, της Ξενοφοβίας και της Μισαλλοδοξίας».

Το κόμμα του Νόμου και Δικαιοσύνη (PiS) αυτή την εβδομάδα διέλυσε ένα δημόσιο οργανισμό που αποσκοπούσε στην «καταπολέμηση του ρατσισμού και στην διερεύνηση εγκλημάτων μίσους», επικαλούμενο την αναποτελεσματικότητα του. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Rafal Bochenek δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τις αρμοδιότητες του συμβουλίου θα αναλάβει ένας «πιο αποτελεσματικός» κρατικός θεσμός.

Το Συμβούλιο κατά των Φυλετικών Διακρίσεων, της Ξενοφοβίας και της Μισαλλοδοξίας συστάθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Φιλελεύθερου Κόμματος Πλατφόρμας των Πολιτών, που έφυγε από την εξουσία τον περασμένο Οκτώβριο αφού συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) η χώρα να δεχτεί αρκετές χιλιάδες μη-Ευρωπαίους μετανάστες.

Ο διαμεσολαβητής για τα  ανθρώπινα δικαιώματα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταδίκασαν την κατάργηση του οργάνου, καθώς λένε ότι τα εγκλήματα μίσους έχουν αυξηθεί στην Πολωνία. «Είναι ντροπή. Το Συμβούλιο είναι απολύτως απαραίτητο, εν μέσω της αύξησης του αριθμού των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα και αύξησης της ξενοφοβίας», είπε ο διαμεσολαβητής Adam Bodnar στο AFP.

«Οι φόβοι που μεταδίδονται από ορισμένα πολιτικά κόμματα για τους πρόσφυγες τροφοδοτούν ρατσιστικά σχόλια στο Διαδίκτυο, και αυτό δεν έχει καταδικαστεί», συνέχισε.

Τα σχόλια πάντως, στο πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN ήταν γενικά υποστηρικτικά της κίνησης.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου