Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Παρίσι: Σφαίρες και υλικό της ISIS βρέθηκαν σε εφόδους μετά το κλείσιμο τεμένους

Παρίσι: Σφαίρες και υλικό της ISIS βρέθηκαν σε εφόδους μετά το κλείσιμο τεμένους

Μελέν, Γαλλία
Σφαίρες για καλάσνικοφ, προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους και παιδαγωγικό υλικό του μετώπου Αλ-Νόσρα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών μετά τη διακοπή λειτουργίας μουσουλμανικού τεμένους στα περίχωρα του Παρισιού, έγινε γνωστό την Κυριακή από τις τοπικές αρχές.

Μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα προσευχής που παρουσιάζεται ως σαλαφιστική στο Λανί-συρ-Μαρν, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων ανατολικά του Παρισιού, η οποία οδήγησε στη διακοπή λειτουργίας του κέντρου.

Είναι το τρίτο τέμενος στη Γαλλία που κλείνει μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Σε ακόλουθες εφόδους που συνδέονται με το κλείσιμο του τεμένους εντοπίστηκαν πυρομαχικά διαμετρήματος 7,62, πυρομαχικά για όπλα τύπου Καλάσνικοφ, καθώς και προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αναφέρεται σε ανακοίνωση του περιφερειάρχη της Σεν-ε-Μαρν.

Οι τοποθεσίες όπου διεξήχθησαν οι έφοδοι δεν ανακοινώθηκαν

Ένα ρεβόλβερ και έγγραφα για τζιχάντ βρέθηκαν επίσης στα σπίτια των επικεφαλής του τεμένους, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Μεταξύ των ευρημάτων υπάρχει υλικό με «ύμνους για τους μάρτυρες» της οργάνωσης Μέτωπο Αλ-Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στην έκδοση 22 απαγορεύσεων εξόδου από τη χώρα και εννέα ενταλμάτων για κατ' οίκον περιορισμό «ριζοσπαστικοποιημένων» ατόμων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου