Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Τούρκοι κατάσκοποι στο ISIS ξεσκεπάζουν την σχέση Ερντογάν με τους τζιχαντιστές

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα moonofalabama.org, σύμφωνα με δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας Zaman, ορισμένοι ένοπλοι του ISIS που πιάστηκαν αιχμάλωτοι, ισχυρίστηκαν ότι είναι μέλη της Τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ. Η Zaman αντιπολιτεύεται τον Ερντογάν και πολλές από τις πολιτικές του, καθώς αποτελεί μέρος του οργανισμού Gülen.

Στο δημοσίευμα της 20ης Δεκεμβρίου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι κατά την διάρκεια συναντήσεων μεταξύ του Masoud Barzani (ηγέτη των Κούρδων στο Ιρακινό Κουρδιστάν) και Τούρκων αξιωματούχων στην Άγκυρα, ο Barzani είπε ότι οι δυνάμεις των Κούρδων Peshmerga έπιασαν αιχμάλωτους 150 ένοπλους Τουρκικής καταγωγής που ανήκουν στο ISIS. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ορισμένοι από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι είναι μέλη της ΜΙΤ και ζήτησαν να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους από τον επικεφαλής της υπηρεσίας, Hakan Fidan.

Ο Barzani ζήτησε επίσης τη συνεργασία της Άγκυρας προκειμένου να απομακρυνθούν 500 Τούρκοι υπήκοοι από τη Μοσούλη που φέρεται να έχουν ηγετικές θέσεις μέσα στο ISIS.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η ΜΙΤ σίγουρα δεν είναι η μόνη μυστική υπηρεσία που έχει διεισδύσει στις τάξεις του ISIS, αλλά είναι πιθανόν αυτή που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή.

Κουρδικές οργανώσεις της Τουρκίας πιστεύουν ότι οι δύο μεγάλες επιθέσεις του ISIS κυρίως σε Κουρδικές συγκεντρώσεις στο Suruc και στην Άγκυρα, έγιναν για να υποστηριχθεί η επανεκλογή του Ερντογάν. Πράκτορες της ΜΙΤ με μεγάλη επιρροή μέσα στο ISIS θα μπορούσαν να έχουν κυρίαρχο ρόλο σε τέτοιου είδους συνωμοσίες.

"Τούρκοι στρατηγοί συνομιλούν με τζιχαντιστές"! 
Τι αποκαλύπτεται από υποκλοπές!

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές αποκαλύπτονται ακόμη και από δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Αν τα όσα γράφονται έχουν έστω δόση αλήθειας, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ΄ όσο πιστεύουμε.

Η CUMHURIYET σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αποκαλύπτει τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ ανώτατων στρατιωτικών και τρομοκρατών του ISIS.
Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι οι συνομιλίες αυτές ηχογραφήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε έπειτα από αίτημα πολιτών οι συγγενείς των οποίων εντάχθηκαν στο ISIS. Σημειώνει επίσης ότι και κατά το παρελθόν τούρκοι στρατιώτες και μέλη του ISIS συναντιόντουσαν στα σύνορα .

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε μία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, ένας εκ των αξιωματικών του στρατού καλεί τα μέλη τους ISIS να μεταβούν στα σύνορα για να παραλάβουν «τα αγαθά». Προφανώς αναφέρονταν σε πολεμοφόδια.

Σε μία άλλη συνομιλία, αξιωματικός του στρατού λέει στους συναδέλφους του να μην απαντούν στα πυρά του ISIS.

Σύρος ΥΠΕΞ: Να σταματήσει η διείσδυση ανταρτών από την Τουρκία και την Ιορδανία

Οι διεθνείς προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να εμποδίζονται οι αντάρτες να διεισδύουν στη Συρία από την Τουρκία και την Ιορδανία ώστε να επιτευχθεί πρόοδος προς μια πολιτική λύση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τα σχόλια αυτά που έκανε ο Μουάλεμ έπειτα από συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την ανάγκη "να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

Ο Μουάλεμ είχε δηλώσει εξάλλου χθες ότι η Συρία προτίθεται να πάρει μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη και ότι ελπίζει ο διάλογος να τη βοηθήσει να καταλήξει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Πληροφορίες από Failedevolution, OnAlert, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://kostasxan.blogspot.gr/2015/12/isis_50.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου