Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Νιγηρία: Ο στρατός διέσωσε 200 κορίτσια και 93 γυναίκες από την Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Ο στρατός διέσωσε 200 κορίτσια και 93 γυναίκες από την Μπόκο Χαράμ

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τις 200 μαθήτριες που είχαν απαγάγει οι αντάρτες της οργάνωσης πριν από ένα χρόνο

Ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε την Τρίτη πως μετά από μεγάλη επιχείρηση διέσωσε 200 κορίτσια και 93 γυναίκες, που κρατούνταν αιχμάλωτες από τους αντάρτες της Μπόκο Χαράμ.

Η επιχείρηση έγινε σε καταυλισμό της οργάνωσης στο δάσος Σαμπίσα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν μεταξύ των κοριτσιών που ελευθερώθηκαν είναι και οι μαθήτριες που είχαν απαχθεί από το Τσιμπόκ πριν από περίπου ένα χρόνο, στα τέλη Απριλίου του 2014.

«Οι δυνάμεις του στρατού απόψε κατέστρεψαν τρία στρατόπεδα τρομοκρατών στο δάσος της Σαμπίσα και διέσωσαν 200 κορίτσια και 93 γυναίκες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της χώρας μέσω γραπτής δήλωσης. «Δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί αν τα κορίτσια που απελευθερώθηκαν είναι οι μαθήτριες από το Τσιμπόκ. Τα άτομα αυτά καταγράφονται και ταυτοποιούνται αυτήν την ώρα», συνέχισε.

http://www.protothema.gr/world/article/471636/nigiria-o-stratos-diesose-200-koritsia-kai-93-gunaikes-apo-tin-boko-haram/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου