Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Οι αναγνώστες μας βαρέθηκαν με την «διαφορετικότητα» στα κόμικς μας, λέει ο αντιπρόεδρος πωλήσεων στην Marvel


O αντιπρόεδρος του στούντιο πωλήσεων της Marvel λέει ότι ορισμένα καταστήματα του έχουν πει ότι οι άνθρωποι «έχουν βαρεθεί» από νέες γυναίκες και εκπροσώπους «εθνοτικών μειονοτήτων» να υποδύονται χαρακτήρες της Marvel.

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Marvel ρίχνει το φταίξιμο της μείωσης των πωλήσεων των κόμικ στις προσπάθειες που κάνει το στούντιο για αύξηση της «διαφορετικότητας» και των γυναικείων χαρακτήρων, λέγοντας ότι οι αναγνώστες δείχνουν να δυσφορούν στην «ποικιλομορφία» και δεν θέλουν γυναικείους χαρακτήρες.

Τα τελευταία χρόνια, η Marvel κατέβαλε προσπάθειες για να συμπεριλάβει πιο «ποικιλόμορφους» χαρακτήρες και περισσότερες γυναίκες, εισάγοντας νέες επαναλήψεις αγαπημένων επεισοδίων καθώς και έναν θηλυκό Θωρ, την Riri Williams, μια μαύρη έφηβη η οποία ανέλαβε την ιστορία του Iron Man ως ‘Ironheart’ τονMiles Morales, έναν διαφυλετικό Spider-Man και την KamalaKhan, μία μουσουλμάνα πακιστανή έφηβη που είναι η τρέχουσαMs Marvel.

Αλλά μιλώντας στο συνέδριο πωλητών της Marvel για την πτώση των πωλήσεων του κόμικ από τον Οκτώβριο, ο David Gabriel είπε ότι οι πωλητές του λένε ότι οι οπαδοί είναι προσκολλημένοι σε παλιούς αγαπημένους χαρακτήρες. «Αυτό που ακούσαμε ήταν ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν πια άλλη διαφορετικότητα», είπε. «Δεν θέλουν γυναικείους χαρακτήρες. Αυτό ακούσαμε, είτε το πιστεύουμε είτε όχι».

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό είδαμε στις πωλήσεις ... Σε κάθε χαρακτήρα που ήταν εκπρόσωπος «διαφορετικότητας», κάθε χαρακτήρα που ήταν νέος, ή γυναίκα, κάτι που δεν ήταν ο γνήσιος χαρακτήρας της Marvel, οι άνθρωποι έδειχναν να δυσφορούν».

Ο Gabriel έσπευσε αργότερα να κάνει «διευκρινιστική» δήλωση, λέγοντας ότι υπάρχει και ένα κοινό που είναι «είναι ενθουσιασμένο με αυτούς τους νέους ήρωες», όπως η Ms Marvel και ο MilesMorales.

ΥΓ: Η 15χρονη μαύρη ‘Riri Williams’ ως “νέος Iron Man”, ήταν έμπνευση του εβραϊκής καταγωγής συγγραφέα της Marvel, Brian Michael Bendis. Δες κι εδώ. (Αλλά και εδώ κι εδώ)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου