Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Στοκχόλμη: Συνελήφθη ο τζιχαντιστής που οδηγούσε το φορτηγό

Στοκχόλμη: Συνελήφθη ο τζιχαντιστής που οδηγούσε το φορτηγό

Ο ύποπτος είναι Ουζμπέκος, 39 ετών, πολύτεκνος και υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους - Τι ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία

«O  άνθρωπος που τέθηκε υπό κράτηση μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στη Στοκχόλμη σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους είναι ο οδηγός του οχήματος» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας.

«Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος που συνελήφθη είναι ο ο δράστης της επίθεσης» είπε ο Λαρς Mπίστρομ.

Σύμφωνα με διάφορα σουηδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι Ουζμπέκος, 39 ετών, υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.



«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, όμως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια  των πολιτών» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, σουηδικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεύτερη σύλληψη υπόπτου την οποία όμως δεν επιβεβαιώνουν οι αρχές της χώρας.

Ποιος είναι ο 39χρονος Ουζμπέκος

O ύποπτος που συνελήφθη από τις σουηδικές αρχές και φέρεται να είναι ο μακελάρης της Στοκχόλμης , είχε αναρτήσει στο Facebook θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους και μία φωτογραφία μετά το τυφλό χτύπημα στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδα "Aftonbladet", o 39χρονος από το Ουζμπεκιστάν ο οποίος είχε ζήσει σε νότιο προάστιο της σουηδικής πρωτεύουσας, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και εργάστηκε στον τομέα των κατασκευών. Τις πληροφορίες αυτές διοχέτευσε στην σουηδική εφημερίδα ένας φίλος του.

"Ποτέ δεν μίλαγε για πολιτική ή θρησκεία", είπε ο φίλος. "Για το μόνο πράγμα που μιλούσε ήταν για να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες δουλειές έτσι ώστε να στέλνει χρήματα στην οικογένειά του στην πατρίδα του", πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, οι αρχές διαθέτουν πολύ καλά στοιχεία εναντίον του υπόπτου. Ο συλληφθείς  φορούσε τα ίδια ρούχα με αυτά που ήταν ντυμένος ο άνδρας που εικονίζεται στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική αστυνομία. Φορούσε επίσης σπασμένα γυαλιά. Το όχημα με το οποίο αιματοκύλησε την Στοκχόλμη ήταν κλεμμένο.

Μετά το μακελειό, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει σε ένα κοντινό σταθμό του μετρό και να ανακατευτεί στο  πλήθος. Πηγή της αστυνομίας δήλωσε στην εφημερίδα "Aftonbladet" ότι ο άνδρας επιβιβάστηκε σε τρένο και κινήθηκε βόρεια προς το διεθνές αεροδρόμιο της Στοκχόλμης και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε τρένο με νότια κατεύθυνση προφανώς για να προκαλέσει σύγχυση στις αρχές.

http://www.protothema.gr/world/article/669581/stokholmi-sunelifthi-o-tzihadistis-pou-odigouse-to-fortigo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου