Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Αυστρία: Συνελήφθησαν τρεις πρόσφυγες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες

Ο Σύρος είναι ηλικίας 27 ετών και φέρεται ότι πολέμησε με το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα

Στη σύλληψη τριών προσφύγων που είχαν αιτηθεί άσυλο, προχώρησε η αστυνομία της Αυστρίας, μετά τη διαπίστωση ότι πολέμησαν με ομάδες ανtαρτών στη Συρία και στο Ιράκ, οι οποίες θεωρούνται τρομοκρατικές.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τρεις άνδρες -δύο Ιρακινοί και ένας Σύρος- σχεδίαζαν κάποια επίθεση στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τιρόλου, Χέλμουτ Τόμετς. Όλοι τους συνελήφθησαν σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Τιρόλου.

Ο Σύρος είναι ηλικίας 27 ετών και φέρεται ότι πολέμησε με το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο, τον Πέτερ Εμ, πιστεύεται ότι σκότωσε 20 άνδρες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και αιχμαλώτους πολέμου.

Οι τρεις πρόσφυγες έφτασαν στην Αυστρία πέρσι, με το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα που ακολουθούσε τη βαλκανική οδό για να φτάσει στην κεντρική Ευρώπη.

Άλλοι δύο μετανάστες προφυλακίστηκαν τον Δεκέμβριο στο Σάλτσμπουργκ καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

http://www.protothema.gr/world/article/588097/austria-sunelifthisan-treis-prosfuges-gia-summetohi-se-tromokratikes-omades/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου