Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Μουσουλμάνοι στη Βρετανία: Οι γυναίκες δεν μπορούν να ταξιδεύουν μόνες πάνω από 48 μίλια

Μουσουλμάνοι στη Βρετανία: Οι γυναίκες δεν μπορούν να ταξιδεύουν μόνες πάνω από 48 μίλια

«Τέτοιου τύπου συμβουλές δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη Βρετανία. Οι απόψεις αυτές είναι απαράδεκτες και μη αποδεκτές», λέει η υπουργός Ισότητας της Βρετανίας

Βρετανικό γκρουπ Μουσουλμάνων είπε στα μέλη του ότι οι γυναίκες δεν θα μπορούν να πάνε κάπου χωρίς τη συνοδεία ανδρός για περισσότερα από 48 μίλια. Η Μουσουλμανική Ένωση του Blackburn ορίζει ότι οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να κάνουν πάνω από 48 μίλια αν δεν τις συνοδεύει ο σύζυγός τους ή άνδρας συγγενής.

Η δήλωση αυτή αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα της ομάδας η οποία προσφέρει «λύσεις και απαντήσεις» στις θρησκευτικές, κοινωνικές ή οικονομικές υποθέσεις, που αφορούν στη διδασκαλία της Σαρία. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι οι άνδρες πρέπει να έχουν γενειάδες και οι γυναίκες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους.

Η γραμματέας Ανάπτυξης και υπουργός Ισότητας της Βρετανίας  Justine Greening είπε τέτοιου τύπου συμβουλές δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη Βρετανία και ότι «επαίσχυντες». «Ειλικρινά αυτές οι απόψεις είναι απαράδεκτες και μη αποδεκτές».

Ο Dr Sheik Howjat Ramzy καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είπε: «Τέτοιες απόψεις είναι προσβλητικές στις μέρες μας. Οι απαγορεύσεις θα πρέπει να αντικατασταθούν με τα θέλω των γυναικών. Αυτές οι πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν και είναι μια παράδοση από τα παλιά, τότε που οι γυναίκες ήταν επικίνδυνο να ταξιδεύουν μόνες. Τώρα αυτά δεν ισχύουν. Οι γυναίκες πρέπει να είναι ελεύθερες να πηγαίνουν όπου θέλουν. Η Ένωση πρέπει να αποσύρει αυτή την άποψη».

http://www.protothema.gr/world/article/575426/mousoulmanoi-sti-vretania-oi-gunaikes-den-boroun-na-taxideuoun-mones-pano-apo-48-milia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου