Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Νέο βίντεο φρίκης με την περιφορά 21 αιχμαλώτων από τους τζιχαντιστές

Νέο βίντεο φρίκης με την περιφορά 21 αιχμαλώτων από τους τζιχαντιστές

Βίντεο με αιχμάλωτους Κούρδους πεσμεργκά μέσα σε κλουβιά έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, απειλώντας με αντίποινα τις κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν τους τζιχαντιστές

Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει μέσα σε κλουβιά πολλούς αιχμαλώτους -Κούρδους πεσμεργκά σύμφωνα με τους τζιχαντιστές- και προειδοποιεί με αντίποινα τους Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία.

Το βίντεο αυτό, που εντοπίστηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE), θυμίζει έντονα τον Ιορδανό πιλότο που τον έκαψε ζωντανό το ΙΚ, μέσα σε ένα παρόμοιο κλουβί, στη Συρία.

Στο σημερινό βίντεο πάντως δεν υπάρχουν εκτελέσεις. Συνολικά εικονίζονται 21 όμηροι που αναφέρεται ότι είναι 16 πεσμεργκά, δύο αξιωματικοί του ιρακινού στρατού και τρεις αστυνομικοί από το Κιρκούκ, μια πόλη που απέχει 240 χλμ. βορείως της Βαγδάτης.

Δεν διευκρινίζεται ούτε ο τόπος ούτε το πότε γυρίστηκαν οι σκηνές αυτές. Κουρδικές πηγές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πιθανότατα το βίντεο τραβήχτηκε πριν από μία εβδομάδα στην κεντρική αγορά της περιοχής Χαουίτζα την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι 21 όμηροι, που είναι ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, οδηγούνται στα κλουβιά σε έναν χώρο που περιβάλλεται από τσιμεντένιους τοίχους. Μπροστά στο καθένα από αυτά στέκουν ένοπλοι κουκουλοφόροι άνδρες του ΙΚ. Ένας γενειοφόρος που φορά λευκό τουρμπάνι απευθύνεται κατόπιν στους πεσμεργκά και τους καλεί να σταματήσουν τον αγώνα τους εναντίον του ΙΚ. «Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχετε αυτήν την τύχη, είτε στα κλουβιά είτε κάτω από το χώμα», απειλεί ο τζιχαντιστής.



Στη συνέχεια τα κλουβιά με τους αιχμαλώτους φορτώνονται σε ανοιχτά φορτηγά που «παρελαύνουν» σε έναν δρόμο, ανάμεσα σε δεκάδες κατοίκους και ένοπλους άνδρες.
Στο βίντεο δεν εξαπολύονται συγκεκριμένες απειλές εναντίον των ομήρων. Ωστόσο στο τέλος του, δείχνει τους αιχμαλώτους γονατισμένους και πίσω από τον καθέναν από αυτούς στέκει ένας μασκοφόρος που κρατά αυτόματο όπλο ή ρεβόλβερ.



Ένας διοικητής των πεσμεργκά του Κιρκούκ, ο στρατηγός Χιγιόουα Ρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι όμηροι αιχμαλωτίστηκαν στις 31 Ιανουαρίου «όταν οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν μια τρομοκρατική επίθεση του ΙΚ» με στόχο το Κιρκούκ.

Από τον Ιούνιο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στο βόρειο και το δυτικό Ιράκ. Στα τέλη Ιανουαρίου εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση για να καταλάβει αυτήν την πόλη όπου έχουν τη βάση τους οι πεσμεργκά μετά την αποχώρηση των Ιρακινών στρατιωτών έναν μήνα νωρίτερα.

http://www.protothema.gr/world/article/453715/neo-video-frikis-tzihadistes-ferodai-na-ektelesan-21-pesmerga-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου