Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Εκτός από την MI6, εμπλέκουν και την SAS στον θάνατο της Νταϊάνα

- Νέα στοιχεία φέρνει στο φως η Daily Mail - Τι έγραφε το δαχτυλίδι που της δώρισε λίγο πριν φύγουν από το Ριτζ ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ - Τι λένε οι μάρτυρες για τη μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο που ακολουθούσαν τη μοιραία Μερσεντές του ζεύγους

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997. Η  είδηση είχε συγκλονίσει τον κόσμο, αφού η πριγκίπισσα ήταν ένα από τα γνωστότερα και πιο αγαπητά πρόσωπα της Βρετανίας και των απανταχού βασιλικών οικογενειών. Η πριγκίπισσα του λαού Νταϊάνα, που αγαπήθηκε όσο λίγοι, έφυγε άδοξα στα 36 της, αφήνοντας δύο παιδιά ορφανά και ένα έθνος στο πένθος. Δεκαέξι χρόνια μετά οι θεωρίες συνεχίζονται.

Μια αγνώστου ταυτότητας μηχανή που ήταν δίπλα στο αμάξι δίνει νέα στοιχεία για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ.

Η τελευταία φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταιάνα λίγα λεπτά πριν πεθάνει την δείχνει να κάθεται με τον τότε σύντροφο της Ντόντι  στο πίσω κάθισμα της λιμουζίνας. Και να κοιτάει απεγνωσμένα αν πίσω τους βρίσκονται οι παπαράτσι.



Το τι συνέβη τα επόμενα δύο λεπτά, είναι στο επίκεντρο της Σκοτλαντ Γιάρντ σύμφωνα με αποκάλυψη από σκοπευτή των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας SAS, ότι δολοφόνησαν την Νταιάνα λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του αμαξιού στο τούνελ το μοιραίο βράδυ που άφησε την τελευταία της πνοή.

Πολλοί θεωρούν ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ακόμα μια θεωρία συνωμοσίας ανάμεσα στις τόσες που γράφτηκαν για την Νταϊάνα. Η επίσημη έρευνα κατέληξε πριν πέντε χρόνια στο ίδιο συμπέρασμα. Η εφημερίδα Daily Mail όμως έχει άλλη γνώμη.

Σε μεγάλο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα εξηγεί, μέσα από εκτενές ρεπορτάζ που έχει κάνει η δημοσιογράφος της Sue Reid, ό,τι μετά από συνεντεύξεις με Βρετανούς και Γάλλους των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και φίλους του ζευγαριού, καταλήγει ότι δεν ήταν θάνατος τυχαίος.



Οι έρευνες της δημοσιογράφου λένε πως οι παπαράτσι δεν ήταν καν μέσα στο τούνελ και πως μπροστά από αυτούς και από την Μερσεντές την Νταϊάνα πέρασε μια μαύρη μηχανή αγνώστου ταυτότητος. Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι η μηχανή αυτή με δύο επιβάτες επίτηδες προκάλεσε το αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Πολλές πληροφορίες από ανώνυμες πηγές λένε πως υπάρχει μια μονάδα από μυστικούς πράκτορες των SAS που λογοδοτεί στην MI6 και ότι αυτοί συνδέονται με τον θάνατο της Νταϊάνα.

Είναι γεγονός οτι η σχέση της Νταϊάνα με τον Ντόντι, παρότι έξι εβδομάδων ήταν πάρα πολύ σοβαρή και σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η Νταϊάνα έφτιαχνε τα μαλλιά της εκείνο το βράδυ στο Ριτζ, ο Ντόντι είχε αγοράσει ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι που είχε την εσωτερική χάραξη “πες μου ναι” και η Νταϊάνα του είχε δωρίσει τα μανικετόκουμπα του πατέρα της, το πιο αγαπημένο της κειμήλιο. Επίσης είχε πει στους φίλους της πως είχε ανακοινώσεις να κάνει μετά την επιστροφή της από το Παρίσι.



Υπάρχουν επίσης φήμες ότι η Νταϊάνα ήταν έγκυος. Φωτογραφίες της με ένα λεοπάρ μαγιώ δείχνουν μια “τονισμένη” κάτω κοιλιά. Και όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, είχε κάνει μια εξέταση εγκυμοσύνης σε ιδιωτική κλινική. Το χειρότερο σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν ότι η Νταϊάνα ήθελε να μετακομίσει μαζί με τους πρίγκιπες και τον φίλο της Ντόντι.

Η υπόθεση ήταν πως οι παπαράτσι ήταν επάνω σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.. Την Δευτέρα το πρωί στον τοίχο του ατυχήματος υπήρχε ένα γκραφίτι που έλεγε “Παπαράτσι δολοφόνοι”. Οι παπαράτσι όμως έφτασαν ένα λεπτό αφού το αυτοκίνητο είχε συγκρουστεί στον τοίχο. Και φυσικά σε δίκη αθωώθηκαν από όποια ανάμειξη ή ευθύνη για τον θάνατο της. Και αυτό γιατί υπήρχε και δεύτερη Μερσεντές μπροστά στο Ριτζ, ενώ το ζευγάρι έφυγε από την πίσω πλευρά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτός απο την μηχανή, δύο είναι τα αυτοκίνητα που καταδίωκαν την Νταϊάνα και δεν ανήκαν σε δημοσιογράφους. Ενα λευκό fiat και ένα μαύρο τζιπάκι. Οι αυτόπτες μάρτυρες εξηγούν πως τα αυτοκίνητα και η μηχανή “στρίμωξαν” την Νταιάνα και την μαύρη Μερσεντές με τέτοιο τρόπο ώστε να καρφωθεί στον τοίχο. Ένας εξ αυτών ένας ναυτικός με τη σύζυγο του ισχυρίστηκαν ότι είδαν τους άνδρες να κατεβαίνουν από τα οχήματα μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου και κάνοντας ένα στρατιωτικό σήμα που σημαίνει “αποστολή εξετελέσθη” με τα χέρια, να φεύγουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ενώ τα οχήματα έχουν καταγραφεί, κανείς δεν γνωρίζει ποιος τα οδηγούσε.


http://www.protothema.gr/world/article/306494/ektos-apo-tin-mi6-eblekoun-kai-tin-sas-ston-thanato-tis-daiana/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου