Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Ιεραπόστολος» του «γάμου» των ομοφυλόφιλων θέλει να γίνει ο Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ορκίστηκε να χρησιμοποιήσει το νέο νόμο της κυβέρνησής του για τον "γάμο" ατόμων του ιδίου φύλου για να διαδώσει το δόγμα του «γάμου» των ομοφυλόφιλων σε όλο τον κόσμο.

Σε μια δεξίωση στην Downing street που έγινε στις 25 Ιουλίου για χάριν 150 ηγετών του βρετανικού ομοφυλοφιλικού λόμπι, ο Κάμερον είπε ότι μαζί έδωσαν "ένα παράδειγμα για το πώς περνάει μια καλή νομοθεσία εγκαίρως. Πολλές άλλες χώρες θα θελήσουν να το αντιγράψουν αυτό. "

"Θα εξάγω την ομάδα του νομοσχεδίου", αστειεύτηκε. "Νομίζω ότι μπορούν να γίνουν μέρος αυτού του παγκόσμιου αγώνα καινα πάει ο επαναπροσδιορισμός του γάμου σε όλο τον κόσμο."

Ο Cameron δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι ήταν«προσωπικά υπερήφανος» που είναι "ίσως ο μόνος συντηρητικός πρωθυπουργός ο οποίος έχει κάνει αυτό το βήμα."

Σημείωσε ιδιαίτερα την επίδραση που θα έχει η νομοθεσία ως μέσο διδασκαλίας για τους νέους. "Τα μικρά παιδιά που μεγαλώνουν στο σχολείο, που μπορεί να είναι αβέβαια για τη σεξουαλικότητά τους, γνωρίζοντας ότι τώρα, στο πιο ψηλό σημείο της χώρας - στο Κοινοβούλιο - έχουμε περάσει αυτό το νόμο που λέει ότι ο γάμος είναι για σας, είτε είστε γκέι είτε είστε ‘στρέιτ’», είπε.

Ο Cameron, ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος που κάποτε αποκαλούσε τον εαυτό του «κληρονόμος του Μπλερ», ευχαρίστησε τους ομοφυλόφιλους ακτιβιστές «για την πίεση που ασκήσατε» ώστε το νομοσχέδιο να αποδώσει καρπούς. (Στην φωτογραφία ο Κάμερον με ομοφυλόφιλους ακτιβιστές).

Από την άλλη πλευρά, μια ομάδα που υποστηρίζει τον ‘παραδοσιακό’ γάμο, ο Συνασπισμός για το Γάμο (Coalition for Marriage ή C4M) είπε ότι από την αρχή, όταν η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο προς ψήφιση, χωρίς την εντολή από το εκλογικό σώμα, αγνόησε τις αντιρρήσεις πάνω από μισό εκατομμύριο Βρετανών, καθώς και τις φωνές των θρησκευτικών ηγετών και των πολιτών που τάσσονται υπέρ των ελευθεριών, που απαιτούσαν να μην περάσει ο νόμος για λόγους θρησκευτικής ελευθερίας και τις προειδοποιήσεις των ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος ότι θα το κόμμα θα βλαφτεί ανεπανόρθωτα σε μελλοντικές εκλογές.

Ο Cameron είχε κερδίσει την ηγεσία των Συντηρητικών αφού έκανε αρκετές ομιλίες θρηνώντας για την «παρακμή της οικογένειας στη Βρετανία».

Μετά που οι Συντηρητικοί σχημάτισαν συνασπισμό με τους αριστερούς Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, η κυβέρνηση δημοσίευσε το κυβερνητικό της πρόγραμμα, καθορίζοντας το νομοθετικό πρόγραμμα, χωρίς να κάνει καμία απολύτως αναφορά σε «γάμο» ατόμων του ίδιου φύλου.

Όταν ξαφνικά εισήλθε στη νομοθετική σκηνή ο «επαναπροσδιορισμός του γάμου», η δημόσια διαβούλευση επέτρεψε μόνο ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί.

Η C4M και άλλες ομάδες υπέρ του γάμου κατήγγειλαν τη διαβούλευση ως «εικονική» και είπαν ότι η κυβέρνηση δέχτηκε πολλαπλές ανώνυμες απαντήσεις από το εξωτερικό ενώ απέρριψε 500.000 ονόματα και διευθύνσεις κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που ήταν αντίθετοι με το «gay γάμο».

«Η ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης εξασφάλισε την ψήφιση υπέρ του επαναπροσδιορισμού του γάμου (53% με 46%), αγνοώντας μισό-ένα εκατομμύριο ονόματα και διευθύνσεις που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης - οι άνθρωποι που ξεκάθαρα είπαν «όχι» στον επαναπροσδιορισμό του γάμου", ανέφερε η ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση ComRes το Νοέμβριο του 2012 το 63 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «φοβούνται να πουν ότι αντιτίθενται στον «γάμο» των ομοφύλων."

Αρχικά, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα περιορίσει τις αλλαγές στοπολιτικό γάμο, αλλά μετά τη διαβούλευση, αναφέροντας τις κλήσεις από μια επίλεκτη ομάδα «θρησκευτικών ηγετών», επέκτεινε το νομοσχέδιο για να επιτραπεί και ο θρησκευτικός «γάμος» στους ομοφυλόφιλους..

Επιτράπηκαν εξαιρέσεις σε κληρικούς της Εκκλησίας της Αγγλίας, της κρατικής εκκλησίας, αλλά κληρικοί από άλλες χριστιανικές ομολογίες και άλλες θρησκευτικές ομάδες δεν είχαν συμπεριληφθεί.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, πολλά μέλη των συντηρητικών και τοπικοί κομματικοί πρόεδροι επανειλημμένα κάλεσαν τον πρωθυπουργό να αποσύρει το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι επρόκειτο να δημιουργήσει μια εκλογική καταστροφή.

Ως αποτέλεσμα της μεγάλης δυσαρέσκειας πολλοί Συντηρητικοί ψηφοφόροι μετακινήθηκαν στο «ευρωσκεπτικιστικό» Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) του Nigel Farage, αλλά η κυβέρνηση συνέχισε να κωφεύει.

Σε μια ανοικτή επιστολή προς την Daily Telegraph, 58 βουλευτές - 43 από αυτούς Συντηρητικοί – δήλωσαν : "Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή να επαναπροσδιορίσει το γάμο", και με δεδομένη την απουσία του ‘γάμου’ των ομοφυλοφίλων από τα κύρια μανιφέστα, «αυτά τα πραγματικά περιστατικά και μόνο θα έπρεπε να οδηγήσουν σε μεγάλη προσοχή εκείνους που ζητούν την αλλαγή αυτή"


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου