Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Άμεση παρέμβαση του Χ. Αθανασίου με αποστάσεις από την απόφαση για προφυλάκιση!


Σαφέστατη παράμβαση με αιχμές από τον πρόεδρο της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων που διαψεύδει κάθε εμπλοκή του στην απόφαση για την προφυλάκιση Εφραίμ, κρατώντας μάλιστα αποστάσεις! Η ανακοίνωση που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά, έρχεται και για να διαχωρίσει την θέση του κυρίως από τα δημοσιεύματα που τον συνέδεαν με δημοσιεύματα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρήμα από εμπόριο ναρκώτικών που φέρονται να έκαναν οι Ρώσοι που στήριζουν τον Εφραίμ στην μονή ΒατοπεδίουΚαταγγελία για ξέπλυμα Ρωσικού μαύρου χρήματος προερχόμενου από ναρκωτικά στο Βατοπέδι.
Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος πρόεδρος του ιδρύματος “Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου”, Βλαντίμιρ Γιακούνιν, που έκανε και την επίσημη δήλωση στήριξης, εμφανίζεται εξοργισμένος με αυτές τις φήμες, αφού σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του “Μπορούν να ανεχθούν την οποιαδήποτε φήμη και πολιτική κακοήθεια, όχι όμως σε θέματα ηθικής”, ενώ “Το ίδρυμα αλλά και η Ρωσία δεν θα παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια σε τέτοια εμέσματα”.
Διαστάσεις στις δηλώσεις του Χ. Αθανασίου έδωσε και ο ΣΚΑΪ μεταδίδοντας:
Εξάλλου, αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης Εφραίμ κρατάει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.
Ταυτόχρονα τονίζει ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη, καθώς δεν έχουν γνώση της δικογραφίας.
Κοιτάξτε τώρα που εκτός από την αποστασιοποίηση του ο κύριος Αθανασίου, δικαιώνει και την χθεσινή μας αποκάλυψη: ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΕΣ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ! ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ όπου κατέληγε με υστερόγραφο:Κάτι δημοσιογραφικά «τσιράκια» των «νταβατζήδων» κρίνουν νομικώς –σιγά ρε παιδιά τη μόρφωση- το βούλευμα για την προφυλάκιση του Εφραίμ λέγοντας: «μα το Σύνταγμα και ο νόμος ισχύουν για όλους». Βεβαίως αγαπητά «τσιράκια», ισχύουν για όλους και μάλιστα τόσο πολύ ώστε, υπό τους αλαλαγμούς των αφεντικών σας, ο Εφραίμ να οδηγείται στη φυλακή και οι μιζαδόροι της SIEMENS καθώς και κάποιοι από τους εργοδότες σας να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Βρε ουστ!!! Τι να γίνει όμως, σας σιγοντάρουν και οι νομικοί που προαναφέραμε… Μπράβο τους! Η «αμεροληψία» τρέχει από τα μπατζάκια τους!! Τους θυμόμαστε άλλωστε από τότε που είχαν βγει στις ρούγες και στα κεραμίδια εναντίον του Ζαγοριανού, Ανακριτή στην υπόθεση SIEMENS, όταν ο άνθρωπος, μόνος κι έρημος, προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του!!! Τόσο «κύρος», τόση «αντικειμενικότητα»! Πώς όμως θα μπορούσαν να βγουν στα κανάλια για να διαφημίσουν την «πραμάτεια» τους και να αυξήσουν τις δουλειές τους αν δεν πουν ό,τι συμφέρει τους «νταβατζήδες»; Όσο για τη Δικαιοσύνη, σεβόμαστε την ανεξαρτησία της, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, και δεν κριτικάρουμε τις αποφάσεις της. Γιατί όμως το βούλευμα για τον Εφραίμ μας θυμίζει τόσο πολύ τη φράση του Juvenalis –από το 17ο αιώνα- «quis custodiet ipsos custodes» και ελληνιστί «ποιος θα μας φυλάξει απ’αυτούς τους φύλακες»;
Φαίνεται ότι έχουμε μπει σε έναν κύκλο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με διεθνείς προεκτάσεις που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξουν.

1 σχόλιο:

  1. Ο αείμνηστος αντιεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου Χοϊδάς είχε πει ότι: “ αι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι κτήμα του λαού και υπόκεινται στην κρίση του κάθε πολίτη και έτσι πρέπει να γίνεται γιατί η κριτική είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας”

    Ετσί και εμείς κρίνουμε μία απόφαση που στέλνει στην φυλακή τον Εφραίμ, όταν τα λαμόγια που πήραν τα υποβρύχια που γέρνουν, οι παράγοντες της ποδοσφαιρικής παράγκας κυκλοφορούν ελεύθεροι, ο Χριστοφοράκος πήρε το αεροπλάνο ανενόχλητος και την κοπάνισε, τα ονόματα των πληρωμένων από την Siemens δημοσιoγράφων σβήστηκαν με blanko, οι παραδικαστικοί παραμένουν άφαντοι. Η δικαιοσύνη δεν αρκεί να παριστάνει την ανεξάρτητη και αδέκαστη, αλλά πρέπει και να είναι. Ο πατήρ Εφραίμ πληρώνει το ΟΧΙ του στο σχέδιο Ανάν. Πέταξε έξω απο το γραφείου του τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Υποδέχθηκε τον Πούτιν, τον έφερε σε επαφη με τον Καραμανλή και τώρα πρέπει να πληρώσει. Τον ρόλο του τιμωρού ανάλαβε η ελληνική δικαιοσύνη. Ο Τερτσέτης και ο Πολυζωίδης θα γυρνάν στους τάφους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή