Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μεξικό προς τουρίστες: Ταξιδεύετε μόνο την ημέρα και σε αυτοκινητοπομπές!

ImageΕίναι παράδοση κάθε περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων χιλιάδες Μεξικανών που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ, αλλά και αμερικανοί πολίτες να ταξιδεύουν στο Μεξικό για διακοπές. Αυτή τη φορά όμως και κάτω από το βάρος ενός πρωτοφανούς πολέμου που έχει ξεσπάσει στη χώρα αυτή με τα καρτέλ των ναρκωτικών η Μεξικανική κυβέρνηση απεύθυνε προειδοποίηση: Μην ταξιδεύετε τη νύκτα και μόνο σε αυτοκινητοπομπές. 
Αυτό γιατί τα «κομβόι» αυτά μπορούν να συνοδεύονται και να παρακολουθούνται από ομοσπονδιακούς πράκτορες από τη στιγμή που θα διασχίζουν τα σύνορα είπε η Μεξικανική κυβέρνηση, ενώ ο Στρατός της χώρας έχει επίσης εμπλακεί στη διαδικασία παροχής προστασίας. Η σύσταση αυτή της κυβέρνησης της χώρας είναι ακόμη μια απόδειξη πως τα εγκλήματα βίας που συμβαίνουν στους δρόμους του Μεξικού σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών και τις συμμορίες που ιδιαίτερα τις περιόδους γιορτών που λυμαίνονται τους δρόμους. «Όταν η ίδια μας η κυβέρνηση μας λεει πως δεν είναι ασφαλές να ταξιδεύει κάποιος στους μεξικανικούς δρόμους είναι κάτι που προκαλεί τη λύπη» δήλωσε Luis Garcia κάτοικος του Μεξικού που διαμένει στο Los Angeles.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως τουλάχιστον 2.300 άτομα που ανήκουν σε μια από τις ενώσεις Μεξικανών που διαμένουν στις ΗΠΑ έχουν ήδη ακυρώσει τα σχέδιά τους να επισκεφτούν τους δικούς τους στο Μεξικό κατά τη διάρκεια των γιορτών. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο υπογραμμίζει ο Garcia μοτοσικλετιστές ντυμένοι ως αστυνομικοί να στήνουν μπλόκα στους δρόμους και να ζητούν από τους διερχόμενους λίτρα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Από την άλλη η ιδέα των αυτοκινητοππομών είναι συζητήσιμη καθώς ο χρόνος που απαιτείται για το σχηματισμό τους μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα μεγάλος για ένα ταξιδιώτη που δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Συνολικά στις ΗΠΑ ζουν 12 εκατομμύρια Μεξικανοί που μετά το πετρέλαιο αποτελούν τη δεύτερη πιο μεγάλη πηγή εισοδήματος, για το Μεξικό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου