Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΡΚΚ.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Τουρκικών Δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών του ΡΚΚ.

Οι Τουρκικές Δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν δυο μέλη της Κουρδικής οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), κατά τη διάρκεια επιχείρησης ασφάλειας στην ανατολική επαρχία Μους, σύμφωνα με το Διοικητή Ερντογάν Μπεκτάς την Κυριακή (24 Μαΐου). Η συμπλοκή έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Μαλαζγκίρτ, σε προσπάθειά τους να καθορίσουν εάν το ΡΚΚ ήταν υπεύθυνη για επίθεση με ρουκέτα σε αστυνομικό τμήμα στη Μαλαζγκίρτ το προηγούμενο έτος,η οποία στοίχισε τη ζωή ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό τριών άλλων, ανέφερε ο διοικητής.

Επίσης την Κυριακή, έκρηξη στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι τραυμάτισε τουλάχιστον έναν αστυνομικό, σύμφωνα με ΜΜΕ. Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από κυβερνητικό κτίριο. Ο αστυνομικός τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Επίσης, χθές, στις συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας, νεκρός έπεσε ένας Τούρκος στρατιώτης στο Τούντζελι.

΄Ενας Κούρδος συνελήφθη αιχμάλωτος σε συγκρούσεις στην Γιουκσέκοβα της επαρχίας Χακαρί, ενώ στο Μερκέζ της επαρχίας Σιρνάκ, ανακαλύφθηκαν όπλα και πυρομαχικά, τα οποία ανήκουν στο ΡΚΚ.

Σε άλλες ειδήσεις την Κυριακή, το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) κάλεσε για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του ΡΚΚ και ειρηνική λύση στο Κουρδικό, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Ιστανμπούλ. "Η λύση δεν έρχεται μέσω των θανάτων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος του DTP Εμίν Αϊνά στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί. (Zaman, Sabah, Radikal - 25/05/09, Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, Hurriyet, AFP - 24/05/09)

http://spynews-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου