Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Σχεδόν ένας χριστιανός σκοτώνεται κάθε ώρα για την πίστη του!

Σχεδόν ένας Χριστιανός σκοτώνεται κάθε ώρα σε όλο τον κόσμο μόνο λόγω της πίστης του, δήλωσε ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος της Ουάσιγκτον. 

Ο Καρδινάλιος Donald Wuerl (Ντόναλντ Γουέρλ) έκανε τις παρατηρήσεις αυτές την Πέμπτη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο μονοήμερο συμπόσιο στο Εθνικό Κέντρο Τύπου που επικεντρώθηκε στις διώξεις κατά των χριστιανών.

Οι διώξεις κατά των χριστιανών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος της Ουάσινγκτον.

«Οι αναφορές δείχνουν ότι περίπου 200 εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν από σωματική βία, σύλληψη, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο απλώς και μόνο επειδή ζουν και εξασκούν μια πίστη που δεν είναι αποδεκτή από τους ηγέτες σε εκείνο το μέρος του κόσμου».

«Ο δημοσιογράφος John Allen διαπίστωσε ότι ο αριθμός των χριστιανών που σκοτώνονται για θρησκευτικούς λόγους είναι περίπου ένας κάθε ώρα, 365 ημέρες το χρόνο», πρόσθεσε ο καρδινάλιος.

Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 9.000 χριστιανούς που σκοτώνονται ετησίως, γεγονός που συνάδει με μελέτη του Κέντρου Μελετών για τις Νέες Θρησκείες (CESNUR) που εδρεύει στο Τορίνο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, περίπου 9.000 χριστιανοί σκοτώθηκαν παγκοσμίως για την άσκηση της πίστης τους πέρυσι.

Αυτό σημαίνει αύξηση σχεδόν 20% σε σχέση με τους 7.100 χριστιανούς τους οποίους δήλωσε η «Open Doors USA» ότι έχασαν τη ζωή τους για θρησκευτικούς λόγους το 2015.

Οι αναλυτές θεωρούν τους χριστιανούς την πιο διωκόμενη ομάδα στον κόσμο.

Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι «οι αντιδράσεις των χριστιανών στις διώξεις είναι σχεδόν πάντα μη βίαιες και, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν περιλαμβάνουν τρομοκρατικές πράξεις».

Ο Wuerl σημείωσε ότι οι διωκόμενοι Χριστιανοί στη γενέτειρα της χριστιανικής πίστης, στη Μέση Ανατολή, υποφέρουν περισσότερο.

«Ο τόπος όπου οι διωγμοί των χριστιανών βιώνεται περισσότερο είναι ο τόπος από όπου ξεκίνησε ο Χριστιανισμός», είπε.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου