Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΣΟΥΗΔΙΑ: «Γ…. μετανάστες, θα καίτε!». Ποιος το είπε;



Κατηγορούμενος για δύο αδικήματα είναι ο γνωστός Σουηδόςmainstream ‘πολιτικά ορθός’ 56χρονος δημοσιογράφος Eric Erfors

Ο Erfors εργάστηκε για 25 χρόνια στην εφημερίδα Expressen. Η εφημερίδα ξεκίνησε ως κεντροδεξιών πολιτικών απόψεων και σήμερα αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητη λίμπεραλ / φιλελεύθερη. Ο Erfors κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης εναντίον δύο μεταναστών και βίαιη αντίσταση.

Από το 1991, ο Erfors εργάστηκε ως συντάκτης στην σουηδική εφημερίδα Expressen ιδιοκτησίας του ομίλου της οικογένειαςBonnier, αλλά σήμερα, μετά από 25 χρόνια, έχει αποχωρήσει. Ίσως η παραίτησή του οφειλόταν στο γεγονός ότι πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση για οδήγηση σε κατάσταση μέθης (του αφαιρέθηκε και το δίπλωμα για δύο χρόνια), βίαιη αντίσταση και διατάραξη οικιακής ειρήνης εναντίον δύο μεταναστών.

Το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι όταν ο Erfors προσελήφθηκε από την εβραϊκής καταγωγής οικογένεια Bonnier, έγινε γρήγορα γνωστός για την «αντι-ρατσιστική» του ρητορική και την έντονη αποδοκιμασία του για το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών (SD). Ο ίδιος χαρακτήρισε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος «ένα αστείο» και προειδοποίησε ότι οι αιρετοί από το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών αντανακλούν «ισλαμοφοβία και ρατσισμό», και δεν πρέπει να τους επιτραπεί να συμμετέχουν ως κριτές σε περιπτώσεις που εξετάζονται υποθέσεις μεταναστών.

Μόνο που τώρα ο Erfors κατηγορείται για εγκλήματα κατά των μεταναστών με «ρατσιστικό» υπόβαθρο.

Ο Erfors είχε καλέσει κόσμο αργά το βράδυ στο σπίτι του στοVisby και η ομήγυρη έκανε τόσο πολύ θόρυβο που οι γείτονες, δύοπρόσφυγες αραβικής καταγωγής που ζουν προσωρινά στο διαμέρισμα της διπλανής πόρτας, δεν μπορούσαν να κοιμηθούν.

Οι πρόσφυγες ζήτησαν αρκετές φορές από τον Erfors και τους καλεσμένους του να κάνουν ησυχία και ο Erfors πήγε δύο φορές στο διαμέρισμά τους για να τους μιλήσει. Στην πρώτη επίσκεψη ήταν ευγενικός, αλλά στην δεύτερη όταν εμφανίστηκε ήταν πολύ επιθετικός.

Ένας από τους πρόσφυγες προσπάθησε να εξηγήσει στον Erfors ότι δεν μπορούσε να μπει μέσα στο διαμέρισμα, αλλά ο Erforsαπάντησε "δεν δίνω δεκάρα!"

«Γ…οι μετανάστες! Θέλω να ξέρω από ποιο κ.…μέρος του κόσμου ήρθατε εδώ», βρυχήθηκε ο δημοσιογράφος της Expressen.

Ο Erfors έφυγε προσωρινά αλλά επέστρεψε και πάλι αφότου οι πρόσφυγες κάλεσαν την αστυνομία να πάει εκεί.

Αυτή την φορά ο δημοσιογράφος έγινε έξαλλος. Πήρε φωτογραφίες των αστυνομικών και αποκάλεσε τους δύο πρόσφυγες «ηλίθιοι μετανάστες νούμερο ένα και δύο».

Ο Erfors γινόταν όλο και πιο επιθετικός και μεταξύ άλλων φώναξε «θα καείτε!» (“You will burn!”) στους πρόσφυγες.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι υπήρχε «μεγάλος κίνδυνος» να επιτεθεί ο Erfors στους πρόσφυγες, και για αυτό τον πήραν μαζί τους με τη βία, βάζοντάς του χειροπέδες.

Ο Erfors τότε είπε «ίσως είναι καλύτερα να με βάλετε στο κρατητήριο τουλάχιστον για μια εβδομάδα, αλλιώς θα επανέλθω και θα ξηγηθώ με αυτά τα καθάρματα», ενώ κοιτούσε το σπίτι των γειτόνων του.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον δημοσιογράφο στη φυλακή.

«Είναι πολύ σπάνιο οι άνθρωποι που τίθενται υπό κράτηση να έχουν μια τέτοια υποτιμητική και προσβλητική συμπεριφορά», είπε ένας από τους αστυνομικούς.

Οι πρόσφυγες αισθάνθηκαν φόβο μετά το περιστατικό. Ποτέ δεν πίστευαν ότι θα βιώσουν κάτι τέτοιο στη Σουηδία.

ΚΟ: Κοινότυπο, αλλά θα το επαναλάβω. Φανταστείτε στο περιστατικό αυτό ο πρωταγωνιστής να ήταν κάποιος πολιτικός ή κάποιο πρόσωπο προερχόμενο από τον πατριωτικό / εθνικιστικό ή τέλος πάντων μη "πολιτικά ορθό" χώρο. Πόση διάσταση θα είχε πάρει και τι "συμπεράσματα" θα είχαν βγει. Θα το είχαν μάθει και οι τατιάνες. Και εάν κάποιος βιαστεί να δώσει "ελαφρυντικά" λόγω αλκοόλ, ας σκεφθεί ότι η καριέρα του Μελ Γκίμπσον, ισοδεπώθηκε για κάποια "κακά" λόγια που είπε υπό την επήρεια του αλκοόλ.   

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου