Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Καταγγελίες εις βάρος του είχε ο «τζιχαντιστής με τη φανέλα της Άρσεναλ»



Πατέρας δύο παιδιών, 27 χρονών, είχε εργαστεί ακόμα και για τις Μεταφορές του Λονδίνου - Είχε εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ για τους τζιχαντιστές της Βρετανίας - Ήταν πολύ χαρούμενος, λίγες ώρες πριν την επίθεση - Τον είχαν καταγγείλει γιατί προσηλύτιζε παιδιά, πριν από δύο χρόνια, λένε οι γείτονες

Ένας 27χρονος πατέρας δύο παιδιών ήταν ο ένας από τους τρεις τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το βράδυ του Σαββάτου το Λονδίνο. Ο άντρας, που φορούσε μια φανέλα της Άρσεναλ, αναγνωρίστηκε από γείτονές του, αν και η αστυνομία επισήμως δεν έχει δώσει τα στοιχεία του στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτές, λίγες ώρες πριν μετατραπεί σε φονικό όπλο του Ισλαμικού Κράτους, ο άντρας ήταν σε πολύ καλή διάθεση και ρωτούσε έναν γείτονά του πόσο θα μπορούσε να νοικιάσει ένα βαν σαν το δικό του. Παλαιότερα, λένε οι πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, ο άντρας είχε δουλέψει για την αλυσίδα εστιατορίων KFC αλλά και για τις Μεταφορές του Λονδίνου, την εταιρεία που έχει στην ευθύνη της τον υπόγειο και τα λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Ικετίνα Τσιγκμπό, που ζει στο κτήριο διαμερισμάτων στο Μπάρκινγκ όπου έμενε ο τζιχαντιστής, δηλώνει ότι τον είδε με την φανέλα της Άρσεναλ μόλις λίγες ώρες πριν την επίθεση: «Γύρω στις 3 το μεσημέρι μετακόμιζα και φόρτωνα τα πράγματά μου σε ένα βαν. Ήρθε και φαινόταν ενθουσιασμένος. Φορούσε την φανέλα της Άρσεναλ και με ρωτούσε για το βανάκι. Από πού το πήρα και πόσο μου κόστισε. Είπε ότι σχεδίαζε κι εκείνος να μετακομίσει και γι' αυτό ρωτούσε. Συνεχώς μου έσφιγγε το χέρι πολύ χαρούμενος, έμοιαζε να είναι σε κατάσταση ευφορίας. Αργότερα είδα την φωτογραφία από την σκηνή της επίθεσης, φορούσε την ίδια μπλούζα και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήξερα πως ήταν αυτός, τον αναγνώρισα. Τον γνώριζα τρία χρόνια, λέγαμε μια κουβέντα εδώ και κει. Δεν μου είχε φανεί ποτέ ύποπτος».

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο 27χρονος είχε εμφανιστεί πέρυσι σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για τους τζιχαντιστές που ζουν στην Βρετανία και είχε εμπλακεί σε ένα περιστατικό κατά το οποίο μια ομάδα αντρών σήκωσε την σημαία του Ισλαμικού Κράτους σε πάρκο του Λονδίνου.



«Έδειχνε καλός άνθρωπος, θρησκευόμενος, αλλά φυσιολογικός. Μιλούσαμε για την Άρσεναλ, τελευταία φορά μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και τίποτα δεν έδειχνε ύποπτο», λέει ένας άλλος γείτονάς του, ενώ μια γειτόνισσα υποστηρίζει πως «δεν είχε ποτέ επαφές με γυναίκες της περιοχής εξαιτίας των απόψεών του. Μιλούσε στους άντρες αλλά αγνοούσε τις γυναίκες. Έβλεπα τη γυναίκα του μόνο όταν ήταν μαζί της κι αυτός και φορούσε πάντα μπούργκα. Δεν είχα δει ποτέ τα μάτια της».

Μια άλλη γειτόνισσα υποστηρίζει ότι πριν από δύο χρόνια είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο 27χρονος επιχειρούσε να προσηλυτίσει παιδιά σε ένα πάρκο της περιοχής. «Είμαι έτοιμος να κάνω ότι πρέπει στο όνομα του Αλλάχ, ακόμα και να σκοτώσω την ίδια μου τη μάνα», έλεγε τότε στα παιδιά, σύμφωνα με την καταγγελία. Μάλιστα, η γυναίκα υποστηρίζει πως είχε δώσει και φωτογραφίες του άντρα στην αστυνομία, αλλά έκτοτε δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στην υπόθεση.

http://www.protothema.gr/world/article/685533/kataggelies-eis-varos-tou-eihe-o-tzihadistis-me-ti-fanela-tis-arsenal-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου