Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Αιγύπτιος βουλευτής προτείνει τον ακρωτηριασμό των γυναικείων οργάνων για να μην προκαλούνται οι άνδρες

Αιγύπτιος βουλευτής προτείνει τον ακρωτηριασμό των γυναικείων οργάνων για να μην προκαλούνται οι άνδρες

Παρ' ότι είναι παράνομο, εννιά στις δέκα γυναίκες έχουν υποστεί τη διαδικασία, πολλές φορές δίχως αναισθητικό

Την άποψη ότι οι γυναίκες θα πρέπει να ακρωτηριάζουν τα εξωτερικά γεννητικά τους όργανα, ώστε να μην προκαλούν τα φυσικά ένστικτα των ανδρών, εξέφρασε βουλευτής στην Αίγυπτο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην παγκόσμια κοινότητα και ειδικότερα στις οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Elhamy Agina υποστήριξε επίσης ότι με τον ακρωτηριασμό των οργάνων τους, οι γυναίκες θα ελέγξουν τις... ορέξεις τους, παρ' ότι η διαδικασία έχει κριθεί παράνομη από το 2008.

«Είμαστε ένας λαός που υποφέρει από σεξουαλικές αδυναμίες, καθώς η Αίγυπτος είναι μία από τις χώρες που προμηθεύεται με τις μεγαλύτερες ποσότητες σεξουαλικών βοηθημάτων στον κόσμο. Ως εκ τούτου, με την πρότασή μου θα αντιμετωπιστεί και αυτό το θέμα, καθώς θα έχουν ισχυρότερους άνδρες», δήλωσε ο Αιγύπτιος βουλευτής.

Σύμφωνα με στοιχεία της αιγυπτιακής υπηρεσίας υγείας, εννιά στις δέκα γυναίκες στη χώρα, ηλικίας από 15 έως 49, έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων! Πολλές από τις επεμβάσεις γίνονται στο... σπίτι, δίχως μάλιστα τη χρήση αναισθητικού.

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι διαδεδομένη σε πολλές χώρες της Αφρικής, ενώ Αφρικανοί που διαβιώνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο καταφεύγουν παρανόμως στον ακρωτηριασμό των οργάνων των κοριτσιών τους, καθώς μόνο στο διάστημα από Ιανουάριο έως και το Μάρτιο του 2016, καταγράφηκαν 12 περιπτώσεις.

http://www.protothema.gr/world/article/608313/aiguptios-vouleutis-akrotiriasmos-ton-gunaikeion-organon-gia-na-min-prokaloudai-oi-andres/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου