Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πρώην πράκτορας της Στάζι θα λογοκρίνει στο Facebook «ξενοφοβικά» σχόλια




Σύμφωνα με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελπερίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες θα φτάσουν στη Γερμανία φέτος μόνο και η καγκελάριος Μέρκελ λέει ότι δεν υπάρχει όριο στο πόσους θα λάβουν.

Οι μη πολιτικά ορθοί Γερμανοί που εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους μπορούν να προσβλέπουν σε λογοκρισία - τουλάχιστον στοFacebook.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Heiko Maas, μη ανεχόμενος τους Γερμανούς που έχουν το θράσος να επικρίνουν τη συνεχιζόμενη αντικατάσταση του πληθυσμού τους, την περασμένη εβδομάδα έστειλε ανοικτή επιστολή στο Facebook ζητώντας από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης να αρχίσει συστηματικά την διαγραφή "ξενοφοβικού" υλικού.

Τη Δευτέρα το Facebook έστειλε μια αντιπροσωπεία να συναντηθεί με τον Υπουργό ο οποίος έχει καθορίσει ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο μια ειδική ομάδα εργασίας θα ‘καθαρίζει’ το Facebookκαι θα διαγράφει σχόλια που θα κρίνονται ακατάλληλα από το κράτος.

«Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η αναγνώριση των ποινικών καταστάσεων» - είπε ο Heiko Maas στην Bild.

Τα μέλη της ειδικής ομάδας διορίζονται από την κυβέρνηση και τοFacebook, αλλά η αριστερή οργάνωση “Δίκτυο ενάντια στους Ναζί” (“Netz gegen Nazis”) επίσης θα εκπροσωπείται.

Το δίκτυο ιδρύθηκε το έτος 2007 από το ίδρυμα Antonio Amadeu(Amadeu Antonio Stiftung) με επικεφαλής την εβραϊκής καταγωγής αριστερή ακτιβίστρια Anette Kahne η οποία, κατά τη διάρκεια των ετών 1974 - 1982, εργάστηκε ως μυστικός πράκτορας για την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ανατολικής Γερμανίας, την γνωστήΣτάζι.

Σήμερα η Anetta Kahane εργάζεται ως επαγγελματίας αντιρατσίστρια και πέρυσι ζήτησε σε συνέντευξή της στο RT, οι ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους και να προσαρμοστούν πλήρως στους μετανάστες που έρχονται από χώρες του τρίτου κόσμου.

"Θα πρέπει να αλλάξουμε πραγματικά την πολιτική της μετανάστευσης στο εσωτερικό της Ευρώπης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, θα πρέπει να προσαρμοστεί το εκπαιδευτικό σύστημα και να προσαρμοστούν όλες οι χώρες μέλη στο ότι δεν είναι πια μόνο λευκοί ή μόνο Σουηδοί ή μόνο Πορτογάλοι ή μόνο Γερμανοί. Είναι πολυπολιτισμικά μέρη του κόσμου".

Αυτή η πρώην πληροφοριοδότης της Στάζι που θα είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση και τη λογοκρισία τουFacebook έχει επικριθεί από την ιστοσελίδα PI NEWS.

«25 χρόνια μετά τη γερμανική επανένωση της πρώην Ανατολικής Γερμανίας οι πολίτες της, μαζί με τους δυτικογερμανούς αδελφούς και αδελφές τους, παρακολουθούνται από παλιά στελέχη της Στάζι». 
Σύμφωνα με τον Σιμόν Βίζενταλ, τον Εβραίο από την Βιέννη της Αυστρίας, ο οποίος πέρασε μισό αιώνα κυνηγώντας ναζί εγκληματίες, η Στάζι ήταν πολύ, πολύ χειρότερη από την Γκεστάπο.

«Η Γκεστάπο είχε 40.000 υπαλλήλους για να παρακολουθεί μια χώρα 80 εκατομμυρίων, ενώ η Στάζι απασχολούσε 102.000 για τον έλεγχο 17 εκατομμυρίων».

Και όπως ο John Koehler, συντάκτης του βιβίου “Στάζι - Η ανείπωτη ιστορία της Μυστική Αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας ” (Stasi – The Untold Story of the East German SecretPolice), επισημαίνει:

«Η Στάζι πέρασε τέσσερις δεκαετίες τελειοποιώντας τον καταπιεστικό μηχανισμό της, κατασκοπεύοντας και τρομοκρατώντας, ενώ η Γκεστάπο κράτησε μόνο δώδεκα χρόνια».

Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου