Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

20 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σκλάβος της σύγχρονης τεχνολογίας




Του Corey Savage (Return of Kings) / ΚΟ

Έχεις ποτέ σταθεί και αναρωτηθεί αν ελέγχεσαι από μια δύναμη πέρα ​​από τον εαυτό σου; Μήπως ο κόσμος αισθάνεται  άδειος, εξωπραγματικός και τρελός και όλα αυτά την ίδια στιγμή; Ίσως αυτές οι σκέψεις εσένα να μην αγγίζουν, καθώς έχεις ήδη αναλωθεί μέσα σε όλες αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που υποτίθεται ότι γίνονται για να μας βοηθήσουν. Όπως και να έχει το πράγμα, παρακάτω είκοσι σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σκλάβος της σύγχρονης τεχνολογίας.

1. Ενδιαφέρεσαι περισσότερο να καταγράψεις τη στιγμή παρά να την ζήσεις

Ζούνε άραγε ακόμη οι άνθρωποι την ζωή τους; Φαίνεται ότι ο καθένας σήμερα ενδιαφέρεται περισσότερο να δείξει αυτό που είδε και εκεί που πήγε, παρά να απολαύσει αυτές τις στιγμές. Τα σημερινά social media κάνουν τους ανθρώπους να έχουν μια στάση «Pics» κυριολεκτικά.

2. Χάνεις συχνά την αίσθηση του χρόνου στο διαδίκτυο

Πόσο συχνά απομακρύνεσαι από την αγαπημένη σου οθόνη συνειδητοποιώντας ότι ξόδεψες ατελείωτες ώρες online; Θα έπρεπε καλύτερα πράγματα να κάνεις, αλλά απλά σπαταλάς το χρόνο σου σε ανούσια βίντεο στο Youtube και χαζά αρθράκια. Μπορεί να υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι δεν θα το ξανακάνεις, αλλά ... ω! πρέπει να το δεις και αυτό!

3. Νιώθεις άγχος χωρίς ψηφιακή σύνδεση

Τσεκάρεις συνεχώς για emails, μηνύματα, updates, και ειδήσεις συχνά, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν; Οι άνθρωποι σήμερα είναι τόσο τοξικομανείς με τα smartphones τους ώστε η nomophobiaείναι μια πραγματικότητα. (Nomophobia = ο φόβος μήπως μείνεις χωρίς κινητό. Από τα αρχικά της φράσης no mobile phone phobia).

4. Περνάς περισσότερο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη από ό, τι στην πραγματική ζωή

Ο μέσος Αμερικάνος ξοδεύει περισσότερο από 7 ώρες την ημέρα κοιτάζοντας οθόνες. Και να ξέρεις ότι το πράγμα χειροτερεύει όταν αρχίσεις να αισθάνεσαι ότι ο πραγματικός κόσμος είναι πολύ βαρετός σε σύγκριση με αυτόν την οθόνης. Ακόμα και εγώ που προτιμώ να είμαι στη φύση και να επιδίδομαι σε σωματικές δραστηριότητες, πρέπει να ξοδέψω πάρα πολύ χρόνο δουλεύοντας στο laptop μου.

5. Δεν απολαμβάνεις πολύ φως του ήλιου

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ανεπάρκεια βιταμίνηςD λόγω της έλλειψης του ηλιακού φωτός, και η τεχνολογία δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα. Είναι να απορεί κανείς ότι τα άτομα που είναι συνεχώς στην πρίζα δεν φαίνεται να έχουν καμία ζωντάνια;

6. Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς

Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι στερούνται του φυσικού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας, αγαπάνε να βομβαρδίζουν τα μάτια τους με τεχνητό φως κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν πρέπει να κοιμηθούν. Με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεις πραγματικά τον κύκλο του ύπνου σου, διακόπτοντας την παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλό σου.

7. Περπατάς ή οδηγείς με ένα κινητό στο χέρι σου

Δεν ξέρω πόσες φορές οι άνθρωποι σχεδόν πέφτουν πάνω μου, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι στο να κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους, ενώ περπατάνε. Θεωρώ επίσης εξοργιστικό το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δικαιολογούν το να γράφουν μηνύματα ενώ οδηγούν με τον ισχυρισμό ότι είναι έξυπνοι αρκετά για να το κάνουν με ασφάλεια.

8. Πιστεύεις ότι τα brain games πραγματικά σε κάνουν πιο έξυπνο

Πάντα πίστευα ότι όλα αυτά τα «Brain Training» παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι στα κινητά τους είναι χαζά και άσκοπα. Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η εκτίμησή μου ήταν σωστή.

9. Οι κοινωνικές σου δεξιότητες είναι φτωχές λόγω της έλλειψης της ανθρώπινης επαφής

Ήμουν ένας ντροπαλός και αδέξιος έφηβος περνώντας σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο μου στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο, και τα βιντεοπαιχνίδια, αντί να κοινωνικοποιηθώ. Μου πήρε σχεδόν μια δεκαετία οδυνηρού αγώνα για να καλύψω τη διαφορά και να είμαι κάπως στον μέσο όρο όσον αφορά τις κοινωνικές μου ικανότητες.

Πολλοί millennials σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ρηχοί και ανίδεοι. Έχω συναντήσει ακόμα και λίγους έφηβους οι οποίοι ήταν φοβισμένοι να σηκώσουν ένα τηλέφωνο που χτυπούσε επειδή χρησιμοποιούσαν συνεχώς το τηλέφωνο για να λαμβάνουν μηνύματα!

10. Προτιμάς το πορνό και μια εικονική φιλενάδα παρά μια πραγματική γυναίκα

Το διαδικτυακό πορνό μαστίζει ήδη τον ανδρικό πληθυσμό και έχει καταστρέψει πολλούς άνδρες σε όλο τον κόσμο, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν πλέον και «εικονικές φιλενάδες»; Είναι ήδη δημοφιλείς στην Ιαπωνία και θα δείτε σύντομα και στην Δύση παρομοίως να αυξάνονται οι “Α.Ι. γκόμενες ” (A.I. = Τεχνητή Νοημοσύνη) με τις συνεχιζόμενες δυσλειτουργικές σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων στις κοινωνίες μας. Πολλοί άνδρες είναι πιθανό να μετατραπούν σε ολοκληρωτικά σκλάβους του σεξ σε μηχανές, μόλις τα sexbots (sex robots) τεθούν σε λειτουργία.

11. Βασανίζεσαι με τα τελευταία gadgets

Περνάς ώρες ατελείωτες ελέγχοντας τις προδιαγραφές των πιο πρόσφατων συσκευών της αγοράς, και βασανίζεσαι για κάθε μικρή λεπτομέρεια όπως το πώς η νέα έκδοση του προϊόντος είναι 0,8 χιλιοστά πιο λεπτή από το προηγούμενο μοντέλο ή πώς έχει περισσότερα pixel από ό, τι μπορούσαν ποτέ να ανιχνεύσουν τα μάτια σου. Θα τρέξεις να αγοράσεις το επόμενο μοντέλο, επειδή το σημερινό σου κινητό είναι ήδη 11 μηνών. Και μόλις το κάνεις θα συζητάς με τους ηλίθιους γύρω σου χλευάζοντας τους, επειδή το δικό σου παιχνιδάκι σε κάνει ανώτερο από αυτούς.

12. Ανακαλύπτεις ότι έχεις μπλεχτεί σε μια τεχνολογική σέκτα

Έχω δει τον εαυτό μου να θέλει να απαλλαγεί από το smartphone μου για λίγο, και να πάρω ένα απλό τηλέφωνο ώστε να απλοποιήσω τη ζωή μου. Αυτό, όμως, έχει αποδειχθεί δύσκολο καθώς οι άνθρωποι εκεί που ζω χρησιμοποιούν μια δημοφιλή εφαρμογή για σχεδόν όλες τις προσωπικές τους και εργασιακές τους επικοινωνίες. Έτσι αναγκάζομαι να παραμείνω δεμένος στο smartphone μου, ακόμη κι αν δεν το θέλω πια.

Είναι ήδη σχεδόν αδύνατο να ζήσεις χωρίς πιστωτικές κάρτες καιemails. Πόσο καιρός χρειάζεται ακόμα για να γίνει το ίδιο με τα smartphones και τα RFID;

13. Η στάση του σώματος και η υγεία σου έχει υποβαθμιστεί

Η τεχνολογία μας έχει οδηγήσει τον σύγχρονο άνθρωπο σε μια καθιστική ζωή που έχει καταστροφικές συνέπειες στην υγεία του. Η στάση με τον λαιμό μπροστά είναι μια επιδημία στον σημερινό κόσμο όπου οι άνθρωποι συνεχώς κλίνουν προς τα εμπρός για να κοιτάξουν μια οθόνη. Και αυτό είναι μόνο από την χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών. Μην πούμε για τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τις χημικές τοξίνες, τις ορμόνες, και όλα αυτά που καταναλώνουμε.

14. Οι γνωστικές σου λειτουργίες έχουν μειωθεί

Έχεις παρατηρήσει ότι αισθάνεσαι να βαριέσαι πιο εύκολα, και να έχεις δυσκολίες στο να συγκεντρωθείς και να θυμηθείς πράγματα; Τα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι συνήθιζαν να απομνημονεύουν ολόκληρες ιστορίες και επικά ποιήματα. Σήμερα, πολλοί νέοι άνθρωποι αγωνίζονται να θυμηθούν τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Επίσης, οι άνθρωποι δεν φαίνεται να μπορούν να διαβάσουν περισσότερες από μερικές εκατοντάδες λέξεις πια, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο οδηγεί αυτόματα σε απαντήσεις “TL;DR” ("Too long; didn't read").

15. Νομίζεις ότι το multitasking (πολυδιεργασία) σε κάνει πιο έξυπνο και πιο παραγωγικό

Όχι, δεν σε κάνει. Αν μη τι άλλο, η παραγωγικότητά σου υποφέρει, ενώ το μυαλό σου χειροτερεύει.

16. Αγοράζεις συχνά πράγματα χωρίς μετρητά και ανυπομονείς να έρθει το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού

Η αχρήματη κοινωνία δεν είναι ένα καλό πράγμα. Το έχουμε πει πολλές φορές.

17. Αφήνεις τον εαυτό σου να σου κανονίζει την ζωή μια μηχανή

Εσύ χρησιμοποιείς την τεχνολογία ή αυτή σε καθοδηγεί και σε διατάζει; Τα όρια φαίνονται να γίνονται πιο θολά κάθε μέρα, αλλά λίγοι άνθρωποι νοιάζονται επειδή είναι εξαρτημένοι από την άνεση που τους προσφέρει.

18. Δεν σε νοιάζει η προστασία της ιδιωτικής σου ζωής

Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσουν τόσες πληροφορίες για μας, όπως κάνουν τώρα. Ο σημερινός κόσμος της συλλογής και της επιτήρησης των πληροφοριών είναι μια ονείρωξη της Στάζι που έγινε πραγματικότητα.

Ακόμα κι αν η πιθανότητα θανάτου από μια τρομοκρατική επίθεση είναι μικρότερη από το να χτυπηθεί κάποιος από αστραπή, οι άνθρωποι έχουν υποκύψει στην εκστρατεία φόβου των κυβερνήσεων και έχουν εσκεμμένα εγκαταλείψει κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής. Η κάθε κίνησή σου, η online αναζήτηση που κάνεις, οι αγορές σου και η επικοινωνία σου καταγράφονται και αποθηκεύονται αυτή την στιγμή. Ο πραγματικός νικητής του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» είναι ο Μεγάλος Αδελφός.

19. Η κυβέρνηση έχει καλύτερα παιχνιδάκια από σένα

Ενώ ο λαουτζίκος μόλις και μετά βίας μπορεί να οπλιστεί με βασικά όπλα, όπως μαχαίρια και όπλα, - κι αν μπορέσει κι αυτά -, οι κυβερνήσεις μας έχουν όλα τα είδη των προηγμένα όπλων για να μας ελέγξουν. Και με τον ερχομό της ρομποτικής τεχνολογίας, φαίνεται ότι οι ηγεμόνες μας δεν θα χρειάζονται καν άλλους άνδρες για να πατήσουν τα πρόσωπά μας με μια μπότα μια για πάντα.

20. Νομίζεις ότι η τεχνολογία είναι καλή και ωραία

Ακόμη και μετά όλα τα παραπάνω, θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που ανοιχτά και τυφλά θα αποδεχτούν όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες, σαν κάτι «καλό». Θα ισχυριστούν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μια χρήση με «μέτρο» και όλα θα πάνε καλά. Αλλά ποιος αποφασίζει αυτό το μέτρο; Πώς μπορείς να ορίσεις την «μετριοπαθή» χρήση; Πώς μπορείς να παραμείνεις στην μετριοπαθή χρήση σε έναν κόσμο που εξαρτάται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία; Η μετριοπαθής χρήση σήμερα, θα είχε θεωρηθεί υπερβολική μόλις πριν από έναν αιώνα.

Υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα που αφορούν την τεχνολογία, αλλά θα τελειώσω λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι απλά μαύρο και άσπρο για να το γενικεύσουμε ή καλό και κακό. Και σίγουρα δεν προτείνω να εγκαταλείψουμε κάθε τεχνολογία και να γυρίσουμε σε  πρωτόγονες εποχές (τουλάχιστον όχι ακόμα). Αυτό που ωστόσο πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση των επιπτώσεων που η τεχνολογία έχει στην καθημερινή μας ζωή για να μην καταλήξουμε σαν τα βατράχια που βράζουν  σιγά-σιγά στην κατσαρόλα. Δεν θα ήθελες να ξυπνήσεις ένα πρωί και να αντιληφθείς ότι η τεχνολογία σε έχει εγκλωβίσει και δεν μπορείς με κανένα τρόπο να ξεφύγεις.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η έλλειψη ισχυρής χριστιανικής κουλτούρας στην Ευρώπη αφήνει το πεδίο ελεύθερο στην ισλαμοποίηση και στους ισλαμιστές



Της Iben Thranholm* / ΚΟ

Ο Χριστιανισμός έχει απολύτως εξαφανιστεί από τη δημόσια σφαίρα στην Ευρώπη. Αλλά νομίζω ότι το κύριο πρόβλημα είναι πνευματικό, όχι πολιτικό. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε όλα αυτά τα προβλήματα με τους μετανάστες και τους «πρόσφυγες» είναι λόγω έλλειψης της χριστιανικής μας πίστης. Το πρόβλημα δεν είναι η δύναμη του Ισλάμ. Είναι η αδυναμία των χριστιανών.

Έχουμε αυτό το είδος της άστοχης συμπόνιας ή του ελέους προς ξένους που δεν γνωρίζουμε καν. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι πραγματική φιλανθρωπία, νομίζω ότι είναι ένα είδος αισθήματος εστιασμένου στον εαυτό μας. Θέλεις να κάνεις κάτι, έτσι ώστε να αισθάνεσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου. Αλλά εάν θέλεις πραγματικά να είσαι φιλάνθρωπος και να αγαπάς τον πλησίον σου θα πρέπει τουλάχιστον να του μιλήσεις για την χριστιανική πίστη ή θα πρέπει να είσαι σταθερός σε αυτά που πιστεύεις και να του πεις: «Κοίταξε να δεις. Αυτή εδώ είναι μια χριστιανική κοινωνία. Σε καλωσορίζουμε, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες μας, δεν θέλουμε οι δικοί σου κανόνες να επιβληθούν στην χριστιανική μας κουλτούρα».

Ως εκ τούτου, επειδή η χριστιανική μας κουλτούρα είναι τόσο αδύναμη, έχουμε χάσει την πυξίδα μας, δεν ξέρουμε πια πώς να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στο καλό και το κακό. Πιστεύουμε ότι όλα τα πράγματα είναι το ίδια. Οδηγούμαστε από αυτόν τονσχετικισμό, το οποίο είναι ένα αδύνατο σημείο στην κουλτούρα μας. Δεν ξέρουμε πότε να πούμε όχι και πότε να πούμε ναι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί μετανάστες θέλουν να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο στην κουλτούρα μας και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αποτελεί σημάδι «ανοχής» το να πούμε ναι. Αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που δεν συμφωνούν. Έχουμε αυτήν την τεράστια σύγκρουση μέσα στην ίδια μας την κοινωνία.

Υπάρχει μια εμφύλια διαμάχη στο εσωτερικό της κάθε ευρωπαϊκής κοινωνίας. Το ήμισυ του πληθυσμού είναι ενάντια στην πολιτική τάξη και σε αυτήν την πολυπολιτισμική ιδέα, κάτι το οποίο νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά, αν υπάρχουν ισχυροί χριστιανικοί θεσμοί.

Παρατήρησα ότι στη Μόσχα υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι, αλλά όπου κι αν περπάτησα δεν είδα πολλές γυναίκες να καλύπτουν το κεφάλι τους. Στην Ευρώπη τις βλέπεις παντού. Ρώτησα τους ανθρώπους στη Ρωσία πώς και οι μουσουλμάνες δεν καλύπτουν τα μαλλιά τους και είπαν: «Μπορεί να μην το χρειάζονται». Νομίζω ότι ο λόγος για τον οποίο δεν το χρειάζονται είναι, διότι η πλειοψηφία του ρωσικού πληθυσμού είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Έτσι ξέρουν ότι είναι ανεκτοί και είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι να επιβάλλουν τον ισλαμικό νόμο. Θα πρέπει να είναι Ρώσοι. Νομίζω ότι η Ρωσία είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία, αλλά ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί τόσο καλά είναι επειδή έχει ισχυρή χριστιανική βάση και ισχυρούς χριστιανικούς θεσμούς. Κατά την άποψή μου, η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η Ρωσία, έχει πολύ σταθερούς ηθικούς και πνευματικούς θεσμούς μέσω της επιρροής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την ώρα που οηθικός σχετικισμός και ο μηδενισμός κυβερνούν τη Δύση.

Είναι το απόλυτο κενό του ηθικού σχετικισμού που τροφοδοτεί τον ριζοσπαστισμό. Νέοι μουσουλμάνοι χωρίς ισχυρές ρίζες στην πίστη τους, δεν συναντούν υγιείς πνευματικές εναλλακτικές λύσεις στο δυτικό πολιτισμό, που να αντανακλούν την ανάγκη τους για μια ταυτότητα με θρησκευτικές ρίζες. Αυτό που βλέπουν είναι ένας ηθικός και πνευματικός σχετικισμός, που τον βρίσκουν τόσο αποκρουστικό που πέφτουν στα χέρια φανατικών ισλαμικών ιεροκηρύκων, επειδή μόνο αυτοί τους προσφέρουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για την ζωή τους.

Η φωτογραφία αυτή τα λέει όλα. Η Δύση σήμερα.
Η Δύση δεν προσφέρει τίποτα. Η Δύση στέκεται ανέκφραστη και ανίδεη και αποδεικνύεται ότι έχει αποτύχει παταγωδώς στο να αντικαταστήσει κάτι, αφού αυτό που προτείνει είναι το απόλυτο τίποτα. Ο σχετικισμός κάνει τους Ευρωπαίους να ζουν σεπνευματικό λήθαργο και να είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τους φανατικούς, επειδή ο σχετικισμός εξαλείφει την διάκρισηανάμεσα στο σωστό και το λάθος, το καλό και το κακό. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ ως εκ τούτου δεν είναι απλώς ένα ζήτημα συσσώρευσης ακόμα περισσότερων χρημάτων από τους προϋπολογισμούς των κρατών για περισσότερη «ασφάλεια» και μεγαλύτερο δίκτυο παρακολούθησης. Η επαναδημιουργία χριστιανικών ηθικών βάσεων θα πρέπει να προσφέρει μία ελκυστική ισορροπία και μια εναλλακτική λύση στις απλοϊκές βεβαιότητες του ριζοσπαστισμού.

Σε μια χριστιανική κοινωνία, όλες οι μειονότητες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά δεν πρέπει να επιβάλλουν τη θρησκεία τους σε άλλους ανθρώπους και αυτό αποτελεί πρόβλημα στην Ευρώπη. Δεν έχουμε ένα χριστιανικό πλαίσιο που θα κρατήσει τους ανθρώπους στη θέση τους. Επειδή είμαστε σε σύγχυση πνευματική, ηθική και πολιτιστική, δεν γνωρίζουμε πια τι είναι λάθος και τι είναι σωστό. Και βλέπουμε ότι αυτή η κοινωνία θα καταρρεύσει τελικά ή κάποιο άλλο σύστημα πεποιθήσεων θα πάρει την θέση της.


ΚΟ: Σωστή η επισήμανση του σχετικισμού που ως έννοια έχει διαβρώσει τα πάντα. Το πρόβλημα είμαστε εμείς. Διαλύσαμε σταδιακά κάθε θεμέλιο και δομικό στοιχείο της κοινωνίας ή βλέπαμε να διαλύεται και δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Μετά ήρθαν οι βάρβαροι. Εάν ο αλλογενής αντιληφθεί ότι στην χώρα που έρχεται (ή τον φέρνουν) δεν υπάρχει σεβασμός των ίδιων των γηγενών στην σημαία τους, την θρησκεία τους, την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους κλπ δεν πρόκειται να δείξει και αυτός σεβασμό. Δημόσια κτίρια με σκισμένες σημαίες, αγάλματα και μνημεία μουτζουρωμένα, πιστοί - κληρικοί εκκοσμικευμένοι, εκκλησίες άδειες, οικογένειες διαλυμένες, τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγουν σαπίλα, σύνδρομα ενοχής για την ταυτότητά μας. Γίνεται εμφανής η διαφθορά μας και η αδυναμία μας. Το κενό στην φύση δεν υπάρχει. Ο ισχυρότερος θα επικρατήσει. Υπάρχει όμως και μία σημαντικότατη παράμετρος που δεν αγγίζει το άρθρο. Το θέμα δεν είναι μόνο πολιτιστικό ή θρησκευτικό. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος της επιβολής του νόμου της σαρία ή των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Είναι και ο σταδιακός αφανισμός των γηγενών Ευρωπαίων και η αντικατάστασή τους με έναν ανομοιογενή αφροασιατικό πληθυσμό. Πρόκειται περί "soft" γενοκτονίας.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΣΟΥΗΔΙΑ: «Γ…. μετανάστες, θα καίτε!». Ποιος το είπε;



Κατηγορούμενος για δύο αδικήματα είναι ο γνωστός Σουηδόςmainstream ‘πολιτικά ορθός’ 56χρονος δημοσιογράφος Eric Erfors

Ο Erfors εργάστηκε για 25 χρόνια στην εφημερίδα Expressen. Η εφημερίδα ξεκίνησε ως κεντροδεξιών πολιτικών απόψεων και σήμερα αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητη λίμπεραλ / φιλελεύθερη. Ο Erfors κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης εναντίον δύο μεταναστών και βίαιη αντίσταση.

Από το 1991, ο Erfors εργάστηκε ως συντάκτης στην σουηδική εφημερίδα Expressen ιδιοκτησίας του ομίλου της οικογένειαςBonnier, αλλά σήμερα, μετά από 25 χρόνια, έχει αποχωρήσει. Ίσως η παραίτησή του οφειλόταν στο γεγονός ότι πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση για οδήγηση σε κατάσταση μέθης (του αφαιρέθηκε και το δίπλωμα για δύο χρόνια), βίαιη αντίσταση και διατάραξη οικιακής ειρήνης εναντίον δύο μεταναστών.

Το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι όταν ο Erfors προσελήφθηκε από την εβραϊκής καταγωγής οικογένεια Bonnier, έγινε γρήγορα γνωστός για την «αντι-ρατσιστική» του ρητορική και την έντονη αποδοκιμασία του για το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών (SD). Ο ίδιος χαρακτήρισε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος «ένα αστείο» και προειδοποίησε ότι οι αιρετοί από το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών αντανακλούν «ισλαμοφοβία και ρατσισμό», και δεν πρέπει να τους επιτραπεί να συμμετέχουν ως κριτές σε περιπτώσεις που εξετάζονται υποθέσεις μεταναστών.

Μόνο που τώρα ο Erfors κατηγορείται για εγκλήματα κατά των μεταναστών με «ρατσιστικό» υπόβαθρο.

Ο Erfors είχε καλέσει κόσμο αργά το βράδυ στο σπίτι του στοVisby και η ομήγυρη έκανε τόσο πολύ θόρυβο που οι γείτονες, δύοπρόσφυγες αραβικής καταγωγής που ζουν προσωρινά στο διαμέρισμα της διπλανής πόρτας, δεν μπορούσαν να κοιμηθούν.

Οι πρόσφυγες ζήτησαν αρκετές φορές από τον Erfors και τους καλεσμένους του να κάνουν ησυχία και ο Erfors πήγε δύο φορές στο διαμέρισμά τους για να τους μιλήσει. Στην πρώτη επίσκεψη ήταν ευγενικός, αλλά στην δεύτερη όταν εμφανίστηκε ήταν πολύ επιθετικός.

Ένας από τους πρόσφυγες προσπάθησε να εξηγήσει στον Erfors ότι δεν μπορούσε να μπει μέσα στο διαμέρισμα, αλλά ο Erforsαπάντησε "δεν δίνω δεκάρα!"

«Γ…οι μετανάστες! Θέλω να ξέρω από ποιο κ.…μέρος του κόσμου ήρθατε εδώ», βρυχήθηκε ο δημοσιογράφος της Expressen.

Ο Erfors έφυγε προσωρινά αλλά επέστρεψε και πάλι αφότου οι πρόσφυγες κάλεσαν την αστυνομία να πάει εκεί.

Αυτή την φορά ο δημοσιογράφος έγινε έξαλλος. Πήρε φωτογραφίες των αστυνομικών και αποκάλεσε τους δύο πρόσφυγες «ηλίθιοι μετανάστες νούμερο ένα και δύο».

Ο Erfors γινόταν όλο και πιο επιθετικός και μεταξύ άλλων φώναξε «θα καείτε!» (“You will burn!”) στους πρόσφυγες.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι υπήρχε «μεγάλος κίνδυνος» να επιτεθεί ο Erfors στους πρόσφυγες, και για αυτό τον πήραν μαζί τους με τη βία, βάζοντάς του χειροπέδες.

Ο Erfors τότε είπε «ίσως είναι καλύτερα να με βάλετε στο κρατητήριο τουλάχιστον για μια εβδομάδα, αλλιώς θα επανέλθω και θα ξηγηθώ με αυτά τα καθάρματα», ενώ κοιτούσε το σπίτι των γειτόνων του.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον δημοσιογράφο στη φυλακή.

«Είναι πολύ σπάνιο οι άνθρωποι που τίθενται υπό κράτηση να έχουν μια τέτοια υποτιμητική και προσβλητική συμπεριφορά», είπε ένας από τους αστυνομικούς.

Οι πρόσφυγες αισθάνθηκαν φόβο μετά το περιστατικό. Ποτέ δεν πίστευαν ότι θα βιώσουν κάτι τέτοιο στη Σουηδία.

ΚΟ: Κοινότυπο, αλλά θα το επαναλάβω. Φανταστείτε στο περιστατικό αυτό ο πρωταγωνιστής να ήταν κάποιος πολιτικός ή κάποιο πρόσωπο προερχόμενο από τον πατριωτικό / εθνικιστικό ή τέλος πάντων μη "πολιτικά ορθό" χώρο. Πόση διάσταση θα είχε πάρει και τι "συμπεράσματα" θα είχαν βγει. Θα το είχαν μάθει και οι τατιάνες. Και εάν κάποιος βιαστεί να δώσει "ελαφρυντικά" λόγω αλκοόλ, ας σκεφθεί ότι η καριέρα του Μελ Γκίμπσον, ισοδεπώθηκε για κάποια "κακά" λόγια που είπε υπό την επήρεια του αλκοόλ.   

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η βρετανική αστυνομία έδωσε το όνομα του τζιχαντιστή που αιματοκύλησε το Λονδίνο



Πρόκειται για τον 52χρονο Khalid Masood, γεννημένο στο Kent της Αγγλίας

Η Σκότλαντ Γιαρντ έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του τζιχαντιστή που αιματοκύλησε το Λονδίνο το μεσημέρι της Τετάρτης προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τραυματίζοντας τουλάχιστον 40 άτομα.

Πρόκειται για τον Khalid Masood, γεννημένο στο Kent της Βρετανίας ο οποίος πιστεύεται ότι μέχρι πρόσφατα ζούσε στα West Midlands.

Ο Masood ήταν επίσης γνωστός με αρκετά ψευδώνυμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι ο 52χρονος τζιχαντιστής από το Kent είχε ποινικό μητρώο με καταδίκες για επιθέσεις, οπλοκατοχή και αδικήματα σε σχέση με τη δημόσια τάξη, Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η πρώτη καταδίκη του τζιχαντιστή ήταν τον Νοέμβριο του 1983 και η τελευταία του τον Δεκέμβριο του 2003 για την κατοχή ενός μαχαιριού.

Πάντως, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Masood δεν είχε καταδικαστεί για αδικήματα σχετικά με τρομοκρατικές πράξεις.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι μια γυναίκα από το Μπέρμιγχαμ είπε σε αστυνομικούς της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες ότι ο τζιχαντιστής του Λονδίνου ήταν γείτονάς της. Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει πει στην Σκότλαντ Γιαρντ η εργάτρια Iwona Romek, ο 52χρονος που προκάλεσε τον τρόμο στο Λονδίνο ήταν καλός κηπουρός και ζούσε με την ασιατικής καταγωγής σύζυγο του και το παιδί τους.

http://www.protothema.gr/world/article/665139/alert-khalid-masood-o-drastis-tis-epithesis-sto-vretaniko-koinovoulio/

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Διπλή επίθεση στο Λονδίνο - Τέσσερις νεκροί



Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από είκοσι τραυματίστηκαν σήμερα, σε διπλή επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο, έξω το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Νεκροί - σύμφωνα με πληροφορίες - είναι ο δράστης της επίθεσης, ο αστυνομικός που μαχαίρωσε έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο και δύο άτομα που παρέσυρε νωρίτερα με το αυτοκίνητό του στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ.





Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση φαίνεται εξελίχθηκε σε δύο «φάσεις» με έναν άνδρα να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πεζούς στην Γέφυρα έξω από το Παλάτι του Ουέστμινστερ και κατόπιν να επιτίθεται με μαχαίρι σε φρουρό έξω από ο Βρετανικό Κοινοβούλιο, για να πέσει τελικά αιμόφυρτος από τα πυρά αστυνομικών.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο αστυνομικός που μαχαίρωσε εξέπνευσαν λίγη ώρα αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια τοπικά μέσα έκαναν λόγο νωρίτερα για δύο, ή και περισσότερους δράστες.

Ειδικότερα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε ρεπόρτερ του BBC ότι στο αυτοκίνητο που παρέσυρε τους πεζούς επέβαιναν δύο άνδρες, ένας σκουρόχρωμος με μούσι και ένας καραφλός λευκός άνδρας. Όταν το αμάξι χτύπησε τον κόσμο, ο ένας από τους δύο βγήκε από το όχημα και πήγε να επιτεθεί στον φρουρό.

http://www.protothema.gr/world/article/664781/alert-purovolismoi-exo-apo-to-vretaniko-koinovoulio/

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΗΠΑ: Τα «ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας» εναντίον του Τραμπ και η προέλευσή τους



Τον Ιανουάριο έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον η λεγόμενη «Πορεία των Γυναικών» (στην πραγματικότητα πορεία των ΛΙΜΠΕΡΑΛ γυναικών - και όχι μόνο γυναικών) με τους συγκεντρωμένους να φοράνε κάτι ροζ σκουφάκια. Η εκδήλωση ήταν άλλη μία αντίδραση στους αδυνατούντες «δημοκράτες» να αποδεχθούν την βούληση του αμερικάνικου λαού στις πρόσφατες εκλογές και την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. 


Την πρωτοβουλία στήριξαν τεράστιες προσωπικότητες όπως η Κέιτι Πέρι, η Σερ, η  Σκάρλετ Γιόχανσον και η μαντόνα.

Τα σκουφάκια προβλήθηκαν ως «ένα σύμβολο κατά του Ντόναλντ Τραμπ» και ένα «σύμβολο της ενότητάς μας» (των λίμπεραλ).

Η εβραιοαμερικάνικη ιστοσελίδα Forward μας ενημερώνει για την"κρυφή εβραϊκή προέλευση του pussyhat":

«Ενώ οι υποστηρικτές του Donald Trump φοράνε τα κόκκινα καπέλα του μπέιζμπολ με την φράση “Make America GreatAgain,” οι αντίπαλοι του Trump έχουν το δικό τους καπέλο: το ροζpussyhat. Το σκουφί με τα αυτιά της γάτας που σχεδιάστηκε από την 38χρονη Jayna Zweiman και την φίλη της Krista Suh, έχει γίνει ένα αναγνωρισμένο σύμβολο διαμαρτυρίας. Είναι, επίσης, σύμφωνα με την Zweiman, η προσωπική tikkun olam* πράξη της.

Και οι δυο παππούδες και γιαγιάδες της Zweiman μετανάστευσαν από την Ανατολική Ευρώπη και ενώ έκαναν κάθε προσπάθεια να αφομοιωθούν, είπαν στην εγγονή τους το τι πέρασαν. Ο ένας παππούς της Zweiman έπρεπε να περιμένει οκτώ χρόνια για μια θεώρηση. Η μια γιαγιά της, πρόσφυγας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επιβίωνε για αρκετούς μήνες με πατάτες.

«Ξέρω τόσες πολλές οικογένειες που έχουν τις ίδιες ιστορίες», λέει η Zweiman. «Είναι απλά η απόδειξη ότι οι άνθρωποι αξίζουν την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό και την ασφάλεια. Αυτό είναι το αμερικανικό όνειρο...»

Tikkun olam (που σημαίνει «επισκευάζοντας τον κόσμο»), είναι μια έννοια του Ιουδαϊσμού που έχει καμπαλιστική προέλευση και στην σύγχρονη εποχή σημαίνει ότι οι Εβραίοι «φέρουν την ευθύνη» όχι μόνο για τη δική τους πνευματική και υλική ευημερία, αλλά και για την ευημερία όλου του κόσμου.


ΚΟ