Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Οι Λευκοί μαθητές είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού από τους μη Λευκούς, δείχνει έρευνα στις ΗΠΑ

Έρευνα που έγινε στην Αμερική, έδειξε ότι σχεδόν 1 στους 4 ερωτηθέντες Αμερικανούς μαθητές λένε ότι έχουν πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο. Αυτό είναι μια βελτίωση, αλλά η επιβίωσή του δείχνει πόσο δύσκολο είναι το πρόβλημα να λυθεί, γράφει η Star-Tribune.

Η έρευνα από το 2013 διαπίστωσε ότι το 22 τοις εκατό των μαθητών ηλικίας 12-18 ετών δήλωσαν ότι έπεσαν θύμα εκφοβισμού. Αυτό αποτελεί πτώση 6 ποσοστιαίων μονάδων από έρευνα που έγινε δύο χρόνια νωρίτερα, όταν το 28 τοις εκατό των μαθητών δήλωσαν ότι έπεσαν θύμα εκφοβισμού. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που το Εθνικό Κέντρο για τα Στατιστικά στην Εκπαίδευση άρχισε να επιθεωρεί τους μαθητές σχετικά με την παρενόχληση, το 2005, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ανάμεσα στα ευρήματα της έρευνας:

-Περίπου το ¼ , ή 24 τοις εκατό, των κοριτσιών δήλωσαν ότι είχαν πέσει θύμα bullying, σε σύγκριση με το 20 τοις εκατό των αγοριών.

-Μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό Λευκών μαθητών - 24 τοις εκατό – που είπαν ότι έπεσαν θύματα εκφοβισμού από τους Μαύρους,ισπανόφωνους ή Ασιάτες μαθητές. Είκοσι τοις εκατό των μαύρων μαθητών δήλωσαν ότι είχαν δεχτεί bullying σε σύγκριση με το 19 τοις εκατό των ισπανόφωνων μαθητών και το 9 τοις εκατό των ασιατών μαθητών. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Έχασε την τελευταία πόλη του κυβερνείου της Ιντλίμπ ο Άσαντ

Έχασε την τελευταία πόλη του κυβερνείου της Ιντλίμπ ο Άσαντ

Ο συνασπισμός επαναστατών με την επωνομασία Τζαίς αλ Φατέχ, ή Στρατός Κατάκτησης, είπε ότι είχε καταλάβει την πόλη

Ο στρατός της Συρίας έχει αποσυρθεί από την βορειοδυτική πόλη της Αριά αφότου ένας συνασπισμός αντικυβερνητικών ομάδων κατέλαβε και την τελευταία αυτή πόλη στο κυβερνείο του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, που είχε μείνει υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Ο συνασπισμός επαναστατών με την επωνομασία Τζαίς αλ Φατέχ, ή Στρατός Κατάκτησης, είπε ότι είχε καταλάβει την πόλη. Το μεγαλύτερο τμήμα του συνασπισμού αποτελείται από το συριακό τμήμα της Αλ Κάϊντα, το Μέτωπο Νούσρα.

Ο συνασπισμός είπε ότι είχε καταλάβει αρκετά σημεία ελέγχου που υπερασπίζονταν την πόλη, ενώ ο συριακός στρατός είπε ότι συνέχιζε σφοδρό πόλεμος με δυνάμεις της Νούσρα που είχαν καταφέρει να μπουν στη πόλη Αριά. Αργότερα ο στρατός παραδέχθηκε ότι είχε αποσυρθεί, συνεχίζοντας μια σειρά από ήττες. Το γεγονός αποτελεί και ένα μεγάλο πλήγμα στο ηθικό των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Άσαντ που έχουν ορκιστεί να νικήσουν τους σουνίτες μαχητές οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, το Κάταρ και την Τουρκια για να ρίξουν τον Άσαντ.

Μια πηγή από τους επαναστάτες επιβεβαίωσε ότι ο πόλεμος διεξαγόταν στους δρόμους της Αριά. «Υπάρχουν πολλά πτώματα στους δρόμους», είπε, προσθέτοντας ότι οι ισλαμιστές έψαχναν τη πόλη για στρατιώτες του Άσαντ. Πολλοί από τους αμάχους έχουν κρυφτεί σε καταφύγια.

Η Αριά, που κάποτε είχε 80.000 κατοίκους, βρίσκεται σε στρατηγική θέση, στην κύρια αρτηρία εφοδιασμού του στρατού που ενώνει τις περιοχές Ιντλίμπ και Λατάκεια.

http://www.protothema.gr/world/article/480149/ehase-tin-teleutaia-poli-tou-kuverneiou-tis-idlib-o-asad/

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ΓΑΛΛΙΑ: Η καταστροφή της γαλλικής ταυτότητας μέσω των "αλλαγών" στην παιδεία. Άρθρο του Guillaume Faye

ΚΟ: Η παγκοσμιοποίηση - Νέα Τάξη θέλει υποτελείς μαζανθρώπους χωρίς ταυτότητα. Και συνεπώς χωρίς ιστορική μνήμη. Η επίθεσή της εντός του δυτικού κόσμου απευθύνεται αποκλειστικά στους γηγενείς Λευκούς κατοίκους. (Εξ αυτού φαίνεται, πόσο πολύ τους υπολογίζουν ή και τους φοβούνται). Οι ετερόκλητοι μεταναστευτικοί πληθυσμοί (που προβάλλονται κάτι ως «ανώτερο είδος» ή περίπου «άγιοι») εξυπηρετούν το σχέδιο πολτοποίησης των λαών, αλλά και εμπέδωσης ενός καθεστώτος φόβου, καθώς οποιαδήποτε αντίδραση από εκείνους που δεν θέλουν να απολέσουν την ταυτότητά τους, χτυπιέται με τόνους «αντιρατσιστικής» προπαγάνδας και ψήφιση οργουελιανών νόμων «κατά του μίσους». Πεδίο δράσης λαμπρό είναι φυσικά, τα (νεοταξικά) σχολεία που ετοιμάζουν τους «νέους πολίτες». Και αφού τα "νέα" αυτά σχολεία είναι πλέον γεμάτα από "νέους Ευρωπαίους", θα πρέπει να προσαρμοστούν στη "νέα πραγματικότητα". Στην έντονα «πολυπολιτισμική» Γαλλία (που δείχνει πάντως να αντιστέκεται) είχε ξεκινήσει (επί "Δεξιού" Σαρκοζί) η πλύση εγκεφάλου με «νέα» βιβλία τα οποία παρουσιάζουν τη γαλλική ιστορία «αναθεωρημένη» προκειμένου να αποφεύγουν την ‘προσβολή’ των εθνοτικών μειονοτικών μαθητών. Έτσι, ένα «σύγχρονο» βιβλίο ιστορίας περιέχει τουλάχιστον 20 σελίδες για την ιστορία των μαύρων σκλάβων, ενώ την ίδια ώρα αφιερώνει μόνο 6 σελίδες για τον Ναπολέοντα. (Διάβασε: ΓΑΛΛΙΑ: Πολυπολιτισμικά – πολιτικά ορθά βιβλία Ιστορίας. Οι Γάλοι μαθητές μαθαίνουν για τον Αφρικάνο βασιλιά Μούσα και όχι για τον Βίκτωρ Ουγκώ).

Στην Γαλλία έχουν ξεκινήσει απεργίες και διαδηλώσεις, ενάντια στις προτεινόμενες "αλλαγές στην παιδεία", που μεταξύ άλλων βάζουν στο στόχαστρο τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά, τα οποία και θα αντικαταστήσουν με την επιλογή «Γλώσσες και πολιτισμοί της αρχαιότητας». Η μαροκινής καταγωγής υπουργός Παιδείας του "σοσιαλιστή" Ολάντ, Najat Vallaud-Belkacem, (μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, αλλά «όχι και πολύ») επανασχεδιάζει πλήρως το πρόγραμμα σπουδών για το Γυμνάσιο (ηλικίες 11-15 ετών) και θεωρεί τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά «ελιτίστικα» μαθήματα.

Το παρακάτω άρθρο σχετικά με την εκπαίδευση προέρχεται από τοblog του Γάλλου διανοητή της 'Νέας Δεξιάς' Guillaume Faye(φωτο). Ο Faye συνδέει αυτό το εκπαιδευτικό project στη Γαλλία με την ισλαμική εισβολή και δείχνει πώς το πρώτο έχει σχεδιαστεί ρητά για να φιλοξενήσει την δεύτερη. Ορισμένα τμήματα του παρόντος άρθρου έχουν συμπυκνωθεί:

Τα σχολικά προγράμματα αναθεωρούνται από την κα NajatVallaud-Belkacem θέτοντας το Ισλάμ στο προσκήνιο και επιχιερώντας την κατάργηση της μετάδοσης του γαλλικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η δέσμευση αυτή, προσεκτικά στοχευμένη, είναι σε απόλυτη συσχέτιση με τη διαδικασία τουκατακτητικού μεταναστευτικού πληθυσμού, την εποικισμό και την ισλαμοποίηση. Τα νέα προγράμματα επιτρέπουν ένα κομμάτι της ιστορίας της Γαλλίας να είναι προαιρετικό (ο Μεσαιωνικός Χριστιανισμός), αλλά η ιστορία του Ισλάμ (στημένα, μπορούμε να υποθέσουμε ...) να είναι υποχρεωτική!

Είναι απίστευτο: Στα νέα σχολικά προγράμματα επινοημένα από την υπουργό Εθνικής Παιδείας, η ιστορία του μεσαιωνικού Χριστιανισμού, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Αυτοκρατορίας των Καρολιδών (800–888 μΧ.) και την περίοδο του Διαφωτισμού καθίσταται προαιρετική. Από την άλλη πλευρά, στην 7η τάξη, η μελέτη της αρχής της ισλαμικής επέκτασης γίνεται ... υποχρεωτική! Το Ανώτατο Συμβούλιο των Προγραμμάτων Σπουδών (ΕΕΣ), που έχει γεμίσει με ισλαμο-αριστερούς, επικύρωσε προσεκτικά αυτές τις επιλογές. Αποτελούν μέρος του σχεδίου για τη σταδιακή εξάλειψη της αφήγησης της γαλλικής εθνικής ιστορικής μνήμηςπρος όφελος των «νέων πληθυσμών», σύμφωνα με τις επιθυμίες του (αριστερού) thinktank Terra Nova’. Όπως λέει ο δοκιμιογράφος Dmitri Casali,«Θέλουν να σβήσουν τις χριστιανικές ρίζες της Γαλλίας». Είναι αλήθεια, αλλά η παρατήρηση αυτή είναι ανεπαρκής και πρέπει να κοιτάξουμε ακόμη πιο βαθιά. Είναι πολύ απλά η ισλαμοποίηση (και αραβοποίηση) της διδασκαλίας της ιστορικής μνήμης που αρχίζει με την εφηβεία.

Αλλά προσπαθούν επίσης να μειώσουν οτιδήποτε θα μπορούσε να «προσβάλει» τους μουσουλμάνους – ο Χριστιανισμός, ο Διαφωτισμός, κλπ ... «Θα νόμιζε κανείς ότι προσπαθούν να μην προσβάλουν ορισμένες θρησκευτικές ευαισθησίες», δήλωσε δειλά, ο Hubert Tison, γενικός γραμματέας του σωματείου καθηγητών ιστορίας και γεωγραφίας. Όλα αυτά, υποτίθεται, είναι για να «ελαφρύνει» το πρόγραμμα του σχολείου που, φέρεται ότι είναι υπερφορτωμένο. Αλλά στην πραγματικότητα, σε αυτά τα σχολεία με μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων μεταναστών, προκειμένου «να μην δημιουργηθούν προβλήματα», πετάνε το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς, ώστε να αποκλείσουν «ενοχλητικά» θέματα.

Από την άλλη πλευρά, όλοι οι μαθητές, ακόμα και σε εκείνες τις κατηγορίες, όπου δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι, είναι υποχρεωμένοι να μελετήσουν την ιστορία του Ισλάμ! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η ιστορία (των μουσουλμάνων) έχει «καθαριστεί» και λογοκριθεί από την μελαγχολική πραγματικότητά της - για παράδειγμα, την υποδούλωση των Αφρικανών, τις επιδρομές στην Βερβερική Ακτή, τη δίωξη των απίστων, κλπ ... Πίσω από αυτή την λαμογιά, αυτή την υποταγή στο Ισλάμ, βλέπουμε επίσης και τις soft-ολοκληρωτικές πρακτικές της Εθνικής Παιδείας, ειδικευμένες στην ιδεολογική πλύση εγκεφάλου. Μεταξύ των υποχρεωτικών θεμάτων διαπιστώνουμε ότι το Ατλαντικό εμπόριο σκλάβων και οι αποικιακές κατακτήσεις παρουσιάζονται ως επιθέσεις, πάντα με τον ίδιο στόχο: να δείξουν με το δάκτυλο την γαλλική ιστορία.
Η Najat Vallaud-Belkacem (φώτο) ξέρει τι κάνει. Με τη συνενοχή των ιδεολόγων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και τις ευλογίες του François Hollande, ασχολείται ενεργά με την επιτάχυνση τηςισλαμοποίησης της Γαλλίας. Ως φεμινίστρια, πιστή στη «θεωρία του φύλου», φανατική της θεωρίας του εξισωτισμού, δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί την ανυπέρβλητη αντίφαση της θέσης της. Αλλά τι σημασία έχει αυτό; Γι’ αυτήν, η αποστέρηση της γαλλικής ταυτότητας αποτελεί προτεραιότητα, συσχετίζεται με τη βούληση να προχωρήσει σε έναν αραβο-μουσουλμανικό εκπολιτισμό. Είναι σαν το Ισλάμ να γίνει, με τη βία, «Η ιστορία μας», σαν να πρόκειται να το ενσωματωθεί στη μνήμη μας.

Αυτό αντιστοιχεί στο συχνά επαναλαμβανόμενο αν και απατηλό δόγμα (στυλ Στάλιν) της κυρίαρχης ιδεολογίας, σύμφωνα με την οποία «η Γαλλία ήταν πάντα μια μουσουλμανική χώρα» ή μια χώρα υποδοχής μεταναστών και μόνιμη ανακατεμένη, χωρίς σταθερή ταυτότητα. Μια πρόσφατη έκθεση για την ενσωμάτωση μιλάει, με κάθε σοβαρότητα, για την «Αραβική-Ανατολίτικη διάσταση της ταυτότητάς μας». Σκουπίδια, ιστορικά ψεύδη, στην υπηρεσία του ιδεολογικού φανατισμού.

Στις νέες μεταρρυθμίσεις για την αποδόμηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας της Γαλλίας, θα βρείτε επίσης μια επίθεση στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, των λατινικών και των γερμανικών, τα οποία προορίζονται να εξαφανιστούν σταδιακά ή να γίνουν ανέκδοτα ή περιθωριακά. Προκύπτει λογικά ότι η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας και του πολιτισμού των παιδιών από οικογένειες μεταναστών, κυρίως Άραβες και Τούρκοι, θα ενισχυθούν. Αυτά τα μαθήματα επηρεάζουν σήμερα 92.500 μαθητές από τους οποίους 87.000 είναι στο δημοτικό σχολείο, ένας πληθυσμός που έχει αυξηθεί κατά 16% από το 2010 έως το 2015. Ταυτόχρονα, η διδασκαλία της γραμματικής και του λεξιλογίου της γαλλικής γλώσσας σκόπιμα τορπιλίζεται. Οι δύο επιχειρήσεις λογικά συνδέονται.

Επιπλέον σε αυτή την αντι-ελιτίστικη εξισωτική μανία, τόσο επιβλαβή για τις μέτριες τάξεις, δεν είναι μόνο η διδασκαλία της χριστιανικής κληρονομιάς που καταστέλλεται, αλλά ο ελληνικός και ο λατινικός πολιτισμός επίσης. Πρόκειται για πολιτιστική εθνοκτονία.
Τα μαύρα πρόσωπα πάντα σε περίοπτη θέση
Είναι κάτι το απίστευτο: η Δημοκρατία παραιτείται από την ‘ένταξη’ και την ‘γαλλοποίηση’ - και ακόμα περισσότερο την ‘αφομοίωση’. Υπόσχεται εθνοτικό κοινοτισμό και ισλαμοποίηση (και όλα αυτά στο διάστημα που ισχυρίζονται ότι καταπολεμούν τον ισλαμισμό!). Στην πραγματικότητα, οι κυβερνώντες έχουν πλήρη επίγνωση της δημογραφικής πραγματικότητας και τηςμαζικής μετανάστευσης που προωθείται εδώ και δεκαετίες. Την 5η Μαΐου του 2015, ο Manuel Valls δήλωσε στην Εθνοσυνέλευση, επιτιθέμενος εναντίον όσων αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις:«Προσπαθείτε να υπερασπιστείτε τη νοσταλγία, νοσταλγία για μια Γαλλία που ανήκει στο παρελθόν». Με άλλα λόγια, η "Νέα Γαλλία" πρέπει να καταργήσει τη μνήμη και την ταυτότητα της «παλιάς Γαλλίας». Οι εθνικά Γάλλοι πρέπει να αποκηρύξουν την ταυτότητά τους και την εθνοτική καταγωγή τους, αλλά ... όχι οι μετανάστες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό! Όσο για τους αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν επιλέξει την γαλλική και ευρωπαϊκή αφομοίωση, είναι εξίσου άξιοι περιφρόνησης. Ο κύριος Vallsπαραδέχθηκε ότι "ο όρος «ένταξη» δεν έχει πλέον κανένα νόημα". Προτιμά την "ιθαγένεια". Πλήρης αφέλεια: Η "δημοκρατική ιθαγένεια" είναι εντελώς ασύμβατη με το Ισλάμ! Και αληθινή ιθαγένεια (βλ. Αριστοτέλης) είναι δυνατή μόνο μεταξύ των μελών μιας κοινωνίας που έχει τις ίδιες αξίες, την ίδια μνήμη.Διαφορετικά θα υπάρξει κάποια ρήξη των (διαφορετικών)κοινοτήτων, με πιθανή κατάληξη, έναν εμφύλιο πόλεμο.

Αυτή η ανόητη ιδεολογία που στο κάτω μέρος αποπνέει μίσος για την ευρωπαϊκή και την γαλλική ταυτότητα, έχει επίσης διατυπωθεί από τον Νικολά Σαρκοζί (αλλά στην περίπτωσή του ήταν εξ αιτίας πολιτικών υπολογισμών και όχι ιδεολογικού φανατισμού σαν του Valls) όταν δήλωσε, μετανοημένος : «Όταν ήμουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έπρεπε να μιλήσω για την εθνική ταυτότητα, αλλά ήθελε να υπερασπιστώ τις αξίες της Δημοκρατίας». Ποιας Δημοκρατίας; Της μελλοντικής Ισλαμικής Δημοκρατίας;
Βάζουμε στοίχημα ότι η Δεξιά (δηλαδή, ο Σαρκοζί), αν επιστρέψει στην εξουσία το 2017, δεν θα τολμήσει να αναθεωρήσει τα καταστροφικά μέτρα της Vallaud-Belkacem;

Η εθνική συνείδηση ​​και οι ντόπιες παραδόσεις επομένως αντιμετωπίζονται ως μια μορφή ντεμοντέ νοσταλγίας, ακόμη καιεγκληματική, από τους συνεργάτες της μαζικής μετανάστευσης και της ισλαμοποίησης. Από την άλλη πλευρά, ο τύπος του «νέου Γάλλου», που ανήκει στους μετανάστες προστατεύεται και "κανακεύεται" όπως ποτέ πριν. Η θρησκεία τους, ο πολιτισμός τους, η γλώσσα τους προβάλλεται και διδάσκεται (...)

Όλα αυτά είναι εντελώς αντι-δημοκρατικά, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Γάλλων αρνείται αυτή την πολιτική συνθηκολόγηση και υποταγή. Αλλά η δημοκρατία δεν είναι το χωράφι της ιδεολογικής Αριστεράς ή της συνθηκολογούσας(φοβικής) Δεξιάς. Παρ’ όλα αυτά, αυτά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από την ολιγαρχία του υπουργείου Παιδείας είναι ηλογική συνέπεια της εκτός ελέγχου μετανάστευσης και της δημογραφικής διαφοράς στο εσωτερικό : συνειδητοποίησαν, με αγαλλίαση, ότι η ‘ένταξη’ και η ‘αφομοίωση’ ήταν πλέον ποσοτικά αδύνατες. Τώρα πρέπει οι εθνοτικά Γάλλοι να «προσαρμοστούν», να αποκηρύξουν τον εαυτό τους και τις ρίζες τους. Η ιστορία τους είναι τελειωμένη, αποκλεισμένη. Η ολιγαρχία λέει και ελπίζει ότι στο εγγύς μέλλον η πραγματική ορατή μειονότητα θα είναι οι εθνοτικά Γάλλοι.

Σημείωση: Ο Guillaume Faye κλείνει με την πεποίθηση ότι, παρά τις προσπάθειες προώθησης αυτής της προδοτικής αντι-γαλλικής στρατηγικής, αυτή δεν μπορεί να ευδοκιμήσει, διότι «κάθε σύννεφο έχει μια ασημένια στρώση ασημιού» (πάντα υπάρχει ελπίδα), πράγμα που σημαίνει ότι η ολιγαρχία, με την ενίσχυση των εθνοτικών κοινοτήτων, κυρίως των μουσουλμανικών, έχει οδηγήσει στο πιο βαθύ χάσμα μεταξύ του γαλλικού και του «νέου πληθυσμού»:

Υποστηρίζουν τις ταυτότητες που είναι εχθρικές μεταξύ τους σε αυτό το «δημοκρατικό» πασιφιστικό όνειρό τους. Προετοιμάζουν το έδαφος για παγκόσμιο εθνοτικό εμφύλιο πόλεμο, που προφανώς, αναγκαστικά, θα εμπλέξει το Ισλάμ, στην ίδια την Ευρώπη. Παίζουν με τη φωτιά, όπως τα παιδιά με τα σπίρτα. Εκείνοι που δημιούργησαν το χάος, οι ανεύθυνοι, θα καταβροχθιστούν όπως τα παιδιά του Κρόνου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Έγγραφα της DIA αποκαλύπτουν ότι η Δύση θέλει ένα "Σαλαφιστικό Πριγκιπάτο στην Ανατολική Συρία"

Robert Barsocchini (Washington’s Blog) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της αμερικανικής Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) από το 2012:

Στη Συρία:

Οι Σαλαφιστές, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, και η AQI είναι οι κύριες κινητήριες δυνάμεις της εξέγερσης στη Συρία.

Η AQI [Αλ Κάιντα στο Ιράκ, η οποία έγινε ISIS: "η ISIS, κάποτε ονομαζόταν AQI"] υποστήριξε την συριακή αντιπολίτευση από την αρχή, τόσο ιδεολογικά όσο και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης ...

... Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ελέγξουν τις ανατολικές περιοχές (Hasaka και Deir ez-Zor), δίπλα στις δυτικές ιρακινές επαρχίες (Μοσούλη και Ανμπάρ), εκτός από τα όμορα σύνορα με την Τουρκία. Οι Δυτικές χώρες, οι χώρες του Κόλπου και η Τουρκία στηρίζουν τις προσπάθειες αυτές.

Εάν η κατάσταση ξεδιαλύνει, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ενός δηλωμένου ή αδήλωτου Πριγκιπάτου Σαλαφιστών στην ανατολική Συρία (Hasaka και Deir ez-Zor), και αυτό είναι ακριβώς που οι υποστηρικτικές δυνάμεις στην αντιπολίτευση θέλουν, με σκοπό την απομόνωση του συριακού καθεστώτος...

Ορισμένες έννοιες:

Το σαλαφιστικό κίνημα (σύμφωνα με την Wikipedia):

Το σαλαφιστικό κίνημα, γνωστό και ως κίνημα Salafi, είναι ένα κίνημα των σουνιτών του Ισλάμ που παραπέμπει στο δόγμα που είναι γνωστό ως Σαλαφισμός.

Το σαλαφιστικό κίνημα περιγράφεται συχνά και ως Ουαχαμπισμός, αλλά οι σαλαφιστές θεωρούν τον όρο "Ουαχάμπι" υποτιμητικό. Σε άλλες περιπτώσεις, ο σαλαφισμός έχει περιγραφεί ως ένα υβρίδιο του Ουαχαμπισμού και άλλες κινήσεις, μετά την δεκαετία του 1960. Ο Σαλαφισμός έχει συνδεθεί με την κατά γράμμα, αυστηρή και πουριτανική ερμηνεία του Ισλάμ - και, ιδιαίτερα στη Δύση, με τους Σαλαφιστές τζιχαντιστές που ασπάζονται την επιθετική τζιχάντ εναντίον εκείνων που θεωρούν ότι είναι εχθροί του Ισλάμ, ως την νόμιμη έκφραση του Ισλάμ.

Τα τελευταία χρόνια, ο σαλαφισμός έχει συνδεθεί με την τζιχάντ των εξτρεμιστικών ομάδων που υποστηρίζουν τη δολοφονία αθώων αμάχων [αν και δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι οι Σαλαφιστές σε αυτό το στερεότυπο].


Ένα πριγκιπάτο μπορεί να είναι είτε μια μοναρχική φεουδαρχία, είτε ένα κυρίαρχο κράτος, με κυβερνήτη ή βασιλιά ένα μονάρχη με τον τίτλο του πρίγκιπα ή ένα  μονάρχη με έναν άλλο τίτλο στο πλαίσιο της γενικής χρήση του όρου πρίγκιπας.

Έτσι, αυτό που τα έγγραφα λένε, ότι οι δυτικές δυνάμεις και οι συνεργάτες τους θέλουν, ένα "Σαλαφιστικό Πριγκιπάτο" στην Ανατολική Συρία, είναι ένα ισλαμικό μοναρχικό κράτος. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ / Δυτικοί το θέλουν αυτό, δεδομένου ότι είναι σύμμαχοι με τόσες πολλές ισλαμικές δικτατορίες (δηλαδή τις χώρες του Κόλπου και την Τουρκία, όπως προαναφέρθηκε).


Ουαχαμπισμός (Σαουδική Αραβία)

Ο Ουαχαμπισμός είναι μια πιο αυστηρή, Σαουδαραβική μορφή του Σαλαφισμού, σύμφωνα με τον Mark Durie, ο οποίος δηλώνει ότι οι Σαουδαραβικοί ηγέτες «είναι ενεργοί και επιμελείς» στο να χρησιμοποιούν σημαντικούς οικονομικούς πόρους «στο να χρηματοδοτούν και να προωθούν τον Σαλαφισμό σε όλο τον κόσμο». Ο Ahmad Moussalli τείνει να συμφωνήσει με την άποψη ότι ο Ουαχαμπισμός είναι ένα υποσύνολο του Σαλαφισμού, λέγοντας ότι «κατά κανόνα, όλοι οι Ουαχαμπιστές είναι Σαλαφιστές, αλλά δεν είναι όλοι Σαλαφιστές Ουαχαμπιστές».

Διανομή κορανίων από σαλαφιστές στο Βερολίνο της Γερμανίας
Η Σαουδαραβική κυβέρνηση χρηματοδοτεί για την εξάπλωση του Σαλαφιστικού Ισλάμ σε όλο τον κόσμο. Οι εκτιμήσεις για τις Σαουδαραβικές δαπάνες για θρησκευτικούς σκοπούς στο εξωτερικό είναι "πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια", μεταξύ 2 δισεκατομμυρίων και 3 ανά έτος από το 1975 και «τουλάχιστον 87 δισεκατομμύρια δολάρια» μεταξύ των ετών 1987 - 2007.

«Βιβλία, υποτροφίες, τζαμιά» (για παράδειγμα, "πάνω από 1.500 τζαμιά χτίστηκαν από Σαουδαραβικούς δημόσιους πόρους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 χρόνων») έχουν πληρωθεί. Επιβραβεύονται δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι ακολούθησαν και δημιούργησαν σε όλη την Αίγυπτο πανεπιστημιουπόλεις δορυφόρους για το Al Azhar, το παλαιότερο και πιο σημαντικό ισλαμικό πανεπιστήμιο. Ο Yahya Birt μετράει «1.500 τζαμιά, 210 ισλαμικά κέντρα και δεκάδες μουσουλμανικές ακαδημίες και σχολεία».

Αυτή η οικονομική βοήθεια έχει κάνει πολλά για να συντρίψει λιγότερο αυστηρές ερμηνείες του Ισλάμ, σύμφωνα με παρατηρητές, όπως οι Dawood al-Shirian και Lee Kun Yew και προκάλεσε την Σαουδαραβική ερμηνεία (μερικές φορές ονομάζεται “petro-Islam” - «πετρελαιο-Ισλάμ») να γίνεται αντιληπτή ως η ορθή ερμηνεία - ή ο "χρυσός κανόνας" του Ισλάμ - στο μυαλό πολλών μουσουλμάνων».

Και ενώ οι δυτικές δυνάμεις και οι συνεργάτες τους μπορεί να θέλουν ένα Σαλαφιστικό Πριγκιπάτο της Ανατολικής Συρίας, οι ίδιοι, κυρίως στις ΗΠΑ, ανοικτά υποστηρίζουν το πιο ακραίο σαλαφιστικό, ιεραποστολικό κράτος στον κόσμο: την Σαουδική Αραβία.

Οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει την Σαουδική Αραβία από τότε που το πετρέλαιο ανακαλύφθηκε εκεί γύρω στα 1930.

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος διακινητής όπλων στον κόσμο. Ημεγαλύτερη πώληση όπλων από τον μεγαλύτερο διακινητή όπλων παγκοσμίως ήταν στην Σαουδική δικτατορία, η οποία εγκρίθηκε από τον Ομπάμα το 2010:

Ο Ομπάμα προσκυνάει τον Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας
Όπως γράφει ο Guardian:

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιτρέπει την πώληση ρεκόρ των αξίας 60 δις $ σαουδαραβικών όπλων

Η μεγαλύτερη συμφωνία πώλησης όπλων στην ιστορία των ΗΠΑ ...

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στον κόσμο ...

Η Αμνηστία ανέφερε ότι, σε αντίθεση με την αμερικάνικη κυβέρνηση και την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης, το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας χειροτέρευσε κάτω από το τελευταίο δικτάτορα (ο οποίος πέθανε πρόσφατα), και γίνεται ακόμη χειρότερο τώρα υπό το νέο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ δικτάτορα Abdulaziz, με τη Σαουδική Αραβία να διαπράττει δεκάδες αποκεφαλισμούς / σταυρώσεις, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις επίσημες κρατικές εκτελέσεις σε όλο τον κόσμο.

Έγγραφα των ΗΠΑ από το 2009 που διέρρευσαν από τα Wikileaksαποκάλυψαν ότι η Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ότι η Σαουδική Αραβία είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης σουνιτικών τρομοκρατικών ομάδων.

Ο ίδιος ο Abdulaziz, η κορυφή της Σαουδαραβικής δικτατορίας, λέγεται από την Αλ Κάιντα, ότι είναι μία από τις πηγές χρηματοδότησής της και υποστήριξής της.

Σε αντίθεση με το Ιράν, το οποίο διαθέτει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και ψηφοφορία, η Σαουδική Αραβία είναι ένας ξεκάθαρος δεσποτισμός που ζει μέσω του τρόμου, όπως με το δημόσιο μαστίγωμα αθώων πολιτών.

Σε αντίθεση με το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, όχι μόνο δεν αποκηρύττει τα πυρηνικά όπλα, αλλά Σαουδάραβες αξιωματούχοι υπόσχονται ότι ποτέ δεν θα αποκηρύξουν τα πυρηνικά όπλα ή και ακόμη θα κάνουν κάποια διαπραγμάτευση για τα πυρηνικά όπλα, κάτι το οποίο το Ιράν έχει συμφωνήσει να κάνει πολλές φορές, με τις ΗΠΑ να ακυρώνουν πάντα τις διαπραγματεύσεις, όπως ο Ομπάμα έχει κάνει στο παρελθόν, και το έκανε ξανά αυτή την εβδομάδα: «Οι ΗΠΑ σκοτώνουν την Συνδιάσκεψη για μια Ελεύθερη από Πυρηνικά Μέση Ανατολή».

Πράγματι, η Σαουδική Αραβία μόλις ανακοίνωσε τις προθέσεις τηςνα γίνει πυρηνική δύναμη, μια προοπτική που είναι από καιρό γνωστή σε όλους.

Τίποτα από αυτά δεν εμποδίζει τις ΗΠΑ να κάνουν την μεγαλύτερη ποτέ πώληση θανατηφόρων όπλων στη δικτατορία ή να της πουλήσουν σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αξίας απαγορευμένες βόμβες διασποράς το 2013, οι οποίες, όπως η HRWαναφέρει, χρησιμοποιούνται σήμερα στον συντονισμένο / υποβοηθούμενο από τις ΗΠΑ, επιθετικό πόλεμο της Σαουδικής Αραβία κατά της Υεμένης, από την οποία οι ΗΠΑ αρνούνται να διασώσουν τους υπηκόους τους, σε αντίθεση με άλλες οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας, και της Ινδίας, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές διάσωσης.

Για να είμαστε δίκαιοι, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές διάσωσης στην Υεμένη ... για Σαουδάραβες βομβιστές.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Πληροφορίες για σφαγή από τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα

Πληροφορίες για σφαγή από τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα

Τουλάχιστον 400 θύματα, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, όπως μεταδίδουν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας - «Εκατοντάδες σοροί» στους δρόμους της πόλης, λέει και η συριακή αντιπολίτευση

Τουλάχιστον 400 ανθρώπους στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά σκότωσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, μετέδωσε σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση.

Το ρεπορτάζ της τηλεόρασης επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της πόλης με τις φημισμένες ρωμαϊκές αρχαιότητες, τους καλοδιατηρημένους ναούς, τους κίονες και το αρχαίο θέατρο.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, από την άλλη, ανέφεραν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι εκατοντάδες πτώματα κείτονταν στους δρόμους της πόλης μετά την κατάληψή της από το ΙΚ, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με αυτούς, τα θύματα πιστεύεται ότι ήταν κάτοικοι πιστοί στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

http://www.protothema.gr/world/article/478653/plirofories-gia-sfagi-apo-tous-tzihadistes-stin-palmura/

ΗΠΑ: Μαύρη κομμουνίστρια του ’60 βγήκε από τη ναφθαλίνη και ανακήρυξε την εισβολή των Αφρικανών στην Ευρώπη ως «το κίνημα του 21ου αιώνα»

Η Angela Davis, ριζοσπαστική κομμουνίστρια, πρώην πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ στην δεκαετία του ’60 και ομότιμη καθηγήτρια Φεμινιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Santa Cruz, δήλωσε ότι η εισβολή των Αφρικανών στην Ευρώπη είναι «το κίνημα του 21ου αιώνα».

Σύμφωνα με το ‘Refugee Resettlement Watch’, οι κατ΄επάγγελμα "αντιρατσιστές" της Αριστεράς εργάζονται σκληρά για να αφοπλίσουν τους Ευρωπαίους από κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιούν το επιχείρημα της επιβίωσής τους, από τα κύματα των τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την Ευρώπη.

Η Angela Davis και η Gina Dent ήθελαν να επισκεφθούν το σχολείο στην Ohlauer Strasse στο Βερολίνο που κατέλαβαν πρόσφυγες, αλλά οι αρχές τους αρνήθηκαν την πρόσβαση.

Από το βίντεο της εκδήλωσης:

Την επόμενη μέρα, στις 15 Μαΐου, η Davis και η Dentσυναντήθηκαν ξανά με τους "πρόσφυγες" και τους "μετανάστες" στο Jockel Biergarten. Αυτή τη φορά για να τους ακούσουν και να συζητήσουν μαζί τους για το πώς θα οργανωθεί ο αγώνας για το «δικαίωμα όλων των ανθρώπων να κινούνται ελεύθερα και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή» στη Γερμανία.

«Εμείς, από τον Διεθνή Χώρο των Γυναικών, ήμασταν παρούσες σε δύο συνεδριάσεις και τονίσαμε τη σημασία των αγώνων των γυναικών μέσα στην κίνηση των ανθρώπων που ζητούν άσυλο».


ΦΩΤΟ: Η Davis με τον Έριχ Χόνεκερ, τον κομμουνιστή ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας. Η χήρα του Χόνεκερ, χαρακτήρισε "ηλίθιους" τους 136 ανθρώπους που σκοτώθηκαν προσπαθώντας να περάσουν στη Δυτική Γερμανία σκαρφαλώνοντας στο Τείχος "του Αίσχους" του Βερολίνου κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Ας σημειωθεί ότι, η Davis έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για «τα δικαιώματα των φυλακισμένων» και για αυτό ίδρυσε την οργάνωση ‘Critical Resistance’, που προσπαθεί να καταργήσει τις λεγόμενες «φυλακές-βιομηχανικού συμπλέγματος» (PIC) στις ΗΠΑ. Ο Ρώσος αντιφρονών και κάτοχος βραβείου ΝόμπελΑλεξάντρ Σολζενίτσιν είπε, ότι παρόλο που η Ντέιβις εκδήλωνε την έντονη αντίθεσή της στο σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ, όταν μια ομάδα Τσέχων κρατουμένων επί κομμουνισμού, ζήτησαν την στήριξη της Davis, εκείνη αρνήθηκε να την προσφέρει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Η μισή Συρία στα χέρια τζιχαντιστών - Αποκεφαλισμοί στην αρχαία Παλμύρα

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει σχεδόν το σύνολο των πετρελαιοπηγών και κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Συρίας - Στο έλεος των μαχητών το «μαργαριτάρι της ερήμου» - Διαλέγουν τις ωραιότερες παρθένες στη Ράκκα και τις πουλούν στο παζάρι!

Οι πρώτες εικόνες από την αρχαία Παλμύρα, η οποία βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των τζιχαντιστών έχουν φτάσει και προκαλούν σοκ. Ήδη οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν προβεί σε φρικαλεότητες, καθώς ακέφαλα πτώματα σφαγιασθέτων κατοίκων της πόλης κείτονται στους δρόμους. Πάνω από την εντυπωσιακή αρχαία Παλμύρα υψώνονται μαύροι καπνοί από τις καταστροφές που ήδη συντελούνται στην πόλη.

Δείτε εδώ καπνούς πάνω από τα αρχαία:Στα πρακτορεία καταφτάνουν φωτογραφίες από αποκεφαλισμούς στο κέντρο της πόλης:Η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε σήμερα ολόκληρη την αρχαία πόλη της Παλμύρας στη συριακή έρημο και πλέον οι τζιχαντιστές ελέγχουν το ήμισυ του συριακού εδάφους, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές, οι οποίοι ήδη ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις στη βόρεια και ανατολική Συρία, προέλασαν χθες βράδυ προς τα δυτικά στη πόλη της Παλμύρας στην κεντρική Συρία, καταλαμβάνοντας για πρώτη φορά ένα μεγάλο αστικό κέντρο, έπειτα από μάχες με τις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.Οι περιοχές που είχε καταλάβει μέχρι σήμερα είναι ως επί το πλείστον αραιοκατοικημένες. Οι κυριότερες πόλεις της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Δαμασκού, βρίσκονται στη δυτική πλευρά της χώρας κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο και την ακτογραμμή και αποτελούν προτεραιότητα για το συριακό στρατό.

«Οι μαχητές του ΙΚ έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις πλευρές του Τάντμορ (αραβική ονομασία της Παλμύρας), συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κοντά στον αρχαιολογικό χώρο», που βρίσκεται στη νοτιο-δυτική πλευρά της πόλης, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Το Παρατηρητήριο και ακτιβιστές δήλωσαν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις αποχώρησαν από όλες τις θέσεις τους εντός και περιμετρικά της Παλμύρας, κυρίως από το κτίριο των μυστικών πληροφοριών του στρατού για όλη την Μπαντίγια (συριακή έρημο), το στρατιωτικό αεροδρόμιο και τη φυλακή, εγκαταστάσεις στις οποίες οι τζιχαντιστές του ΙΚ εισήλθαν τη νύχτα.

Ο έλεγχος από το ΙΚ της πόλης αυτής, ηλικίας 2.000 και πλέον ετών, προκαλεί φόβους για την τύχη των διάσημων ερειπίων της, που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων για τις ρωμαϊκές κιονοστοιχίες και τα ταφικά μνημεία, με την πόλη να μαρτυρά το μεγαλείο μιας από τις πλουσιότερες αρχαίες πόλεις της Μέσης Ανατολής. Η Παλμύρα θεωρείται από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους στον κόσμο και περιλαμβάνεται από το 1980 στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται το παράρτημα των υπηρεσιών Πληροφοριών του στρατού, το οποίο κατέλαβαν οι τζιχαντιστές.

Από την έναρξη της επιχείρησης του ΙΚ στις 13 Μαΐου, η μάχη στην Παλμύρα και τα περίχωρά της έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 462 ανθρώπων σύμφωνα με απολογισμό του Παρατηρητηρίου --71 αμάχων-- από τους οποίους πολλοί εκτελέστηκαν από το ΙΚ -- 241 μελών των κυβερνητικών δυνάμεων και 150 τζιχαντιστών.

Με την κατάληψη της Παλμύρας, στο μέσο της μεγάλης συριακής ερήμου που συνορεύει με το Ιράκ, το ΙΚ ελέγχει "στο εξής περισσότερα από 95.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Συρία, δηλαδή το 50% του εδάφους της χώρας", σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε μεγάλο δίκτυο πηγών.

Επίσης, το ΙΚ ελέγχει πλέον σχεδόν το σύνολο των πετρελαιοπηγών και κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Συρίας, μετά την κατάληψη δύο πεδίων άντλησης φυσικού αερίου τις τελευταίες ημέρες κοντά στην Παλμύρα. Η κυβέρνηση δεν ελέγχει παρά τις πετρελαιοπηγές στο Σάερ στην επαρχία Χομς, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις κατέχουν τις πετρελαιοπηγές στο Ραμιλάν της βορειοανατολικής επαρχίας Χασάκα.

Βρίσκουν τις ωραιότερες παρθένες στη Ράκκα και τις πουλούν στο παζάρι!

Από τα Ηνωμένα Έθνη, η Ζαϊναϊμόμπ Μπακούρα, ειδική αντιπρόεδρος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την σεξουαλική βία κατά των συγκρούσεων, δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές διαπράττουν φριχτά εγκλήματα σε βάρος των γυναικών ιδιαίτερα εναντίον της κοινότητας Γεζίντι.

Η ομάδα των τζιχαντιστών που αναλαμβάνει την «αξιολόγηση» των γυναικών, είναι οι Takfiris. Όταν κάνουν επιδρομές στα χωριά, οι τζιχαντιστές γδύνουν τα κορίτσια, τους κάνουν τεστ παρθενίας και εν συνεχεία αξιολογούν τα φυσικά τους προσόντα, όπως τα δόντια τους. Εκεί επιλέγονται οι ωραιότερες, οι οποίες στέλνονται σε δημοπρασίες σκλάβων στην πόλη της Συρίας, Ράκκα. Οι δημοπρασίες σκλάβων, όπου τα κορίτσια πωλούνται γυμνά, γίνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της αραβικής χερσονήσου. Κάθε αγοραστής παίρνει τρία ή τέσσερα κορίτσια και όταν τα ευχαριστηθεί, τα πουλά στους άλλους. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες κοριτσιών, μάλιστα, γράφουν στα χέρια των κοριτσιών το όνομά τους για να δείξουν ότι είναι ιδιοκτησία τους.

Στο έλεος του Ισλαμικού Κράτους το «μαργαριτάρι της ερήμου»

Η Παλμύρα, αρχαία πόλη στην έρημο της Συρίας που έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (EI), φημίζεται για τις ρωμαϊκές κιονοστοιχίες, τους ναούς, τα ταφικά μνημεία της, κατάλοιπα ενός λαμπρού παρελθόντος.

Σε απόσταση 210 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού, το «μαργαριτάρι της ερήμου», που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι μία όαση το όνομα της οποίας εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μία πλάκα τον 19ο αιώνα π.Χ. Διετέλεσε σημείο διέλευσης των καραβανιών από τον Κόλπο στη Μεσόγειο και σταθμός στον δρόμο του μεταξιού.Όμως, είναι με τη ρωμαϊκή κατάκτηση από τον 1ο αι. π.Χ. και στη διάρκεια τεσσάρων αιώνων, που η Παλμύρα (Πόλη των Φοινίκων) –το επίσημο όνομα της οποίας στη Συρία είναι Ταντμόρ (Πόλη των χουρμάδων)– γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη.Γίνεται μία πόλη πολυτελής και πλούσια στη μέση της ερήμου, χάρη στο εμπόριο των μπαχαρικών και των αρωμάτων, του μεταξιού και του ελεφαντόδοντου της ανατολής, των αγαλμάτων και της επεξεργασίας γυαλιού της Φοινίκης.

Το 129, ο ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός την κάνει μία ελεύθερη πόλη και παίρνει το όνομα Αδριάνα Παλμύρα. Είναι η εποχή κατά την οποία κατασκευάζονται οι κυριότεροι ναοί, όπως εκείνος του Μπελ, ή η Αγορά.Η τριάδα που αποτελείται από τον βαβυλωνιακό θεό Μπελ, ισοδύναμο του Δία, τον Γιαρχιμπόλ (ήλιος) και τον Αγκλιμπόλ (σελήνη) λατρευόταν πριν από τον ερχομό του χριστιανισμού τον 2ο αιώνα μ.Χ.

Τον 3ο αιώνα, εκμεταλλευόμενη τις δυσκολίες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η πόλη γίνεται βασίλειο. Αψηφά τους Πέρσες και η ωραία Ζηνοβία γίνεται βασίλισσα.Το 270, η Ζηνοβία κατακτά ολόκληρη τη Συρία, ένα τμήμα της Αιγύπτου, φθάνει ακόμη και στη Μικρά Ασία. Όμως, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αυρηλιανός ξαναπαίρνει την πόλη, η βασίλισσα Ζηνοβία οδηγείται στη Ρώμη και η πόλη γνωρίζει την παρακμή.

Πριν από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, περισσότεροι από 150.000 τουρίστες επισκέπτονταν την πόλη με τους 1.000 κίονες, τα αγάλματα και μία αξιοθαύμαστη νεκρόπολη 500 τάφων, όπου οι πλούσιοι κάτοικοί της κατασκεύασαν μία σειρά ταφικών μνημείων με πολυτελή διακόσμηση ορισμένα από τα οποία λεηλατήθηκαν πρόσφατα.Η πιο όμορφη τοποθεσία στη Συρία φέρει τις πληγές –κυρίως τις πεσμένες κολόνες και τα κορινθιακά κιονόκρανα– των μαχών στις οποίες αντιπαρατέθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2013 οι αντάρτες με τον στρατό, που πήρε το πάνω χέρι.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, η εντός των τειχών πόλη περιλαμβάνει σχεδόν 35.000 κατοίκους και εκτοπισμένους, που εγκαταστάθηκαν εκεί από την έναρξη της σύγκρουσης, και τον διπλάσιο αριθμό μαζί με τα προάστιά της. Η πλειονότητα των κατοίκων είναι άνεργοι, λόγω έλλειψης τουριστών. Όμως σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι κατοικούν στην περιοχή της Παλμύρας.Η πτώση αυτής της πόλης, ηλικίας 2.000 και πλέον ετών, προκαλεί φόβους για την τύχη των διάσημων ερειπίων της, καθώς το ΙΚ έχει ήδη καταστρέψει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Ιράκ.

Η γενική διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα είχε εκφράσει χθες την «έντονη ανησυχία» της για την κατάσταση στην αρχαία πόλη και είχε καλέσει για την «άμεση» παύση των εχθροπραξιών.http://www.protothema.gr/world/article/477839/oi-tzihadistes-eleghoun-pleon-ti-misi-suria-/