Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Νιγηρία: Ο στρατός διέσωσε 200 κορίτσια και 93 γυναίκες από την Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Ο στρατός διέσωσε 200 κορίτσια και 93 γυναίκες από την Μπόκο Χαράμ

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τις 200 μαθήτριες που είχαν απαγάγει οι αντάρτες της οργάνωσης πριν από ένα χρόνο

Ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε την Τρίτη πως μετά από μεγάλη επιχείρηση διέσωσε 200 κορίτσια και 93 γυναίκες, που κρατούνταν αιχμάλωτες από τους αντάρτες της Μπόκο Χαράμ.

Η επιχείρηση έγινε σε καταυλισμό της οργάνωσης στο δάσος Σαμπίσα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν μεταξύ των κοριτσιών που ελευθερώθηκαν είναι και οι μαθήτριες που είχαν απαχθεί από το Τσιμπόκ πριν από περίπου ένα χρόνο, στα τέλη Απριλίου του 2014.

«Οι δυνάμεις του στρατού απόψε κατέστρεψαν τρία στρατόπεδα τρομοκρατών στο δάσος της Σαμπίσα και διέσωσαν 200 κορίτσια και 93 γυναίκες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της χώρας μέσω γραπτής δήλωσης. «Δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί αν τα κορίτσια που απελευθερώθηκαν είναι οι μαθήτριες από το Τσιμπόκ. Τα άτομα αυτά καταγράφονται και ταυτοποιούνται αυτήν την ώρα», συνέχισε.

http://www.protothema.gr/world/article/471636/nigiria-o-stratos-diesose-200-koritsia-kai-93-gunaikes-apo-tin-boko-haram/

Το Σύνδρομο του Όσλο στους Λευκούς

Στις σημερινές «προοδευτικές» χώρες της Δύσης, οι γηγενείς Λευκοί κάτοικοι είναι εξοικειωμένοι με την τακτική να παίρνουν την πλευρά μη-Λευκών εναντίον Λευκών, και όλοι είναι πιθανώς εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συνήθως θεωρείται ότι είναι «σωστό» και ένδειξη «υψηλής ηθικής». Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα άτομα πάσχουν από μία ή περισσότερες ψυχικές διαταραχές.

Το Σύνδρομο του Όσλο (“Oslo syndrome”) είναι το όνομα που χρησιμοποιήθηκε από τον Εβραίο συγγραφέα Kenneth Levin για να περιγράψει συγκεκριμένα την ψυχολογία των Εβραίων που μισούν τους Εβραίους, αλλά η ιδέα βέβαια, εφαρμόζεται σε όλες τις ομάδες, καθώς είναι ένα βασικό ανθρώπινο ψυχολογικό φαινόμενο που σχετίζεται τόσο με το Σύνδρομο της Στοκχόλμης("Stockholm syndrome") όσο και το Σύνδρομο των Κακοποιημένων Παιδιών (“Battered Child syndrome”).
Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων υποβάλλεται σε συνεχές μίσος, δαιμονοποίηση και προσβολές εναντίον της, κάποιοι από την ομάδα τελικά, θα «σπάσουν», θα χάσουν το ηθικό τους και την αυτοεκτίμησή τους καθώς και την εκτίμηση για την δική τους ομάδα και θα αισθάνονται πλήρη αναξιότητα και απόγνωση.
 
Αυτά τα απελπισμένα άτομα, με το σύνδρομο του Όσλο, δεν θα κατηγορούν τότε αυτούς που τους βλάπτουν, αλλά θα πάρουν την πλευρά τους και θα αρχίσουν να επιτίθενται εναντίον άλλων από την δική τους ομάδα.
 
Ο Levin στο Σύνδρομο του Όσλο (ονομάστηκε έτσι από την Συμφωνία του Όσλο του 1993 μεταξύ Γιτζάκ Ράμπιν και Γιάσερ Αραφάτ, υπό την καθοδήγηση του Μπιλ Κλίντον) ξεκινά με την ιδέα ότι κάποιοι Εβραίοι που ζουν μεταξύ των Παλαιστινίων έπαιρναν την πλευρά των Παλαιστινίων και στρέφονταν ενάντια στους συμπατριώτες τους Εβραίους παρουσιάζουν το σύνδρομο του Όσλο (το οποίο είναι απόρροια του συνδρόμου της Στοκχόλμης, στο οποίο ο όμηρος αρχίζει να εκδηλώνει συμπάθεια για τον απαγωγέα του και τελικά συμπάσχει μαζί του). Τώρα, λόγω του κακού τρόπου με τον οποίο το Ισραήλ μεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ανάλυση τουLevin ότι οι Εβραίοι που μισούν Εβραίους από την άποψη αυτή έχουν το σύνδρομο του Όσλο. Μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι αυτοί οι Εβραίοι απλά καταλαβαίνουν το σωστό από το λάθος, με μια γενική ερμηνεία των όρων αυτών. Παρ’ όλα αυτά, η ουσία είναι ότι ενήλικα άτομα και ομάδες ενήλικων ατόμων, και όχι μόνο Εβραίοι και εβραϊκές ομάδες, μπορούν να έχουν τα ίδια ψυχολογικά συμπτώματα που συχνά εμφανίζονται σε παιδιά που κακοποιούνται ή αυτό που ο Levin λέει, Σύνδρομο του Όσλο.
Στην Αμερική, ένα παρόμοιο φαινόμενο εμφανίστηκε στους Ινδιάνους, όπου πολλοί άρχισαν να αισθάνονται τόσο άνευ αξίας, που προτίμησαν να αυτοκτονήσουν παρά να ζήσουν ως άχρηστα άτομα, όπως ένιωθαν ότι είναι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα ψυχολογικά αισθήματα ενοχής, αναξιότητας και αυτο-μίσους ήταν τόσο μεγάλα, ώστε για να απαλλαγούν από αυτόν τον αόρατο ψυχολογικό πόνο, αυτά τα άτομα έβαζαν τέλος στη ζωή τους. Άλλοι στράφηκαν προς το αλκοόλ. Κάποιοι άλλοι απλά υπέφεραν σιωπηλά και απλά σταμάτησαν να προσπαθούν να ζήσουν καλύτερα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι Ινδιάνοι κατηγορούσαν τους εαυτούς τους και τους άλλους Ινδιάνους για τα προβλήματά τους.
 
Αξίζει να τονιστεί ότι στη ρίζα του συνδρόμου του Όσλο είναι τα συναισθήματα του αυτο-μίσους, της αναξιότητας και της ενοχής και ορισμένα άτομα ξεσπούν πάνω στους δικούς τους ανθρώπους για να ανακουφίσουν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και η βαλβίδα απελευθέρωσης της πίεσης που νιώθουν είναι η αυτοκτονία ή η αυτο- αυταπάρνηση. Άλλοι θα πάρουν έναν πιο σύντομο δρόμο και απλά θα βάλουν τέλος στις ζωές τους. Όσοι νιώθουν αισθήματα αναξιότητας και ενοχής, αρχίζουν να διαγράφουν τον δικό τους λαό και να αποδέχονται κάθε προκατάληψη εναντίον του λαού τους, και έτσι, με αυτό τον τρόπο, συχνά, αισθάνονται "ενάρετοι".
Έχει ειπωθεί ότι όσοι αυτοκτονούν δεν θέλουν να τελειώσουν την ζωή τους, αλλά θέλουν μόνο να τερματίσουν τον ψυχικό τους πόνο. Η αυτοκτονία (για αυτούς) είναι ένας τρόπος. Το να διαγράψεις τον εαυτό του με τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ είναι ένας άλλος. Το να συνταχθείς με την ομάδα που επιτίθεται στην ομάδα σου είναι και αυτός ένας άλλος τρόπος. Και, υπάρχουν και άλλοι. Η βάση σε όλα αυτά είναι η προσπάθεια που κάνει ένα άτομο να απελευθερώσει την εσωτερική ψυχολογική πίεση αυτών των συναισθημάτων της απελπισίας, του αυτο-μίσους, της ενοχής και της αναξιότητας.
Και, η σύνδεση με το Σύνδρομο Κακοποιημένων Παιδιών είναι σαφής και ρίχνει φως σε μια τέτοια εκδήλωση του συνδρόμου από ενήλικους. Ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί, είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά, συχνά δεν βλέπει ότι το πρόβλημα δεν είναι με τον εαυτό του, αλλά με το συγγενικό του πρόσωπο που έχει τον πλήρη έλεγχο του παιδιού και το οποίο το κακομεταχειρίζεται. Το παιδί εσωτερικεύει την κακοποίηση, αισθάνεται ένοχο και κατηγορεί τον εαυτό του και πιστεύει ότι, εάν ενεργήσει καλύτερα ή γίνει ένα «καλύτερο παιδί», ο γονέας του ή ο κηδεμόνας του θα πάψει να το κακομεταχειρίζεται. Με άλλα λόγια, το παιδί πιστεύει ότι αυτό είναι που φταίει πάντα και «δεν αξίζει».
Στις δυτικές λευκές χώρες, οι Λευκοί που «λυπούνται» για την φυλετική ομάδα τους ή που συγχωρούν κάθε μη-Λευκό κακοποιό έχουν συχνά την σύνδρομο του Όσλο.
Βλέπουμε συχνά ιστορίες Λευκών στις ΗΠΑ που «συγχωρούν» τους Μαύρους που προσπάθησαν να τους σκοτώσουν, μόνο και μόνο επειδή είναι Λευκοί και πιστεύουν ότι αφού είναι Λευκοί, οι Μαύροι είναι «δικαιολογημένοι» να έχουν εναντίον τους προκατάληψη. Έχετε πιθανώς διαβάσει για Λευκούς γονείς που συγχωρούν τους Μαύρους που σκοτώνουν τα παιδιά τους και λένε ότι «κατανοούν» και μερικές φορές ακόμη και συναναστρέφονται με τους δολοφόνους των παιδιών τους. Τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους των Λευκών είναι ενδεικτικές του συνδρόμου του Όσλο.

Σήμερα, στην "πολιτικά ορθή" Δύση, βλέπουμε οι Λευκοί να δέχονται επιθέσεις σε πολλά διαφορετικά επίπεδα της κοινωνίας μας. Υπάρχει μια σταθερή δαιμονοποίηση των Λευκών στην κοινωνία. Στις ΗΠΑ συνεχώς, μιλάνε για το λεγόμενο Whiteprivilege, ότι δηλαδή οι Λευκοί ό,τι έχουν κερδίσει δεν το έχουν κερδίσει με την αξία τους, αλλά λόγω του «προνομίου» που έχουν επειδή είναι Λευκοί. Μιλάνε συνεχώς για «ρατσισμό» των Λευκών και ότι αυτός είναι που φταίει για το μίσος των Μαύρων, και ότι αν δεν υπήρχε αυτός ο «ρατσισμός» οι Μαύροι θα είχαν μια καλύτερη ζωή. Αυτή η ψυχολογική κακοποίηση των Λευκών είναι παρόμοια με αυτή που βλέπουμε στις περιπτώσεις Κακοποίησης Παιδιών. Οι Λευκοί αρχίζουν να αισθάνονται ένοχοι μόνο και μόνο που είναι αυτοί που είναι και που γεννήθηκαν έτσι, ωστόσο εάν κάποιος τυχόν θελήσει να εκφράσει την ταυτότητά του ως Λευκός ή να αισθανθεί καλά για αυτό που είναι, χωρίς να νιώθει ενοχές, αυτόματα κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί ως «σημάδι ρατσισμού».
Όπως συμβαίνει με όλες τις ψυχολογικές ασθένειες, μπορούν να διαγνωστούν συμπτώματα και εκφράσεις του συνδρόμου του Όσλο σε Λευκούς, όταν για παράδειγμα, κάποιος Λευκός είναι υπερευαίσθητος σε προσβολές για τους Μαύρους (ή άλλες «μειονότητες»), αλλά όχι σε προσβολές εναντίον της δικής του φυλής. Φυσικά, (στην πρώτη περίπτωση) θα σπεύσει να καταγγείλει τον «ρατσισμό». Ίσως και για να μην τον πουν οι άλλοι «ρατσιστή».
Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μερικοί Λευκοί δεν είναι τόσο ότι φοβούνται μήπως οι άλλοι τους πουν «ρατσιστές», αλλά φοβούνται μήπως… κρυφά είναι «ρατσιστές» και ως εκ τούτου πρέπει οι ίδιοι να αυτοτιμωρηθούν. Ίσως, ακόμα μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιοι θα οδηγηθούν σε αυτοκτονία, από αυτό το συναίσθημα, γεμάτοι απογοήτευση που δεν έχουν ζήσει σύμφωνα με συγκεκριμένες κοινωνικές, θρησκευτικές ή οικογενειακές νόρμες, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απαίτησης να μην είναι κάποιος «ρατσιστής». Έτσι, αντί να είναι «ρατσιστές», οι ίδιοι, ας εξαφανιστούν από την ζωή ή ας ανακουφίσουν την πίεση που νιώθουν μεταφέροντας το μίσος για άλλους Λευκούς, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι «καλοί άνθρωποι».

Στην λογική αυτή βλέπουμε Λευκούς να προσπαθούν να εξαλείψουν τον εαυτό τους και το είδος τους με το να μην κάνουν παιδιά ή με το να μην κάνουν άλλα παιδιά, ή με το να ζευγαρώνουν με μη λευκά πρόσωπα ή ακόμα με το να υιοθετούν μη λευκά παιδιά(για άλλους είναι «χριστιανικό», για άλλους απλά είναι “trendy”, αφού τόσες celebrities το κάνουν!).
Υπάρχουν πολλοί τρόποι που εκδηλώνεται το σύνδρομο του αυτο-μίσους, (όπως η αμέριστη συμπαράσταση και «αλληλεγγύη» στους «μετανάστες» γενικώς και ακρίτως, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να έρθει όλος ο Τρίτος Κόσμος στα εδάφη μας), αλλά ο στόχος για το άτομο είναι πάντα να απαλλαγεί από τον εν λόγω ψυχολογικό πόνο της ενοχής και στη συνέχεια να επανορθώσει το «κακό» που είναι το ότι γεννήθηκε έτσι.

Μην υιοθετείς αυτές τις νευρώσεις. Μην απολογείσαι για αυτό που γεννήθηκες. Να θυμάσαι πάντα, ότι έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι αυτό που είσαι. Έχεις κάθε δικαίωμα να προσδιορίζεις την φυλετική σου ταυτότητα και να αισθάνεσαι καλά για τον εαυτό σου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε προσβάλει ή να σου επιτίθεται  επειδή είσαι αυτό που είσαι, ούτε θα πρέπει να πας να κρυφτείς σε μια γωνία. Μείνε στην θέση σου και υπερασπίσου τον εαυτό σου. Μην αφήνεις αυτούς τους μισητές να σε κάνουν να αισθάνεσαι ένοχος χωρίς λόγο, μόνο και μόνο επειδή είσαι Λευκός. Είσαι ένα σημαντικό πρόσωπο για τον εαυτό σου, την οικογένειά σου, τους προγόνους σου και όλους τους υπόλοιπους Λευκούς που δεν έχουν αποβλακωθεί από την προπαγάνδα. Δεν είσαι μόνος. Ποτέ μην αφήσεις αυτούς τους μισητές να σε κάνουν να αισθάνεσαι απομονωμένος και εκτός «πνεύματος εποχής». Ανάπτυξε τις ψυχικές σου αντοχές και την αυτοεκτίμησή σου για να σταθείς απέναντι σε εκείνους που μισούν τους Λευκούς.  Μείνε Λευκός.
Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από άρθρο του H. Millard (Western Spring) με μικρές αλλλαγές.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΙΤΑΛΙΑ: «Λέμε όχι στην εισβολή»

Είδηση στα πρωτοσέλιδα έγινε η ιταλική περιφέρεια της Λομβαρδίας, επειδή αρνήθηκε καταλύματα έκτακτης ανάγκης για τους μετανάστες, μετά από αίτημα που υποβλήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι η δεύτερη περιοχή που αρνείται μετά το Βένετο.

Το υπουργείο απευθύνθηκε σε Λομβαρδία, Πιεμόντε, Βενέτο, Τοσκάνη, Εμίλια-Ρομάνια, Καμπανία, Απουλία, Λάτσιο και Μάρκες, για να διαθέσουν αρκετές χιλιάδες χώρους για να στεγάσουν νέες αφίξεις μεταναστών, αλλά δεν έδειξαν όλοι ενθουσιασμένοι με την προοπτική.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον Roberto Maroni, πρόεδρο της Λομβαρδίας και ιδρυτή της Λίγκας του Βορρά, όπως είπε στο TGCom24, είναι ότι “δεν θέλουμε μια εισβολή.”

Το ίδιο μήνυμα εκφράστηκε από τον Luca Zaia, (πρόεδρο του Βένετο) ο οποίος είπε ότι «δεν υπάρχει χώρος» για αυτούς.

Σε πλήρη αντίθεση με τις δύο πολιτείες, η Βασιλικάτα υποσχέθηκε ότι «θα διπλασιάσει τον αριθμό των μεταναστών», όπως δήλωσε ο πρόεδρος Marcello Pitella. Η ίδια δέσμευση εκφράστηκε από τον δήμαρχο της Μπολόνια, Virginio Merola, στην πολιτεία της Emilia Romagna.

Τα σχόλια αυτά έρχονται εν μέσω έντονης ευρωπαϊκής συζήτησης για τη μετανάστευση, η οποία είναι ιδιαίτερα εμφανής στην Ιταλία – οι ακτές της είναι εύκολα προσβάσιμες από την Αφρική. 

Η κυβέρνηση του Matteo Renzi δέχεται μεγάλη πίεση από την αντιπολίτευση, για αυτό που βλέπουν ως υπόθαλψη προσφύγων.

“Είναι μεγάλη ντροπή το ότι η κυβέρνηση, αντί να απωθεί την εισβολή των λαθρομεταναστών, σκέφτεται να διαθέσει χιλιάδες κρεβάτια, δεχόμενη την εισβολή”, ανέφερε ο Maurizio Gasparri,ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia.

Ο Matteo Salvini, επικεφαλής της Λίγκας του Βορρά, κάλεσε όλους τους αξιωματούχους να «πουν όχι, με κάθε μέσο, ​​σε κάθε νέα άφιξη». Πρότεινε ακόμη την κατάληψη κάθε πιθανού χώρου διαμονής στις πόλεις, αν αυτό σημαίνει την απώθηση των “υποτιθέμενων” προσφύγων, σύμφωνα με μία ανάρτησή του στο Facebook.

Η Ε.Ε. έχει αρχίσει να σκέφτεται τη δημιουργία ενός ναυτικού αποκλεισμού της Λιβύης, η οποία έχει υποστεί μερικές από τις χειρότερες σφαγές μετά από την πτώση του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Να σημειωθεί ότι οι δυτικές δυνάμεις προειδοποιήθηκαν πρόσφατα ότι οι ισλαμιστές έχουν εύκολη πρόσβαση στη Λιβύη και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, εφόσον με χιλιάδες μεταναστών να φθάνουν κάθε εβδομάδα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνουν αντιληπτές οι απειλές για την ασφάλεια.

Ας θυμηθούμε ότι το 1999, ο πρώην Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικάνος στρατηγός Wesley Clark (γνωστός από τους νατοικούς βομβαρδισμούς της Σερβίας) είπε ότι «δεν υπάρχει καμία θέση στη σύγχρονη Ευρώπη για εθνικά καθαρά κράτη» (“There is no place in modern Europe for ethnically pure states”- Ας σημειωθεί ότι ο Clark είναι εβραϊκής καταγωγής. Το όνομα του πατέρα του είναι Benjamin Jacob Kanne).

Η Ευρώπη έχει γίνει στόχος «αλλαγής των δημογραφικών στοιχείων» απλώς και μόνο επειδή είναι γεμάτη από λευκούς. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία - είναι ακόμη σε εξέλιξη στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη και τη νότια Βραζιλία (στο λευκό τμήμα της χώρας).

Στην ουσία δεν πρόκειται για μια «αλλαγή δημογραφικών στοιχείων» ή «διαφορετικότητα» - είναι σκόπιμα η προώθηση μιας πολιτικής Γενοκτονίας των Λευκών. 

Η φωτογραφία κάτω τα λέει όλα για το μέλλον παρόν της Ευρώπης. Είναι από σχολείο της Σουηδίας. 



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ κι εδώ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Κάν'το όπως η ΣΟΥΗΔΙΑ: Κοντέινερ (επί πληρωμή) για τους Σουηδούς φοιτητές, πολυτελή ξενοδοχεία με γκολφ και spa (δωρεάν) για τους λαθρομετανάστες!


Στην Σουηδία, συμβαίνει το εξής απίστευτο, αλλά εξόχως «προοδευτικό»: Την ίδια ώρα που οι παράνομοι μετανάστες – αιτούντες άσυλο διαμένουν σε υπερπολυτελή και ιστορικά ξενοδοχεία, οι φοιτητές και οι νέοι της Σουηδίας αναγκάζονται να ζουν μέσα σε κοντέινερ, λόγω της έλλειψης στέγης που η μαζική μετανάστευση έχει προκαλέσει.

Διαβάζουμε στην αγγλόφωνη έκδοση της σουηδικής The Local :
 
Κοντέινερς θα ενοικιάζονται σε φοιτητές, σε μια προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος της χρόνιας έλλειψης στέγης της Σουηδίας. Η Local μίλησε με την εταιρεία πίσω από αυτά.

65 κινητά σπίτια κατασκευάζονται επί του παρόντος στο προάστιο της Στοκχόλμη, Sundbyberg. Η σουηδική κατασκευαστική εταιρείαXLNT Living έχει δημιουργήσει διαμερίσματα 26 τετραγωνικών μέτρων από πρώην δοχεία χάλυβα. Αλλά ο ιδρυτής της επιχείρησης, Elman Azari, δήλωσε στην Local ότι (το κοντέινερ) είναι ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο νεόκτιστο σπίτι.

«Μία από τις προκλήσεις μας ήταν να κάνουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι είναι στην πραγματικότητα αρκετά αξιοπρεπές να ζήσουν εκεί μέσα. Είναι ευρύχωρα - πολύ πιο ευρύχωρα από ό, τι τα περισσότερα φοιτητικά διαμερίσματα - και πληρούν όλες τις βασικές απαιτήσεις όσον αφορά τον αερισμό, το φως και όλα τα άλλα. Είναι απλά θέμα νοοτροπίας: μέσα είναι ακριβώς όπως και κάθε άλλο σπίτι. Σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεστε ότι ζείτε σε ένα άσχημο, κλειστό δοχείο», είπε.

Η έλλειψη στέγης στη Σουηδία ήταν ένα βασικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Κοντά στους 300.000 νέους ενήλικες μεταξύ 20 και 27 ετών δεν διαθέτουν δική τους περιουσία, ούτε έχουν μια μακροπρόθεσμη σύμβαση ενοικίασης.

Η σημερινή έλλειψη στέγασης είναι ιδιαίτερα έντονη στην πρωτεύουσα την Στοκχόλμη, όπου σε ορισμένα σημεία της πόλης υπάρχει αναμονή έως και 20 ετών για όσους αναζητούν διαμέρισμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ευδοκιμεί η υπενοικίαση, με τις τιμές να ανεβαίνουν ραγδαία τα τελευταία χρόνια, παρά τους κανόνες που αποσκοπούν να θέσουν ένα ανώτατο όριο ενοικίασης αυξήσεις.

«Τα κινητά σπίτια θα μπορούσαν να λύσουν κάπως το πρόβλημα έλλειψης στέγης στη Σουηδία σήμερα. Η πολιτική είναι το μόνο εμπόδιο. Φυσικά πρέπει να κατασκευαστούν και πιο μόνιμες κατοικίες, αλλά εν τω μεταξύ τα κινητά σπίτια είναι μία λύση», δήλωσε ο Anzari.

«Το όφελος είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε πόσα σπίτια χτίζετε με την τρέχουσα κατάσταση. Ας πούμε για παράδειγμα ότι χρειάζεστε να χτίσετε πιο πολλά καταλύματα για πρόσφυγες.Στη συνέχεια, μπορείτε να πείτε "εντάξει, πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα Χ αριθμό προσφύγων αυτό το έτος, προκειμένου να οικοδομήσουμε αναλόγως". Αλλά σε πέντε χρόνια, η παγκόσμια κατάσταση μπορεί να έχει αλλάξει, και στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμοστείτε σ' αυτή», πρόσθεσε.


Συνεδριακό ξενοδοχείο γίνεται ξενοδοχείο για πρόσφυγες. Η Σουηδική Επιτροπή Μετανάστευσης έχει εγκρίνει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Marsviken, να παραδοθεί για αποκλειστικά δωρεάν διαμονή παράνομων μεταναστών από χώρες του Τρίτου Κόσμου που ζητούν άσυλο.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα ‘Marsviken golf and conference’ στοNykoping ξαφνικά μετατράπηκε σε κατάλυμα μεταναστών που ζητούν άσυλο. Το δημοφιλές χριστουγεννιάτικο δείπνο του ξενοδοχείου φέτος δεν θα είναι διαθέσιμο για το κοινό, αφού η Επιτροπή Μετανάστευσης επιτρέψει σε 110 αιτούντες άσυλο να εγκατασταθούν στα όμορφα διακοσμημένα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Η σύμβαση ισχύει από αυτή την εβδομάδα και σύντομα οι πρώτοι αιτούντες άσυλο θα προχωρήσουν στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι αποκλειστικά εξοπλισμένες με έναεστιατόριο «παγκόσμιας κλάσης», ένα σπα και ένα χώρο χαλάρωσης με χαμάμ, τζακούζι και μια ανακαινισμένη αίθουσα κινηματογράφου.

Το Marsviken είναι γνωστό για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο, το οποίο φέτος θα είναι κλειστό για τους επισκέπτες, διότι η Επιτροπή Μετανάστευσης το παραχώρησε για δωρεάν διαμονή των αιτούντων άσυλο.


Τα δωρεάν γεύματα για τους αιτούντες άσυλο στο ξενοδοχείο πληρώνει η Επιτροπή Μετανάστευσης στο πλαίσιο σύμβασης προμηθειών, που κοστίζουν 121 σουηδικές κορώνες ανά άτομοτην ημέρα. Αξίζει αυτό το ποσό να συγκριθεί με τα σουηδικά σχολικά γεύματα, που κοστίζουν κατά μέσο όρο 9 σουηδικές κορώνες ανά μαθητή.

Έχει κι άλλο:

Το πολυτελές ξενοδοχείο και spa Cape East” στην Haparanda θα γίνει το χρηματοδοτούμενο από το κράτος κατάλυμα για 500 μετανάστες από χώρες του τρίτου κόσμου. Αυτό ανακοινώθηκε από την Σουηδική Επιτροπή Μετανάστευσης, την Τετάρτη.

Ο επιχειρηματίας Bert Karlsson(πρώην τηλεπερσόνα και μεγιστάνας της ποπ) που έχει πλουτίσει από την ιστορία με τους ξενώνες για τους αιτούντες άσυλο, μαζί με τον δισεκατομμυριούχο ακινήτων Roger Akelius έχει κερδίσει την προσοδοφόρα σύμβαση με τη Σουηδική Επιτροπή Μετανάστευσης.

«Θα είναι η καλύτερη διαμονή αιτούντων άσυλο στον κόσμο. Είναι μια φανταστική εγκατάσταση», λέει ο Karlsson στο PNorrbotten.

Κάθε είδους άνεση περιμένει τους αιτούντες άσυλο. Οι εγκαταστάσεις σπα στο Cape East είναι εξοπλισμένες με τηνμεγαλύτερη σάουνα του κόσμου (με χώρο για 150 άτομα), ντους, χιονόπτωση, τρύπα στον πάγο, ζεστές και κρύες πηγές. Υπάρχει επίσης ένα εστιατόριο "παγκόσμιας κλάσης" - Οι χώροι του θα είναι κλειστοί για το κοινό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ασυνήθιστα πολυτελή καταλύματα για αιτούντες άσυλο, θα κοστίσουν 54,7 εκατομμύρια σουηδικές κορόνες ανά έτος. Αυτό αναλογεί σε 150.000 σουηδικές κορώνες ανά ημέρα για κάθε Σουηδό φορολογούμενο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Haparanda Peter Waara, πιστεύει ότι η διαμονή των αιτούντων άσυλο είναι «μια πρόκληση».

«Μπορεί κάποιος να θέσει το ερώτημα πόσο λογικό είναι η Σουηδική Επιτροπή Μετανάστευσης και ένας ιδιώτης εργολάβος να έχουν ένα διάλογο χωρίς ο δήμος να συμμετέχει σε κανένα διάλογο. Είναι λίγο παράξενο, οφείλω να ομολογήσω», είπε οWaara στην PNorrbotten.

«Εγώ είμαι ένας επιχειρηματίας και εφόσον υπάρχει μια αγορά,μπορώ να βγάλω καλά χρήματα», δήλωσε ο Karlsson(φώτο)ο επικαλούμενος και "σωτήρας των προσφύγων" που είχε κάνει και πολιτικός στο παρελθόν. «Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μοντέλο της Ikea:. Χαμηλή τιμή, καλή ποιότητα».

Σε διάστημα ενός έτους, ο Karlsson έχει ανοίξει τέσσερις ξενώνες φιλοξενίας για περίπου 1.000 πρόσφυγες. Έχει υποβάλει αίτηση για να ανοίξει 19 περισσότερους, που θα στεγάζουν μέχρι 7.000 άτομα, γεγονός που θα τον κάνει μακράν τον μεγαλύτερο πάροχο διαμονής προσφύγων στην Σουηδία, μια χώρα γνωστή για τους ευνοϊκούς όρους παροχής ασύλου.

Ο Karlsson θεωρεί, πάντως ότι έχει μια «αποστολή» να βοηθήσει τους πρόσφυγες να κάνουν μια νέα αρχή. Οι κακοπροαίρετοι ωστόσο, υποψιάζονται ότι το εγχείρημα είναι απλά ένα μέσο για γρήγορο κέρδος...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Γερμανία: Επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Γερμανία: Επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Γκάουκ χρησιμοποίησε τον όρο "γενοκτονία", τον οποίο απέρριπτε για πολλά χρόνια το Βερολίνο, σε μια ομιλία του σε θρησκευτική τελετή για την επέτειο των 100 χρόνων από τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων

Η Γερμανία, με τη φωνή του προέδρου της Γιοάχιμ Γκάουκ, αναγνώρισε απόψε, για πρώτη φορά, τη "γενοκτονία" των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από έναν αιώνα αλλά και τη "συνυπευθυνότητα" του Βερολίνου στο έγκλημα αυτό.

Ο πρόεδρος Γκάουκ χρησιμοποίησε τον όρο "γενοκτονία", τον οποίο απέρριπτε για πολλά χρόνια το Βερολίνο, σε μια ομιλία του σε θρησκευτική τελετή για την επέτειο των 100 χρόνων από τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων. Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία χρησιμοποιεί επισήμως τον όρο αυτό, τον οποίο απορρίπτει κατηγορηματικά η Τουρκία αν και έχει αναγνωριστεί από περίπου είκοσι άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ρωσία.

Ο Γερμανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η ίδια η χώρα του μπορεί να φέρει κάποια ευθύνη, λόγω της στάσης της κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. "Στην περίπτωση αυτή, εμείς οι Γερμανοί θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν" είπε, κάνοντας λόγο για "μια συνυπευθυνότητα ή ακόμη, ενδεχομένως και συνενοχή (της Γερμανίας) στη γενοκτονία των Αρμενίων".

Με την αναγνώριση της γενοκτονίας, το Βερολίνο διακινδυνεύει ωστόσο να διαταράξει τις σχέσεις της με την Τουρκία, έναν σημαντικό σύμμαχο της χώρας. Σήμερα η Γερμανία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα στο εξωτερικό, που ανέρχεται σε περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

http://www.protothema.gr/world/article/470354/germania-episimi-anagnorisi-tis-genoktonias-ton-armenion/

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Νότιος Αφρική: Ο βασιλιάς των Ζουλού ζει μέσα στη χλιδή και αποκαλεί τους μετανάστες «ψείρες»!

Νότιος Αφρική: Ο βασιλιάς των Ζουλού ζει μέσα στη χλιδή και αποκαλεί τους μετανάστες «ψείρες»!

Ο 67χρονος βασιλιάς προκαλεί με το life style και τις σπατάλες που κάνει για τις έξι συζύγους και τα 28 παιδιά του

Παρόλο που στην Νότιο Αφρική η πλειοψηφία των πολιτών, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στη χώρα, στερείται βασικών αγαθών, όπως είναι το καθαρό πόσιμο νερό και το ηλεκτρικό, ο βασιλιάς των Ζουλού εξακολουθεί να προκαλεί με την πολυτελή του διαβίωση, αλλά και με τις προκλητικές δηλώσεις του εναντίον των μεταναστών.



Ο 67χρονος Γκουντγουίλ Ζουελιτίν (Goodwill Zwelithini), δήλωσε το περασμένο έτος ότι έχει χρεοκοπήσει, παρά το δάνειο των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από την κυβέρνηση του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα. Με έξι συζύγους, 28 παιδιά και πολλά εγγόνια, ο βασιλιάς έχει εγκαταστήσει την κάθε σύζυγο σε ξεχωριστό παλάτι και ξόδεψε πρόσφατα πολλά χρήματα για να αγοράσει μία Μερσεντές για κάθε σύζυγο και 210.000 ευρώ για να ραφτούν στρατιωτικές στολές για τα παιδιά του!

Τον περασμένο Ιούλιο ο βασιλιάς σε μια πολυέξοδη γαμήλια τελετή παντρεύτηκε την 28χρονη πριγκίπισσα Ζόλα Μαφού από την γειτονική Σουαζιλάνδη και ο γάμος τους κόστισε συνολικά 350.000 ευρώ, ενώ παρέστησαν 5.000 καλεσμένοι, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times της Νοτίου Αφρικής.



Αλλά, εκτός από τον πολυέξοδο και προκλητικό τρόπο ζωής του, ο βασιλιάς των Ζουλού προκαλεί και με την ρητορική του κατά των μεταναστών στην χώρα, τους οποίους σε ομιλία του στο Ντέρμπαν, τον περασμένο μήνα, τους αποκάλεσε «ψείρες» και «μυρμήγκια», την στιγμή που στη Νότιο Αφρική το κύμα ξενοφοβικής βίας σαρώνει και μόλις τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν επεισόδια με θύματα μετανάστες στο Γιοχάνεσμπουργκ και στο Ντέρμπαν.

Την Τρίτη, σύμφωνα με την τοπική τηλεόραση, συνελήφθησαν έντεκα άνδρες στο Γιοχάνεσμπουργκ για βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών και πολλοί θεωρούν υπεύθυνο για τα επεισόδια τον Ζουελιτίν, που  σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα κάλεσε τους μετανάστες στη Νότιο Αφρική «να τα μαζεύουν και να εγκαταλείψουν την χώρα».



Ο βασιλιάς των Ζουλού δεν έχει καλύτερη γνώμη και για τους ομοφυλόφιλους που τους αποκάλεσε «σάπιους» σε ομιλία του το 2012, ενώ προκάλεσε οργή στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, όταν ζήτησε να επανέλθει το  αμφιλεγόμενο παραδοσιακό τεστ για την παρθενία, με την πρόφαση ότι έτσι θα αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Aids.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ζούμα, από την φυλή των Ζουλού και ο ίδιος, παντρεμένος με πέντε συζύγους, από τις οποίες έχει αποκτήσει είκοσι παιδιά, βρίσκεται στο πλευρό του βασιλιά, από τον οποίο αντλεί πολιτική στήριξη.



http://www.protothema.gr/world/article/470241/notios-afriki-o-vasilias-ton-zoulou-zei-mesa-sti-hlidi-kai-apokalei-tous-metanastes-pseires/

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ιταλία: 800 οι νεκροί στο τραγικό ναυάγιο της Κυριακής, λέει ο ΟΗΕ

Ιταλία: 800 οι νεκροί στο τραγικό ναυάγιο της Κυριακής, λέει ο ΟΗΕ

Όλοι οι επιζώντες μεταφέρθηκαν σε κέντρα υποδοχής της Σικελίας

Το ναυάγιο που σημειώθηκε προχθές Κυριακή στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους, ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα, Τρίτη, στην Κατάνια της Ιταλίας εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αφού συνομίλησαν με τους επιζώντες.

«Μπορούμε να πούμε ότι 800 άνθρωποι είναι νεκροί», δήλωσε η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της HCR στην Ιταλία, ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ, Φλάβιο Ντι Τζάκομο, επιβεβαίωσε την εκτίμηση αυτή.

Οι εκπρόσωποι της HCR και του ΔΟΜ μπόρεσαν να πάρουν συνεντεύξεις από την πλειονότητα των 27 επιζώντων που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι περί τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα (01:00 την Τρίτη ώρα Ελλάδας).

«Αντιπαραβάλλαμε τις μαρτυρίες, υπήρχαν λίγοι περισσότεροι από 800 άνθρωποι στο πλοίο, ανάμεσά τους παιδιά 10, 12 ετών. Υπήρχαν Σύροι, περίπου 150 Ερυθραίοι, Σομαλοί... Είχαν αναχωρήσει το Σάββατο στις 08:00 από την Τρίπολη» της Λιβύης, εξήγησε η κυρία Σάμι.
«Οι επιζώντες προέρχονται από το Μαλί, τη Γκάμπια, τη Σενεγάλη, τη Σομαλία, την Ερυθραία και το Μπανγκλαντές», πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Ντι Τζάκομο, ο οποίος διευκρίνισε πως ανάμεσά τους είναι τέσσερις ανήλικοι.

Όλοι οι επιζώντες μεταφέρθηκαν σε κέντρα υποδοχής της Σικελίας.

Σύμφωνα με την εξιστόρηση των γεγονότων από τους επιζώντες, το αλιευτικό που τους μετέφερε ανατράπηκε εξαιτίας του ότι ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό μετακινήθηκε στη μία του πλευρά καθώς πλησίαζε το πλεούμενο ένα πορτογαλικό φορτηγό πλοίο που είχε σπεύσει για να βοηθήσει στη διάσωσή τους.

Το ιταλικό Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι ανέσυρε 24 σορούς, οι οποίες μεταφέρθηκαν χθες το πρωί στη Μάλτα, ενώ δεν έχει επιβεβαιώσει τον απολογισμό τον οποίο δίνουν οι επιζώντες.
Νωρίτερα η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο επιζώντες, ένας Τυνήσιος και ένας Σύρος, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι είναι ο πλοίαρχος κι ένα μέλος του πληρώματος του μοιραίου πλοίου, τέθηκαν υπό κράτηση εν πλω, πάνω στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες ότι συγκαλείται έκτακτη σύνοδος κορυφής μεθαύριο, Πέμπτη, για να αντιμετωπιστεί κατεπειγόντως το δράμα των μεταναστών στη Μεσόγειο, έπειτα από μια σειρά ναυαγίων με πάνω από 1.600 νεκρούς στη Μεσόγειο από την έναρξη του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με υπολογισμούς της HCR.

http://www.protothema.gr/world/article/469416/italia-800-oi-nekroi-sto-tragiko-nauagio-tis-kuriakis-leei-o-oie/

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Κύμα προσφύγων ή κύμα εισβολέων;



Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Το τελευταίο διάστημα, με καθυστέρηση χρόνων, αποφάσισαν τα ελληνικά ΜΜΕ να ασχοληθούν με το θέμα της παράνομης εισόδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μαζί με τα ΜΜΕ τον «χορό» των προβληματισμών και κάθε είδους απόψεων αποφάσισαν να «σύρουν» και οι πολιτικοί της Ελλάδας. Αν και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει το θέμα της λαθρομετανάστευσης και δεν έχει τοποθετηθεί στο σύνολο των προβλημάτων –εθνικών επιπτώσεων- που προκύπτουν από την αθρόα είσοδο (η Ελλάδα έχει καταστεί πλέον «χοάνη») λαθρομεταναστών, αξιοπρόσεκτο είναι το ότι κανείς –κυριολεκτικά- δεν ασχολείται με την ιδιαιτερότητα της τεράστιας αύξησης των λαθραία εισερχομένων (τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία)…

Η εύκολη απάντηση για την ποσοτική αύξηση των λαθρομεταναστών είναι ο… πόλεμος στην Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράκ) και η τραγική κατάσταση στην Βόρεια Αφρική. Κι ενώ όλοι σχεδόν συμφωνούν στην αφορμή, κανείς δεν τολμά να αγγίξει την αιτία, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί προ μηνός, περίπου, από το σύνολο των ΜΜΕ του πλανήτη. Κανείς δεν θέλει να «θυμηθεί» τις ευθείες απειλές των τζιχαντιστών για εισβολή στην Ευρώπη. Κι επειδή οι τζιχαντιστές (πέρα από το ότι έχουν συμπεριφορά κτηνανθρώπων) δεν είναι ούτε δειλοί, αλλά ούτε και ηλίθιοι (όπως το σύνολο σχεδόν των ηγετών και ιδιαίτερα αυτών της Ευρώπης), όχι μόνο προανήγγειλαν αλλά και -εκ των αποτελεσμάτων- εκτέλεσαν αυτή τους την απειλή απόβασης και εισβολής τους στην Ευρώπη. 

Υπάρχει άραγε κάποιος που μπορεί να εγγυηθεί ότι μεταξύ των μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων που μετακινούνται προς την Ευρώπη (μόνο στην Τουρκία, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, υπάρχουν περίπου 3 εκατ. «πρόσφυγες» σε αναμονή για να περάσουν στην Ελλάδα), είναι «ασφαλείς πληθυσμιακές ομάδες, που δεν έχουν καμία διάθεση ή εκπαίδευση για να δημιουργήσουν προβλήματα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες; 
Πόσο τυχαίο είναι άραγε το ότι η πλειονότητα των οποίων είναι νεαροί υγιείς άνδρες σε ηλικίες μεταξύ 18 και 35 χρόνων (με ό,τι αυτό σημαίνει για την σωματική τους ικανότητα…), οι οποίοι ενδεχομένως έχουν και στρατιωτική εκπαίδευση; 
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχουν τζιχαντιστές μεταξύ των μετακινούμενων «προσφύγων» - λαθρομεταναστών, τη στιγμή που η είσοδος και η καταγραφή τους στην χώρα γίνεται με βάση δήλωσή τους χωρίς περαιτέρω στοιχεία (σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν αναγνωρίζουν επί του χάρτη της χώρα προέλευσής τους!);
Πόσο συμπτωματική μπορεί να είναι η χρονική συγκυρία αύξησης της λαθρομετανάστευσης μετά την ευθεία προειδοποίηση – απειλή των τζιχαντιστών;

Η αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι, πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και τα ημίμετρα δεν αποτελούν τρόπο αντιμετώπισης. Εάν δεν ληφθούν επαρκή μέτρα πρόληψης – προειδοποίησης των εισερχομένων ομάδων λαθρομεταναστών (ηλεκτρονικά συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης υπάρχουν ήδη και δεν χρησιμοποιούνται), εάν δεν προχωρήσει η Ελλάδα σαν χώρα σε κλείσιμο των συνόρων με την Τουρκία (από όπου και εισέρχονται οι λαθρομετανάστες) ή δεν απαιτήσουμε σκληρά ευρωπαϊκά οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας που υποθάλπει αλλά και αποκομίζει κέρδη από την λαθρομετανάστευση, εάν δηλαδή δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην ρίζα του (ή αποτελεσματικά επί των συνόρων μας), τότε σιωπηλά αποδεχόμαστε την εισβολή των τζιχαντιστών στην χώρα μας και γινόμαστε συμμέτοχοι μιάς σιωπηλής αλλά ραγδαίας μεταβολής των εθνικών χαρακτηριστικών της Ελλάδας και ταυτόχρονα αποδεχόμαστε την μετατροπή της χώρας μας σε στρατηγικό χώρο – ορμητήριο των φονταμενταλιστών ισλαμιστών τζιχαντιστών.

Αυτό θέλουμε πραγματικά για την πατρίδα μας; Αυτό επιδιώκουν και οι σημερινοί κυβερνώντες; Εάν ναι, τότε είμαστε άξιοι των επιλογών μας. Εάν όχι, τότε πρέπει να καταλάβουμε ως χώρα πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με φοβικότητα, ιδεοληψίες και άλλα φληναφήματα έναν κίνδυνο που δεν είναι ορατός, δεν έχει χτυπήσει την πόρτα μας, αλλά βρίσκεται πια μέσα στο «σπίτι» μας, μέσα στην πατρίδα μας.

Οι τζιχαντιστές, όσο και αν θέλουμε να τους βλέπουμε σαν υπανθρώπους, έχουν σχέδια επίθεσης, εισβολής και κατάκτησή μας (το έχουνε αποτυπώσει και σε χάρτη). Εμείς, τι σχέδια άμυνας και υπεράσπισης της χώρας και των κατοίκων έχουμε;

Η απόβαση – εισβολή ξεκίνησε πριν από χρόνια και εξυπηρετούσε σκοπούς της γείτονος Τουρκίας και οι τότε κυβερνώντες παρέμειναν απαθείς. Σήμερα κορυφώνεται με πολλαπλάσιους κινδύνους και εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, στα πλαίσια ενός πολέμου του Ισλάμ προς τη Δύση. 
Είτε θέλουμε να το αποδεχτούμε είτε όχι, είμαστε οι βουβοί μάρτυρες και αποδέκτες ενός εν εξελίξει πολέμου. Αν δεν αποφασίσουμε να το αντιμετωπίσουμε, ελπίζοντας στην Ευρώπη ή σε άλλα «ξανθά γένη», θα είμαστε και οι τελευταίοι κάτοικοι μιας πατρίδας που κάποτε λεγόταν Ελλάδα και θα αποτελέσουμε αντικείμενο έρευνας ιστορικών και ψυχολόγων για το πώς επιτρέψαμε, ως λαός, την εξαφάνισή μας… 

Η διαφορά μεταξύ του τι θα θέλαμε και του τι συμβαίνει, είναι τεράστια. Όσο πιο γρήγορα την αντιληφθούμε, τόσο καλύτερα για εμάς... Αν και χρόνος για "πειραματισμούς" έχει πια τελειώσει...

http://kostasxan.blogspot.gr/2015/04/blog-post_867.html