Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Συρία: Τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές νεκροί στο Κομπάνι το τελευταίο 24ωρο

Συρία: Τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές νεκροί στο Κομπάνι το τελευταίο 24ωρο

Είναι ένας από τους βαρύτερους απολογισμούς στις τάξεις των μαχητών της εξτρεμιστικής οργάνωσης που επί τρεις μήνες προσπαθεί να πάρει το Κομπάνι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που διαθέτει μεγάλο δίκτυο των πληροφοριοδοτών στη Συρία

Τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Κομπάνι, την κουρδική πόλη της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι ένας από τους βαρύτερους απολογισμούς στις τάξεις των μαχητών της εξτρεμιστικής οργάνωσης που επί τρεις μήνες προσπαθεί να πάρει το Κομπάνι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που διαθέτει μεγάλο δίκτυο των πληροφοριοδοτών στη Συρία.

«Οι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στους υπό τις ΗΠΑ αεροπορικούς βομβαρδισμούς, στις σφοδρές μάχες κατά των Κούρδων και σε πέντε επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν στο Κομπάνι». Οι σφοδρές μάχες συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός κατά του ΙΚ έπληξε τη νύχτα βάσεις της οργάνωσης στη βορειοανατολική Συρία πραγματοποιώντας τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές.

«Στόχος των επιθέσεων ήταν κυρίως βάσεις του ΙΚ στην περιοχή αλ Φοροσίγια στα βόρεια προάστια της επαρχίας Ράκα», σύμφωνα με τον Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντή του Παρατηρητηρίου.

Το ΙΚ κατέλαβε τη Ράκα πέρυσι ορίζοντάς την πρωτεύουσα του χαλιφάτου του.

Χθες το ΙΚ πραγματοποίησε για πρώτη φορά διπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον συνοριακού φυλακίου στο Κομπάνι. Πραγματοποίησε ακόμη τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη που προσπαθεί να καταλάβει από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι τζιχαντιστές αφού έχασαν έδαφος από τις κουρδικές δυνάμεις, «προσπάθησαν να εκπλήξουν τις κουρδικές δυνάμεις με αυτές τις επιθέσεις αυτοκτονίας αλλά απέτυχαν», δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Όσον αφορά τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή που προασπίζει την πόλη, 11 μαχητές της σκοτώθηκαν όπως και ένας αντάρτης που είχε προσχωρήσει στις κουρδικές δυνάμεις.

Στελέχη του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος στη Συρία, του PYD, και συριακή ΜΚΟ δήλωσαν ότι οι καμικάζι του ΙΚ ήρθαν από την «τουρκική πλευρά» των συνόρων αλλά η Άγκυρα καταδίκασε το «χονδροειδές ψέμα».

Το ΙΚ προσπαθεί να καταλάβει το Κομπάνι ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο μιας μεγάλης λωρίδας εδάφους στα Σύρο-Τουρκικά σύνορα.

Την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν συριακά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πολλές επιθέσεις στη Ράκα εναντίον θέσεων τζιχαντιστών.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα εκκαθαρίσουν την περιοχή από τους τζιχαντιστές που ελέγχουν τεράστια έκταση εδάφους που εκτείνεται από τη Συρία έως το βόρειο και το δυτικό Ιράκ.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Ιράκ και πρώην πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Βηρυτό, φέρεται να δήλωσε ότι το Ιράκ θα είναι "ο τάφος του ΙΚ".

"Οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές είναι καλές αλλά δεν ελευθερώνουν τη γη ... μόνο η θέληση του λαού και οι μαχητές μας στο έδαφος θα απελευθερώσουν τη γη από τους τρομοκράτες", δήλωσε κατά την άφιξή του αργά χθες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου.

Ο αλ-Μάλικι θα συναντηθεί με Λιβανέζους αξιωματούχους, ανάμεσά τους μέλη του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο αλ-Μάλικι επισκέφθηκε το Ιράν, κύριο υποστηρικτή της Χεζμπολάχ, όπου συναντήθηκε με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και υψηλόβαθμους αξιωματούχους.


Πηγή: www.capital.gr

http://www.protothema.gr/world/article/430609/suria-toulahiston-50-tzihadistes-nekroi-sto-kobani-to-teleutaio-24oro/

Έρευνα: Σχεδόν τα μισά παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2000 ζουν μόνο με τον έναν γονέα

Τέσσερα στα δέκα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2000 δεν ζουν και με τους δύο γονείς από την ηλικία των 11 ετών.

Και οι σύγχρονοι νέοι είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό, από εκείνους που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1960, να αντιμετωπίσουν μια οικογενειακή κατάρρευση, αποκαλύπτει η μελέτη.

Οι ερευνητές κατηγορούν για την εξάπλωση της διάλυσης της οικογένειας την ευκολία του διαζυγίου και την έλλειψη ντροπήςπου αισθάνονται τα ζευγάρια που χωρίζουν.

Λένε ότι τα παιδιά των οποίων η μητέρα και ο πατέρας έχουν χωρίσει ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς.

Η έρευνα από το Millennium Cohort σε περισσότερα από 13.000 παιδιά που γεννήθηκαν γύρω από το έτος 2000 έδειξε ότι οι άγαμοι γονείς ευθύνονται για τις περισσότερες περιπτώσεις διάλυσης της οικογένειας.

Στην ηλικία των 11, το 92 τοις εκατό των παιδιών που γεννήθηκαν από παντρεμένα ζευγάρια εξακολουθούν να ζουν με τη μητέρα και τον πατέρα τους.

Για εκείνα που έχουν γονείς που συζούν, το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 55 τοις εκατό. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων από ακαδημαϊκούς από το Institute of Education, αναφέρει: «Σχεδόν τέσσερα στα δέκα παιδιά που γεννήθηκαν στο γύρισμα του αιώνα, έζησαν τουλάχιστον μία αλλαγή στην κατάσταση της σχέσης των γονιών τους στα πρώτα τους 11 χρόνια – όταν το 1969 το ποσοστό ήταν ένα στα δέκα».

Για πολλούς νέους, η αγωνία του να δουν τη μητέρα και τον πατέρα τους να χωρίζουν δεν είναι απλά ένα ενδεχόμενο. Η μελέτη λέει ότι ένα στα επτά είχαν περάσει περισσότερους από έναν χωρισμό της οικογένειας.

Τα νέα αποδεικτικά στοιχεία των αυξανόμενων επιπέδων διάλυσης της οικογένειας έρχονται σε μια στιγμή μεγαλύτερης ανησυχίας για την κατάρρευση του γάμου και τις επιπτώσεις της στα παιδιά.

Πρόσφατες μελέτες έχουν υπογραμμίσει την πιθανότητα τα ζευγάρια που παντρεύονται να εκπαιδευτούν και να έχουν καλές θέσεις εργασίας. Όσοι συγκατοικούν (χωρίς γάμο) είναι πιο πιθανό να είναι φτωχοί, άνεργοι και να διαθέτουν λίγα προσόντα.

Η Δρ Roxanne Connelly, επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης, είπε ότι τώρα υπάρχει λιγότερο στίγμα να περιβάλλει το διαζύγιο, που σημαίνει ότι τα ζευγάρια που υποφέρουν από προβλήματα στη σχέση τους είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.

«Κάποιοι από αυτούς τους γονείς μπορεί να έχουν ήδη μείνει μαζί, ενώ ζουν στην μιζέρια», πρόσθεσε.

«Αλλά πολλοί μπορεί να είχαν εργαστεί σκληρότερα για (να σώσουν) τους γάμους τους, αντί να τα παρατάνε πιο εύκολα, αν υπήρχε περισσότερο στίγμα».

«Ένα πράγμα που έχει αλλάξει δραματικά τον περασμένο αιώνα, είναι ο αριθμός των παιδιών που τώρα ζουν σε οικογένειες όπου οι γονείς τους έχουν χωρίσει, ή που ζουν σε μεικτές οικογένειες.

«Η διάλυση της οικογένειας έχει μια δραματική επίδραση στην ευημερία των παιδιών.

«Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τις οικογένειες να μείνουν μαζί, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για την υποστήριξη και την εκπαίδευση των γονέων που βρίσκονται στη διαδικασία του διαζυγίου μέσω των σχολείων ή των πόρων για τους γονείς. Επίσης, δίνοντας στους γονείς μεγαλύτερη χρηματοδοτική στήριξη σημαίνει ότι λιγότεροι θα οδηγηθούν σε διάλυση της οικογένειας από τις πιέσεις της φτώχειας».

Η έκθεση κάνει σύγκριση της κατάστασης των οικογενειών σήμερα με εκείνην του  1969, όταν είχε γίνει μια παρόμοια μελέτη μεγάλης κλίμακας.

Αυτό ήταν το έτος κατά το οποίο εισήλθαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις με την εισαγωγή του «γρήγορου» διαζυγίου. Από τότε, οι διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν αφαιρέσει τα φορολογικά κίνητρα για εκείνα τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν.

Ο Harry Benson του think tank Marriage Foundation’, που ιδρύθηκε από τον δικαστή οικογενειακού δικαίου Sir PaulColeridge, που παροτρύνει τα ζευγάρια να παντρευτούν, είπε: «Το μήνυμα από τη μελέτη αυτή θα πρέπει να είναι προφανές.

«Αν δεν προτρέπουμε τους γονείς να παντρευτούν, αυξάνουμε τους κινδύνους για τα παιδιά τους».



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΥ: Σχεδόν 7.000 οι νεκροί λόγω Εμπολα στη Δυτική Αφρική

ΠΟΥ: Σχεδόν 7.000  οι νεκροί λόγω Εμπολα στη Δυτική Αφρική

Άλλοι 1.000 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό κατέληξαν μέσα σε λίγες ημέρες - Η νόσος εξαπλώνεται τώρα ταχύτερα στη Σιέρα Λεόνε όπου συνολικά έχουν καταγραφεί 6.802 κρούσματα

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική ανήλθε σε 6.928, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθώς από τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε ο Οργανισμός στη δημοσιότητα την Τετάρτη κατέληξαν άλλοι 1.000 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ρυθμός μόλυνσης από τον ιό είναι πιο σημαντικός από τον ίδιο τον απολογισμό καθώς αντανακλά την ταχύτητα εξάπλωσης του Έμπολα.

Ο ρυθμός μόλυνσης του ιού μειώνεται στη Λιβερία αλλά είναι υψηλός στη Σιέρα Λεόνε. Στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 16.000 κρούσματα. Στο Μαλί έχουν σημειωθεί επτά θάνατοι από τον ιό και δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στη Λιβερία περισσότεροι από 4.181 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό αλλά, παρότι η χώρα έχει καταγράψει το υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, το ποσοστό μόλυνσης μειώνεται. "Σταθερή" είναι η κατάσταση αναφορικά με την επιδημία στη Γουινέα, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ την περασμένη εβδομάδα.

Η νόσος εξαπλώνεται τώρα ταχύτερα στη Σιέρα Λεόνε όπου συνολικά έχουν καταγραφεί 6.802 κρούσματα. Η περίοδος καραντίνας ήρθη τόσο στη Νιγηρία όσο και στη Σενεγάλη και δεν έχουν σημειωθεί νέα κρούσματα του ιού.

http://www.protothema.gr/world/article/430541/pou-shedon-7000-anilthe-oi-nekroi-logo-ebola-sti-dutiki-afriki/

Καταγγελία Κούρδων: Οι Τζιχαντιστές επιτίθενται στο Κομπάνι μέσα από την Τουρκία

Έντονες υποψίες ότι η Τουρκία κάνει τα στραβά μάτια, και αφήνει μονάδες των Τζιχαντιστών να επιτεθούν στους Κούρδους που υπερασπίζονται το Κομπάνι, γεννούν οι καταγγελίες του μετώπου YPG (People's Defense Units) που δρα στις κουρδικές περιοχές της Συρίας.
Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του PYD στην Ελλάδα, δηλαδή της πολιτικής “ομπρέλας”, κάτω από την οποία έχουν συσπειρωθεί οι Κούρδοι και στη χώρα μας, αναπαρήγαγε ουσιαστικά την καταγγελία του YPG.
Καταγγελία Κούρδων: Οι Τζιχαντιστές επιτίθενται στο Κομπάνι μέσα από την Τουρκία photo - 1
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Από σήμερα το πρωί, 29 Νοεμβρίου 2014, η Τουρκία συνεργάζεται και απροκάλυπτα πλέον με το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Από τα ξημερώματα, το Κομπάνι δέχεται πολυμέτωπη επίθεση από την ISIS, η οποία ξεκίνησε ΜΕΣΑ από τα τουρκικά σύνορα. Χρησιμοποιήθηκαν αυτοκίνητα φορτωμένα με εκρηκτικά και υπάρχει και βίντεο με μισθοφόρους της τρομοκρατικής οργάνωσης να περνάνε στην περιοχή του Κομπάνι από την πλευρά των τουρκικών συνόρων.
Η πλευρά των συνόρων από τη μεριά του Κομπάνι βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), αλλά η άλλη πλευρά βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, υπό τον έλεγχο της ISIS. Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.
Καταγγελία Κούρδων: Οι Τζιχαντιστές επιτίθενται στο Κομπάνι μέσα από την Τουρκία photo - 2
Καταγγελία Κούρδων: Οι Τζιχαντιστές επιτίθενται στο Κομπάνι μέσα από την Τουρκία photo - 3

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η αστυνομία του «αντιρατσισμού» είναι εδώ. Αστυνομικοί επισκέφτηκαν γιαγιά για να της πουν να βγάλει τον λούτρινο γορίλα από το παράθυρό της γιατί είναι «ρατσιστικός»

 
Για χρόνια η Anne Feast, φανατική με το πλέξιμο, διασκεδάζει τα παιδιά της γειτονιάς της με το να βάζει χειροποίητα μάλλινα ζώα μπροστά από το παράθυρό της.

Αλλά όταν έβαλε ένα γορίλα, η αστυνομία της χτύπησε την πόρτα.

Δύο αστυνομικοί της χτύπησαν την πόρτα και είπαν στην συνταξιούχο Anne, ότι υπήρξε μια καταγγελία σχετικά με το «μαύρο σώμα», προειδοποιώντας την ότι το λούτρινο ζωάκι ήταν ένα «δυνητικά φυλετικά προσβλητικό αντικείμενο».

Οι αστυνομικοί είπαν στην γιαγιά να κατεβάσει τον μάλλινο γορίλα, που είναι γοριλίνα και ονομάζεται Cilla, χωρίς να είναι σίγουρο ότι υπήρχε καταγγελία.

Φαίνεται τώρα ότι οι αστυνομικοί είχαν εφεύρει την καταγγελία και ενήργησαν με δική τους πρωτοβουλία, μόλις εντόπισαν το «ρατσιστικό» παιχνίδι κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας ρουτίνας.

Η 70χρονη Feast είπε: «Δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, μου χτύπησαν την πόρτα στις 19:30 περίπου.

«Μου είπαν ότι θα έπρεπε να μου μιλήσουν για το" μαύρο σώμα " που κρέμεται στο παράθυρο μου.

«Είπα “Ορίστε; Εννοείτε το μωρό γορίλα;” και μου απάντησαν «Αχ, ναι, αυτό δεν είναι;» Είπαν ότι ο γορίλας είχε «προσβάλει» έναν περαστικό και ότι έπρεπε να το κατεβάσω.

«Τους είπα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να το κατεβάσω και για να είμαι ειλικρινής ουσιαστικά τους έκλεισα την πόρτα στα μούτρα τους. Ήμουν τόσο σοκαρισμένη».

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να τους ρωτήσω ποιο άτομο ήταν αυτό που είχε τόσο προσβληθεί, αλλά ήμουν πολύ θυμωμένη. Υποθέτω ότι ήταν είτε ο τρόπος που κρεμόταν ή το γεγονός ότι η Cilla είναι μαύρη, αλλά και τα δύο είναι, ειλικρινά, αξιολύπητα.

«Η αστυνομία δεν ξαναήρθε και σε όσους το έχω πει δεν μπορούν να το πιστέψουν.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος θα λυπηθεί τόσο πολύ ώστε να θεωρήσει προσβλητικό ένα μάλλινο παιχνίδι, πόσο μάλλον να το καταγγείλει στην αστυνομία. Είμαι βεβαία ότι η αστυνομία έχει πιο σημαντικά πράγματα να την απασχολούν.

Η κυρία Feast πλέκει ως χόμπι και έχει δύο βαλίτσες γεμάτες με τις δημιουργίες της.

Βάζει πάντα μια δημιουργία της στο μπροστινό παράθυρο του σπιτιού της στο Ely του Cambridgeshire, που ζει με τον σύζυγόPhilip, 71 ετών, εδώ και 14 χρόνια και την αλλάζει τακτικά.

Ο γιαγιά συνταξιούχος υπάλληλος τράπεζας έφτιαξε την γοριλίναCilla πέρυσι και της είχε αλλάξει θέση στο παράθυρο μερικές φορές, σε διάφορες πόζες. «Είναι απολύτως γελοίο. Δεν είναιρατσιστικό καθόλου – οι γορίλες είναι μαύροιΔεν θα μπορούσανα κάνω έναν λευκό!», πρόσθεσε.

Μετά την επίσκεψη της αστυνομίας, ο σύζυγος της κυρίας Feast, συνταξιούχος οδηγός φορτηγού, έφτιαξε μια αφίσα και την έβαλε στο μπροστινό παράθυρο τους καλώντας τον «προσβεβλημένο» περαστικό να τους μιλήσει.

Έγραφε: «Είσαι το άτομο / τα άτομα που έκαναν την καταγγελία στην αστυνομία για το πλεκτό παιχνίδι;

«Λοιπόν, γιατί δεν χτυπάς την πόρτα μας και να μας πεις πρόσωπο με πρόσωπο τι σε ανησυχεί σε αυτό το παιχνίδι; Αυτά τα παιχνίδια φέρνουν συνήθως ένα χαμόγελο στα χείλη των περισσότερων ανθρώπων - ιδιαίτερα στα παιδάκια.

«Περιμένω με ανυπομονησία να δω το πρόσωπό σου, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, έτσι;»

Αλλά φαίνεται ότι δεν υπήρχε κανένα παράπονο τελικά. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε: «Η αστυνομία δεν έλαβε καμία κλήση για το θέμα αυτό.

«Οι αστυνομικοί που ήταν σε περιπολία είδαν ένα αντικείμενο να κρέμεται από ένα παράθυρο που νόμιζαν ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα δυνητικά φυλετικά προσβλητικό αντικείμενο. Χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού και ρώτησαν τη γυναίκα τι ήταν αυτό. Μετά τη διαπίστωση για το ήταν το αντικείμενο, ένας χειροποίητος πλεκτός γορίλας, οι αστυνομικοί έφυγαν. Σε καμία περίπτωση δεν ζήτησαν από τη γυναίκα να αφαιρέσει το γορίλα από το παράθυρό της».


ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Τα πιο πολλά καταστήματα που καταστράφηκαν στο Φέργκιουσον ανήκουν σε μειονότητες


FERGUSON, Μιζούρι. Το κανάλι KMOV-TV αναφέρει ότι η πλειοψηφία των καταστημάτων που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια των βίαιων ταραχών το βράδυ της Δευτέρας στο Φέργκιουσον ήταν καταστήματα που ανήκουν σε μειονότητες.

 
 
 
 Οι περισσότερες από τις πληγείσες επιχειρήσεις ήταν στην Λεωφόρο West Florissant και περιλαμβάνονται: WalgreensLittleCaesers Pizza,  AutozoneBeauty TownTitle MaxFamily DollarStoreand O'Reilly Auto Parts

Ανάμεσα στα καταστήματα που λεηλατήθηκαν είναι και του Πακιστανού, από το οποίο ο Michael Brown (κατά την αστυνομία με βάση τα όσα κατέγραψε η κάμερα του καταστήματος) έκλεψε τσιγάρα.  

Η ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης, Natalie Dubose έκλεγε όταν συνειδητοποίησε ότι το κατάστημα ζαχαροπλαστικής της δέχτηκε επίθεση από τους βανδάλους.

Η Dubose, μητέρα δύο παιδιών, είπε στο CNN, «Αν δεν μπορώ να ανοίξω τις πόρτες του μαγαζιού μου κάθε πρωί, δεν θα μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου το βράδυ. Μην καίτε το μαγαζί μου, μην το καταστρέφετε». - Πηγή


Στο παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο ένας άνθρωπος - που τελικά είναι γυναίκα!- μάνατζερ της αλυσίδα εστιατορίων πίτσας ‘Papa John's Pizza’ προσπαθεί να αντιμετωπίσει με γυμνά χέρια τους επιδρομείς.


Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: «Δικαιοσύνη το Φέργκιουσον»: Κατέβασαν από το αυτοκίνητο λευκό ηλικιωμένο με οξυγόνο και τον πάτησαν με το αυτοκίνητο


Ένας λευκός ηλικιωμένος άνδρας, με μια δεξαμενή οξυγόνου, δέχτηκε βίαιη επίθεση από "διαδηλωτές" στο πάρκινγκ της FaraciPizza στην οδό Florissant στο Ferguson, στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών. Προφανώς οι δράστες σταμάτησαν το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια τον πέταξαν έξω και τον πάτησαν με το ίδιο του το αυτοκίνητο!

Οι δράστες είναι δύο μαύροι άνδρες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας.

Στο βίντεο μπορείτε να ακούσετε μάρτυρες να λένε στον δημοσιογράφο ότι ο ηλικιωμένος άντρας δέχτηκε επίθεση με την δεξαμενή οξυγόνου του, τον κατέβασαν από το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια τον πάτησαν με το δικό του αυτοκίνητο.

Ένα μάρτυρες, λέει ότι το αγνώστων στοιχείων θύμα πήγαινε στο αυτοκίνητό του για να πάρει μια νέα δεξαμενή οξυγόνου, όταν οι κακοποιοί του επιτέθηκαν.

Το τηλεοπτικό συνεργείο που κατέγραφε την όλη εκδήλωση  έκανε έκκληση για βοήθεια.

Το ασθενοφόρο κατέφθασε στη σκηνή και μετέφερε το θύμα στο νοσοκομείο.

Η κατάστασή του είναι άγνωστη.

Η πιτσαρία Faraci είχε επίσης ζημιές από εμπρησμό το ίδιο βράδυ.

Ο υποστηρικτές του Mike Brown είχαν και στο παρελθόν βάλει στόχο την πιτσαρία Faraci. Είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην πιτσαρία στα τέλη Σεπτεμβρίου και φώναζαν «ρατσιστική πιτσαρία»! Ισχυρίστηκαν ότι ο ιδιοκτήτης ήταν «ρατσιστής» επειδή έδειξε το όπλο του στην τσέπη του την πρώτη φορά που ο όχλος των διαδηλωτών μαζεύτηκε μπροστά από το κτίριο του. Στις αρχές Νοεμβρίου, έριξαν βόμβες μολότοφ στο κτίριο αφήνοντας σημάδια καψίματος.


Κατόπιν του έστελναν απειλητικά μηνύματα στα social media για μήνες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ