Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΟΗΕ: «Ξένοι» τζιχαντιστές συρρέουν στο Ιράκ και τη Συρία σε «πρωτοφανή κλίμακα»



Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι οι ξένοι μαχητές της Τζιχάντ συρρέουν στις συγκρούσεις στο Ιράκ και τη Συρία σε «μια άνευ προηγουμένου κλίμακα», ακόμα και από χώρες που δεν είχαν προηγουμένως «μαχητές» στην παγκόσμια τρομοκρατία. Έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διαπιστώνει ότι 15.000 άνθρωποι έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους και σε παρόμοιες εξτρεμιστικές ομάδες. Προέρχονται από περισσότερες από 80 χώρες, αναφέρει η έκθεση, «ακόμα και από πολλές χώρες που δεν έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν προκλήσεις που σχετίζονται με την Αλ-Κάιντα».
Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι δεν είναι σίγουρο το εάν η Αλ-Κάιντα θα επωφεληθεί από το κύμα αυτό. Ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα που απέσπασε το Isis από την οργάνωσή του, «φαίνεται να κάνει σχετικούς χειρισμούς», σύμφωνα με την έκθεση. Οι αριθμοί του ΟΗΕ ενισχύουν τις πρόσφατες εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με την έκταση του προβλήματος των ξένων μαχητών, η οποία, κατά την έκθεση του ΟΗΕ, έχει εξαπλωθεί παρά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της κυβέρνησης Ομπάμα και τα παγκόσμια δίκτυα επιτήρησης. «Οι αριθμοί των ξένων μαχητών από το 2010 έχουν τώρα πολλαπλασιαστεί και είναι πολύ περισσότεροι από την περίοδο 1990 και 2010 -ενώ συνεχώς αυξάνονται», αναφέρει η έκθεση, την οποία συνέταξε μια επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας που παρακολουθεί την αλ-Κάιντα.
Η έκθεση του ΟΗΕ δεν απαριθμεί τις 80 και πλέον χώρες απ’ όπου προέρχονται οι μαχητές που σπεύδουν στο Ιράκ και τη Συρία. Αλλά τους τελευταίους μήνες, υποστηρικτές του Isis έχουν εμφανιστεί σε απίθανες χώρες όπως οι Μαλδίβες, ενώ τα βίντεό της παρουσιάζουν περήφανα τζιχαντιστές από τη Χιλή, τη Νορβηγία και άλλες χώρες. «Υπάρχουν περιπτώσεις ξένων τρομοκρατών από τη Γαλλία, τη Ρωσική Ομοσπονδία και το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ιρλανδία που κάνουν επιχειρήσεις μαζί» αναφέρεται. Περισσότεροι από 500 Βρετανοί πολίτες πιστεύεται ότι έχουν ταξιδέψει στην περιοχή από το 2011.
Η έκθεση του ΟΗΕ, μία ενημέρωση σχετικά με την εξάπλωση της διεθνούς τρομοκρατίας και τις προσπάθειες περιορισμού της, επικυρώνει τον ισχυρισμό της κυβέρνησης Ομπάμα, ότι «ο πυρήνας της Αλ Κάιντα παραμένει αδύναμος». Αλλά δείχνει ότι η υποβάθμιση της αλ-Κάιντα έχει προκαλέσει μια έκρηξη στον ενθουσιασμό των ακόμα πιο ισχυρών τζιχαντιστικών οργανώσεων που την διαδέχτηκαν και κυρίως του Isis. Οι ομάδες αυτές ενδιαφέρονται λιγότερο για επιθέσεις εκτός των συνόρων τους: «Πραγματικά, οι διασυνοριακές επιθέσεις - ή οι επιθέσεις εναντίον διεθνών στόχων - εξακολουθούν να αποτελούν μειονότητα» αξιολογεί η έκθεση. Όμως, αναφέρει ότι περισσότερα έθνη από ποτέ θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση των έμπειρων μαχητών που επιστρέφουν στις πατρίδες τους από τη σύγκρουση της Συρίας και του Ιράκ.
Σχετικά με τη συζήτηση για τις νομικές συνέπειες όσον αφορά τον νέο πόλεμο του Μπαράκ Ομπάμα κατά του Isis, ο ΟΗΕ θεωρεί την οργάνωση «μια ομάδα αποστατών» από την Αλ-Κάιντα. Θεωρεί ότι υπάρχει μια ιδεολογική ταύτιση μεταξύ των δύο ομάδων που αρκεί για να τις ταξινομήσει ως μέρος ενός ευρύτερου κινήματος, παρά τον τυπικό αφορισμό της Αλ Κάιντα για το Isis τον περασμένο Φεβρουάριο. «Ο πυρήνας της Αλ-Κάιντα και το Isil επιδιώκουν παρόμοιους στρατηγικούς στόχους, έστω και με τακτικές διαφορές όσον αφορά την διαδοχή και τις ουσιαστικές διαφορές σχετικά με την προσωπική ηγεσία» γράφει ο ΟΗΕ.
Οι διαφορές στη ηγεσία μεταξύ των οργανώσεων αντικατοπτρίζονται στον σχηματισμό της προπαγάνδας τους, υποστηρίζει ο ΟΗΕ. Η «κοσμοπολίτικη» υιοθέτηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το Isis («όπως όταν εξτρεμιστές δημοσιεύουν φωτογραφίες με γατάκια») έχει εκτοπίσει τα «μακροσκελή και πομπώδη μηνύματα» της Αλ-Κάιντα. Το πιο πρόσφατο βίντεο του Ζαουάχρι διήρκεσε 55 λεπτά, ενώ τα μέλη του Isis χρησιμοποιούν αδιάκοπα το Twitter, το Snapchat, το Kik και το Ask.fm, ένα σύστημα επικοινωνίας «που δεν παρεμποδίζεται από οργανωτικές δομές». Η «έλλειψη πειθαρχίας στα κοινωνικά μέσα μαζικής δικτύωσης» στην Isis φανερώνει μια ηγεσία «που αναγνωρίζει τον τρόμο και την αξία στρατολόγησης των πολυκαναλικών, πολυ-γλωσσικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων μέσων», αντανακλώντας την ύπαρξη νεότερων και «πιο διεθνών» μελών σε σχέση με τους διάφορους συνεργάτες της αλ-Κάιντα.
Με τα έσοδα της ISIS μόνο από το λαθρεμπόριο πετρελαίου να εκτιμούνται πλέον σε 1 εκατομμύριο δολάρια ημερησίως, η οργάνωση ελέγχει εδάφη στο Ιράκ και στη Συρία όπου κατοικούν μεταξύ πέντε και έξι εκατομμύρια άνθρωποι, ένας πληθυσμός ίσος με της Φινλανδίας. Τα ταμειακά διαθέσιμα του ISIS φτάνουν μέχρι και τα 45 εκατ. δολάρια σε χρήματα από τα λύτρα των απαγωγών, αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ. Τα μέλη της οικογένειας του James Foley, του αμερικανού δημοσιογράφου που αποκεφάλισε η οργάνωση, έχουν αμφισβητήσει την πολιτική της άρνησης καταβολής λύτρων, που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ενθαρρύνει περισσότερες απαγωγές.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ιράκ: Βρήκαν μαζικό τάφο με 150 σορούς μελών σουνιτικής φυλής

Φωτογραφία αρχείου

Είχαν απαχθεί το βράδυ της Τετάρτης από τα χωριά τους και εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές

Έναν μαζικό τάφο με τις σορούς 150 μελών μιας ιρακινής σουνιτικής φυλής βρήκαν σήμερα οι αρχές στο Ιράκ!

Σύμφωνα με δύο αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας, πίσω από τις δολοφονίες των άτυχων αντρών -οι οποίοι πολεμούσαν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος- βρίσκονται τζιχαντιστές.

Πληροφορίες που ήρθαν στο «φως» τις δημοσιότητας αναφέρουν ότι οι 150 άντρες είχαν απαχθεί το βράδυ της Τετάρτης από τα χωριά τους κοντά στην πόλη Ράμαντι και εκτελέστηκαν από τους ακραίους ισλαμιστές, οι οποίοι στη συνέχεια τους έθαψαν.

http://www.protothema.gr/world/article/422452/irak-vrikan-maziko-tafo-me-150-sorous-melon-sounitikis-fulis/

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Υποβαθμίστηκε χριστιανικό σχολείο γιατί δεν κάλεσε ιμάμη να οδηγήσει την προσευχή των μαθητών (!) και απειλείται με κλείσιμο αν δεν συμμορφωθεί με την προώθηση της πολυ-θρησκευτικότητας

Ένα επιτυχημένο χριστιανικό σχολείο έχει ενημερωθεί από τους επιθεωρητές ότι θα υποβαθμιστεί, γιατί δεν κάλεσε εκπρόσωποαπό άλλη θρησκεία, όπως π.χ. ένα ιμάμη, να οδηγήσει την προσευχή στα σχολικά συγκροτήματα, αναφέρει η Telegraph.

Το ανεξάρτητο σχολείο στο Home Counties ενημερώθηκε ότι παραβίασε τους νέους κανόνες που απαιτούν την προώθηση των «βρετανικών αξιών». Η πολιτική εισήχθη στον απόηχο του σκανδάλου "Δούρειος Ίππος" στα σχολεία του Μπέρμιγχαμ.

[Νωρίτερα αυτό το έτος, αποκαλύφθηκε από τις βρετανικές αρχές ασφαλείας, σχέδιο ισλαμιστών με τον κωδικό όνομα “Δούρειος Ίππος”, με το οποίο με σκοπό να αλώσουν σχολεία στο Μπέρμιγχαμ και αλλού, συκοφαντούσαν εκπαιδευτικούς για «ρατσισμό», ώστε να βάλουν στη θέση τους ισλαμιστές που θα επέβαλλαν την ισλαμική προπαγάνδα! «Έχουμε υποχρέωση να εκπληρώσουμε τον ρόλο μας απέναντι στην προετοιμασία των παιδιών μας για να γίνουν στρατιώτες του Αλλάχ», αποκαλύπτουν έγγραφα, ενώ τα σχολεία στόχοι ήταν αυτά με τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων μαθητών].

Είναι κατανοητό ότι οι επιθεωρητές του Ofsted ενημέρωσαν την διεύθυνση του μικρού χριστιανικού σχολείου ότι θα υποβαθμιστεί από «καλό» στο «επαρκές», εξαιτίας της αποτυχίας του να "προωθήσει ενεργά" την αρμονία μεταξύ των διαφόρων ομάδων. Αυτό συμβαίνει επειδή το σχολείο δεν προσκάλεσε εκπροσώπους άλλων θρησκειών να οδηγήσουν την κοινή λατρεία.

Το προειδοποίησαν επίσης, ότι εάν το σχολείο μέχρι να μπορέσει να αποδείξει ότι ικανοποιεί τις νέες απαιτήσεις, θα υπάρχει περαιτέρω έλεγχος που θα μπορούσε να οδηγήσει το σχολείο σε κλείσιμο.

Σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που εξηγεί τις κατευθυντήριες γραμμές, ακόμη και το να πηγαίνουν τα παιδιά επίσκεψη σε διαφορετικούς θρησκευτικούς ναούς δεν θα είναι αρκετό για να καλυφτούν οι απαιτήσεις.

Αγγλικανικά, Ρωμαιοκαθολικά και εβραϊκά σχολεία έχουν όλα προκληθεί από το Ofsted (‘The Office for Standards in Education, Children's Services and Skills’, υπηρεσία που επιθεωρεί τα σχολεία) δεδομένου ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα αυτό το έτος. Αυτό έχει οδηγήσει στην κριτική των ίδιων των κατευθυντήριων γραμμών ότι έχουν απρόβλεπτες αρνητικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα για τα θρησκευτικά σχολεία.

«Βαθιά ειρωνεία»

Η Andrea Williams, διευθύνουσα σύμβουλος του ‘ChristianConcern’, είπε: «Θέλουμε να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ισλαμικού εξτρεμισμού στα σχολεία. Αλλά αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές δεν έχουν διατυπωθεί με αρκετή προσοχή, που σημαίνει ότι σχολεία, όπως αυτό, τιμωρούνται αδικαιολόγητα γιατί στηρίζουν τα χριστιανικά ήθη.

"Αυτή η υπόθεση πηγαίνει πολύ πέρα ​​από τη διδασκαλία των παιδιών σχετικά με άλλες θρησκείες. Οι επιθεωρητές φαίνεται να απαιτούν η κοινή λατρεία να καθοδηγείται από ηγέτες άλλων θρησκειών. Αυτή είναι μια επίθεση στην ακεραιότητα της χριστιανικής ταυτότητας του σχολείου και μια πρόκληση για τηνελευθερία της πίστης.

"Υπάρχει μια βαθιά ειρωνεία εδώ, ο Χριστιανισμός, η πίστη που οδήγησε σε τόσες πολλές πολύτιμες αξίες της Βρετανίας, όπως οι ατομικές ελευθερίες, η ανεκτικότητα και ο σεβασμός για τους άλλους, να παρουσιάζεται ως «μη-βρετανικός». Οι κατευθυντήριες γραμμές πρέπει να αναθεωρηθούν για να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα, χωρίς να τιμωρεί τους άλλους".

Διάβασε και:  

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣΠηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/

Κατά των επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο η Βρετανία

Κατά των επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο η Βρετανία

«Αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν έναν ακούσιο παράγοντα έλξης, καθώς ενθαρρύνουν περισσότερους μετανάστες να επιχειρήσουν τον επικίνδυνο διάπλου της θάλασσας», τόνισε η υφυπουργός Εξωτερικών Τζόις Ανελάι

Η Βρετανία δεν θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη, οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν στη Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ η ιταλική ναυτική επιχείρηση Μάρε Νόστρουμ, με την οποία διασώθηκαν μέσα σ΄ ένα χρόνο περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι στη θάλασσα, πρόκειται να τερματισθεί αυτή την εβδομάδα.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως η θέση της κυβέρνησης διατυπώνεται στην απάντηση σε ερώτηση που είχε δημοσιοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου από τον ιστότοπο της Βουλής των Λόρδων, της άνω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου.

"Δεν υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που προβλέπεται να διεξαχθούν στη Μεσόγειο", έγραψε η υφυπουργός Εξωτερικών Τζόις Ανελάι στην απάντησή της.

"Πιστεύουμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν έναν ακούσιο ΄παράγοντα έλξης΄, καθώς ενθαρρύνουν περισσότερους μετανάστες να επιχειρήσουν τον επικίνδυνο διάπλου της θάλασσας και οδηγούν συνεπώς σε περισσότερους τραγικούς και άχρηστους θανάτους", εξήγησε η Ανελάι.

Η θέση της κυβέρνησης είναι να επικεντρωθεί στις "χώρες προέλευσης και διαμετακόμισης" και να αγωνισθεί εναντίον των προσώπων που εξασφαλίζουν τον λαθραίο διάπλου των μεταναστών.

Η ΕΕ ετοιμάζεται να αρχίσει την 1η Νοεμβρίου της επιχείρηση "Τρίτων" με περιπολίες στη Μεσόγειο. Η εν λόγω επιχείρηση έχει στόχο να βοηθήσει, αλλά όχι να υποκαταστήσει "τη συνέχιση των σημαντικών προσπαθειών" που καταβάλλονται από τις ιταλικές αρχές, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

http://www.protothema.gr/world/article/421790/kata-ton-epiheiriseon-diasosis-metanaston-sti-mesogeio-i-vretania/

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πως το ISIS βασανίζει τους ομήρους του

Τα φρικτά βασανιστήρια που υπομένουν οι όμηροι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους πριν αποκεφαλιστούν αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην συγκρατουμένων τους που απελευθερώθηκαν. Όπως γράφει, οι όμηροι έβγαιναν από το κελί τους ένας- ένας. Σε ένα δωμάτιο, οι απαγωγείς ρωτούσαν τον καθένα τρεις προσωπικές ερωτήσεις, μια κλασική τεχνική που χρησιμοποιείται για να έχουν αποδείξεις ότι ο κρατούμενος είναι ακόμα ζωντανός σε μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση.
Ο James Foley επέστρεψε στο κελί που μοιραζόταν με καμιά εικοσαριά δυτικούς ομήρους και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς. Οι ερωτήσεις που οι απαγωγείς του είχαν κάνει ήταν τόσο προσωπικές («Ποιος έκλαψε στο γάμο του αδελφού σου;» «Ποιος ήταν ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας στο γυμνάσιο;»), που ήξερε ότι τελικά ήταν σε επαφή με την οικογένειά του.
Σύμφωνα με έναν «αυτόπτη μάρτυρα», τον 19χρονο πρώην τζιχαντιστή Τζέτζοεν Μπόντινκ, ο 40χρονος Foley υπέστη τα χειρότερα βασανιστήρια, λόγω του ότι ήταν Αμερικανός: «Μου είπε ότι έδεναν με αλυσίδες τα πόδια του σε μια μπάρα και τον κρεμούσαν ανάποδα από το ταβάνι. Μετά τον άφηναν εκεί». Διηγείται μάλιστα πως τα περασμένα Χριστούγεννα οργάνωσε μια ανταλλαγή δώρων μεταξύ τους, φτιαγμένα από τα σκουπίδια της φυλακής, για να δώσει μία νότα αισιοδοξίας. Καθώς όμως ο καιρός περνούσε, ο Foley και οι άλλοι βρετανοί και αμερικανοί όμηροι έβλεπαν ότι έβγαιναν όλο και λιγότερο έξω σε σχέση με τους ευρωπαίους ομήρους...
«Όταν δεν βλέπαμε αίμα, ξέραμε ότι ο κρατούμενος είχε υποστεί τα χειρότερα βασανιστήρια» λέει στους New York Times πρώην συγκρατούμενός του.
Τα απάνθρωπα παιχνίδια με το μυαλό των κρατουμένων ήταν το πιο αβάσταχτο είδος βασανιστηρίου, όπως μαρτυρά. «Μας πρόσφεραν σοκολάτες και μας ρωτούσαν πράγματα που μόνο εμείς ξέραμε, δημιουργώντας μας την ελπίδα ότι διαπραγματεύονται με τις οικογένειές μας την απελευθέρωσή μας. Κάτι που για κάποιους δεν έγινε ποτέ». Πολλοί από τους κρατουμένους ασπάζονται το Ισλάμ, θεωρώντας πως θα τύχουν καλύτερης μεταχείρισης, πράγμα όμως που τελικά δεν έγινε, λένε οι μάρτυρες. Κάποιες φορές μάλιστα, οι τζιχαντιστές πρόβαλλαν στους κρατούμενους τα βίντεο της εκτέλεσης των πρώην συγκρατούμενών τους!
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι δυτικοί όμηροι των τζιχαντιστών είναι πάνω από 20. Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε ένα επίσημο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους, οι τζιχαντιστές χαρακτήρισαν τις υπό αμερικανική ηγεσία αεροπορικές επιδρομές «τα καρφιά στο φέρετρο των ομήρων».

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Έμπολα: Στους 4.922 ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία

Έμπολα: Στους 4.922 ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία

Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν σημειωθεί σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του Έμπολα ανήλθε σε 4.922 από τα 10.141 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε οκτώ χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Οι τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στη Δυτική Αφρική είναι η Γουινέα, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε και εκεί έχουν σημειωθεί οι περισσότεροι θάνατοι--4.912--σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του ΠΟΥ.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε επίσης ότι από τις οκτώ περιφέρειες της Λιβερίας και της Γουινέας που συνορεύουν με την Ακτή του Ελεφαντοστού, μόνο δύο δεν έχουν αναφέρει ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί και στη Νιγηρία και τη Σενεγάλη, όπου ο ΠΟΥ κήρυξε πρόσφατα το τέλος της επιδημίας, αλλά και στην Ισπανία, τις ΗΠΑ και ένα στο Μαλί.

http://www.protothema.gr/world/article/421260/ebola-stous-4922-o-arithmos-ton-nekron-apo-tin-epidimia/

ΗΠΑ: Επειδή αρνήθηκαν να τελέσουν «γάμο» ομοφυλόφιλων θέλουν να τους βάλουν φυλακή!


Ένα ζευγάρι ευαγγελικών χριστιανών λειτουργών έχουν ήδη μια μήνυση εναντίον τους, επειδή εκπρόσωποι των γνωστών αφιονισμένων οπαδών της «διαφορετικότητας» και της «ανεκτικότητας» τηλεφώνησαν επίτηδες στο παρεκκλήσι τους, στο οποίο τελούνται γάμοι εδώ και 25 χρόνια, γνωρίζοντας φυσικά ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του ζευγαριού θα τους απέτρεπε από το να συνομολογήσουν στο να «παντρέψουν» ομοφυλόφιλους.

Ο Donald και η Evelyn Knapp, είναι ιδιοκτήτες του Hitching PostWedding Chapel στο Coeur d'Alene του Idaho, όπου τελούνται γάμοι.

Με απόφαση του Εφετείου που εξεδόθη στις 13 Μαΐου επιτρέπονται οι «γάμοι» ατόμων του ιδίου φύλου στο Idaho, από τις 15 Οκτωβρίου. Δύο μόλις ημέρες αργότερα, το Hitching Postέλαβε ένα τηλεφώνημα. Ένας άντρας είχε καλέσει για να ερευνήσει αν μπορεί να γίνει μια γαμήλια τελετή ατόμων του ιδίου φύλου. ΤοHitching Post αρνήθηκε, κάνοντάς το έτσι «παραβάτη του νόμου». Τώρα οι ιδιοκτήτες είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης ή πρόστιμο 1.000 δολαρίων, σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

«Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αναγκάσει χειροτονημένους λειτουργούς να ενεργήσουν αντίθετα προς την πίστη τους υπό την απειλή της φυλάκισης και χρηματικών ποινών», είπε ο δικηγόρος του Hitching PostJeremy Tedesco.
 
«Ο δήμος βασίζεται σε σαθρό νομικό έδαφος, και η αγωγή μας σκοπεύει να εξασφαλίσει ότι η ελευθερία αυτού του ζευγαριού να τηρεί την δική του πίστη ως ποιμένες προστατεύεται, ακριβώς όπως η Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος».

 Ο δικηγόρος που είναι από την ‘Alliance Defending Freedom’ και υπερασπίζεται το ζευγάρι,  έχει καταθέσει επίσης, μια προσωρινή περιοριστική εντολή για να σταματήσει ο δήμος από την επιβολή του διατάγματος.

«Οι Knapps φοβούνται ότι αν συνεχίσουν να ασκούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα θα καταγγέλλονται, θα διώκονται και θα οδηγούνται στη φυλακή», είπε ο Tedesco.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτό θα μπορούσε να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως, οι Knapps, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι σε μια «διαρκή κατάσταση φόβου ότι μπορεί να χρειαστεί να πάνε στη φυλακή, να πληρώσουν σημαντικά πρόστιμα, ή και τα δύο, με αποτέλεσμα να χάσουν την επιχείρηση που ο Θεός τους έχει δώσει να λειτουργούν και η οποία λειτουργεί πιστά εδώ και 25 χρόνια».

Την ίδια ώρα η πόλη του Χιούστον έχει εκδώσει κλήσεις απαιτώντας από πέντε χριστιανούς πάστορες να παραδώσουν τα κηρύγματά τους που ασχολούνται με την ομοφυλοφιλία και την «ταυτότητα φύλου».

Ο Tony Perkins, πρόεδρος του Family Research Council, είπε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο όσους Αμερικανούς αρνούνται να υποκύψουν στον επαναπροσδιορισμό του γάμου.

«Οι Αμερικανοί είναι μάρτυρες της πραγματικότητας του επαναπροσδιορισμού του γάμου που στοχεύει στην ριζική μεταβολή των άλλων 98 τοις εκατό των Αμερικανών», δήλωσε οPerkins.

Όπως έχει γράψει ο Todd Starnes στο βιβλίο του “God LessAmerica”, ζούμε σε μια εποχή, όπου εκείνοι που υποστηρίζουν τον «παραδοσιακό» γάμο δέχονται σφοδρή επίθεση.

Τα επεισόδια στο Χιούστον και τώρα στο Coeur d'Alene είναι μόνο τα τελευταία παραδείγματα μιας ανησυχητικής τάσης στον πολιτιστικό πόλεμο – με άμεσες επιθέσεις πλέον σε κληρικούς.

Κανείς δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις, αλλά έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που μια χώρα ή ένας δήμος περνά ένα νόμο «κατά των διακρίσεων», είναι οι Χριστιανοί αυτοί που υφίστανται διακρίσεις;


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ντε Γκωλ: «Εκείνοι που εκθειάζουν την “αφομοίωση” των μουσουλμάνων μεταναστών έχουν μυαλό στο μέγεθος του κολιμπρί»



Στο βιβλίο του «Ήταν ο ντε Γκωλ» (“C'était de Gaulle”), εκδόσεις Fayard, (2000), o πολιτικός και συγγραφέας Alain Peyrefitte (1925-1999), παραθέτει τον ντε Γκωλ σε μια ομιλία της 5ης Μαρτίου 1959:

«Είναι υπέροχο να υπάρχουν Γάλλοι κίτρινοι, μαύροι, μελαψοί. Δείχνουν ότι η Γαλλία είναι ανοικτή σε όλες τις ράτσες και έχει οικουμενική αποστολή. Αλλά εφ' όσον παραμένουν μια μικρή μειοψηφία. Διαφορετικά, η Γαλλία δεν θα είναι πλέον Γαλλία. Είμαστε ακόμα κατά κύριο λόγο ένας ευρωπαϊκός λαός, λευκός, με ελληνικό και λατινικό πολιτισμό και χριστιανική θρησκεία.

Μην μου κάνει εμένα κανείς μάθημα ιστορίας. Πόσοι από εσάς πήγατε σε μουσουλμανικές χώρες να δείτε τους μουσουλμάνους; Αν πήγατε, τους είδατε με τζελαμπά και σαρίκι; Μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι Γάλλοι. Εκείνοι που εκθειάζουν την «αφομοίωση» έχουν μυαλό στο μέγεθος του κολιμπρί, κι ας είναι και επιστήμονες. Προσπαθήστε να αναμίξετε λάδι και ξύδι. Ανακινήστε καλά το μπουκάλι.Μετά από λίγο, θα διαχωριστούν και πάλι. Οι Άραβες είναι Άραβες, Οι Γάλλοι είναι Γάλλοι. Θα πρέπει να ονειρεύεστε αν νομίζετε ότι η Γαλλία μπορεί να απορροφήσει δέκα εκατομμύρια μουσουλμάνους, οι οποίοι αύριο θα είναι είκοσι εκατομμύρια και μεθαύριο σαράντα. Αυτοί που κηρύττουν την “αφομοίωση” και βλέπουν όλους τους Άραβες και Βέρβερους της Αλγερίας ως “Γάλλους”, πως θα τους αποτρέψουμε να εγκατασταθούν στη Γαλλία, όπου το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο; Τότε το χωριό μου δεν θα λεγόταν πια Κολομπέ λε ντεζ Εγκλίζ (Colombey-les-Deux-Eglises - Κολομπέ-οι-δυο-εκκλησίες), αλλά ‘Κολομπέ-τα-δυο-τζαμιά’...


ΚΟ: Προχθές η είδηση: Τουλάχιστον πέντε «αφομοιωμένοι» Βρετανοί αναχωρούν κάθε εβδομάδα για το Ιράκ ή τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας Μπέρναρντ Χόγκαν-Χόου. Η «αφομοίωση» μάλλον δεν πέτυχε. Στο μεταξύ άλλοι «αφομοιωμένοι» σπέρνουν συνεχώς τον θάνατο στις πολυπολιτισμικές νεκροπόλεις της Δύσης. Την ίδια ώρα το σύνθημα στους λαούς της Ευρώπης μέσω FIFA, είναι ένα : «όχι στον ρατσισμό». Αλλά, μάλλον οι «αφομοιωμένοι» δεν πάνε γήπεδο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ και εδώ

ΗΠΑ: Τζιχαντιστής επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς!

ΗΠΑ: Τζιχαντιστής επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς!

Νεκρός ο δράστης - Τραυματίες οι δύο αστυνομικοί αλλά και μία 29χρονη περαστική από αδέσποτη σφαίρα

Υποστηρικτής του τζιχάντ, σύμφωνα με την αστυνομία και το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, ήταν ο άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι εναντίον ομάδας αστυνομικών στη Νέα Υόρκη.

Ο άνδρας, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ονομαζόταν Ζάλε Τόμσον. Τον περασμένο μήνα είχε ανεβάσει σε ισλαμιστική ιστοσελίδα βίντεο όπου εμφανιζόταν να δηλώνει ότι «ο τζιχάντ είναι μία δικαιολογημένη αντίδραση στην καταπίεση των σιωνιστών και των σταυροφόρων», σύμφωνα με το SITE, το οποίο προσθέτει ότι πολλές αναρτήσεις του στο YouTube και στο Facebook έδειχναν «έναν ακραία φυλετικό προσανατολισμό σε ιστορικό και θρησκευτικό πλαίσιο τέτοιο που παραπέμπει σε εξτρεμιστικές τάσεις».

Ο άνδρας οπλισμένος με τσεκούρι επιτέθηκε εναντίον ομάδας αστυνομικών της Νέας Υόρκης που πόζαρε για φωτογράφιση και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Ο δράστης είναι νεκρός όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.



Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολία πεζή, όταν ένας φωτογράφος τους ζήτησε να ποζάρουν σε δρόμο του Κουίνς στις 2 μ.μ. της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Ξαφνικά, ένας άνδρας με τσεκούρι επιτέθηκε κατά των αστυνομικών κτυπώντας τον ένα στο δεξί χέρι και τον δεύτερο στο κεφάλι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι δύο άλλοι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν τον 30χρονο δράστη της επίθεσης, ο οποίος εξέπνευσε επί τόπου.  Μία 29χρονη περαστική τραυματίσθηκε από αδέσποτη σφαίρα και νοσηλεύεται.

«Αυτήν τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε το κίνητρο της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αστυνομία δεν σχολίασε πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες, η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατική δραστηριότητα και ότι εσωτερικό έγγραφο καλεί τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, έπειτα και από τις επιθέσεις στην Οτάβα.

http://www.protothema.gr/world/article/421055/ipa-tzihadistis-o-andras-pou-epitethike-me-tsekouri-se-astunomikous-/

Επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών από τους τζιχαντιστές οι ιρακινές αρχές

Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση με αέριο χλωρίου κατά Ιρακινών στρατιωτών στην περιοχή Ντιλάγια

Μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να έχουν κάνει χρήση χημικών κατά αμάχων στο Κομπάνι της Συρίας, αλλά και εναντίον Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά, την επίθεση με αέριο χλωρίου επιβεβαιώνουν οι ιρακινές αρχές.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία 11 Ιρακινοί αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Ντιλάγια στο Ιράκ, έπειτα από επίθεση με αέριο χλωρίου από τους εξτρεμιστές του ΙΚ, γεγονός που επιβεβαιώνει το υπουργείο Αμύνης της χώρας και ιατρικές πηγές.

Όπως επισημαίνουν τα δημοσιεύματα, οι μαχητές του ΙΚ «απάντησαν» στους άνδρες των τοπικών αρχών με χημικά στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους τζιχαντιστές και μέλη της κοινότητας Σουνιτών που προστάτευαν την περιοχή από την προέλαση των εξτρεμιστών.



«Ήταν μία ύποπτη έκρηξη. Είδαμε κίτρινο καπνό στον ουρανό», δήλωσε ένας από τους επιζώντες, ο υπολοχαγός Κχαιράλα αλ-Τζαμπούρι.

Τα υπόλοιπα θύματα έκαναν λόγο για «ομίχλη» σε μικρή απόσταση από το έδαφος, στοιχείο που παραπέμπει σε χρήση χλωρίου, το οποίο όπως επισημαίνεται είναι βαρύτερο από τον αέρα.
Στο μεταξύ, οι γιατροί που περιέθαλψαν τους τραυματίες επιβεβαίωσαν πως οι πληγές τους και τα συμπτώματα που παρουσίαζαν αποδίδονται στη χρήση αυτού του χημικού.

«Βρίσκονταν σε πανικό, αλλά και εμείς πανικοβληθήκαμε», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν οι Ιρακινοί αστυνομικοί. «Αρχικά πιστέψαμε ότι επρόκειτο για διαφορετικό αέριο, όπως το αέριο νεύρων ή ένα οργανοφωσφορικό», συμπλήρωσε ο Κασίμ Χατίμ.



Όπως επισημαίνει το «Russia Today», πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης του Ιράκ ανέφερε ότι το ΙΚ χρησιμοποιεί χημικά «με ερασιτεχνικό και αναποτελεσματικό τρόπο» κατά τη διάρκεια επιθέσεων, που δε διευκρίνισε. Ωστόσο, το υπουργείο τόνισε πως οι εξρεμιστές αποσκοπούν στην πτώση «του ηθικού του ιρακινού λαού και των ενόπλων δυνάμεων ειδικότερα».

Από την άλλη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ρωσικού δικτύου, Αμερικανοί αξιωματούχοι δε γνώριζαν για την επίθεση της 15ης Σεπτεμβρίου και βρίσκονται σε επικοινωνία με την ιρακινή κυβέρνηση για περαιτέρω πληροφορίες.

Βέβαια, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Άλιστερ Μπάσκει, μιλώντας στους New York Times την περασμένη Πέμπτη, χαρακτήρισε τη χρήση χλωρίου «αποτρόπαια πράξη», συμπληρώνοντας ότι αυτού του είδους οι καταγγελίες υπογραμμίζουν τη σημασία της προσπάθειας για εξάλειψη των χημικών όπλων στην περιοχή του Ιράκ.

Όλα αυτά, ενώ πληροφορίες δημοσιογράφου του BBC που συνομίλησε με γιατρούς από το Κομπάνι στη Συρία κάνουν λόγο για χρήση χημικών κατά αμάχων από τους τρομοκράτες του ΙΚ, ενώ σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του περιοδικού Middle-East Review of International Affairs που ειδικεύεται σε θέματα της Μέσης Ανατολής, οι τζιχαντιστές «απάντησαν» στα πυρά των μαχητών Πεσμεργκά με αέριο μουστάρδας. 


http://www.protothema.gr/world/article/421056/epivevaionoun-ti-hrisi-himikon-apo-tous-tzihadistes-oi-irakines-arhes/

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Στα «σχολεία» της τζιχάντ: Πως το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει ανήλικα

Αναγκαστικές προβολές αποκεφαλισμών και βασανιστηρίων, εκπαίδευση με όπλα σχεδόν ίσα με το μπόι τους και καθημερινά μαθήματα στην εξτρεμιστική θεολογία: για τα αγόρια που μεγαλώνουν σε εδάφη που ελέγχει το Isis στη Συρία και το Ιράκ, η λέξη εκπαίδευση έχει μια πολύ διαφορετική σημασία απ’ ότι στον υπόλοιπο κόσμο.
Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης του Isis κυκλοφορούν βίντεο και εικόνες που, όπως ισχυρίζονται, παρουσιάζουν τη ζωή στη «Σχολή της Τζιχάντ», όπου τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 10 ενθαρρύνονται να πυροβολούν με AK47 και εξοικειώνονται με τη φρίκη του πολέμου. Ως μέρος της προπαγάνδας που δημιούργησε ο Μουασισάτ αλ-Φουρκάν για το Ισλαμικό Κράτος, τα μικρά παιδιά εμφανίζονται σε βίντεο τα οποία οι ειδικοί λένε πως είναι μια προσπάθεια να δείξουν την «ουτοπία» του κόσμου σύμφωνα με το Isis. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά απεικονίζουν – η στρατολόγηση και η στρατιωτική χρήση των παιδιών κάτω από την ηλικία των 15- έχει χαρακτηριστεί σε μια έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών «έγκλημα πολέμου».
Ένα βίντεο στο YouTube έχει τίτλο «Τα φιντάνια του Ισλαμικού Κράτους». Μία φωνή στα αραβικά υπερηφανεύεται ότι αυτά τα «μικρά» είναι σίγουρα για την πίστη τους και την προστασία του Isis. Στη συνέχεια, παρεμβάλλονται στο βίντεο συνεντεύξεις και αποσπάσματα από τα παιδιά στο «σχολείο» που τραγουδούν και μιλούν, μαζί με τα όπλα τους. Ένα άλλο βίντεο, με τίτλο «Μηνύματα από τη Γη της Τελικής Μάχης» φαίνεται σα να είναι η τελετή… αποφοίτησης. Δείχνει τους «απόφοιτους» στη σειρά, να ακούν μια ομιλία από ένα ηχείο, ενώ οι ενήλικοι - οι οποίοι μάλλον είναι γονείς τους- τους παρακολουθούν. Ένοπλοι άνδρες παρακολουθούν επίσης την τελετή. Η παραγωγή του βίντεο έγινε από την Al-I'tisaam Media, επίσημη πτέρυγα των μέσων ενημέρωσης του Isis, και επικεντρώνεται στην προβολή του είδους της κοινωνίας που έχει δημιουργηθεί στις ελεγχόμενες περιοχές. Όπως και το προηγούμενο βίντεο, διανθίζεται με αιματηρές και βίαιες σκηνές από τις επιχειρήσεις των αγωνιστών στο πεδίο της μάχης – αυτά τα βίντεο δηλαδή που αναγκάζουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν.
Αν και η ακριβής ώρα και ο τόπος που γυρίστηκαν τα βίντεο δεν μπορεί να ελεγχθεί ανεξάρτητα, οι αναφορές στο «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο αλ-Σαμ» υποδηλώνουν ότι ήταν πριν τις 29 Ιουνίου, όταν ανακηρύχθηκε το χαλιφάτο. Δεν είναι γνωστό γιατί έγιναν τώρα γνωστά - αλλά συμπίπτουν με tweets από λογαριασμούς που συνδέονται με το Isis και ισχυρίζονται ότι δείχνουν «νέους απόφοιτους της Σχολής Τζιχάντ». Τα βίντεο έγιναν γνωστά αφού το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος «έχει δημιουργήσει στρατόπεδα εκπαίδευσης για την στρατολόγηση παιδιών σε ένοπλους ρόλους με το πρόσχημα της εκπαίδευσης». «Στα στρατόπεδα, τα παιδιά εκπαιδεύονται με όπλα και λαμβάνουν θρησκευτική εκπαίδευση», αναφέρει η έκθεση. «Η ύπαρξη αυτών των στρατοπέδων φαίνεται να δείχνει ότι το ISIS παρέχει συστηματικά ένοπλη εκπαίδευση σε παιδιά. Στη συνέχεια, τα χρησιμοποιεί στον ενεργό αγώνα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών επίθεσης αυτοκτονίας».
Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν τα βίντεο ως «πολύ ανησυχητικά», καθώς δείχνουν την τάση του Isis να «μιμείται παραδοσιακούς θεσμούς με δικά του ‘δικαστήρια’ και ‘σχολεία’».

Συρία: Έκαναν χρήση χημικών οι τζιχαντιστές κατά αμάχων στο Κομπάνι;

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του BBC οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους κάνουν χρήση χημικών κατά πολιτών και Πεσμεργκά - Επιβεβαιώνεται η έρευνα τουMiddle-East Review of International Affairs για τη χρήση αερίου μουστάρδας

Προ εβδομάδων το περιοδικό Middle-East Review of International Affairs που ειδικεύεται σε θέματα της Μέσης Ανατολής, είχε δημοσιεύσει έρευνα από την οποία προέκυπτε πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν χρήση αερίου για να απωθήσουν τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά.
Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, είναι πιθανό οι άνδρες του ΙΚ να έκαναν χρήση αερίου μουστάρδας για να «απαντήσουν» στους Κούρδους στρατιώτες στη Συρία.


Τα αποτελέσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις του δημοσιογράφου του δικτύου BBC, Γκινέι Γιλντίζ, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter επισήμανε πως έχει πληροφορίες για χρήση χημικών από υψηλόβαθμο Κούρδο αξιωματούχο.
 

«Ένας υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος από το Κομπάνι, μου είπε ότι έπειτα από ύποπτες επιθέσεις με χημικά από το Ισλαμικό Κράτος, πολίτες έχασαν την όρασή τους, σταμάτησαν να αναπνέουν και έχασαν τις αισθήσεις τους», αναφέρει ο δημοσιογράφος.
Ο Γιλντίζ παρέθεσε και φωτογραφίες από το πρακτορείο ANHA, στις οποίες απεικονίζονται πολίτες που φέρουν εγκαύματα στο δέρμα.
 

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το συριακό πρακτορείο, σύμφωνα με πληροφορίες μελών της κουρδικής ομάδας ασφαλείας YPG, «δεν ακούστηκαν εκρήξεις το περασμένο βράδυ στο Κομπάνι, αλλά ήταν έντονη μία ιδιαίτερη οσμή στην περιοχή». Βέβαια, την ίδια στιγμή οι Κούρδοι εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη ρίψη χημικών, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα «δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αν πρόκειται για όπλα που χρησιμοποίησαν Τούρκοι ή μέλη του ΙΚ».
 

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιλντίζ προσθέτει ότι τα εγκαύματα στις φωτογραφίες παραπέμπουν σε χρήση χλωρίου.

Πάντως, οι λήψεις που είχαν δημοσιευθεί προ εβδομάδων απεικόνιζαν νεκρούς άνδρες Πεσμεργκά που είχαν διαφορετικές πληγές στο δέρμα τους και όπως είχε υποστηρίξει τότε το περιοδικό είναι πιθανό αυτές να οφείλονται σε χρήση αερίου μουστάρδας.

Άλλωστε, το σενάριο αυτό είχε υποστηρίξει  και ο Κούρδος υπουργός υγείας, Νισάν Αχμέντ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι στις σορούς τριών Κούρδων μαχητών δεν υπάρχουν τραύματα από σφαίρες, αλλά εγκαύματα και λευκά σημάδια που αφήνουν τα χημικά στο δέρμα
 

Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος απέκτησε πρόσβαση σε αποθήκες πυρομαχικών και χημικά όπλα της συριακής κυβέρνησης, αλλά και χημικά από τις εγκαταστάσεις του Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ.


http://www.protothema.gr/world/article/420792/suria-ekanan-hrisi-himikon-oi-tzihadistes-kata-amahon-sto-kobani/

Πόσο αναμενόμενη ήταν η επίθεση των τζιχαντιστών στον Καναδά

Τον Ιανουάριο του 2013, σκορπισμένα ανάμεσα στα συντρίμμια μετά από μία τρομοκρατική επίθεση σε εργοστάσιο φυσικού αερίου στην έρημο της Αλγερίας ήταν τα σώματα δύο ανδρών που είχαν φύγει από τις πατρίδες τους για να διεξάγουν αυτό που θεωρούσαν ιερό πόλεμο. Οι άνδρες ήταν φίλοι στο λύκειο του Οντάριο, στον Καναδά, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι το 2011, που θα τους μετέφερε στο Μαρόκο, στη Μαυριτανία, σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Μάλι και, τελικά, στον θάνατό τους στην έρημο της Αλγερίας.
Οι δυνάμεις που οδήγησαν τον Κρις Κατσιρούμπας και τον Αλί Μεντλέζ από την ήρεμη ζωή τους στον Καναδά στον «ιερό πόλεμο» έχουν γιγαντωθεί από τότε, τόσο στον Καναδά όσο και σε άλλες δυτικές χώρες. Τους τελευταίους μήνες, πάνω από 100 Καναδοί έχουν αναζητήσει συγκρούσεις στην ξενιτιά, από τη Σομαλία ως τη Συρία, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση. Η απειλή αρχικά έφτασε στο εσωτερικό του Καναδά τη Δευτέρα, όταν ένας άνθρωπος που εμπνεύστηκε από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές του εξωτερικού χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του για να ορμήσει επάνω σε έναν στρατιώτη στο Κεμπέκ και να τον σκοτώσει. Ο δράστης σκοτώθηκε αργότερα από την αστυνομία.
Την Τετάρτη, η Οτάβα, η πρωτεύουσα της χώρας, ήταν σε επιφυλακή, όταν ένας άντρας πυροβόλησε και σκότωσε έναν στρατιώτη σε ένα μνημείο πολέμου και στη συνέχεια εισέβαλε στο εθνικό Κοινοβούλιο. Ο ληστής, ο οποίος στη συνέχεια σκοτώθηκε, αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ένας νεαρός άνδρας ο οποίος είχε πρόσφατα ασπαστεί το Ισλάμ.
Ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος μίλησε στο έθνος από μια άγνωστη τοποθεσία την Τετάρτη το βράδυ, είπε ότι ενώ το κίνητρο πίσω από την επίθεση εκείνη την ημέρα ήταν υπό έρευνα, η πράξη είχε σαφώς ως στόχο να τρομοκρατήσει. Δήλωσε επίσης ότι η επίθεση ήταν μια «σκληρή υπενθύμιση» των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα. Όπως και άλλες δυτικές χώρες, ο Καναδάς αγωνίζεται τόσο για την κατανόηση του φαινομένου όσο και για τη διασφάλιση ότι οι εξτρεμιστές οι οποίοι επιστρέφουν στην πατρίδα δεν θα προκαλέσουν καμία ζημιά. Οι προσπάθειές τους έγιναν επείγουσες μετά από τις υπό αμερικανική ηγεσία αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο Χάρπερ υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος. Στις 8 Οκτωβρίου, οι βουλευτές του Καναδά ψήφισαν για να εγκρίνουν τη στρατιωτική συμμετοχή του έθνους στις επιθέσεις στο Ιράκ.
«Αν αφεθεί ανεξέλεγκτη, αυτή η τρομοκρατική οργάνωση θα γιγαντωθεί και μάλιστα γρήγορα,» είπε ο Χάρπερ όταν πέρασε το μέτρο. «Έχουν ήδη εκφράσει τις τοπικές και διεθνείς τρομοκρατικές προθέσεις τους και προσδιόρισαν τον Καναδά ως πιθανό στόχο». Ο Χάρπερ αναφερόταν σε σχόλια που έγιναν από τον Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, έναν εκπρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος προσπάθησε να συσπειρώσει τους μαχητές στον αγώνα της ομάδας του και προέτρεψε τους μουσουλμάνους να επιτεθούν ατομικά σε αμάχους. Ο Αντνάνι τους προέτρεψε να «σκοτώσουν κάθε άπιστο Αμερικανό ή Ευρωπαίο - κυρίως κάθε μοχθηρό και βρώμικο Γάλλο- ή Αυστραλό, ή Καναδό, ή οποιονδήποτε άλλο άπιστο από αυτόν τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των χωρών που συμμάχησαν κατά του Ισλαμικού Κράτους».
Η απειλή επίθεσης ενός «μοναχικού λύκου» είναι μια σημαντική ανησυχία για τις δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων και των καναδικών. «Η τρομοκρατία παραμένει η κύρια απειλή για την εθνική ασφάλεια του Καναδά» έγραψε ο Στίβεν Μπλέινι, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας και Ετοιμότητας Έκτακτης Ανάγκης, σε μια έκθεση τον Σεπτέμβριο σχετικά με την τρομοκρατική απειλή στη χώρα. «Από τις αρχές του 2014, η κυβέρνηση γνώριζε περισσότερα από 130 άτομα με διασυνδέσεις στον Καναδά που ήταν στο εξωτερικό και οι οποίοι ήταν ύποπτοι για τρομοκρατικές δραστηριότητες», αναφέρει η έκθεση.
Ενώ η ιδέα ότι τα άτομα που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα διαμονής τους για να πάρουν τα όπλα σε μια ξένη σύγκρουση δεν είναι νέα ή μοναδική στον Καναδά, η έκθεση διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που επιλέγουν να το πράξουν είχε κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες. Η έκθεση αναφέρει ότι οι Καναδοί είχαν εμπλακεί στην «εκπαίδευση, την άντληση κεφαλαίων, την προώθηση ριζοσπαστικών απόψεων και ακόμη και το σχεδιασμό τρομοκρατικής βίας». «Κάποιοι εξτρεμιστές ταξιδιώτες παραμένουν στο εξωτερικό» αναφέρει η έκθεση. «Άλλοι έχουν επιστρέψει στον Καναδά, ενώ άλλοι θεωρούνται νεκροί». Αναφέρει ότι τουλάχιστον 30 «άτομα με διασυνδέσεις στον Καναδά» ενεπλάκησαν σε τρομοκρατικές ενέργειες που σχετίζονται με την Συρία.
Ο Michel Coulombe, διευθυντής της καναδικής Υπηρεσίας Μυστικών Υπηρεσιών, είπε στους βουλευτές αυτό το μήνα ότι οι αρχές ερευνούν επίσης τις δραστηριότητες των 80 ανθρώπων που είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί, είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό και είχαν επιστρέψει στην πατρίδα τους. Είπε ότι η κυβέρνηση γνώριζε ποιοι είναι και που είναι αυτοί οι ιδιώτες. Αλλά και ο ίδιος συνέστησε ηρεμία, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια επικείμενη επίθεση. Σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα, ένας άνδρας στο Κεμπέκ μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε θανάσιμο όπλο, ορμώντας πάνω σε έναν αξιωματικό και τραυματίζοντας έναν στρατιώτη.Σύντομα προέκυψε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου, Martin Rouleau-Couture, παρακολουθούνταν από την αστυνομία, ενώ το διαβατήριό του είχε κατασχεθεί όταν προσπάθησε να πετάξει προς την Τουρκία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό κράτος. Ήταν ένας από τους 90 ανθρώπους που παρακολουθούνται ως μέρος των 63 ερευνών της εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με τον Bob Paulson, τον επίτροπο της Royal Canadian Mounted Police.