Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

H κλιματική αλλαγή δημιουργεί τζιχαντιστές, λέει ο Ολάντ

Η πιο ενδιαφέρουσα διασταύρωση που έγινε ποτέ. Εκεί όπου ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» συναντά την κλιματική αλλαγή... 

Η δημοσιότητα γύρω από την ISIS / ISIL πήρε μεγάλες διαστάσεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, με τους τζιχαντιστές να προβαίνουν σε μια σειρά από αποκεφαλισμούς, με κάποιους να διαδίδουν ότι κάποια βίντεο είναι ψεύτικα. Πραγματικά ή ψεύτικα, τα βίντεο των αποκεφαλισμών έχουν χρησιμοποιηθεί ως ένα ισχυρό εφαλτήριο δημοσίων σχέσεων για την αγορά «φρέσκων ​​αεροπορικών επιδρομών» στο Ιράκ και τη Συρία.

Στην φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2014 που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε τη δολοφονία στην Αλγερία ενός Γάλλου ομήρου, του HerveGourdel, από τρομοκράτες που ισχυρίζονται ότι είναι μέρος του Ισλαμικού Κράτους και που έχουν εγκαταλείψει την Αλ Κάιντα. Το μήνυμά τους στη Γαλλία μέσω του Διαδικτύου είχε τίτλο «μήνυμα αίματος για τη γαλλική κυβέρνηση».

Το κλιματικό widget είναι μια ισχυρή πολιτική συσκευή, και όταν είναι στα χέρια των πολιτικών (με τις τηλεοπτικές κάμερες να καταγράφουν), μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει την οποιαδήποτε κρίση με την κλιματική αλλαγή ή την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Κλιματικοί πρόσφυγες!
Στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, ο Ολάντ επίμονα υποστήριξε, ακόμη και με πάθος υποστήριξε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει οδηγήσει εκατομμύρια άτομα από την μέχρι τώρα σταθερή ζωή τους, στο να γίνουν πιο δεκτικοί στην ισλαμική τρομοκρατία. Ο Hollande εντοπίζει μια άμεση σχέση μεταξύ της υπερθέρμανσης του πλανήτη (που σήμερα ονομάζεται «κλιματική αλλαγή») και της τρομοκρατίας. Ζήτησε από τους ακροατές του στα Ηνωμένα Έθνη να κάνουν την Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού το Δεκέμβριο του 2015 για το Κλίμα μια μεγάλη επιτυχία με δεσμευτικές αποφάσεις για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου από τον άνθρωπο. Μια διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι είπατε; Ένα πράγμα είναι σίγουρο, θα υπάρξουν πολλά κοκτέιλ, δεξιώσεις και συνολικά, θα είναι ένα ακόμα λαμπρό μπλα μπλα σόου, αλλά μην περιμένετε τίποτα χρήσιμο να έρθει πραγματικά από την εν λόγω συνεδρίαση.

Κλιματικός εγκληματίας! Ο Hollande φτάνει στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο Κορυφήςτων Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα μέσω ιδιωτικού Boeing και εν συνεχεία τον παραλαμβάνει ένα king-size SUV.
Ο Hollande προτιμά να λέει στον κόσμο ότι οι «κλιματικοί πρόσφυγες» καταφεύγουν στις τάξεις της ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων και δικτύων, παρά για τα σοβαρά μέτρα που πρέπει να παρθούν για να μειωθεί η χρηματοδότησή τους, που προφανώς θα πρέπει να περιλαμβάνει ή να ξεκινάει από το "παράνομο εμπόριο πετρελαίου" της Ανατολικής Συρίας, βόρεια του Ιράκ και του Κουρδιστάν και της Τουρκίας.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ - Όλο το άρθρο στο 21stcenturywire.com

ΗΠΑ: Εμμονή των καναλιών με τους ομοφυλόφιλους στις τηλεοπτικές σειρές

 
Πρώτα ήταν η ‘Laverne Cox’, (γεννημένος ως Roderick Leverne Cox), το τρανσέξουαλ αστέρι της σειράς της Netflix Orange Is theNew Black”, που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Timeμε τον τίτλο "The Transgender Tipping Point". Τώρα, η Amazonανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε αυτή την διαστροφή με μια νέα σειρά που έκανε πρεμιέρα στις 26 Σεπτεμβρίου και ονομάζεται “Transparent” – και με τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης να βοηθούν όσο μπορούν να περάσει το μήνυμα όσο γίνεται πιο πολύ.

Σύμφωνα με την περιγραφή της σειράς της Amazon, «το παρελθόν και το μέλλον μιας οικογένειας στο LA ξετυλίγεται όταν μια δραματική παραδοχή προκαλεί τα μυστικά του καθενός να βγουν έξω». Πρωταγωνιστούν οιJeffrey Tambor, Judith Light, Amy Landecker, Jay Duplass και Gaby Hoffman...

Στην σειρά, ο Tambor υποδύεται έναν τρανσέξουαλ που μεγαλώνει τα παιδιά του. Αποκαλεί τον εαυτό του Maura Pfefferman, και έτσι το δράμα αρχίζει. Πίσω από το «φοβερό» σενάριο βρίσκεται η JillSoloway, η οποία έχει προσωπική εμπειρία. Ο μπαμπάς της, γιατρός Dr. Harry J. Soloway, από το 2011, είναι τρανσέξουαλ.

(Η σεναριογράφος Soloway δηλώνει φεμινίστρια και είναι εβραϊκής καταγωγής. Έχει συγκροτήσει μάλιστα, μια ομάδα για να «προσελκύσει νέους Εβραίους που έχουν απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές μορφές της ιουδαϊκής θρησκευτικής ζωής». Ο πρωταγωνιστήςTambor (φωτο), είναι και αυτός εβραϊκής καταγωγής και ολίγον Σαηεντολόγος. Εβραϊκή καταγωγή έχει και η AmyLandecker και η Judith Light).

Η Liberty Voice θεωρεί ότι  «η σειρά της Amazon μπορεί να είναι ένα Κίνημα για τα Πολιτικά Δικαιώματα». Αλλά δεν είναι μόνο φιλο-ομοφυλοφιλικά sites που εξυμνούν τη νέα σειρά. Ταmainstream media έχουν μπει και αυτά στο χορό. Έτσι, το NPRαναφέρει ότι "Στο Transparent, τα θέματα των τρανσέξουαλ γίνονται μια οικογενειακή υπόθεση, ενώ και το NBC φάνηκε να υποχωρεί από κάποιες αντιρρήσεις και πλέον να στηρίζει την σειρά.

Η παρουσιάστρια μάλιστα του NBC Today showTamron Hall, φάνηκε «γοητευμένη» από την ιδέα: «Είναι απίστευτη τηλεοπτική σειρά! Είναι στοχαστική.  Είναι ελκυστική Είναι εκπληκτική. Συγχαρητήρια....!»

Γιατί τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης εκδηλώνουν τέτοια εμμονή με τους τρανσέξουαλ; Και δεν είναι μόνο οι τρανσέξουαλ. Υπάρχουν 19 νέες σειρές που με χαρακτήρες από όλη την «γκάμα» της ομοφυλοφιλικής (LGBTIQ) κοινότητας.

Είναι γεγονός ότι με αυτά που προβάλλονται στην σύγχρονη εποχή των μέσων ενημέρωσης, γίνεται προσπάθεια, όχι να μην υπάρχουν «αποκλεισμοί» (αυτών των ατόμων), αλλά έχουμε περάσει επίσημα πλέον, τη γραμμή των «μη αποκλεισμών» και βρισκόμαστε στο «απαιτείται να το εγκρίνετε, θέλετε δεν θέλετε».

Είναι δεδομένο ότι η αναλογία των εκπομπών με τα άτομα τηςLGBTIQ κοινότητας είναι ασύμμετρη, καθώς δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό πληθυσμό των LGBTIQ στην Αμερική. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2011 από το WilliamsInstitute Review, λιγότερο από το 4 τοις εκατό των Αμερικανών ενηλίκων αυτοπροσδιορίζεται ως μέρος της LGBT κοινότητας, αλλά 19 από τις σειρές στην TV απεικονίζουν τέτοιους χαρακτήρες που τους.

Και βέβαια, αυτοί οι χαρακτήρες απεικονίζονται συνήθως αστείοι, χαριτωμένοι και συμπαθητικοί. Την ίδια ώρα οι χριστιανοίχαρακτήρες των τηλεοπτικών σειρών συνήθως απεικονίζονται ως κάτι σπαστικοί που όλο επικρίνουν και τους στέλνουν όλους στην κόλαση.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Έξω από τη Βαγδάτη η Isis

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Αρωγής και Συμφιλίωσης στη Μέση Ανατολή, η Isis πλησίαζε την ιρακινή πρωτεύουσα τη Δευτέρα το πρωί, ενώ πληροφορίες θέλουν μαχητές της αλ-Κάιντα να ενισχύουν τις τάξεις της στην Συρία. «Το Ισλαμικό Κράτος απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την είσοδο της Βαγδάτης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος. «Είπαν ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να συμβεί και τώρα έχει σχεδόν συμβεί. Ο Ομπάμα λέει ότι υπερεκτίμησε το τι θα μπορούσε να κάνει ο ιρακινός στρατός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μείνει κάποιος εδώ για πολύ λίγο, για να καταλάβει ότι μπορεί να κάνει ελάχιστα».
Οι μαχητές του Isis μάχονται επίσης τις κυβερνητικές δυνάμεις για τη στρατηγικής σημασίας πόλη Φαλούτζα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, οι μάχες είχαν ηρεμήσει από το απόγευμα της Δευτέρας και οι ιρακινές δυνάμεις κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν ομάδα τζιχαντιστών σε απόσταση 40 χλμ από την πρωτεύουσα.
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είναι οι αναφορές για τη δημιουργία μιας νέας συμμαχίας μεταξύ δυνάμεων του Isis στη Συρία και της Τζαμπχάτ αλ-Νούσρα. Η ομάδα είναι το συριακό παρακλάδι της Αλ-Κάιντα και έχει πολεμήσει κατά του καθεστώτος Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο. Παρά τους μήνες συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεών της και του Ισλαμικού Κράτους, οι δύο ομάδες φαίνεται ότι σχηματίζουν μια χαλαρή συμμαχία σε τμήματα της χώρας για την αντιμετώπιση των επιθέσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Ο επίσημος εκπρόσωπος της Αλ-Νούσρα, Αμπού Φιράς αλ-Σούρι, απείλησε με αντίποινα το περασμένο Σάββατο. «Αυτά τα έθνη έχουν διαπράξει μία φρικτή πράξη που πρόκειται να τα βάλει στη λίστα των στόχων των τζιχαντιστών σε όλο τον κόσμο», είπε. «Αυτός δεν είναι ένας πόλεμος εναντίον της αλ-Νούσρα, αλλά ένας πόλεμος εναντίον του Ισλάμ».
Σύμφωνα με τον Guardian, οι ηγέτες των δύο ομάδων πραγματοποιούν συναντήσεις και σχεδιάζουν τον πόλεμο μαζί, παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποια επίσημη συμμαχία. Υπάρχουν αναφορές για αυξανόμενες αποστασίες από άλλες ισλαμικές ομάδες προς την Isis, η οποία θεωρείται ως καλύτερη οργανωμένη και εξοπλισμένη για τη δημιουργία ενός «ισλαμικού κράτους» που θα περιλαμβάνει το Ιράκ και τη Συρία. Φαίνεται πως μια υπόσχεση πίστης δόθηκε από την αλ-Νούσρα τον Ιούνιο στην πόλη Αλ-Μπουκαμάλ κοντά στα ιρακινά σύνορα, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η αναφορά φαίνεται να επιβεβαιώνεται στο Twitter από μια φωτογραφία που δείχνει έναν Αιγύπτιο διοικητή της αλ-Νούσρα να κάνει χειραψία με έναν ηγέτη τσετσενικής καταγωγής της Isis.
Παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες έχουν τις ρίζες τους στην αλ-Κάιντα, υπήρξαν αντίπαλοι απ’ όταν η Isis άρχισε να συμμετέχει στον συριακό εμφύλιο και έχουν εμπλακεί σε αιματηρές μάχες, σκοτώνοντας περισσότερους από 3.000 μαχητές και από τις δύο πλευρές. Η συγχώνευση είχε προαναγγελθεί από τον ηγέτη της Isis Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι το 2013, όταν η Isis ήταν γνωστή ως Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, αλλά η συμμαχία αυτή απορρίφθηκε από την αλ-Νούσρα και από τον ηγέτη της Αλ-Κάιντα, αλ-Ζαουάχρι.
Όμως, η διεθνής απάντηση στην αιματηρή επέλαση της Isis και οι αποκεφαλισμοί των βρετανών και αμερικανών ομήρων, ωθεί τις ομάδες προς μια συμμαχία. Μια πηγή της αλ-Νούσρα δήλωσε στο Reuters: «Υπάρχουν σκληροπυρηνικές φωνές μέσα στην ομάδα που πιέζουν για τη συμφιλίωση με το Ισλαμικό Κράτος». Μια επίσημη συμμαχία πιστεύεται ότι είναι δυνατή μόνο υπό τις διαταγές του ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι.
Μια συμφωνία μεταξύ των μαχητικών ομάδων θα ενισχύσει την ισλαμιστική βία στη Συρία, ενώ οι αεροπορικές επιδρομές πλήττουν τις πηγές χρηματοδότησης της Isis και επιβραδύνουν τα σχέδιά της. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δηλώσει την αλ-Νούσρα ως στόχο, αλλά αεροπλάνα επιτέθηκαν σε μια νέα ομάδα που ονομάζεται Χορασάν και ορισμένοι αναλυτές υποψιάζονται ότι είναι μέρος της αλ-Νούσρα. Οι δύο ομάδες είναι γνωστό ότι συνεργάζονται και η Χορασάν πιστεύεται ότι αποτελείται από βετεράνους μαχητές της Αλ Κάιντα με εμπειρία μάχης κυρίως στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Νέο ρατσιστικό κρούσμα στην Γαλλία: Άραβας σερβιτόρος αρνήθηκε να σερβίρει σε ηλικιωμένη, επειδή φορούσε μπλούζα με τον χάρτη της Γαλλίας! (video)


Ο σερβιτόρος μιας πιτσαρίας στη Νίκαια της Γαλλίας, αρνήθηκε να εξυπηρετήσει μια ηλικιωμένη πελάτισσα και στη συνέχεια στην έδιωξε βίαια, επειδή φορούσε ένα T-shirt που έδειχνε το χάρτη της Γαλλίας με τα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας, μπλε, λευκό και κόκκινο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν κάποιος σερβιτόρος φέρονταν το ίδιο σε κάποια μαύρη αφρικάνα ή μουσουλμάνα ή αλλοδαπή πελάτισσα, τα media θα είχαν σημάνει συναγερμό και θα μετέδιδαν την είδηση εν ριπή οφθαλμού, με επώνυμους και ανώνυμους να οδύρονται για το άνοδο του «ρατσισμού» και «αντιρατσιστικές» οργανώσεις να ζητούν το κλείσιμο του «ρατσιστικού» καταστήματος και την παραδειγματική τιμωρία του σερβιτόρου και του ιδιοκτήτη. Τώρα όμως, ως συνήθως, η είδηση θάφτηκε. Ως αντίδραση στην υποκρισία των "ευαίσθητων" και στην συνομωσία της σιωπής, ο αυξανόμενος αντι λευκός ρατσισμός πρέπει να γίνει γνωστός.

Τα γεγονότα:


Μια ηλικιωμένη κυρία κάθεται στην Pizzeria “Les Arcades” και προσπαθεί να παραγγείλει. Ένας από τους σερβιτόρους, βλέποντας το T-shirt της πελάτισσας, της λέει, «δεν θα σε εξυπηρετήσω γιατί είμαι υπέρ των Αράβων», στη συνέχεια, την διατάζει να φύγει. Η ηλικιωμένη κυρία έφυγε αναστατωμένη και όταν λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε για να στεκάρει τα στοιχεία του εστιατορίου, ο ίδιος ο σερβιτόρος της πέταξε νερό στη πλάτη!


Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας αρνήθηκε ότι έγιναν έτσι τα πράγματα, χαρακτήρισε την ηλικιωμένη οπαδό του Εθνικού Μετώπου και έκανε παράπονα ότι από τότε που έγινε γνωστό το περιστατικό, έχει γίνει στόχος απειλών και για αυτό θα καταθέσει μήνυση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

«Δεν έχει να κάνει τίποτα με το Ισλάμ»

 
Στην συζήτηση που έγινε χθες, στη Βουλή των Κοινοτήτων, για το αν η Βρετανία θα  συμμετάσχει στη στρατιωτική δράση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), το πιο συγκλονιστικό πράγμα ήταν ότι σχεδόν όλοι όσοι μίλησαν επέμειναν ότι η ISIS «δεν έχει να κάνει τίποτα με το Ισλάμ». Το επαναλάμβαναν συνεχώς, σαν να μουρμούριζαν το μάντρα κάποιαςnew age σέκτας. Αν και στην πραγματικότητα πρόκειται όντως για σέκτα. Την σέκτα της «ισότητας», βασικού πυλώνα του σαθρού οικοδομήματος της πολυπολιτισμικότητας, το οποίο με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρατήσει η ελίτ, την ώρα που τα αντι-μεταναστευτικά κόμματα ενισχύονται συνεχώς.

Υπήρχαν δύο με τρεις Βρετανοί βουλευτές στην συζήτηση, που έδιναν την εντύπωση ότι γνώριζαν καλύτερα, για το Ισλάμ. Είναι ένα από τα περίεργα φαινόμενα της εποχής μας. Άτομα που έχουν ελάχιστη ή καθόλου ουσιαστική γνώση για μια θρησκεία, να δίνουν μαθήματα στους άλλους που την γνωρίζουν μια ζωή. Πως αυτοί, μη μουσουλμάνοι, επιμένουν ότι το ισλαμικό κράτος «δεν έχει τίποτα να κάνει με το Ισλάμ»; Τέτοιες δηλώσεις δεν φαίνεται να προκύπτουν ύστερα από κάποια ειδική μελέτη της θεωρίας ή της ιστορίας του Ισλάμ, αλλά οι ίδιοι παρουσιάζονται ως "ειδικοί" στην ισλαμική θεολογία.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Ομπάμα τις προάλλες, όταν εξηγούσε το σχέδιό του για το πώς θα διαλύσει την ISIS (ISIL, όπως την είπε), είπε και αυτός ως «ειδήμων», με ύφος σοβαρό: «Τώρα ας κάνουμε σαφή δύο πράγματα: η ISIL δεν είναι ισλαμική. Καμία θρησκεία δεν ανέχεται τη δολοφονία των αθώων, και η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων της ISIL είναι μουσουλμάνοι. ... η ISIL είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, απλά και καθαρά».

Όσο για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου James Foleyδήλωσε πάλι: «Η ISIL δεν μιλάει εκ μέρους καμίας θρησκείας ... και καμία πίστη δεν διδάσκει τους ανθρώπους να σφάζουν αθώους. Κανένας δίκαιος Θεός δεν θα υποστηρίξει αυτό που έκαναν χθες και αυτά που κάνουν κάθε μέρα».

Αλλά επειδή είμαστε «αδαείς», θα πρέπει να κάνουμε το εξής ερώτημα στους "ειδικούς": αν η ISIS «δεν έχει να κάνει τίποτα με το Ισλάμ», τότε είμαστε μπροστά σε ένα «τυχαίο» κακό; Και για αυτό το κακό είναι υπεύθυνοι κάποιοι «τρελοί» που εκμεταλλεύονται την θρησκεία, η οποία δεν φταίει. Και αν το κακό είναι «τυχαίο», γιατί άραγε δεν βλέπουμε «τρελούς» Βουδιστές, Ινδουιστές, Σιχ ή Χριστιανούς, να μπαίνουν στον πειρασμό να κόψουν και αυτοί τα κεφάλια των ανθρώπων; Γιατί δεν βλέπουμε μια βουδιστική, ινδουιστική, σιχ ή χριστιανική BokoHaram ή κάτι αντίστοιχο της ISIS;

Την ίδια στιγμή, η ίδια η ISIS έχει δηλώσει δημοσίως ότι το «νέο χαλιφάτο» έχει συσταθεί «για το σκοπό να αναγκαστούν οι άνθρωποι να κάνουν ό, τι απαιτεί από αυτούς η σαρία (νόμος του Αλλάχ)». Αλλά οι δυτικοί «ειδήμονες» ούτε να ακούν τέτοιες κουβέντες.  

[Το ότι ΜΟΝΟ μέσα στο 2014 έχουν γίνει πάνω από 1850 τρομοκρατικές ενέργειες από μουσουλμάνους, ενώ συνολικά, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο, 23.920 τρομοκρατικές ενέργειες από πιστούς του Ισλάμ, προφανώς θα είναι "τυχαίο". Ούτε αυτό θα «έχει να κάνει τίποτα με το Ισλάμ»].

«Και τελικά, αν η ISIS δεν είναι ισλαμική, τότε ούτε η Ιερά Εξέταση ήταν καθολική», όπως γράφει σε άρθρο του ο άθεος Jerry Coyne.

Βεβαίως η στάση όλων αυτών των πολύ προσεκτικών «ειδημόνων» αλλάζει ραγδαία, όταν εμφανισθεί κάποιος.. Μπρέιβικ. Εκεί, το κακό δεν είναι «τυχαίο», δεν φταίει ένας «τρελός», ένας μεμονωμένος, ή κάποια ομάδα που τα έχει λίγο «παρερμηνεύσει» τα πράγματα, αλλά γίνεται συστηματική προσπάθεια να συνδεθεί η εγκληματική ή τρομοκρατική πράξη ενός ανθρώπου ή μιας ομάδας, με ολόκληρο τον «χώρο», που μπορεί να είναι γενικά οι «νεοναζί» ή γενικότερα οι «(λευκοί) ρατσιστές» ή ακόμα πιο γενικότερα οι «εθνικιστές». Και από εκεί και πέρα ξεκινά να δουλεύει ασταμάτητα η μηχανή της προπαγάνδας, προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι η μόνη λύση για «να σωθεί η κοινωνία» από τον εθνικισμό "που γεννά εγκληματίες", είναι ο «αντιρατσισμός», τουτέστιν η φίμωση και η καταστολή με κάθε τρόπο, όσων αντιτίθενται στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, μέσα στις οποίες βέβαια, (και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) καιροφυλακτούν οι επόμενοι κεφαλοκόφτες!!

 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Γερμανία θέλουν να αποποινικοποιήσουν την αιμομιξία μεταξύ αδελφών



Η αιμομιξία μεταξύ αδελφών πρέπει να αποποινικοποιηθεί προτείνει το Συμβούλιο Ηθικής της Γερμανίας, θεωρώντας ότι οποιαδήποτε απαγόρευση από το κράτος αποτελεί παρέμβαση στον σεξουαλικό αυτοκαθορισμό του ατόμου. Το συμβούλιο έκρινε ότι η ποινικοποίηση δεν είναι απαραίτητη, προκειμένου να συνεχίσουν οι αιμομικτικές σχέσεις να αποτελούν ισχυρό ταμπού.
Η υπόθεση έφθασε στο Συμβούλιο Ηθικής μετά τις πολυετείς προσπάθειες του Patrick S, ο οποίος μεγάλωσε με θετούς γονείς και στα 24 γνώρισε μία 16χρονη κοπέλα που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ετεροθαλής αδελφή του. Το ζευγάρι έκανε τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο παρουσιάζουν κάποια μορφή αναπηρίας. Ο Patrick S δέχθηκε τριετή ποινή φυλάκισης το 2008, ενώ οι προσφυγές του σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέβησαν άκαρπες. Το ζευγάρι αναγκάστηκε να ζήσει χωριστά, καθώς η δικαιοσύνη έκρινε ότι η σχέση τους μπορεί να βλάψει τα παιδιά τους.
Η αιμομιξία μεταξύ αδελφών φαίνεται ότι είναι πολύ σπάνια στις δυτικές κοινωνίες και έχει ποινικοποιηθεί – με εξαίρεση τη Γαλλία, η οποία κατάργησε τη σχετική νομοθεσία από την εποχή του Ναπολέοντα. Παρόλα αυτά, περίπου το 2% των Γερμανών είχαν «αιμομικτικές εμπειρίες» σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Max Planck. «Η πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου θεωρεί ότι δεν είναι αρμόζον για την ποινική δικαιοσύνη να διατηρεί ένα κοινωνικό ταμπού» αναφέρει ανακοίνωση του Γερμανικού Συμβουλίου Ηθικής. Υποστήριξε επίσης ότι το ενδεχόμενο γέννησης παιδιών με προβλήματα δεν έχει οδηγήσει σε απαγόρευση των σχέσεων μεταξύ άλλων κατηγοριών ατόμων.
Η κυβέρνηση Μέρκελ πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει τις προτροπές του Συμβουλίου.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Άντρας έκοψε το κεφάλι γυναίκας στην Οκλαχόμα

oklahoma

Μετά από καβγά σε χώρο εργασίας, άντρας αποκεφάλισε γυναίκα συνάδελφό του, μέσα σε μονάδα επεξεργασίας τροφής στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο βασικός ύποπτος είναι ο 30χρονος Άλτον Αλεξάντερ Νόλεν, ο οποίος δέχθηκε στη συνέχεια τις σφαίρες των αστυνομικών. Ο φερόμενος ως δράστης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και αναμένεται να επιζήσει.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο Sky News, το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μουρ, σε μονάδα της εταιρείας «Vaughan Foods», 10 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης της Οκλαχόμα.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN Ο άνδρας, αποκεφάλισε τη συνάδελφό του μετά από καυγά που είχαν στον χώρο εργασίας, ενώ προσπάθησε να σκοτώσει και μία ακόμη γυναίκα.

Πάντως, οι αρχές των ΗΠΑ επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για συσχέτιση του περιστατικού με κάποιο είδος τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με μάρτυρες από τον χώρο εργασίας του, ο ύποπτος προσπαθούσε να πείσει τους συναδέλφους του να ασπαστούν το Ισλάμ, κάτι που εξετάζεται από τις αρχές.

http://news.makedonias.gr/apokefalismos-stis-ipa-antras-ekopse-to-kefali-ginekas-stin-oklachoma/

Το Ισλαμικό Κράτος και η ολιγωρία της Δύσης

Τελικώς, θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ευκολόπιστος ή αφελής για να δεχτεί ότι μια ομάδα εκτελεστών και δολοφόνων, που δρα στο όνομα του... Αλλάχ, που διαπράττει γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον των Ασσυρίων, των Γεζιντί και όλων όσοι αντιτίθενται στα σχέδιά τους για εγκαθίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, και που θέτει σε κίνδυνο τον διαμελισμό τουλάχιστον δύο κρατών, απλά ξέφυγε από τον σχεδιασμό εκείνων που προγραμμάτισαν την επέμβαση στην περιοχή.

Επίσης, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αδαής κάποιος που βλέπει εδώ και δύο χρόνια τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ Τουρκία να υποδέχεται στα αεροδρόμιά της χωρίς κανένα εμπόδιο και να φιλοξενεί σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων τους τζιχαντιστές όλου του κόσμου, οι οποίοι στη συνέχεια, με συνοδεία των... αρμόδιων Αρχών, περνούσαν και συνεχίζουν να περνούν στο έδαφος της Συρίας, όπου εξοπλίζονται με οπλισμό που πέρασε εκεί από το τουρκικό έδαφος, εκπαιδεύονται για λίγες μέρες και στη συνέχεια εντάσσονται στις τάξεις των πολεμιστών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, για να μην αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά γίνονται υπό την εποπτεία και την έγκριση της Ουάσινγκτον και της Δύσης.
Φυσικά, με βάση τα παραπάνω και με βάση τους αποκεφαλισμούς υπηκόων των ΗΠΑ και άλλων χωρών της Δύσης από τους πολεμιστές του... Αλλάχ αλλά και τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους προς τη Δύση, προκύπτει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.

Γιατί να δημιουργήσει ή να αφήσει να δημιουργηθεί ένα τέτοιας φύσης πρόβλημα η Δύση, ένα πρόβλημα που διαταράσσει την όποια σταθερότητα και την ασφάλεια σε μια ευρύτατη περιοχή μεταξύ Μεσοποταμίας και Μέσης Ανατολής, ενώ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης ακόμα και των ίδιων των ΗΠΑ;
Την απάντηση μπορεί να αναζητήσει κανείς στους βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες στην επικράτεια του Ιράκ και μόλις πριν από λίγες ημέρες στην επικράτεια της Συρίας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ή της Γ.Σ. του ΟΗΕ, όπως έγινε στην περίπτωση της Καταιγίδας της Ερήμου το 1991.

Η επέμβαση στο Ιράκ το 2003 έγινε με την ψευδή επίκληση των «χημικών» του Σαντάμ, τώρα η εκ νέου επέμβαση γίνεται με την επίκληση του υπαρκτού κινδύνου που συνιστά το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εξηγήσαμε παραπάνω πώς δημιουργήθηκε.
Η επέμβαση στη Συρία απετράπη ύστερα από σθεναρή αντίσταση και από το βέτο που έθεσαν αλλεπάλληλες φορές η Ρωσία και η Κίνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ τώρα τη βλέπουμε στις οθόνες των τηλεοράσεων, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική άδεια του ΟΗΕ, με την επίκληση και πάλι του κινδύνου που όντως συνιστά το Ισλαμικό Κράτος, που είναι εξοπλισμένο και με υπερσύγχρονα αμερικανικά όπλα, τα οποία έπεσαν στα χέρια των τζιχαντιστών λόγω της ολιγωρίας (;) που έδειξαν οι αμερικανικές υπηρεσίες, που τα παρέδωσαν στον ιρακινό στρατό, ο οποίος στην ουσία τα παρέδωσε στους τζιχαντιστές στη Μοσούλη και αλλού.

Επίσης, ένα θέμα που προξενεί εντύπωση και προβληματισμό είναι το γεγονός ότι την ίδια στιγμή η Δύση και μερικές αραβικές χώρες που συντάσσονται με αυτήν σε μια σειρά από ζητήματα, με κορυφαίο το θέμα της μεταφοράς φυσικού αερίου στις αγορές της Ευρώπης, νομιμοποιούν τον εγχείρημα των τζιχαντιστών, αναφερόμενοι συνεχώς σε Ισλαμικό Κράτος, λες και το έχουν ήδη νομιμοποιήσει.

Η κατάσταση στη Μεσοποταμία είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού, εκτός των άλλων, βρίσκεται σε εξέλιξη η γενοκτονία που επιχειρούν οι τζιχαντιστές στα εδάφη που ελέγχουν, αφού είτε εκτελούν, αποκεφαλίζουν και σταυρώνουν είτε εκτοπίζουν από τα προαιώνια εδάφη τους τούς πιο παλιούς λαούς της περιοχής, που είναι οι Ασσύριοι, Κούρδοι Γεζιντί και μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί ελληνορθόδοξοι Αραβες.
Κατά την άποψή μας οι από αέρος βομβαρδισμοί όχι μόνο δεν θα λύσουν, αλλά θα παγιώσουν το πρόβλημα, βάζοντας στην ουσία τα θεμέλια ενός κράτους που θα κατοικείται από Αραβες σουνίτες, το οποίο θα είναι σχεδόν απολύτως εξαρτημένο και ελεγχόμενο, αφού θα στερείται βασικών παραγωγικών δομών και δεν θα έχει διέξοδο στη θάλασσα.
Ομως ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της κατάστασης και πώς θα επηρεαστούν τα σύνορα αλλά και οι ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή θα το εξετάσουμε στο άρθρο μας της Κυριακής.
Ες Κυριακήν τα σπουδαία λοιπόν.


Σάββας Καλεντερίδης

http://www.dimokratianews.gr/content/28427/

Παγκοσμιοποιείται ο πόλεμος των τζιχαντιστών - Φόβος σε όλο τον πλανήτη

Παγκοσμιοποιείται ο πόλεμος των τζιχαντιστών - Φόβος σε όλο τον πλανήτη

Συνελήφθη στο Βέλγιο τζιχαντιστής που έφυγε από την Αθήνα - Στη Νέα Υόρκη ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό - Τζιχαντιστές στις Φιλιππίνες απειλούν να αποκεφαλίσουν ηλικιωμένο Γερμανό όμηρο

Τον φόβο σε όλο τον πλανήτη έχουν σκορπίσει οι τζιχαντιστές, καθώς βρίσκονται παντού και η εν δυνάμει απειλή αφορά πολλές χώρες.

Χθες συνελήφθη στο αεροδρόμιο Charleroi στο νότιο Βέλγιο, ένας 24χρονος Σύριος φοιτητής Φιλοσοφικής καθώς κρίθηκε ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές. Ο νεαρός ο οποίος είχε ξεκινήσει από την Αθήνα, πέρασε τη νύχτα στο Βέλγιο κι πήγε να επιβιβαστεί σε πτήση προς το Όσλο. Όμως οι τελωνειακοί, κατάλαβαν ότι το διαβατήριό του ήταν πλαστό και του πέρασαν χειροπέδες. Ο 24χρονος είναι υπό κράτηση ενώ αρνείται ότι είναι τζιχαντιστής. Ο δικηγόρος του είπε πως απλά ήθελε να ξεφύγει από τον πόλεμο που γίνεται στη χώρα του.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Γουίλιαμ Μπράτον ανέφερε την Πέμπτη ότι οι αρχές ασφαλείας της αμερικανικής μεγαλούπολης ενίσχυσαν την αστυνομική παρουσία στους σταθμούς του μετρό στις υπόγειες διαβάσεις αλλά και στους δρόμους της πόλης, μετά την προειδοποίηση του ιρακινού πρωθυπουργού για μια δυνητική απειλή κατά του συστήματος μαζικών μετακινήσεων της Νέας Υόρκης από ισλαμιστές μαχητές.

Παραταύτα τόσο ο Μπράτον όσο και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους νεοϋορκέζους ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη και αξιόπιστη απειλή για το σύστημα του μετρό αλλά και για την αμερικανική μεγαλούπολη γενικότερα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι νεοϋορκέζοι είναι ασφαλείς» είπε ο ντε Μπλάσιο μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε σταθμό του μετρό στο Μανχάταν.

Χθες ο Ιρακινός πρωθυπουργός αποκάλυψε πως οι τρομοκράτες σχεδίαζαν επίθεση σε Γαλλία και ΗΠΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις του Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι που επικαλείται πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό του Παρισιού και στο μετρό πόλεων της Αμερικής, χωρίς να διευκρινίζει ποιες. Ο αλ-Αμπάντι ερωτηθείς αν η επίθεση αποτράπηκε απάντησε «όχι», αφήνοντας να εννοηθεί πως η απειλή εξακολουθεί να υπάρχει και συμπλήρωσε πως οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Στα χέρια ισλαμιστών δύο Γερμανοί όμηροι στις Φιλιππίνες

To Βερολίνο «δεν θα αλλάξει την πολιτική του στο Ιράκ και τη Συρία» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, μετά τις πληροφορίες ότι ισλαμιστές μαχητές απειλούν την ζωή Γερμανού πολίτη, ο οποίος κρατείται όμηρος στις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, οι αρχές της Γερμανίας έχουν δει την αναφορά του αμερικανικού κέντρου παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, σύμφωνα με το οποίο ισλαμιστές μαχητές από τις Φιλιππίνες έχουν απαγάγει δύο Γερμανούς και απειλούν ότι θα σκοτώσουν τον έναν εκ των δύο, ενώ τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ ένα δίκτυο αντιμετώπισης της κρίσης, «με στόχο να επιτευχθεί η απελευθέρωσή»..

Το SITE δημοσίευσε την Τρίτη μία φωτογραφία, που αποδίδεται στην ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ των Φιλιππίνων, όπου ένας μαχητής με καλυμμένο το πρόσωπό του, ο οποίος κρατά μία μαχαίρα, βρίσκεται δίπλα σε ένα λευκό άνδρα με γκρίζα μαλλιά.



Σύμφωνα με την αμερικανική ανεξάρτητη οργάνωση παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων, οι Φιλιππινέζοι μαχητές απαιτούν λύτρα ύψους 4,37 εκατομμυρίων ευρώ (250 εκατομμύρια πέσο Φιλιππίνων) και τον τερματισμό της γερμανικής στήριξης στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι διεξάγονται στο Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ισλαμιστές μαχητές απειλούν ότι θα σκοτώσουν έναν από τους δύο Γερμανούς ομήρους εάν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους σε διάστημα 15 ημερών.

 http://www.protothema.gr/world/article/413332/nea-uorki-enishuodai-ta-metra-asfaleias-sto-metro-upo-to-fovo-ton-tzihadiston-/

ΓΑΛΛΙΑ: Τρόμος στα νοσοκομεία από τους αλλοδαπούς, άγρια εγκληματικότητα στους δρόμους, αλλά τα δικαστήρια δικάζουν τα «ρατσιστικά tweets»

Το προσωπικό ασφαλείας στο Νοσοκομείο Purpan στη Τουλούζη δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες του, ιδιαίτερα η αίθουσα με τα έκτακτα περιστατικά, είναι ασφαλείς, αναφέρει η ιστοσελίδα François Desouche

«Τακτικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ταραγμένους ανθρώπους, μερικές φορές οπλισμένους με μαχαίρια, χατζάρια, απέναντι στους οποίους είμαστε αβοήθητοι», είπε ένας φύλακας που διατηρεί την ανωνυμία του. «Θέλουμε τα μέσα για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».

Λίγο παραπάνω από δύο χρόνια πριν, η κρατική εισαγγελία της Τουλούζης αφαίρεσε τους εξοπλισμού τους: χειροπέδες, πτυσσόμενα κλομπ και δακρυγόνα.

«Για τριάντα χρόνια χρησιμοποιούσαμε αυτόν τον εξοπλισμό. Δεν μπορούμε πλέον να αντεπεξέλθουμε. (...) Έχουμε πολλές φορές δεκαπέντε βίαια περιστατικά κατά τη διάρκεια μιας νύχτας. Πρόσφατα, χωρίς να το γνωρίζουμε, πέσαμε σε μια συμμορία που συνδέεται με μια δολοφονία».

Το εργατικό συνδικάτο CGT κάλεσε σε απεργία την Τετάρτη.

Σημείωση: οι αναγνώστες της François Desouche επισημαίνουν ότι οι μετανάστες είναι οι ένοχοι και ότι η CGT είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη της μετανάστευσης, ως εκ τούτου, δεν νιώθουν καμία συμπάθεια για τους φρουρούς. Ένα σχόλιο από έναν γιατρό (που δεν απασχολείται στο νοσοκομείο) περιγράφει την οδυνηρή γέννηση ενός μωρού μουσουλμάνων, του οποίου ο πατέρας μπούκαρε στο μαιευτήριο και άρχιζε να δίνει διαταγές στον καθένα, και απαγόρευσε κάθε αρσενικό να πάει κοντά στην σύζυγό του. Απαγόρευσε να της δώσουν επισκληρίδιο και εκείνη γέννησε ουρλιάζοντας και σπαρταρώντας από τον πόνο. Ο γιατρός ισχυρίζεται ότι «δεν είναι ρατσιστής», αλλά ανησυχεί που ηθρησκεία εισέρχεται στο μαιευτήριο και στο γραφείο του. Σημειώστε ότι δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο στην μετανάστευση και το Ισλάμ, αλλά χρησιμοποιεί το γενικό όρο «θρησκεία» ως κάλυμμα.

Παρακάτω, ένα μαχαίρι, συχνά το όπλο που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες στη Γαλλία.

Στο χωριό Aubignosc, κοντά στην πόλη του Digne-les-Bains, ένας 40χρονος πατέρας πέθανε μετά από μια βίαιη επίθεση από τρεις διαρρήκτες που διέρρηξαν το σπίτι του, ενώ ο ίδιος, η σύζυγός του και 15-χρονος γιος του κοιμόντουσαν.

Οι κακοποιοί αφού συνέλαβαν την οικογένεια, άρχισαν να χτυπούν άγρια τον πατέρα και την μητέρα και να ψάχνουν για κοσμήματα ή μετρητά και αφού βρήκαν κάτι μικρής αξίας, τράπηκαν σε φυγή. Ο πατέρας, ο οποίος ήταν αναίσθητος όταν έφτασε η βοήθεια, πέθανε από τα τραύματά του. Η σύζυγός του, που κάλεσε την αστυνομία, όσο και ο γιος της, ήταν σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο.

Ο εισαγγελέας του Digne-les-Bains έστειλε την έρευνα στις αρχές της Μασσαλίας και του Forcalquier, ενώ «μια αρκετά μεγάλη μονάδα χωροφυλάκων αναπτύχθηκε στο χώρο του εγκλήματος για να βρουν τους υπόπτους, με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου.

Σημείωση: Ένας αναγνώστης της François Desouche γράφει:

- Η φωτογραφία του νεκρού πατέρα σίγουρα θα τοποθετηθεί στον Τοίχο των Ηλιθίων στα κεντρικά γραφεία της ένωσης των δικαστών. Τι θράσος να πεθάνουν κατά τη διάρκεια του «εμπλουτισμού» σας (της κοινωνίας από τους μετανάστες)! Ελπίζω οι δράστες να μην χτύπησαν. Οι καημένοι δεν ήταν κακοί, καθώς εργάζονταν για να «εμπλουτίσουν» τη Γαλλία; Λέω έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή και εμείς θα ξεχάσουμε ότι το όλο πράγμα συνέβη ποτέ.

Σημείωση: «Ο Τοίχος των Ηλιθίων» είναι μια αναφορά στον πίνακα ανακοινώσεων στην έδρα του συνδικάτου των δικαστών, που ανακαλύφθηκε πριν από έναν χρόνο, και δημιούργησε σκάνδαλο. Στον πίνακα ανακοινώσεων στάλθηκαν φωτογραφίες θυμάτων εγκληματικών πράξεων και οποιουδήποτε ήταν αντίθετος με το χαλαρό σύστημα δικαιοσύνης που ευνοεί τους εγκληματίες. Ο πίνακας ανακοινώσεων ονομάστηκε το «Τείχος των Ηλιθίων». Οι Γάλλοι γνώρισαν τότε ότι ορισμένος αριθμός δικαστών είχεμόνο περιφρόνηση για τα θύματα της εγκληματικότητας και για όσους καταπολεμούν το έγκλημα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου μια 20χρονη γυναίκα, που έτρεχε σε ένα πάρκο στο Seine-Saint-Denis δέχτηκε επίθεση και σκοτώθηκε από έναν 34χρονο γνωστό στην αστυνομία για σεξουαλικά αδικήματα. Την μαχαίρωσε επτά φορές με ένα μαχαίρι στην καρωτίδα της και την κοιλιά πριν το σκάσει. Η γυναίκα πέθανε λίγο μετά.

Στην Le Parisien, τα σχόλια των αναγνωστών εκφράζουν την οργή ​τους ​στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, ιδίως της υπουργού Δικαιοσύνης Christiane Taubiraγια τα σχέδιά της να αφήσει όσο πιο πολλούς εγκληματίες μπορεί να βγουν από τη φυλακή.

Η Taubira όμως εξακολουθεί να τιμωρεί οποιονδήποτε κάνει αρνητικά σχόλια για τους εγκληματίες. Ένα τέτοιο σχόλιο ήταν ένα tweet από τον αναπληρωτή του κεντροδεξιού κόμματος UMP,Jean-Sébastien Vialatte, τον Μάιο του 2013:

- Οι βάνδαλοι είναι σίγουρα απόγονοι των σκλάβων. Έχουν δικαιολογίες. Η Taubira θα τους δώσει μια ανταμοιβή!

Το tweet ήταν μια αντίδραση στην βία που ξέσπασε (κυρίως από "φιλάθλους" ξένης καταγωγής) όταν η ποδοσφαιρική ομάδα Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

Η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο και στον Vialatte επιβλήθηκε πρόστιμο € 6.000, 4.000 από αυτά ως αποζημίωση. Η Vialatte ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο λέγοντας ότι ήθελε μόνο να επιτεθεί στις χαλαρές πολιτικές της Taubira.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο είπε ότι η παρατήρηση του Vialatte στόχευε «στο σύνολο της μαύρης κοινότητας και δεν θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί για λόγους ανοιχτής συζήτησης απόψεων και ιδεών». Με άλλα λόγια, ο Vialatte δεν μπορεί να επικαλεστεί την ελευθερία του λόγου. Η απόφαση τουδικαστηρίου περιείχε επίσης την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτός ο στιγματισμός είχε ως στόχο (...) να διεγείρει ένα διπλό συναίσθημα απόρριψης, και των βανδάλων, αλλά και των ατόμων που δεν τιμωρήθηκαν».

Σημείωση: Θεωρώ την δήλωση καταπληκτική. Οι δικαστές λένε ότι οι βάνδαλοι που διέλυσαν τα πάντα, αισθάνθηκαν ότι "απορρίφθηκαν" από την παρατήρηση του Vialatte!

Σημειώστε ότι ο Jean-Sébastien Vialatte, (φώτο) θα παρέχει υπηρεσίες για τις οργανώσεις των  μαύρων ως μέρος της «μετανοίας του».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Πηγή