Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Μέσα στην Ουαλία ιμάμης προσηλυτίζει μουσουλμάνους στην ISIS και ζητά οι «άπιστοι» να φορούν μαντήλι για να ξεχωρίζουν!

Απαιτεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ και την Κέιτ Μίντλετον να κυκλοφορούν με μαντίλα!


Όχι μόνο προσηλυτίζει νεαρούς Ουαλούς να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, αλλά απαιτεί από τους μη μουσουλμάνους, που αποκαλεί άπιστουςνα ξυρίσουν το κεφάλι τους και να φορούν κόκκινο μαντήλι για να ξεχωρίζουν...

Ο λόγος για έναν ιμάμη από το Κάρντιφ, ο οποίος οργάνωσε ακόμα και μπάρμπεκιου σε πάρκο της περιοχής προσκαλώντας υποστηρικτές του ΙΚΙΛ.

Ο Αμπού Γουαλέντ (Abu Waleed), σύμφωνα με πρώην μαθητές του, προ μηνών μοίραζε φυλλάδια σε μία ομάδα έξω από τζαμί της Ουαλίας, που λέγεται ότι αναφέρονταν στον... αγώνα των τζιχαντιστών.

Μάλιστα, οι δύο από τους πρώην μαθητές του εμφανίζονται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν μερικές ημέρες, στο οποίο καλούσαν περισσότερους Βρετανούς να μεταβούν στη Συρία και το Ιράκ για να παλέψουν στο πλευρό των εξτρεμιστών (δεςεδώ).
Ο Γουαλέντ, που ζούσε με την οικογένειά του στο Λονδίνο, ήταν ιμάμης σε ομάδα, η οποία καταργήθηκε έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στη βρετανική πρωτεύουσα στις 7 Ιουλίου του 2005.

Την ίδια ώρα, στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, στα οποία μιλάει για τη μάχη των εξτρεμιστών, δηλώνει πως απαιτεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και από την Κέιτ Μίντλετον να φορούν μαντίλα, ενώ αναφέρεται στην δούκισσα του Κέιμπριτζ χαρακτηρίζοντας την «πόρνη».

Σε ένα από τα βίντεο, ο 35χρονος δηλώνει: «Οι άπιστοι όταν περπατούν στο δρόμο πρέπει να φορούν κόκκινο μαντήλι στο λαιμό, πρέπει να ξυρίσουν το κεφάλι τους και πρέπει να φορούν δύο παπούτσια, το ένα διαφορετικό από το άλλο».

Μάλιστα, προσθέτει ότι δεν επιτρέπεται ο μη μουσουλμάνος να περπατάει στη μέση του δρόμου και ότι πρέπει να «καβαλάει ένα γαϊδούρι».

Βέβαια, σε μία έξαρση ευελιξίας... ο Γουαλέντ επιτρέπει στους Χριστιανούς να έχουν τις δικές τους εκκλησίες, αλλά όχι να χτυπούν οι καμπάνες!

Επιπλέον, όταν ένας Βρετανός γίνεται μουσουλμάνος, σύμφωνα με τον 35χρονο, οι Χριστιανοί επιβάλλεται να ανοίγουν το σπίτι τους και να υποδέχονται τους μουσουλμάνους κάθε στιγμή, να προσφέρουν το κρεβάτι τους, ενώ οι ίδιοι  πρέπει να κοιμούνται στο δάπεδο.

ΚΟ: Το «σοκ» δεν είναι στην είδηση, αλλά αλλού. Από ότι φαίνεται, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από κανέναν επίσημο κρατικό ή ιδιωτικό φορέα για τα παραπάνω εξωφρενικά που έγιναν και ακούστηκαν στο φως της ημέρας. Επίσης δεν φαίνεται να υπήρχε κάποια «αντιδιαδήλωση». Γιατί πέρα από τηναυτοκτονική διάθεση των χαζο-Ευρωπαίων και το μέγα θέμα που τίθεται με την εθνική ασφάλεια – «Ευρωπαίοι» μουσουλμάνοι, πάνε να εκπαιδευτούν στην τζιχάντ στο να σκοτώνουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά και να κόβουν κεφάλια, και μετά «έμπειροι» πλέον να επιστρέψουν στην Ευρώπη και να λογαριαστούν με τους «απίστους» - εδώ τίθεται θέμα καραμπινάτου ρατσισμού. Και εδώ αποκαλύπτεται για μια ακόμα φορά η απίστευτη υποκρισία της αιχμάλωτης από άγρια πολιτική ορθότητα "προοδευτικής" Ευρώπης. Ή αν θέλετε αιχμάλωτη σε νεοαριστερά σύνδρομα. Φανταστείτε δηλαδή, να υπήρχε δήλωση από κάποια ομάδα ότι όσοι δεν είναι «δικοί μας» θα πρέπει να φορούν κάποιο διακριτικό, θυμίζοντας εποχές ναζιστικής Γερμανίας, τι θα ακολουθούσε. Εάν κάποιοι έβγαιναν και έλεγαν ότι οι «ξένοι», ή οι «μουσουλμάνοι», ή οι «εβραίοι», ή οι «ομοφυλόφιλοι» θα πρέπει να φορούν κάποιο διακριτικό για να ξεχωρίζουν. Αντιλαμβάνεστε τι «σοκ» θα δημιουργούσε στους ψευτο-ευαίσθητους που μας έχουν ζαλίσει με τις αντιρατσιστικές τους εμμονές. Τώρα μούγκα.  Γι’ αυτό  όπως λέει ο Κλιντ δεξιάIhate the hypocrisy of the Left”.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ – η είδηση στα αγγλικά εδώ

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Συρία: Τζιχαντιστές σταύρωσαν εννέα αντάρτες

Συρία: Τζιχαντιστές σταύρωσαν εννέα αντάρτες

Οι άνδρες που μάχονταν κατά των εξτρεμιστών εκτελέστηκαν σε κεντρική πλατεία στο Χαλέπι

Εννέα ακόμα άνδρες εκτελέστηκαν και σταυρώθηκαν στο Χαλέπι της Συρίας από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, ενώ όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τα θύματα ήταν αντάρτες που μάχονταν κατά των εξτρεμιστών του ΙΚΙΛ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι άνδρες εκτελέστηκαν και σταυρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της περιοχής Ντέιρ Χαφέρ στα περίχωρα της Δαμασκού.
Τον περασμένο Απρίλιο σοκ είχαν προκαλέσει εικόνες από τη σταύρωση δύο ανδρών σε κεντρική πλατεία της Ράκα στη Βόρειο Συρία.

Οι δύο νεαροί άνδρες διακρίνονταν με δεμένα τα μάτια και με αιματοβαμμένο το κεφάλι, ενώ ο ένας εκ των δύο έφερε πλακάτ που έγραφε: «Αυτός εδώ πολέμησε τους μουσουλμάνους και πυροδότησε εκρηκτικά σε αυτό το σημείο».

Λίγες ημέρες αργότερα, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) ανέλαβε την ευθύνη για τη σταύρωση και την εκτέλεση πέντε ακόμα ανθρώπων στην περιοχή, τονίζοντας ότι τα θύματα είχαν εμπλακεί σε υπόθεση κατασκοπίας και απόπειρα δολοφονίας των επικεφαλής του ΙΚΙΛ.

http://www.protothema.gr/world/article/391232/suria-tzihadistes-staurosan-ennea-adartes/

ΗΠΑ: Αστυνομικός αρνήθηκε να εργαστεί για την παρέλαση των ομοφυλόφιλων και τέθηκε σε αργία


Ένας αστυνομικός στην Salt Lake City τέθηκε σε αργία μετά την άρνησή του να εργαστεί σε μια παρέλαση ομοφυλόφιλων (“gay pride”).

Ο αστυνομικός ήταν μεταξύ των περίπου 30 αστυνομικών στους οποίους ανατέθηκε ο έλεγχος της κυκλοφορίας και της ασφάλειας στην ετήσια παρέλαση ομοφυλόφιλων στην Salt Lake City της Γιούτα, δήλωσε η εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος Lara Jones.

«Δεν ανεχόμαστε την προκατάληψη και τη μισαλλοδοξία στο τμήμα και οι υπηρεσίες είναι υπηρεσίες ... Το να επιτρέψουμε την προσωπική γνώμη του καθενός να οδηγεί τον κάθε αστυνομικό αν θα λάβει μια θέση δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα αστυνομικό τμήμα»,είπε η Jones.

Ο αστυνομικός, του οποίου το όνομα δεν έχει κυκλοφορήσει, τέθηκε σε αμειβόμενη διοικητική άδεια, εν αναμονή της έκβασης της έρευνας των εσωτερικών υποθέσεων.

Ο εκπρόσωπος του “Utah Pride Center” είπε ότι η ομάδα είναι ευχαριστημένη με τη στάση της υπηρεσίας και θεωρεί ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να εκπαιδεύονται σε θέματα ευαισθησίας πριν από την ένταξή τους στο σώμα, ενώ χαρακτήρισε την στάση του αστυνομικού μια απόδειξη ότι ο «φανατισμός είναι ζωντανός».

Ο αρχηγός της αστυνομίας Chris Burbank έχει συμμετάσχει στην παρέλαση στο παρελθόν, και τρεις υπαρχηγοί παρέλασαν φέτος,.

Το τμήμα είχε επίσης και περίπτερο στο “φεστιβάλ υπερηφάνειας”, «για την αντιμετώπιση ζητημάτων δημόσιας ασφάλειας που σχετίζονται με λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικούς και τρανσεξουαλικούς κατοίκους».

«Έχουμε ομοφυλόφιλους άνδρες και ομοφυλόφιλες γυναίκες που υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα», είπε η Jones στην Salt Lake Tribune. «Η στάση ενός αστυνομικού δεν αντικατοπτρίζει αυτή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αστυνομικών που εργάζονται στο Αστυνομικό Τμήμα».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αφγανιστάν: 260 Ταλιμπάν νεκροί από στρατιωτικά πυρά

Αφγανιστάν: 260 Ταλιμπάν νεκροί από στρατιωτικά πυρά

Απωθήθηκε επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών στην επαρχία Χελμάν

Ο στρατός του Αφγανιστάν απώθησε επίθεση των ανταρτών Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ στα νότια σκοτώνοντας 260 εξ αυτών, σε μια επιχείρηση που αποτελεί δοκιμασία για τον στρατό ο οποίος θα πρέπει να υπερασπίζεται μόνος του την χώρα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

«Η επίθεση των Ταλιμπάν αποκρούστηκε, οι δυνάμεις μας προχωρούν τώρα προς τους Ταλιμπάν στη συνοικία Σανγκίν», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέντικ Σεντίκι, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, προτού προσθέσει: «Σε ορισμένους τομείς αντιστέκονται, όμως ο στόχος τους να πάρουν υπό τον έλεγχό τους συνοικίες στην Χελμάντ ολοκληρωτικά ματαιώθηκε».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόοδος των αφγανικών δυνάμεων είναι αργή καθώς οι Ταλιμπάν έχουν ναρκοθετήσει ορισμένες περιοχές. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η αστυνομία εξουδετέρωσε την Παρασκευή 60 νάρκες στο Σανγκίν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου επιβεβαίωσε ότι 260 Ταλιμπάν έχουν σκοτωθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, 28 μέλη του δυνάμεων του Αφγανιστάν έχουν χάσει την ζωή τους και 35 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί. Στις μάχες σκοτώθηκαν και πολίτες, ωστόσο στη δημοσιότητα δεν δόθηκε κανένας απολογισμός.

Ο Κάρι Γούσουφ Άχμαντι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση ότι οι αντάρτες μαχητές «έχουν επιτεθεί εναντίον πολλών θέσεων ελέγχου στην συνοικία Σανγκίν» τις τελευταίες ώρες και ότι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε αυτές τις μάχες.

http://www.protothema.gr/world/article/391139/afganistan-260-taliban-nekroi-apo-stratiotika-pura-/

Ο εξισωτικός φιλελευθερισμός θα καταστρέψει τον δυτικό πολιτισμό

Του Daryl Withycombe (Amerika) /ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το να μεγαλώνουμε σε μια φιλελεύθερη κουλτούρα παράγει μια άρνηση να σκεφτόμαστε με όρους του «εμείς» εναντίον του «αυτοί». Η άρνηση αυτή εμφανίζεται μόνο σε ομάδες που δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ των συμμάχων και των εχθρών. Οι μαχητές του ISIS με χαρά θα δολοφονήσουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά εθνοτικών ομάδων που θεωρούνται μη-μουσουλμάνοι. Αυτό περιλαμβάνει ομάδες που στην Δύση θεωρούνται ως ισλαμικές, οι οποίες όμως δεν έχουν το ‘σωστό’ Ισλάμ κατά την ISIS. Η αποτυχία μας να σκεφτόμαστε με όρους του «εμείς» εναντίον του «αυτοί» επιτρέπει αυτήν την σφαγή.

Κοινωνίες που διέπονται από έναν εξισωτικό φιλελευθερισμό θεωρούν ‘αγένεια’ να γίνεται διάκριση μεταξύ των μουσουλμανικών και των χριστιανικών πολιτισμών. Το άτομο βρίσκεται στο κέντρο των πάντων και τα "δικαιώματά" του υπερισχύουν κάθε λογικής και ρεαλιστικής εκτίμησης. Οι δημοκρατίες έτσι συμπεραίνουν ότι θα πρέπει να ‘εξάγουν’ τη δημοκρατία σε ξένα άτομα έτσι ώστε να είναι και αυτά παρομοίως φιλελεύθερα. Η ιδέα ότι μια χώρα ίσως να μην επωφεληθεί πραγματικά από τη δημοκρατία είναι τελείως ξένη.

Η Συρία παρέχει μια τέτοιου είδους επεξηγηματική μελέτη. Η Συρία είναι ένα έθνος του οποίου η πλειοψηφία είναι Σουνίτες, κυβερνάται από μια μικρή ελίτ Αλαουιτών, που συνθέτουν το 12% περίπου του πληθυσμού. Ένα άλλο 13% του πληθυσμού της Συρίας αποτελείται από Χριστιανούς από μια πληθώρα εθνικών υποβάθρων. Περίπου το 3% του πληθυσμού αποτελείται από Δρούζους, ένα άλλο 2% του πληθυσμού είναι μέρος μιας άλλης σιιτική μειονότητα. Συνολικά το 60% του έθνους αποτελείται από Άραβες Σουνίτες. Η κύρια υποστήριξη στον πρόεδρο της ΣυρίαςΜπασάρ αλ-Άσαντ προέρχεται από τους Αλεβίτες, τη δική του εθνική ομάδα. Υποστήριξη προέρχεται επίσης και από όποιον φοβάται τις συνέπειες της διοίκησης από την πλειοψηφία. Αυτό περιλαμβάνει πολλούς Δρούζους, Χριστιανούς και Άραβες Σουνίτες που κλείνουν προς την εκκοσμίκευση.

Ο Assad διατηρεί την εξουσία στη Συρία μέσα από μια ρεαλιστική απάντηση σε αυτή την κατάσταση. Ο ίδιος τονίζει τους παράγοντες που χρησιμεύουν για να ενώσει το λαό. Ο Άσαντ ενθαρρύνει την εθνοθρησκευτική ομάδα του, τους Αλεβίτες, να κάνουν κατανοητή την ισλαμική φύση της θρησκείας τους στην πλειοψηφία των σουνιτών. Επιπλέον, οι Σύριοι πολιτικοί έχουν την τάση να χρησιμοποιούν το Ισραήλ ως ένα χρήσιμο στόχο της ρητορικής για να διατηρούν μια εσωτερική αίσθηση ενότητας, ιδίως δεδομένου ότι το Ισραήλ κατέχει συριακό έδαφος.

Αυτές οι τακτικές επέτρεψαν στη Συρία να διατηρεί τηνεσωτερική σταθερότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό έφτασε στο τέλος του κατά τη διάρκεια της επανάστασης στη Λιβύη. Μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ που βοήθησαν στην ανατροπή του Καντάφι, η κυβέρνηση του οποίου χαρακτηρίζονταν από την απόπειρα να εφαρμόσει σοσιαλιστικές ιδέες σε μια ισλαμική κουλτούρα, Λίβυοι τζιχαντιστές μετακόμισαν στη Συρία για να υποκινήσουν μια βίαιη επανάσταση εκεί. Πλούσιοι Άραβες σεΐχηδες του Κουβέιτ και των Αραβικών Κρατών του Κόλπου άρχισαν να ρίχνουν χρήματα για να φουντώσει η ανταρσία.

Αντί να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν την ειρήνη, τα Δυτικά έθνη, το είδαν σαν μια ευκαιρία να απαλλαγούν από έναν σύμμαχο του Ιράν και της Ρωσίας. Αφού αποδείχθηκε ότι ακριβώς όπως στη Λιβύη, η εγχώρια στήριξη για τον ηγέτη ήταν πολύ υψηλή για να τον ανατρέψουν με έμμεση παρέμβαση, τα Δυτικά έθνη προσπάθησαν να επαναλάβουν τους βομβαρδισμούς που ανέτρεψαν επιτυχώς το καθεστώς της Λιβύης. Η προκύπτουσα προσπάθεια για την εξαγωγή “δημοκρατίας Twitter-στιλ” στη Συρία απέτυχε. Όταν εισάγαμε αστάθεια, πυροδοτήσαμε αιώνες αδρανών συγκρούσεων.

Το χάος που προέκυψε ώθησε σουνίτες Τζιχαντιστές να καταλάβουν το Ιράκ. Επιδιώκουν να επιβάλουν ένα Χαλιφάτο για τη Συρία και το Ιράκ. Αυτό παραπέμπει σε μια επικείμενη καταστροφή για την οποία ο παππούς του Άσαντ είχε προειδοποιήσει τους Γάλλους, όταν επέλεγαν να φύγουν από τη Συρία. Αυτό που βλέπουμε στη Συρία αντιπροσωπεύει τις χειρότερες υπερβολές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Μια στρατιωτική υπερδύναμη χρησιμοποιεί αστικές εξεγέρσεις για να επιφέρει αλλαγή του καθεστώτος, επειδή μια ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση δεν θα ήταν πολιτικά δημοφιλής. Μια κουλτούρα αυτο-άρνησης οδηγεί στην αποτυχία μας να αναγνωρίσουμε ότι εμείς οι ίδιοι συμμαχούμε με τους εχθρούς του χριστιανικού πολιτισμού μας.

Η λατρεία της δημοκρατίας και η ενδυνάμωση του ατόμου στην κουλτούρα μας, μας οδηγεί να υποστηρίζουμε άκριτα οποιαδήποτε συγκεκριμένη ομάδα που ανεβάζει έναν λογαριασμό στο Twitter και διαμαρτύρεται ενάντια στην αυταρχική κυβέρνηση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το πλαίσιο εντός του οποίου η αυταρχική κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να λειτουργεί. Υπό τη δημοκρατία, ένα ανίκανο κοινό εκλέγει μια ανίκανη ελίτ, αλλά τα αποτελέσματα αποδεικνύονται OK για λίγο, λόγω των αιώνων του πολιτισμού του πρώτου κόσμου, τη μάθηση, την πειθαρχία και τη γενετική. Στο τρίτο κόσμο, τα αποτελέσματα πουθενά δεν είναι τόσο καλά.
Μια κοινωνία που έχει μολυνθεί με την εχθρική ιδεολογία τουεξισωτικού φιλελευθερισμού φαντάζεται ότι έχει την υποχρέωση να εξάγει τη δημοκρατία σε μη δυτικές χώρες, όπου απλά θα ενδυναμώσει τις ομάδες που επιδιώκουν να καταστρέψουν καθετί δυτικό με τον ίδιο τρόπο που ένας αρουραίος που έχει μολυνθεί μετοξόπλασμα υφίσταται πλύση εγκεφάλου στο χάσει κάθε φόβο και να αναζητήσει τη γάτα που θα το σκοτώσει. Μια ιδεολογία με πολιτισμικό σχετικισμό ως ένα από τα κεντρικά δόγματα καθοδηγεί τα έθνη μας και δεν υπηρετεί το συμφέρον μας με τον ίδιο τρόπο που το τοξόπλασμα δεν εξυπηρετεί το συμφέρον των φτωχών σπονδυλωτών των οποίων το κεντρικό νευρικό σύστημα καταφέρνει να μολύνει. Αν δεν καταφέρουμε να καταστρέψουνε το παράσιτο, το αποτέλεσμα θα είναι η τελική καταστροφή του δυτικού πολιτισμού.

Σχόλιο αναγνώστη : Οι άνθρωποι στη Δύση, μετά από τόσες δεκαετίες διπλωματικών συναντήσεων με αραβικές κυβερνήσεις, ακόμα πιστεύουν ότι οι πληθυσμοί αυτοί σκέφτονται και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο που κάνουν αυτοί. Το γεγονός είναι, ότι μόνο οι δικτατορίες κατόρθωσαν να διατηρήσουν την ειρήνη στις περιοχές αυτές. Δεν υπήρχαν διωγμοί θρησκευτικών μειονοτήτων πριν από τις εξεγέρσεις στη Συρία. Ναι, δεν είναι δημοκρατία, και λοιπόν; Σε κάθε αραβική χώρα όπου έχει υπάρξει μια «αραβική άνοιξη», οι άνθρωποι έχουν στη συνέχεια εκλέξει (δημοκρατικά!) μια ισλαμική κυβέρνηση. Επισκέφτηκα τη Συρία λίγο πριν αρχίσει η εξέγερση και την αγάπησα. Προτιμώ να την επισκέπτομαι υπό την δικτατορία του Άσαντ, παρά υπό την δικτατορία των ισλαμιστών. Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος: στη Μέση Ανατολή, δημοκρατία = χάος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Υπό διωγμό οι Χριστιανοί στο Ιράκ – Αφανίζουν ολόκληρες κοινότητες οι ισλαμιστές δολοφόνοι

ιρακ

Περισσότεροι από 10.000 Χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη των προγόνων του για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς των ισλαμιστών δολοφόνων του ΙΚΙΛ στα περίχωρα της χριστιανικής πόλης Καρακός, στο βόρειο Ιράκ.

Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν εσπευσμένα τις εστίες τους και ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών αναζητούν καταφύγιο στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (ΗCR).

Η πόλη Καρακός βρίσκεται μεταξύ της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, ο έλεγχος της οποίας έχει περιέλθει στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών από την 10η Ιουνίου και της Αρμπίλ, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκριτικά γλιτώσει από τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

«Περίπου 10.000 μέλη των χριστιανικών κοινοτήτων του Καρακός εγκατέλειψαν τις εστίες τους αφού βλήματα όλμων ερρίφθησαν κοντά στην πόλη νωρίτερα στην εβδομάδα», σύμφωνα με δελτίο τύπου που ανήρτησε η Αρμοστεία στον ιστότοπό της.

http://olympia.gr/2014/06/27/

Άρχισαν τα όργανα: Πυκνώνουν τα αμερικανικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαγδάτη

αμερικανικα

Μερικά αμερικανικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, οπλισμένα με πυραύλους, πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη Βαγδάτη και τα περίχωρά της προκειμένου να «προστατευθούν», εφόσον είναι αναγκαίο, στρατιωτικοί και διπλωμάτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην ιρακινή πρωτεύουσα, επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Ξεκινήσαμε τις τελευταίες 48 ώρες» αυτού του είδους τις πτήσεις, προσέθεσε ο αξιωματούχος αυτός.
Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προστίθενται σε εκείνα που εκτελούν αποστολές παρακολούθησης πάνω από το Ιράκ μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη F-18 του αεροπλανοφόρου Τζορτζ Μπους.

Περίπου 30 έως 35 πτήσεις αναγνώρισης με στόχο να εκτιμηθεί η πρόοδος των μαχητών του ΙΚΙΛ πραγματοποιούνται καθημερινά.

http://olympia.gr/2014/06/27/

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο ISIS ετοιμάζει τρίτο μέτωπο στο Λίβανο

Οι Ιρλανδοί βομβιστές είχαν ένα απόφθεγμα που έλεγαν στις βρετανικές αρχές, όταν κάποια επίθεση δεν πήγαινε σύμφωνα με το σχέδιο. «Εσείς θα πρέπει να είστε τυχεροί συνέχεια. Εμείς αρκεί να είμαστε τυχεροί μία φορά». Το Σαββατοκύριακο, οι τζιχαντιστές που σχεδίαζαν μια βομβιστική επίθεση στο Λίβανο μπορεί να είπαν κάτι παρόμοιο, δεδομένου ότι επιδιώκουν να ανοίξουν πλήρως ένα τρίτο μέτωπο στον πόλεμο τους στο Λεβάντε.
Ο Λίβανος γλίτωσε από ένα μεγάλο χτύπημα την Κυριακή το βράδυ, διότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας είχε ένα μηχανικό πρόβλημα με το αυτοκίνητό του και αντί να φθάσει στον προβλεπόμενο στόχο στα σιιτικά νότια προάστια, ενεργοποίησε τη συσκευή του πρόωρα κοντά σε ένα σημείο ελέγχου του στρατού του Λιβάνου, σε μία από τις κύριες εισόδους της περιοχής. Ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκε και πάνω από 20 άμαχοι τραυματίστηκαν. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν σε ένα καφέ και παρακολουθούσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου όταν έγινε η έκρηξη.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, μέσα στις επόμενες εβδομάδες το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIS), θα εισβάλει στο Λίβανο σε μια προσπάθεια όχι μόνο να σπείρει περισσότερο χάος και σύγχυση στην Ανατολή, αλλά και να ασκήσει πίεση σχετικά στο λιβανικό σιιτικό μαχητικό κίνημα της Χεζμπολάχ να αρχίσει την απόσυρση κάποιων δυνάμεων από τη γειτονική Συρία, όπου αποτελεί ένα βασικό παράγοντα στην προσπάθεια του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να γυρίσει τις εξελίξεις εναντίον των ανταρτών που επιδιώκουν να τον εκδιώξουν.
Η «υπερχείλιση» είναι ένας όρος με τον οποίο οι περισσότεροι δημοσιογράφοι περιγράφουν την επεισοδιακή βία στον Λίβανο - από τη διασυνοριακή ανταλλαγή πυραύλων μεταξύ της Χεζμπολάχ και των ανταρτών της Συρίας, ως τις επιθέσεις με εκρηκτικά σε δεκάδες αυτοκίνητα που συγκλόνισαν τον Λίβανο τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά οι τρεις χώρες δεν είναι ξεχωριστές «κατσαρόλες»: είναι ένα καζάνι που βράζει.
Ο ISIS ξεκίνησε ως μια ομάδα στη Μοσούλη στο Ιράκ εντός της Αλ Κάιντα στη Μεσοποταμία και εξελίχθηκε κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ιράκ σε ένα μεγαλύτερο οργανισμό με πιο μεγαλεπήβολες φιλοδοξίες, που εκτείνονται σε όλη τη διαδρομή προς το Λίβανο. Και οι τζιχαντιστές προκαλούν, όχι μόνο στο Ιράκ, όπου ηγούνται μιας εξέγερσης των Σουνιτών που έχει καταλάβει μια τεράστια λωρίδα εδάφους στο βόρειο και δυτικό τμήμα της χώρας, αλλά και στο Λίβανο.
Η εξέγερση του ISIS στο Ιράκ επηρεάζει ήδη τον πόλεμο στη Συρίακαι μπορεί να αρχίσει να αναδιαμορφώνει την πιο άναρχη μάχη στο Λίβανο. Οι Ιρακινοί Σιίτες μέλη στρατιωτικών οργανώσεων που ήταν στη Συρία βοηθώντας τις δυνάμεις του Μπασάρ Ασάντ κυρίως στα προάστια της Δαμασκού, φέρεται να επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να προσπαθήσουν να πολεμήσουν για τη σουνιτική κυριαρχία, έναντι της σιιτικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι. Ένας μαχητής δήλωσε: «Πήραμε μέρος στις συγκρούσεις στη Συρία. Αλλά τώρα η προτεραιότητά μας είναι το Ιράκ».
Η έξοδος των σιιτών μελών στρατιωτικών οργανώσεων από τον αγώνα στη Συρία – που κάποιοι εκτιμούν ότι φτάνει και τις 30.000 - θα αφήσει ένα κενό στην πολεμική μηχανή του Άσαντ. Ο Φιράς Αμπί Αλί, ένας αναλυτής της εταιρείας συμβούλων για την αξιολόγηση κινδύνων IHS, λέει ότι η Χεζμπολάχ θα καλύψει πιθανό το κενό που άφησαν οι Σιίτες πολιτοφύλακες που επιστρέφουν στο Ιράκ. Πιστεύει όμως ότι η απόσυρση δεν θα ολοκληρωθεί γρήγορα, δεδομένου ότι ο ISIS ελέγχει τις χερσαίες οδούς και καθώς εξελίσσεται η αναχώρηση πιθανότατα θα «μειώσει την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης να εξαπολύσει νέες επιθέσεις και θα την τοποθετήσει σε θέση στρατηγικής άμυνας».
Έτσι, υπάρχει πλέον κάθε λόγος ο ISIS και οι σουνίτες μαχητές να αυξήσουν την πίεση στο Λίβανο για την υποστηριζόμενη από το ΙράνΧεζμπολάχ. Και οι ενδείξεις είναι ότι αυτό κάνουν. Μια έξαρση βομβιστικών επιθέσεων στο Λίβανο πέρυσι άρχισε να μειώνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Λιβανέζοι αξιωματούχοι ασφαλείας το απέδωσαν στην αυξημένη επαγρύπνηση και την καλύτερη αστυνόμευση. Αλλά μπορεί να είχε περισσότερο σχέση με τις στρατηγικές προτεραιότητες της ISIS και την επίσημη θυγατρική της Αλ Κάιντα Τζαμπχάτ αλ-Νούρσα, καθώς και με μια επιτυχή επίθεση από τη Χεζμπολάχ και τις κυβερνητικές δυνάμεις στην ορεινή περιοχή της Συρίας Αλ-καλαμούν, μια δύσβατη περιοχή που εκτείνεται από τα αγροτικά προάστια της συριακής πρωτεύουσας μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου.
Αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου λένε ότι τα αυτοκίνητα σε ορισμένες από τις βομβιστικές επιθέσεις ήταν στημένα με εκρηκτικά στην πόλη Αλ-Καλαμούν στο Γιάμπρουντ και οδηγήθηκαν στο Λίβανο, μέσω της συνοριακής πόλης του Λιβάνου Αρσαλ. Αυτή η διαδρομή ήταν διαθέσιμη με την ανακατάληψη του Γιάμπρουντ από τον συριακό στρατό αυτό το χειμώνα - προς ανακούφιση της Χεζμπολάχ, η οποία έπασχε από οξεία πολιτική αμηχανία μετά από μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας στο κατώφλι της, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Ο ISIS, η Τζαμπχάτ αλ-Νούρσα και οι Ταξιαρχίες του Αμπντουλάχ Αζάμ ανέλαβαν την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις.
Αλλά τώρα υπάρχει μια αύξηση της τζιχαντιστικής δραστηριότητας και οι Λιβανέζοι ανησυχούν. Ο εκπρόσωπος του δυσλειτουργικού κοινοβουλίου της χώρας, Ναμπίχ Μπέρι, βλέπει μια σύνδεση με την κρίση στο Ιράκ. «Η κατάσταση της ασφάλειας είναι επικίνδυνη υπό το πρίσμα του τι συμβαίνει στο Ιράκ», είπε την Τρίτη.
Η έκρηξη του Σαββατοκύριακου –κατά την οποία ο βομβιστής αυτοκτονίας σταμάτησε στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να τον υποψιαστούν οι στρατιώτες του Λιβάνου στρατιώτες και να τον ανακρίνουν- ήταν μάλλον μια μικρή αστοχία όσον αφορά τους επικεφαλής ασφάλειας του Λιβάνου. αρχηγούς ασφάλισης. Η δυσλειτουργία του αυτοκινήτου γλίτωσε τη Βηρυττό «από μια πραγματική καταστροφή», σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου.
Την περασμένη Παρασκευή, υπήρξε άλλη μία επίθεση αυτοκτονίας στο Λίβανο- σε φυλάκιο ελέγχου της αστυνομίας, στον αυτοκινητόδρομο Βηρυτού-Δαμασκού. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και 33 άτομα τραυματίστηκαν. Ο στόχος φαίνεται ότι ήταν ο επικεφαλής της Γενικής Ασφάλειας, Υποστράτηγος Αμπάς Ιμπραήμ. Μια έκρηξη σημειώθηκε εκατό μέτρα από ένα κομβόι με το οποίο ταξίδευε. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου προσπάθησαν γρήγορα να καταπνίξουν αυτό που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα νέο κύμα βομβαρδισμών. Την περασμένη εβδομάδα, έκαναν έφοδο στη Χάμρα της Βηρυτού, μία κυρίως φοιτητική και καλλιτεχνική συνοικία που προτιμούν οι τουρίστες, και συνέλαβαν 17 άτομα, απελευθερώνοντας τα τρία αργότερα. Ένας Γάλλος ο οποίος συνελήφθη είπε στους ανακριτές του ότι είχε επιστρατευθεί από τον ISIS. Και την Τετάρτη οι λιβανικές αρχές συνέλαβαν στη βόρεια πόλη της Τρίπολης έξι μέλη «ενός εγκληματικού πυρήνα», συμπεριλαμβανομένου ενός καθηγητή πανεπιστημίου και δύο μαθητών. Αλλά όσο γρήγορα και αν προσπαθούν οι αρχές να αποφύγουν το να καταστεί η χώρα το τρίτο μέτωπο, ο πολύπαθος Λίβανος τελικά είναι πολύ μικρός, πολύ κοντά στη δράση και πολύ εύθραυστος για να αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΟΗΕ: Στη «μαύρη λίστα» του Συμβουλίου Ασφαλείας ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ

ΟΗΕ: Στη «μαύρη λίστα» του Συμβουλίου Ασφαλείας ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ

Οι κυρώσεις κατά του Αμπουμπακάρ Σεκάου περιλαμβάνουν διεθνές πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέταξε χθες στη "μαύρη λίστα" των κυρώσεων τον αρχηγό της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας και μία αποσχισθείσα ομάδα της - το πρώτο πρόσωπο και η πρώτη ομάδα που εντάσσονται στη "μαύρη λίστα" μετά την τοποθέτηση της ίδιας της οργάνωσης, ανακοίνωσαν διπλωμάτες.

Οι κυρώσεις κατά του Αμπουμπακάρ Σεκάου, αρχηγού της ριζοσπαστικής οργάνωσης, η οποία έχει απαγάγει εκατοντάδες μαθήτριες, και κατά της αποσχισθείσας Ανσάρου περιλαμβάνουν διεθνές πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών με βάση τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Ρωσία "πάγωσε για τεχνικούς λόγους" την ένταξη της ομάδας στη λίστα επειδή χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να την εξετάσει, αλλά διπλωμάτες είπαν ότι χθες ήρθη το πάγωμα κι έτσι οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ.

Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή του ΣΑ του ΟΗΕ για τις κυρώσεις εναντίον της αλ Κάιντα τοποθέτησε την οργάνωση στη "μαύρη λίστα" ύστερα από αίτημα της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΗΕ για την κατάταξη της οργάνωσης στη λίστα των κυρώσεων, η Μπόκο Χαράμ περιγράφεται ως συνεργάτης της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM).

Η Ανσάρου κατηγορείται για τη δολοφονία πολλών δυτικών ομήρων. Αποσχίστηκε από την Μπόκο Χαράμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φόνο 186 κυρίως μουσουλμάνων πολιτών στη μεσαιωνική ισλαμική πόλη Κάνο στις αρχές του 2012.

Ο Σεκάκου φέρεται ότι είναι ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ. Πριν από ένα χρόνο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε ότι προσφέρεται αμοιβή έως και επτά εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκεται.

ΓΑΛΛΙΑ: Απειλές θανάτου από ομοφυλόφιλους σε χριστιανική παμπ



Υβριστικά και απειλητικά συνθήματα γράφτηκαν σε μια χριστιανική παμπ στο Παρίσι που λένε : «Σήμερα συνθήματα, αύριο βόμβες» και «Θάνατος στους ιερούς μ….ς»Στα συνθήματαυπάρχει η υπογραφή LGBT (ΛΟΑΤ, αρχικά που σημαίνουν Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικάάτομα), ενώ διακρίνεται και ένα σφυροδρέπανο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην διασταύρωση των οδώνServandoni και Palatine στο Παρίσι VI. Bloggers που δημοσιοποίησαν το θέμα λένε ότι το graffiti που υπογράφεται απόμέλη της ΛΟΑΤ είχαν ως άμεσο στόχο τους χριστιανούς.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Κατασκήνωση ενηλίκων για αποτοξίνωση από την τεχνολογία

Όταν οι κατασκηνωτές περνούν έναν χωματόδρομο για να φτάσουν στο Camp Grounded, μια θερινή κατασκήνωση ψηφιακής αποτοξίνωσης για ενήλικες στη Βόρεια Καλιφόρνια, το μήνυμα είναι σαφές: «Ετοιμαστείτε να αποσυνδεθείτε» γράφουν οι πινακίδες. Δεν επιτρέπονται τηλέφωνα, υπολογιστές ή ψηφιακές συσκευές. Στην επιβλητική τελετή άφιξης, οι κατασκηνωτές κάνουν σειρές και παραδίδουν τις συσκευές τους σε κάποιους συμβούλους, που τις βάζουν προσεκτικά σε καφέ σακούλες και τις αφήνουν σε μια «ρομποτικά απολυμασμένη περιοχή».
Οι κατασκηνωτές έχουν καταβάλει 570 δολάρια για να τους πάρουν τις συσκευές για ένα Σαββατοκύριακο. Επέλεξαν να περάσουν τέσσερις ημέρες χωρίς να κοιτάζουν οθόνες, αλλά και οι 300 κατασκηνωτές είναι επαγγελματίες που λαχταρούν να ανταλλάξουν την κουραστική, γεμάτη τεχνολογία ζωή τους, με ένα κομμάτι παιδικής ηλικίας. Η πρώτη κατασκήνωση Grounded πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, που φέτος θα κάνει τρεις περιόδους.
Το να αφήσεις το κινητό σου είναι δύσκολο. Αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο δύσκολο είναι το Δίκτυο. Οι κατασκηνωτές δεν εγκαταλείπουν μόνο την online περσόνα τους, αλλά και απαγορεύεται να μιλούν για τη δουλειά τους. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο ταμπού που δεν μπορείς να πεις καν τη λέξη.
Επιστροφή στη φύση
Η κατασκήνωση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υπενθυμίζει στους κατασκηνωτές τις ειδυλλιακές, ελεύθερες από τεχνολογία ημέρες του παρελθόντος. Σε μία δραστηριότητα, οι κατασκηνωτές κάθονται μπροστά σε γραφομηχανές και ένα μέλος του προσωπικού τους ζητά να γράψουν ποιήματα που ξεκινούν με τη λέξη «σπίτι».
Μεγάλο μέρος της κατασκήνωσης επικεντρώνεται στο παιχνίδι, με την ελπίδα ότι οι κατασκηνωτές θα πάρουν αρκετά σοβαρά δραστηριότητες που θεωρούν ίσως ανόητες. Σε μία συνεδρία με τίτλο «Γδυθείτε για να συνδεθείτε», 20 κατασκηνωτές γδύνονται μέσα σε μια σκηνή. Ο καθένας στέκεται γυμνός στο κέντρο της ομάδας και λέει στην ομάδα τις μεγαλύτερες ανασφάλειες για το σώμα του. Σε έναν πίνακα, οι κατασκηνωτές ωθούνται να γράψουν τους φόβους τους και να το σβήσουν στο τέλος της ημέρας.
Όταν οι κατασκηνωτές γυρίζουν σπίτι, συνεχίζουν να βρίσκονται online στο Facebook. Τότε βέβαια η επαγγελματική επαφή είναι αναπόφευκτη. Κάποιος δήλωσε ότι συνάντησε δύο κατασκηνωτές απρόσμενα, σε ένα συνέδριο. Πολλοί κατασκηνωτές γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχιστεί η ψηφιακή τους αποτοξίνωση μετά την κατασκήνωση. Κάποιοι θέλουν να αποφύγουν τον έλεγχο των e-mail σε ένα smartphone αμέσως μόλις ξυπνούν και να τα αποθηκεύουν για μετά το ντους. Άλλοι ήθελαν να κρατήσουν τα τηλέφωνα μακριά από το τραπέζι όταν τρώνε με φίλους ή την οικογένεια. Ακόμη και αν οι αποφάσεις φαίνονται μικρές όμως, είναι ρεαλιστικές.
Ο διευθυντής της κατασκήνωσης Levi Felix σχεδιάζει να φιλοξενήσει και ημερήσιες συνεδρίες σε πάρκα του Σαν Φρανσίσκο, μία φορά το μήνα, αρχίζοντας από το φθινόπωρο. Οι κατασκηνωτές μπορούν να ανταλλάξουν τα τηλέφωνά τους με μια ημέρα γιόγκα και παιχνιδιών. Οτιδήποτε για να αποσυνδεθούν περισσότεροι άνθρωποι, λέει ο Felix, που δεν μπορούν να διαθέσουν οικονομικά τις τέσσερις μέρες στο δάσος.

Ειδήμονες στα social media οι τζιχαντιστές του ISIS

Οι τζιχαντιστές του ISIS στο Ιράκ χρησιμοποιούν το Παγκόσμιο Κύπελλο και κορυφαίες βρετανικές ομάδες για να αναζητήσουν νεοσύλλεκτους και να διαδώσουν την προπαγάνδα τους μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, τα Tweets αποστέλλονται από τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από την επιχείρηση προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, ενώ οι υποστηρικτές του χρησιμοποιούν hashtags όπως #Brazil2014, #ENG, #France και #WC2014 για να διαδώσουν το μήνυμά τους.
Η τακτική επιτρέπει στην Isis να αποκτά πρόσβαση σε εκατομμύρια χρήστες του Twitter που κάνουν αναζητήσεις για το Μουντιάλ, με την ελπίδα ότι κάποιοι θα κάνουν κλικ σε συνδέσμους με προπαγανδιστικό υλικό της. Το Σαββατοκύριακο χρησιμοποίησαν τη μέθοδο για να διαδώσουν ένα βίντεο που δείχνει Βρετανούς και Αυστραλούς τζιχαντιστές να προσπαθούν να πείσουν και άλλους δυτικούς μουσουλμάνους να ενταχθούν στις τάξεις τους.
Η χρήση των συνδέσεων με hashtag επεκτείνεται και σε αγγλικούς συλλόγους της Premier League. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι λογαριασμοί της Isis έχουν χρησιμοποιήσει τα # MUFC, # WHUFC, # # LFC και THFC, μεταξύ άλλων, για την προώθηση tweets των «δημοσίων σχέσεών» τους, με υλικό που δείχνει τις αγριότητες και τους αποκεφαλισμούς που διαπράχθηκαν από μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ.
Η χρήση των hashtags του Twitter είναι μόνο ένα μέρος μιας ολοένα και πιο εξελιγμένης καμπάνιας στα social media, καθώς η ISIS επιδιώκει να αξιοποιήσει τα δραματικά εδαφικά κέρδη των τελευταίων ημερών και να δημιουργήσει ένα ισλαμικό κράτος ή «χαλιφάτο» σε ένα τεράστιο κομμάτι του σουνιτικού Ιράκ.
Οι μαχητές έχουν αναπτύξει μια εφαρμογή στο Twitter στην αραβική γλώσσα που ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του ISIS, αλλά και υποχρεώνει τα συμβαλλόμενα μέρη να δώσουν ένα μεγάλο ποσό δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δίνοντας στην τρομοκρατική ομάδα τη δύναμη να στείλει tweets από το λογαριασμό του εν λόγω ατόμου. Ο Charles Lister, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας στο Κέντρο Brookings της Ντόχα, δήλωσε ότι η ISIS είχε αναπτύξει μια «σφαιρική» στρατηγική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που του επιτρέπει να ξεπεράσουν πλέον τις καθιερωμένες εξτρεμιστικές ομάδες όσον αφορά τον προσηλυτισμό και τη δημοσιότητα.
Το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κλείσει μια σειρά από συνδεδεμένους με την ISIS λογαριασμούς τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τους νόμους που απαγορεύουν τη χρήση απειλητικής γλώσσας και φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους. Ωστόσο, νέοι λογαριασμοί παίρνουν γρήγορα τη θέση τους.

Ένας ναός για Χριστιανούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους

Μία ιστορική πρωτιά ετοιμάζεται στο Βερολίνο, καθώς θα χτιστεί ένας ναός όπου θα μπορούν να προσεύχονται από κοινού Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι. Ο Οίκος του Ενός, όπως θα αποκαλείται, θα στεγάζει στον ίδιο χώρο εκκλησία, συναγωγή και τζαμί.
Το σχέδιο θα υλοποιηθεί κατόπιν ενός αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, νικητής του οποίου αναδείχθηκε ο Wilfried Kuehn. Το κτίριο θα κατασκευαστεί στο κέντρο του Βερολίνου, στην περιοχή Petriplatz. Η τοποθεσία είναι ιδιαίτερα σημαντική, σύμφωνα με έναν από τους τρεις θρησκευτικούς ηγέτες που εμπλέκονται, τον Ραβίνο Tovia Ben Chorin. «Από την εβραϊκή άποψη μου, η πόλη όπου ταλαιπωρήθηκαν οι Εβραίοι γίνεται τώρα μια πόλη όπου χτίζεται ένα κέντρο για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες που διαμόρφωσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» δήλωσε. Μπορούν να συνυπάρξουν; «Μπορούν. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε ομάδα που δεν μπορούν είναι ένα πρόβλημά μας, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου και αυτό είναι που κάνουμε».
Ο ιμάμης που εμπλέκεται, Kadir Sanci, βλέπει τον Οίκο του Ενός ως «ένα σημάδι, ένα μήνυμα στον κόσμο, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι ειρηνική και όχι βίαιη». Είναι, επίσης, λέει, ένα μέρος όπου διαφορετικές κουλτούρες μπορούν να μάθουν η μία από την άλλη. Κάθε ένας από τους τρεις χώρους στον Οίκο θα καταλαμβάνει το ίδιο μέγεθος, αλλά θα έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, επισημαίνει ο αρχιτέκτονας Wilfried Kuehn. «Κάθε χώρος έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις θρησκευτικές ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες της κάθε πίστης», λέει. «Υπάρχουν, για παράδειγμα, δύο επίπεδα στο τζαμί και τη συναγωγή, αλλά υπάρχει μόνο ένα επίπεδο στην εκκλησία. Θα υπάρξει ένα όργανο στην εκκλησία. Υπάρχουν χώροι για να πλένεις τα πόδια στο τζαμί». Ο αρχιτέκτονας και η ομάδα του ερεύνησαν σχέδια για τους τρεις λατρευτικούς τόπους και διαπίστωσαν περισσότερες ομοιότητες από το αναμενόμενο. «Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ανατρέχοντας στο παρελθόν, βλέπουμε πως μοιράζονται πολλές αρχιτεκτονικές τυπολογίες. Δεν είναι τόσο διαφορετικά» λέει ο Kuehn. «Δεν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, ένα τζαμί να έχει ένα μιναρέ -είναι μόνο μια δυνατότητα και όχι μια ανάγκη. Και μια εκκλησία δεν χρειάζεται καμπαναριό».
Στο παρελθόν, διαφορετικές θρησκείες έχουν χρησιμοποιήσει τα ίδια τα κτίρια, αλλά συνήθως όχι την ίδια εποχή. Τζαμιά στη νότια Ισπανία έγιναν καθεδρικοί ναοί, μετά τη χριστιανική κατάκτηση. Στην Τουρκία, εκκλησίες έγιναν τζαμιά. Στη Βρετανία παλιά παρεκκλήσια της Ουαλίας έγιναν μερικές φορές τζαμιά - και το τζαμί Brick Lane στο East End του Λονδίνου ξεκίνησε ως εκκλησία του 18ου αιώνα, που αργότερα έγινε μια συναγωγή πριν αλλάξει σε τζαμί και έχει γίνει πλέον ένας τόπος λατρείας για τη νεοαφιχθείσα μουσουλμανική κοινότητα.
Αυτό βέβαια είναι διαφορετικό από το να βρίσκονται τρεις θρησκείες κάτω από την ίδια στέγη. Η ιδέα προήλθε από τη χριστιανική πλευρά του τριγώνου. Ο πάστορας Gregor Hohberg, ένας προτεστάντης ιερέας, λέει ότι θα κατασκευαστεί εκεί όπου βρισκόταν κάποτε η πρώτη εκκλησία στο Βερολίνο, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Η εκκλησία του Αγίου Πέτρι υπέστη σοβαρές ζημιές κατά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωνε το Βερολίνο. Ό,τι απέμεινε καταστράφηκε κατά την περίοδο μετά τον πόλεμο από τις αρχές της Ανατολικής Γερμανίας.
Στη συνέχεια, πριν από έξι χρόνια, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα λείψανα αρχαίου νεκροταφείου και αποφασίστηκε ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αναστήσουν μια κοινότητα και τον τόπο λατρείας της. Το πρόγραμμα επεκτάθηκε και μετατράπηκε από κτίριο για μία μόνο πίστη, στο παρόν σχέδιο για την πίστη τριών. Πλέον, συγκεντρώνονται χρήματα για την ανέγερση του κτιρίου.
Κάθε πίστη θα κρατήσει διακριτικά τους τρόπους της εντός του τομέα της, λέει ο πάστορας Hohberg. «Κάτω από την ίδια στέγη: μια συναγωγή, ένα τζαμί, μία εκκλησία. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δωμάτια για τις δικές μας παραδόσεις και τις προσευχές. Και μαζί θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το δωμάτιο στο κέντρο για διάλογο και συζήτηση και, επίσης, για τους ανθρώπους χωρίς πίστη. Το Βερολίνο είναι μια πόλη όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο και θέλουμε να δώσουμε ένα καλό παράδειγμα συντροφικότητας». Σίγουρα το Βερολίνο δεν ήταν πάντα έτσι…

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΣΟΥΔΑΝ: Μια ημέρα μετά την απελευθέρωσή της συνέλαβαν ξανά την χριστιανή μητέρα και την οικογένειά της!



Μία ημέρα μετά από την απελευθέρωση από τη φυλακή, η Meriam Ibrahim  συνελήφθη και πάλι, την ώρα που επιχειρούσε να φύγει από το Σουδάν, αναφέρουν πολλές πηγές ειδήσεων.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το BBC ανέφερε: «Περίπου 40 πράκτορες της ασφάλειας κράτησαν την κα Ibrahim – μαζί με τον σύζυγό της Daniel Wani και τους δύο τους γιούς - στο αεροδρόμιο, δήλωσαν οι πηγές».

Το Bloomberg ανέφερε ότι η Ibrahim και η οικογένειά της επιχειρούσαν να πάρουν ένα αεροπλάνο για να φύγουν από τη χώρα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την Tina Ramirez, πρόεδρο της Hardwired Inc, μιας μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης που παρέχει νομική κατάρτιση σε νέους ανθρώπους, για να υποστηρίξουν την ελευθερία της συνείδησης και της πίστης. Έχει νομικές επαφές στοΣουδάν και αλλού.

Η βρετανική Daily Mail ανέφερε ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιμπραήμ, Shareif Ali Shareif, οι δυνάμεις εθνικής ασφάλειας κρατούν όλη την οικογένεια.

«Τα παιδιά είναι με την Meriam. Συνελήφθησαν, και αυτά», ανέφερε ο Shareif. «Δεν έχουμε καμία πληροφορία για το τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν. Όμως, οι δυνάμεις της Εθνικής Ασφαλείας δεν μπορούν να την φέρουν στο δικαστήριο. Αυτή δεν είναι μια ποινική υπόθεση, πρόκειται για ένα θέμα εθνικής ασφάλειας».

Διαμαρτυρία για την Μύριαμ στην Ισπανία

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή